Kao prvo, da vas je zaista briga kao što pišete, uradili biste nešto konkretno, jer, veruj mi, psi lutalice nemaju ama baš nikakvu korist od VAŠEG javljanja na ovakvim temama.
A drugo, nije mi jasno kako neko može žaliti oguljenog psa, a istovremeno žderati jagnje, koje doživi istu (ili još goru) torturu nego pas.
Ili ste dvolični, ili živite u zabludi da životinjsko meso raste na grani.
Baš sam nedavno gledao dokumentarac o hrani koju jedemo.
Možda kod vas u Nemačkoj životinje žive u hotelima i bivaju ubijene na najhumaniji način, ali u ostatku sveta nije tako. Recimo da pilići koje jedemo NIKADA NE PROHODAJU, što od enormne težine (tove ih kojekakvim koncetratima), što od raznih poremećaja (nikad ne ugledaju svetlost dana). Hiljade svinja živi pod istim krovom, a u nedostatku hrane, javlja se kanibalizam. Veliki deo ih ima razne poremećaje, recimo tumore od po nekoliko desetina kilograma. Volovima se seku rogovi prilikom transporta da se ne bi međusobno unakazili.
Ali te životinje su hrana, zato ih ne bi trebalo žaliti. Pojesti pile je isto što i pojesti keks, ali mrtav pas - to je razlog za uvođenje, ni manje ni više već smrtne kazne.
Ovaj mrtav pas je zapravo povod da preispitate sebe i svoja načela.
Pozdrav!