- Poruka
- 2.186
ma koji 1.000.000,00 bar 2.000.000,00, a za 20 godina kad opet pribroje bit će ih bar 3.000.000,00:rolleyes:
спрдаш се? а???:mad:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma koji 1.000.000,00 bar 2.000.000,00, a za 20 godina kad opet pribroje bit će ih bar 3.000.000,00:rolleyes:
ти си прави патриота
читајући не написане књиге
заборавио си оне написане
ајде да скратим поента приче је
овде су пре пар недеља банована три корисника форума јер су "наводно увредили "
баку дотичне која је радила у тој VW фабрици
а истина је
таква фабрика под тим именом није постојала у то време
1934 године је на бившој граници Западне и Источне Немачке тада јединствене као и сада направљена фабрика.Није имала неко име .Само као нека Ауто индустрија
аути који су се правили су се звали KDF (скраћено- снага кроз радост) и typ 1
то су биле претече бубе
друга два модела су била кубелваген теренско возило и швимваген амфибија
војна возила.У тим фабрикама су радили искључиво Немци
а не њена баба уколико није била еСесовац (није искључено)
онда иде историја ратовања...........
после рата пошто се фабрика налазила близу тадашње границе ДДР Немачке која је била под контролом СССР сели се у неко мало село близу којег је био замак ВОЛСБУРГ.И то све захваљујући енглеском официру Ивану Хирсту.
Модел који је радила добија назив Кафер (оно "е" има сиркумфлекс две тачке изнад)
1951-55 се сели у Штутгарт и ауто добија назив беетле буба и тада добија ту ознаку
VW и почиње после производња и комбића Т1 и кармана и остало.
тако да госпођица стјуардеса мноооооооооооооооогоооооооооооооооооооо лаже
остале информације се могу добити на бубијади у Панчеву пошто се тамо окупљају
љубитељи и власници тих возила из целе ехЈуге а и шире.Немам бубу па никада нисам ишао али ми другар има ону стару бубу са покретним платненим кровом као спачег па сам се мало информирао код њега.
Vladimir Zherjavic je bio Hrvat. Do rata podosta umeren, po pochetku raspada SFRJ, pochinje da koketira sa nacionalizmom. Taj drugi istorichar na kog mislish je verovatno Bogoljub Kochovic, Srbin iz dijaspore. Interesantno, Kochovic je Zherjavica optuzhivao za pristranost.
Radi se o proceni gubitaka na osnovu demografije.
Verovatno neshto najblizhe pravim ciframa.
da, to je taj na koga mislim...a s obzirom da mi nikada nije bilo bitno, tko je koje nacionalnosti, zamjenila sam...
hvala ti na korekciji..
Ovo zyebavanje sa zrtvama genocida nije kaznjivo na krsti, ili?...ma koji 1.000.000,00 bar 2.000.000,00, a za 20 godina kad opet pribroje bit će ih bar 3.000.000,00:rolleyes:
Ovo zyebavanje sa zrtvama genocida nije kaznjivo na krsti, ili?...

Pa to za licno vredjanje postoji u pravilniku, kol'ko sam ja upoznat...ja se isto zalažem da se takvi sankcionišu isto kao i oni koji nazvaju mene ustašom i Hrvate koji postuju na Krsti a koji osuđuju upravo ustaše NDH i ustašoidnu politiku![]()
Valja, valja, SVE valja
@tema...
Mislim da SRBI nisu nikad do kraja skapirali HRVATE,koji imaju prilično drugačiji mentalitet od njih...Nažalost, vrlo se površno prilazilo tom problemu...Nikad do kraja pošteno, sa obe strane su bili hidden daggers
Nadam se da će ubuduće situacija biti bolja i zasnovana na zdravijim osnovama...
a Hrvati ( za sve neuspijehe) prestati sa izrazitom svaljivanjem krivice na Srbe

IAKO SAM TI NA TO VEC ODGOVORILA, jos jednomодшетај мало до музеја авијације и аутомобила па после ме демантуј
ајде ми објасни шта су ти то муслици
то макар није тајна
што се нервираш....ево како ће да иде расправа на овом форуму
ја ћу да одвалим неку глупост јер после "чињенице" да су Томсонови концерти хеви метал много је тешко бити озбиљан..па ће мало Драгољуб да зачини..а кјо ће да стави још двојицу на игнор листу..славонија ће опет да се избљује неку глупости и још пар њих ...и на крају лок
Veci deo dokumentacije iz Jasenovca se nalazi u Beogradu?
Pa ne mislish li da bi se u tom sluchaju odavno otkrilo shta pishe tamo?
Pa zashto onda uopshte dolazi do ovih rasprava, ako se dokazi za sve to nalaze u Beogradu?
Ne, jasenovachka dokumentacija je unishtavana, dva puta.
Koliko se secam, '43 i '45, mada je moguce da se varam za godine.
Valjda od strane Ustasha prvi, a od strane Partizana, drugi put.
Thompson i heavy metal.
Niđe veze! Thompson ne zna ni pjevati. Ono meni više tuhne na narodnjake.
Lani je idiot gostovao i kod nas. Čuo sam od onih koji su bili da ljude toliko "ponese muzika" da se totalno odvale na standardno: Ubij Srbina i gazi,gazi balije! Bez toga se ne može na njegovim koncertima. Gradišku staru je pjevao na koncertima u Zadru, dalmatinskim pripizdinama i u Osijeku (gdje bi drugo).
Nije istina (nisu takve istorijske činjenice) to što pišeš slavonija
i meni je sve to dosta nelogicno...
cinjenica je da se vodila korektna evidencija u logorima, to su zahtijevali Njemci
ja osobno nevjerujem( kao i dobar dio znanstvenika koji se, nakon pada komunizma, poceo baviti tom temom) da je ta evidencija unistavana 43-e (a i zasto bi, tada su svi vjerovali u pobjedu ); moguce je da je dio ponisten krajem rata od partizana iz jednostavnog razloga da manipuliraju zahtjevima za reparaciju, sto su i cinili,
boldovano..
doista , zasto ne otvore arhive...
svi znamo da je Beograd bio prestonica i da se sve slivalo u Beograd, svi dokumenti itd.
zasto se ti arhivi i dokumenti ne ucine pristupnima?
pretpostavljam zbog toga sto su i u HR i u Sr. jos uvijek jak kom. lobi, i sto ih ima jos dovoljno koji se boje istine ( ukljucujuci tu i obe crkve)
pa nece biti.bezsramno lazes....ali sto drugo ocekivati od tebe klone..
Thompson pjeva samo domoljubne pjesme koje uopce ne spominju Srbe, a to sto vi tvrdite da je pjevao, najobicnija je izmisljotina...(bar tako on kaze, a valjda covjek zna sto pjeva)
treba vam jos poneki "argument" za mrznju...
ja sam tvrdila, kao uostalom i svatko, tko je iole informiran da je prije prvog ujedinjenja Hrvatska( i Vojvodina) bila daleko razvijenija od Srbije...i da je Srbija pljackala Hrvatsku Sloveniju i vojvodinu...;
bezsramno lazes....ali sto drugo ocekivati od tebe klone..
Thompson pjeva samo domoljubne pjesme koje uopce ne spominju Srbe, a to sto vi tvrdite da je pjevao, najobicnija je izmisljotina...(bar tako on kaze, a valjda covjek zna sto pjeva)
treba vam jos poneki "argument" za mrznju...
Ovo zyebavanje sa zrtvama genocida nije kaznjivo na krsti, ili?...
mislim da je to srz problema...to su u biti dva svijeta....Tito je to pokusao, ali kako kazes, nazalost povrsno, rijesiti odnosno "ujednaciti" (pri cemu mu je kom. ideologija dobro dosla) dva u biti totalno razlicita naroda...jedino sto ih je( oba naroda) povezivalo je ideja romanticara o jugoslavenstvu (koji je Srbima i Hrvatima nametnut od te politicke elite)
ta dva naroda nemaju u svojoj povijesti, uticajima, stranim vladarima, razvitku , civilizaciji itd. nista zajednickoga( osim slicnosti jezika), do romanticarskog , nametnutog "bratstva jedinstva"
i slijedeci veliki problem je, da su Srbi u svim zajednickim drzavama,(kao brojcano veci) samo silim pokusali nametnuti svoj mentalitet (sto im je i djelomicno uspijelo) i cinjenica da Srbi sebe nevide realno kao i njihova zelja za dominacijom dovela je do toga do cega je...mi Hrvati smo mali narod (brojcano), jedini autohtoni narod na ovim nasim prostorima, zilav i vrijedan i uspijesan, mi ucimo od drugih, razvijamo se i polako ali sigurno,(nakon svih Jugo-drzava) vracamo se kuci, na zapad, gdje nam je i mjesto i povijesna odrednica i gdje smo vjekovima bili...
p.s. mislim da Srbi, kako je rekao Mesic, trebaju proci "katarzu", rijesiti se mitomanije i guslarske povijesti i vjere nebeskog naroda, a Hrvati ( za sve neuspijehe) prestati sa izrazitom svaljivanjem krivice na Srbe
mislim da, jednoga dana, kad obe nacije shvate i postuju razliku( i uzajamno si priznaju tu razlicitost) medusobom, poceti ce da cijene i potenciraju slicnosti
p.s. ja u biti sazaljevam Srbe; sa pozicije balkanskog Piemonta kome se cio svijet divio, patrijotskom , mitomanskom pricom o "vecnim ognjistima" i "vecitom" zrtvom, guslarskoj povijesti, danas su tu gdje jesu

ja se isto zalažem da se takvi sankcionišu isto kao i oni koji nazvaju mene ustašom i Hrvate koji postuju na Krsti a koji osuđuju upravo ustaše NDH i ustašoidnu politiku
al džaba to...jer bi tad na ovom forumu ostalo svega 5-6ljudi