Odnos Hrvata prema Ustašama na RTS 1

moguce....
a zasto nema visokih predstavnika srpske Crkve?
ili su i oni, kako neki Srbi tvrde, sudjelovali u gore napisanom..

Idi u biblioteku i trazi knjigu "Ubice u bozje ime", pisac se zove Erve Lorijer...Pravoslavna Crkva nema "visokih predstavnika" svi smo jednaki, a ako mislis da su Pravoslavni svestenici ucestvovali u zlocinima, da znas da jesu, sve vratovima udarajuci u ustaske i komunjarske nozeve...

Za one koji nisu gledali emisiju, samo da kažem da su Žarko Puhovski (HHO) i novinar Feral Tribune-a bili veoma objektivni, a čak je i onaj proustaški nastrojeni istoričar rekao par dobrih stvari...
A to je da bi već jednom trebalo (i sa srpske i sa hrvatske strane) ustanoviti pravi broj žrtava i u Jasenovcu i u Blajburgu (a naš istoričar je dodao i u Beogradu npr. nakon ulaska partizana...) kako se više ne bi licitiralo brojem žrtava.

Slavko Goldštajn je izjavio kako hrvatske vlasti osim što nisu dodelile jednaku novčanu pomoć za obe "manifestacije" već su i prisustvom najvećih verskih poglavara Hrvatske u Blajburgu, a samo lokalnog Biskupa u Jasenovcu - jasno stavile do znanja kakav pogled imaju na te događaje...

moguce....
a zasto nema visokih predstavnika srpske Crkve?
ili su i oni, kako neki Srbi tvrde, sudjelovali u gore napisanom..

Šta ti, bre, lupaš? Srpski sveštenici da su pomagali ustašama da pune jame srbima ili komunistima da te iste jame zatrpavaju tonama betona?

Ti koji to tvrde sigurni nisu Srbi, odn. mrze sebe što su rođeni u srpskom narodu, kao Majkl Džekson što mrzi što je crnac. Bolesnici koje bi mame, da su znale šta će roditi, abortirale.

A, ti nemoj da veruješ svemu što ti se svidi, nego stavi prst na čelo i upotrebi glavicu.

Za one koji nisu gledali emisiju, samo da kažem da su Žarko Puhovski (HHO) i novinar Feral Tribune-a bili veoma objektivni, a čak je i onaj proustaški nastrojeni istoričar rekao par dobrih stvari...
A to je da bi već jednom trebalo (i sa srpske i sa hrvatske strane) ustanoviti pravi broj žrtava i u Jasenovcu i u Blajburgu (a naš istoričar je dodao i u Beogradu npr. nakon ulaska partizana...) kako se više ne bi licitiralo brojem žrtava.

Slavko Goldštajn je izjavio kako hrvatske vlasti osim što nisu dodelile jednaku novčanu pomoć za obe "manifestacije" već su i prisustvom najvećih verskih poglavara Hrvatske u Blajburgu, a samo lokalnog Biskupa u Jasenovcu - jasno stavile do znanja kakav pogled imaju na te događaje...
амин.

Baš razmišljam, budući da nam je filmska industrija u totalnom ***cu,bez svežih ideja, trebalo bi probati sa snimanjem SLASHERA u kome se po šumama i gorama naše zemlje ponosne jure i kolju ustaše i četnici...Film bi odlično prošao u inostranstvu/inozemstvu, jamčim:cool:...

(a naš istoričar je dodao i u Beogradu npr. nakon ulaska partizana...) ...

Naš istoričar je rekao 6000-15 000 žrtava neposredno posle ulazka komunista u Beograd..
Što se verovatno odnosi na kratak period na kraju 1944.....

Osim što je broj , žrtava (ovde mislim na ideološke, nevine, a ne fašiste, zločince, čak ni na četnike koji su bili u vojnom sukobu sa Titovim pokretom) neutvrđen, revolucionarni teror je potrajao još barem nekoliko godina...

Šta ti, bre, lupaš? Srpski sveštenici da su pomagali ustašama da pune jame srbima ili komunistima da te iste jame zatrpavaju tonama betona?

Ti koji to tvrde sigurni nisu Srbi, odn. mrze sebe što su rođeni u srpskom narodu, kao Majkl Džekson što mrzi što je crnac. Bolesnici koje bi mame, da su znale šta će roditi, abortirale.

A, ti nemoj da veruješ svemu što ti se svidi, nego stavi prst na čelo i upotrebi glavicu.

немој да ти противуречиш њој њена бака била капо у ФолксВагеновој фабрици за време рата а Срби сами себе клали .................:roll:

нема ми га мој пријатељ кјо да и он каже коју

Baš razmišljam, budući da nam je filmska industrija u totalnom ***cu,bez svežih ideja, trebalo bi probati sa snimanjem SLASHERA u kome se po šumama i gorama naše zemlje ponosne jure i kolju ustaše i četnici...Film bi odlično prošao u inostranstvu/inozemstvu, jamčim:cool:...

престани да размишљаш

имаш на пинку неку серију о усташким партизанима па гледај;)

.

I ustaše i komunisti su likvidirali ogroman broj sveštenika SPC, a među njima i mitropolite i episkope....
NDH je na početku rata odmah ubila najvažnije sveštenike SPC, poput zagrebačkog mitropolita, banjalučkog episkopa itd...

Komunisti naročito u Crnoj Gori....

Pojma nemam zašto pominje SPC u ovom kontekstu..

E pa blago tebi... imaš vremena da (ponekad) "mlatiš praznu slamu" po srpskim forumima, ponekada da budeš i realna i objektivna, ali uglavnom izgleda da imaš i dosta slobodnog vremena (za forume) i dosta novca čim možeš da "skokneš" do New York-a u shoping :)

Nisi čitala ono što sam ti postavio na temi o Bljesku jer da jesi, ne bi mi ovako odgovorila... ali dobro, razumem ja to... niko ne želi da uvidi istinu nakon 17 godina ispiranja mozga od strane HTV i "hrvatskog tiska"...

No dobro, imaćemo mi još prilike da ukrstimo koplja :)Pozdrav
D.

u pravu si...ponekad se mora mlatiti prazna slama, to cinimo manje vise svi, a i zdravo je, jer opusta...a i forum je doista dobar za tako nesto...
pa slobodnog vremena i nemam bas puno, ali moj rad se ionako ne vrednuje po satima...inace, ja citam ponekad B92 i forum.hr, a aktivno sudjelujem samo na krstarici...
i vjeruj mi, cim (ako)se okrenete EU veoma brzo nece ni za tebe biti problem spontano "skoknuti" u bilo koji grad Eu ili Njujork...npr. avionska karta Köln - Osijek 19 €, ( bit ce uskoro , koliko sam negdje procitala i za Beograd nesto slicno)

naravno....:)
p.s. ja i inace jako rijetko gledam televiziju, a HRT ili RTS nisam gledala ni za vrijeme rata, a pogotovo ne sada ; znaci argument "isprani mozak HRT-om" za mene ne vrijedi

Naš istoričar je rekao 6000-15 000 žrtava neposredno posle ulazka komunista u Beograd..
Što se verovatno odnosi na kratak period na kraju 1944.....

Osim što je broj , žrtava (ovde mislim na ideološke, nevine, a ne fašiste, zločince, čak ni na četnike koji su bili u vojnom sukobu sa Titovim pokretom) neutvrđen, revolucionarni teror je potrajao još barem nekoliko godina...

Kako god... činjenica je da sigurno postoje spiskovi i tajni dokumenti koji o tome govore i da bi čeprkanje po Arhviu Srbije, arhivima UDBE i KNOJ-a, a kasnije SDB i KOS-a pomoglo da se sazna prava istina ma kakva ona bila i da se prestane (kao što rekoše učesnici u emisiji) sa spominjanjem ovih žrtava isključivo u političke svrhe...

Uopšte se ne zezam,politički slasheri su trenutno totalni hit u nezavisnoj horror produkciji...Nedavno je u Francuskoj snimljen breaking hit ''Frontiers'' u kome grupu zalutalih muslimana, normalnih ljudi, nikakvih džihadista, u provinciji juri i na najbrutalnije načine istrebljuje grupa ''sarkozijevaca'' francuskih neo-nacista...Inače, kod nas ima materijala i za horror, i to žestok, o sukobu seljaka i građana koji konstantno tinja:lol:

izgleda da sam ipak gledala tu emisiju,jer sam po komentarima pomislila da nije rec o istoj emisiji:roll:

Kako god... činjenica je da sigurno postoje spiskovi i tajni dokumenti koji o tome govore i da bi čeprkanje po Arhviu Srbije, arhivima UDBE i KNOJ-a, a kasnije SDB i KOS-a pomoglo da se sazna prava istina ma kakva ona bila i da se prestane (kao što rekoše učesnici u emisiji) sa spominjanjem ovih žrtava isključivo u političke svrhe...

Slažem se.....

Mada potpune spiskove, naročito za NDH je veoma teško utvrditi....

Npr...tačan popis ubijenih Roma je gotovo nemoguće utvrditi, jer su oni bili najmanje ažurni od svih u popisivanju svojih žrtava, a populacija su koja je procentualno uz Jevreje najviše stradala i u NDH, i u celoj Evropi...

u pravu si...ponekad se mora mlatiti prazna slama, to cinimo manje vise svi, a i zdravo je, jer opusta...a i forum je doista dobar za tako nesto...

Ponekad mora, ali onda bi trebalo ići na neke manje frustrirajuće forume kao što su npr. tinejdžeri, ljubav i sex, humor, kuvanje, baštovanstvo...

Jer mlaćenje prazne slame na temi o žrtvama ustaša ili komunista može nekoga da povredi i uvredi...

pa slobodnog vremena i nemam bas puno, ali moj rad se ionako ne vrednuje po satima...inace, ja citam ponekad B92 i forum.hr, a aktivno sudjelujem samo na krstarici...

Uh da mi je znati šta ti to radiš... :)

i vjeruj mi, cim (ako)se okrenete EU veoma brzo nece ni za tebe biti problem spontano "skoknuti" u bilo koji grad Eu ili Njujork...npr. avionska karta Köln - Osijek 19 €, ( bit ce uskoro , koliko sam negdje procitala i za Beograd nesto slicno)
naravno....:)

Low Cost kompanije... čuo sam za to, samo što to nikako da zaživi kod nas... JAT je čudo :)

p.s. ja i inace jako rijetko gledam televiziju, a HRT ili RTS nisam gledala ni za vrijeme rata, a pogotovo ne sada ; znaci argument "isprani mozak HRT-om" za mene ne vrijedi

Ako je tako, onda se stvarno pitam odakle ti oni pogrešni stavovi o zbivanjima 90-ih...
I Kyo je Hrvat, kao i Žarko Puhovski, ali su oni daleko objektivniji od tebe ;)

pogresno si razumijeo moj post...
procitaj pazljivo post Dikana iznad na koji sam odgovorila...procitala sam ne samo na B92, nego i na ovom forumu da su pravoslavni popovi jako dobro suradivali sa komunistima i Udbom...dali je tocno, neznam....i zasto bi se to meni trebalo svidjeti ili nesvidjeti?, kako predpostavljas....gdje je tu moj interes, ili sto ja imam od toga...nista; jednostavno zanimljivo misljenje koje sam procitala:)

pogresno si razumijeo moj post...
procitaj pazljivo post Dikana iznad na koji sam odgovorila...procitala sam ne samo na B92, nego i na ovom forumu da su pravoslavni popovi jako dobro suradivali sa komunistima i Udbom...dali je tocno, neznam....i zasto bi se to meni trebalo svidjeti ili nesvidjeti?, kako predpostavljas....gdje je tu moj interes, ili sto ja imam od toga...nista; jednostavno zanimljivo misljenje koje sam procitala:)

a што ти срећо моја бежиш од мене као ђаво од крста када поставим питање:arrow: име фабрике

Back