Odrao psu kozu!!!!

Nisam trazio vec dobio link i kao da se neka peticija podpise, a izmedju ostalog je bilo i nekoliko clip-ova u vezi toga...

http://scallywagandvagabond.com/201...-still-alive-raccoon-dogs-for-fake-ugg-boots/

Nije bas za svacije oci, nije rec o psu al je jednako uznemiravajuce..

Sad sam pogledao, jeste da se radi o rakunima ali nisam znao da je tehnika deranja koze tako usavrsena. Ljudska gamad nece zivotinji cak da pruzi barem dostojnu smrt.

Postavlja se pitanje ako ovo urade zivotinji sta su tek spremni uraditi coveku.

Poslednja izmena:
Deru i ljudima kozu . Evo , ja cu ispricati istinit dogadjaj iz drugog svjetskog rata .
Ustase su silom pokrstavale Srbe u okolini Djakova u Slavoniji .Ustase su nagonile narod
a pokrstavao je svestenik Sidonije Sholc . Preciznije je reci da je unijatio nego pokrstavao .
To se desavalo sve dok nisu partizani tom svesteniku i njegovoj pratnji postavili zasjedu .
Pratnju pobiju a ovog uhvate i ogule zivog. Usput su ga i solili . Naravno da to sve nije pisalo u
istorijskim knjigama nego je samo sturo navedeno da su ga ubili partizani , ali moj otac je bio
zivi svjedok tog dogadjaja .Jeste da je to bilo vise nego surovo , ali je ovaj to i zaradio !

Sad sam pogledao, jeste da se radi o rakunima ali nisam znao da je tehnika deranja koze tako usavrsena. Ljudska gamad nece zivotinji cak da pruzi barem dostojnu smrt.

Баш тако, ја сам једном у месари видео одрано јагње како виси наглавачке, и то су га ставили у излог, где људи пролазе, било је страшно...

I rakun je veoma pitoma zivotija, barem onaj rakun kojeg sam imao prilike da mazim i ceskam. Nemam pojma dal se secal al u Dunavskoj je pre par godina ( sada vec 6+ ) bila radnja Zoo tropico gde su prodavali egzoticne zivotinje ( imali aligatora npr ) i jednom su imali i rakuna koji je voleo da se mazi, lepa slaka zivotinjica sa prodorno plavim okicama... Sada imas neku slicnu radnju kod pozorista Ben Akiba, imaju jednog lepog gustera kog zelim da pazarim. Pogona Minor...

Da bi skidanje koze bilo efikasno pas mora da bude mrtav. Jer nema sanse derati nekoj zivotinji kozu dok je ziva, moze a trebo bi je onda dobro zavezati a opet ti konopci smetaju pri deranju koze.

Jel znate kako se ovca dere, znaci ovcu prvo zakolju onda oderu itd... pa je nabiju na razanj.

To znaci da je pas bio vec mrtav, drugo lomljenje desne sape ne mora da znaci da je mucena, vec da je usled deranja koze, odnosno sile povlacenja moze doci do pucanja koske ako je ona oslonac vuce.

Sve u svemu normalan covek ovo nije uradio.

Sve si dobro objasnio,
al' ti ovo na kraju ( možda ) nije na mestu.

Jes' da ni ja nisam pročitao gore apostrofirani članak,
pa samim tim rizikujem da k enjam,
ali čitajući postove vidim da potpuno niste svesni činjenice

da nosite obuću i odeću oderanih životinja !
Da uživate u muzici mačjih creva !
Da se kitite slonovskim kljovama, kamiljim kostima ...
Da ste siti jer ste malopre pojeli meso neke ubijene životinje !

Konkretno pseća koža se koristi za klapne na nekim duvačkim instrumentima !

Mi i životinje.
Tvorac je to tako osmislio, ebi ga.

Gledam ja svaki dan na ulici,
ima pa se ljube sa psom !

Ma raznih devijacija ima ..

Zgražavate se i pozivate na linč, a zapravo niste ništa bolji od ovog anonimusa koji je oderao psa.
Koliko ste samo, što svesno, što nesvesno, oderali koža jaganjcima i svinjama, koliko ste teladi i jarića zaklali, pilića podavili, ribljih utroba povadili...
I nikom ništa!
A kad vidite oderano kuče, dižete buku.
Zašto - zato što pse ne jedete.
Odličan primer da uočite dokle doseže vaše licemerstvo i samovolja.

Pre svega, ova prica je jako sumnjiva; cenim da je izasla iz neke od NVO kuhinja kojoj su presahle donacije iz inostranstva.

Prvo NN osoba je slikala "odranog psa" a koji je posle par minuta volsebno nestao!:think:

Nastalo je opste zgrazavanje i osude na tzv. drustvenim mrezama i ostalim twiterima i narod se opet upecao.

Nesto slicno kao i slika i ona prica o nekakvom psu koji je zlostavljan na isti nacin u celom regionu! :think:

Zgražavate se i pozivate na linč, a zapravo niste ništa bolji od ovog anonimusa koji je oderao psa.
Koliko ste samo, što svesno, što nesvesno, oderali koža jaganjcima i svinjama, koliko ste teladi i jarića zaklali, pilića podavili, ribljih utroba povadili...
I nikom ništa!
A kad vidite oderano kuče, dižete buku.
Zašto - zato što pse ne jedete.
Odličan primer da uočite dokle doseže vaše licemerstvo i samovolja.

Pa naravno.

Kad vidim oderano jagnje znam da je to neko uradio jer zeli da ga pece i jede.
Kad cujem da je negde oderan pas pitam se kakav je to bolestan um? Zasto je odrao psa? Iz mrznje? Zbog jela? Koze? Ili je samo bolesnik?

Neuporedivo.

Pa naravno.

Kad vidim oderano jagnje znam da je to neko uradio jer zeli da ga pece i jede.
Kad cujem da je negde oderan pas pitam se kakav je to bolestan um? Zasto je odrao psa? Iz mrznje? Zbog jela? Koze? Ili je samo bolesnik?

Neuporedivo.

http://forum.krstarica.com/entry.php/35690-Како-бити-прави-верник-за-време-празника
Ne samo da oguli jagnje, već ga i osoli, nabije na kolac, peče pa poždere?
To je već humano, nema šta.

Ne opravdavam ovakav postupak, ali baci oko na temu i videćeš koliko komentara tipa "jadan pas, mogu misliti kakve je bolove doživeo..." a ti isti ljudi žderu još stotine "jadnih" životinja koje posmatraju samo kao hranu, ne kao živa bića koja takođe osećaju bol. Psa žale zato što se u našoj kulturi ne jede. Da je kojim slučajem pronađena oderana svinja, niko ne bi obratio pažnju, a kamoli pisao novinske članke.

http://forum.krstarica.com/entry.php/35690-Како-бити-прави-верник-за-време-празника
Ne samo da oguli jagnje, već ga i osoli, nabije na kolac, peče pa poždere?
To je već humano, nema šta.

Ne opravdavam ovakav postupak, ali baci oko na temu i videćeš koliko komentara tipa "jadan pas, mogu misliti kakve je bolove doživeo..." a ti isti ljudi žderu još stotine "jadnih" životinja koje posmatraju samo kao hranu, ne kao živa bića koja takođe osećaju bol. Psa žale zato što se u našoj kulturi ne jede. Da je kojim slučajem pronađena oderana svinja, niko ne bi obratio pažnju, a kamoli pisao novinske članke.

Na temama o mucenim psima i mackama uglevnom pisu ljudi koji zaista mrze zivotinje.
Ja cu zamoliti moderaciju da ne dozvoljava da se to uzasno mucenje zivotinja vise postavlja na PDF Politika jer postoji i PDF Kucni ljubimci.

Svakako da ljudi jedu meso, niko ne guli kozu i ne secka sape svinjama ili jaganjcima, pa ni divljim zivotinjama ( lov) nego ih ubija ovako ili onako, mrtve su za tili cas.

Nadam se da ce i Srbija morati da se povinuje EU zakonima u kojima je klanje zivotinja zabrannjeno.

Nego ja ne razumem motiv tvog javljanja ovde. Da nam objasnis kako i druge zivotinje trpe bol, pa sto se uzbudjujemo zbog psa ili macke kojima deru kozu, vade im
oci, zakucaju ekserima za drvo? Mosh misliti!!! Coveku bilo milo da dere zivog psa, sta nas briga? To si hteo da kazes?

Na temama o mucenim psima i mackama uglevnom pisu ljudi koji zaista mrze zivotinje.
Ja cu zamoliti moderaciju da ne dozvoljava da se to uzasno mucenje zivotinja vise postavlja na PDF Politika jer postoji i PDF Kucni ljubimci.

Svakako da ljudi jedu meso, niko ne guli kozu i ne secka sape svinjama ili jaganjcima, pa ni divljim zivotinjama ( lov) nego ih ubija ovako ili onako, mrtve su za tili cas.

Nadam se da ce i Srbija morati da se povinuje EU zakonima u kojima je klanje zivotinja zabrannjeno.

Nego ja ne razumem motiv tvog javljanja ovde. Da nam objasnis kako i druge zivotinje trpe bol, pa sto se uzbudjujemo zbog psa ili macke kojima deru kozu, vade im
oci, zakucaju ekserima za drvo? Mosh misliti!!! Coveku bilo milo da dere zivog psa, sta nas briga? To si hteo da kazes?

Kao prvo, da vas je zaista briga kao što pišete, uradili biste nešto konkretno, jer, veruj mi, psi lutalice nemaju ama baš nikakvu korist od VAŠEG javljanja na ovakvim temama.
A drugo, nije mi jasno kako neko može žaliti oguljenog psa, a istovremeno žderati jagnje, koje doživi istu (ili još goru) torturu nego pas.
Ili ste dvolični, ili živite u zabludi da životinjsko meso raste na grani.

Baš sam nedavno gledao dokumentarac o hrani koju jedemo.
Možda kod vas u Nemačkoj životinje žive u hotelima i bivaju ubijene na najhumaniji način, ali u ostatku sveta nije tako. Recimo da pilići koje jedemo NIKADA NE PROHODAJU, što od enormne težine (tove ih kojekakvim koncetratima), što od raznih poremećaja (nikad ne ugledaju svetlost dana). Hiljade svinja živi pod istim krovom, a u nedostatku hrane, javlja se kanibalizam. Veliki deo ih ima razne poremećaje, recimo tumore od po nekoliko desetina kilograma. Volovima se seku rogovi prilikom transporta da se ne bi međusobno unakazili.

Ali te životinje su hrana, zato ih ne bi trebalo žaliti. Pojesti pile je isto što i pojesti keks, ali mrtav pas - to je razlog za uvođenje, ni manje ni više već smrtne kazne.
Ovaj mrtav pas je zapravo povod da preispitate sebe i svoja načela.
Pozdrav!

Kao prvo, da vas je zaista briga kao što pišete, uradili biste nešto konkretno, jer, veruj mi, psi lutalice nemaju ama baš nikakvu korist od VAŠEG javljanja na ovakvim temama.
A drugo, nije mi jasno kako neko može žaliti oguljenog psa, a istovremeno žderati jagnje, koje doživi istu (ili još goru) torturu nego pas.
Ili ste dvolični, ili živite u zabludi da životinjsko meso raste na grani.

Baš sam nedavno gledao dokumentarac o hrani koju jedemo.
Možda kod vas u Nemačkoj životinje žive u hotelima i bivaju ubijene na najhumaniji način, ali u ostatku sveta nije tako. Recimo da pilići koje jedemo NIKADA NE PROHODAJU, što od enormne težine (tove ih kojekakvim koncetratima), što od raznih poremećaja (nikad ne ugledaju svetlost dana). Hiljade svinja živi pod istim krovom, a u nedostatku hrane, javlja se kanibalizam. Veliki deo ih ima razne poremećaje, recimo tumore od po nekoliko desetina kilograma. Volovima se seku rogovi prilikom transporta da se ne bi međusobno unakazili.

Ali te životinje su hrana, zato ih ne bi trebalo žaliti. Pojesti pile je isto što i pojesti keks, ali mrtav pas - to je razlog za uvođenje, ni manje ni više već smrtne kazne.
Ovaj mrtav pas je zapravo povod da preispitate sebe i svoja načela.
Pozdrav!

Ne kazem, stoji mnogo toga sto kazes. Istina ja pse volim vise nego bilo koju drugu zivotinju ali se isto tako licemerno zgrazavam nad ubijanjem zivotinja zbog hrane a i sama jedem meso. Valjda kad ga kupim u mesnici nemam osecaj da je to nekad bilo zivo bice.

Ono sto je meni neuporedivo a ti si poredio je ubistvo jedne vrste zivotinja i ubistva psa. Tu mi nije za poredjenje izvrsilac ubistva.
Oni koji ubijaju zivotinje koje ce zavrsiti kao hrana su normalni ljudi od detinjstva nauceni da je to sto rade normalno, cak i neophodno, vecina ih se i skolovala za taj posao, time izdrzavaju svoju porodicu...
Ovog drugog ne mogu da zamislim nikako drugacije do kao poremecenu osobu. On nema razlog da odere psa. u redu, neko se uplasi, ubije psa ali oderati mu kozu...Strasno.

Porediti jagnje, prasice, krave, bikove, volove, jarice, kornjace, prepelice, morke, curke i ostale zivotnje sa psom nema nikakve logike.
Koliko znam pas se kod nas e koristi u ishrani, nisi u mogucnosti da odes u supermarket i kupis 1kg sveze zaklanog i odranog psa, koji je ceo svoj zivot proveo pasuci travu, ups jeo sam najkvalitetniju hranu.
Nisi isto tako u mogucnsoti da odes i kupis 2m kvadratna psece koze jer zelis da napravis nekoliko futrola za cvikere.

Kako geografski Srbija nije guvernija ili neki mali deo Kine onda poredjenje sta covek jede i kako nema ama bas nikakve osnove. A koliko vidim nije ga ni pojeo vec odrao i to profesionalno. Mesari su placeni za svoj posao, ko je ovo platio da odere kozu psu i da baci meso, koje bi vidim pojedini na forumu pojeli sa uzivanjem.
Covek jeste mesojed, tj svastojed, al psa nije pripitomio da bi ga jeo vec da mu pomaze u lovu, ostale zivotinje je upravo sa drugom namenom poceo da uzgaja, tj za ishranu...

Porediti jagnje, prasice, krave, bikove, volove, jarice, kornjace, prepelice, morke, curke i ostale zivotnje sa psom nema nikakve logike.
Koliko znam pas se kod nas e koristi u ishrani, nisi u mogucnosti da odes u supermarket i kupis 1kg sveze zaklanog i odranog psa, koji je ceo svoj zivot proveo pasuci travu, ups jeo sam najkvalitetniju hranu.
Nisi isto tako u mogucnsoti da odes i kupis 2m kvadratna psece koze jer zelis da napravis nekoliko futrola za cvikere.

Kako geografski Srbija nije guvernija ili neki mali deo Kine onda poredjenje sta covek jede i kako nema ama bas nikakve osnove. A koliko vidim nije ga ni pojeo vec odrao i to profesionalno. Mesari su placeni za svoj posao, ko je ovo platio da odere kozu psu i da baci meso, koje bi vidim pojedini na forumu pojeli sa uzivanjem.
Covek jeste mesojed, tj svastojed, al psa nije pripitomio da bi ga jeo vec da mu pomaze u lovu, ostale zivotinje je upravo sa drugom namenom poceo da uzgaja, tj za ishranu...

Па види, кад их убијеш, свеједно им је да ли ће да заврше у нечијем тањиру, или на некој депонији, у контејнеру или где већ завршавају пси.
Тако да издвајати псе у неке свете животиње нема никаквог оправдања.

И баш ти знаш шта је човек имао на уму пре више десетина хиљада година када је припитомљавао разне животиње....

Па види, кад их убијеш, свеједно им је да ли ће да заврше у нечијем тањиру, или на некој депонији, у контејнеру или где већ завршавају пси.
Тако да издвајати псе у неке свете животиње нема никаквог оправдања.

И баш ти знаш шта је човек имао на уму пре више десетина хиљада година када је припитомљавао разне животиње....

Njima jeste al nekome bas i nije... JEsi li gledao uposte spot?
Kinez iskoristi celog psa ovaj je u kesi bacio psa po sred ulice, to je ono sto je problem. Znaci negde ga je uhvatio, namamio ili kupio, odrao, upakovao i onda nosi korz mozda hodnik necije zgrade, pa kroz ulicu i onda ga bacio...
NE vec mi neko spominje da u Kini jedu pse. ja se samo nadovezujem na pricu i kazem da u Indiji ne klopaju krave... Ima potrebe isto spomenuti kao i Kinu.....

Znam. ti ne?

Njima jeste al nekome bas i nije... JEsi li gledao uposte spot?
Kinez iskoristi celog psa ovaj je u kesi bacio psa po sred ulice, to je ono sto je problem. Znaci negde ga je uhvatio, namamio ili kupio, odrao, upakovao i onda nosi korz mozda hodnik necije zgrade, pa kroz ulicu i onda ga bacio...
NE vec mi neko spominje da u Kini jedu pse. ja se samo nadovezujem na pricu i kazem da u Indiji ne klopaju krave... Ima potrebe isto spomenuti kao i Kinu.....

Znam. ti ne?

Какве везе има да ли га је ухватио, купио, или носио кроз ходник?
Па и ја сам ономад носио кроз ходник одрано прасе, и још ми је у замрзивачу.

Какве везе има да ли га је ухватио, купио, или носио кроз ходник?
Па и ја сам ономад носио кроз ходник одрано прасе, и још ми је у замрзивачу.

Jel ti imas manjak sposobnosti da ukapiras odredjene stvari?

Prasetina se kod nas gaji radi prehrane a ne da malo slatko svinjce od 150-300kg setas kroz parkic i spopadas devojke koje zele da ga pomaze.
Pas se kod nas ne gaji, pa samim tim i nije normalno da ga neki maloumnik odere i onda baci pored kante za smece ili cega vec...

Back