Odlučeno: Zabranjuju M+S gume

Mud and snow, pogledao sam na netu kako izgleda ta guma i sara je definitivno letnja.
Jedino ako je smesa drugacija ali posto i sam kazes da se klizas sa njima...
Tako kinezi stavljaju na letnje M+S ali nisam to ocekivao od ovako poznatog brenda.
Znam da zimi ne drze kao one sa zimskom sarom ali eto zadovoljavaju zakon sa tim oznakom. Ja bih stavio zimske da mi nalete ali za sad mi naletele ganc nove iz 2024 sa nalepnicom ali dve i letnje Bridgestone.

Zabranjene su kramponke i u Kanadi na regularnim drumovima, mogu da se voze samo po ledenim drumovima ( gledali ste kamiondzije koje voze zaledjenim rekama i jezerima). No poenta je da "all seasons" nisu vise "all seasons" nego 3-seasons jer te gume nisu dobre za sneg, M+S u Kanadi vec nekoliko godina ne znaci da su te gume sigurne za sneg i tamo gde je propisano (a zimi je to svuda) ne mozes da koristis te gume te te policija kaznjava ako ih imas na tockovima a ne vazi ti ni osiguranje ako si imao udes sa takvim gumama. All seasons nisu nikada imale ikonice planine sa pahuljom, imale su oznaku M+S, All weather su imale oznaku za sneg. Svabovani uvode nesto slicno, izbacuju M+S iz zimske upotrebe jervte gume nisu ni projektovane za sneg.
E pa vidis kod nas u Evropi All season imaju sve karakteristike kao sto kod vas imaju te all weather i pahuljicu i planinu i sneg ...sve ...imam te gume i znam.
Nisu bucne imaju bas duboku saru sigurno 8-9mm i primetio sam da su udobnije i da mi auto bolje povlaci u odnosu na stare gume.
Generalno sam zadovoljan.

Uzeo ove Conti na kombiju 2 komada stavio napred a nazad imam od prošle godine Vredestein.isti za celu godinu ..Confi drzi samo tako i na ledu bio na skijanju bez problema jedino sto su malo bucnije po suvom
Screenshot_20250315_171210_Chrome.jpg

E pa vidis kod nas u Evropi All season imaju sve karakteristike kao sto kod vas imaju te all weather i pahuljicu i planinu i sneg ...sve ...imam te gume i znam.
Nisu bucne imaju bas duboku saru sigurno 8-9mm i primetio sam da su udobnije i da mi auto bolje povlaci u odnosu na stare gume.
Generalno sam zadovoljan.
mozda ih imas, jer jesu mekse, udobnije, ali i brze se trose, naropcito ako ih vozimo i leti, i nemaju garanciju sta znam 100 hiljada km

znaci @lionagate je u pravu, za zimu su samo za zimu, a te fore 4 sezone, i za sva vremena macku o rep, blato i sneg,. asta cemo sa ledom?

dakle, kanadjani,a i mi ameri,. jednom kada ukapirasmo koliko su zimske bolje od toh koje su kao fol za sve sezone,a nisu, ...mi stavljamo makar par, ja npr. imam na felnama vec zimske, i samo ih nabacim pred novu godinu, i jos ih nisam skinuo na mini venu

dobru zimsku gumu odlikuju ove male, sitne cik-cak linijice, na primer

Hankook Winter i cept evo2 W320 izuzetno kvalitetna guma, mecave sam sa ovim gumama razbucavao, i to mini venom, dok ne pocnem da guram sneg, a nije nizak mini ven​

1743521495399.png

mozda ih imas, jer jesu mekse, udobnije, ali i brze se trose, naropcito ako ih vozimo i leti, i nemaju garanciju sta znam 100 hiljada km

znaci @lionagate je u pravu, za zimu su samo za zimu, a te fore 4 sezone, i za sva vremena macku o rep, blato i sneg,. asta cemo sa ledom?

dakle, kanadjani,a i mi ameri,. jednom kada ukapirasmo koliko su zimske bolje od toh koje su kao fol za sve sezone,a nisu, ...mi stavljamo makar par, ja npr. imam na felnama vec zimske, i samo ih nabacim pred novu godinu, i jos ih nisam skinuo na mini venu

dobru zimsku gumu odlikuju ove male, sitne cik-cak linijice, na primer

Hankook Winter i cept evo2 W320​

Pogledajte prilog 1707514
Meni su all season gume odlicne jer ne prolazim puno, zimske gume leti nikako sto vidim da mnogi tako rade.
U Srbiji vise zime nisu kao pre, ne zivim na planini tako da za mene all season su pun pogodak.

All season jesu mekse od zimskih ali nisu mekse od letnjih guma.
zimske su mekse, moraju da budu, jer sve druge kada udari debeo minus jos se i stvrdnu, i onda nisu ni za sta
U Srbiji vise zime nisu kao pre, ne zivim na planini tako da za mene all season su pun pogodak.
jasno, ja samo kazem ko hoce da vise uziva i zimskim radostima, a nece nikome propasti posao, ako ostane 2 dana kuci, deci su otkazivali skolu i vise ...
u americi sam se nagledao i sletelih sa autoputa, i koji su samo odustali da dalje voze, i spavaju u sred mecave sa strane u autu, cekaju jutro, i kada se ne vidi prst pred okom, ... pa cekaj jutro, dok ne prodju kamioni koji ciste, ili nekoga da te izvlaci, ako si sleteo...
ili u gradu da ne mozes da krenes uzbrdo po ledu, ... zeznu se i sa pogonom na sva 4 tocka, kada ostave letnje gume, ili te kao bajagi za sve sezone, ...nema vise, samo su za 3 sezone, za zimu moraju specijalno zimske, da imaju te cik-cak SIPE
Sipes are tiny slits or grooves cut into the tread of winter tires to enhance traction in snow, ice, and wet conditions, providing more biting edges for grip.
1743522686544.png

zimske su mekse, moraju da budu, jer sve druge kada udari debeo minus jos se i stvrdnu

jasno, ja samo kazem ko hoce da vise uziva i zimskim radostima, a nece nikome propasti posao, ako ostane 2 dana kuci, deci su otkazivali skolu i vise ...
u americi sam se nagledao i sletelih sa autoputa, i koji su samo odustali da dalje voze, i spavaju u sred mecave sa strane u autu, cekaju jutro, i kada se ne vidi prst pred okom, ... pa cekaj jutro, dok ne prodju kamioni koji ciste, ili nekoga da te izvlaci, ako si sleteo...
ili u gradu da ne mozes da krenes uzbrdo po ledu, ... zeznu se i sa pogonom na sva 4 tocka, kada ostave letnje gume, ili te kao bajagi za sve sezone, ...nema vise, samo su za 3 sezone, za zimu moraju specijalno zimske, da imaju te cik-cak SIPE
Sipes are tiny slits or grooves cut into the tread of winter tires to enhance traction in snow, ice, and wet conditions, providing more biting edges for grip.Pogledajte prilog 1707521
Ako hoces najbolje zimske, niko ne proizvodi bolje od Nokiana oni su broj 1.

Ako hoces najbolje zimske, niko ne proizvodi bolje od Nokiana oni su broj 1.
znam, i ovde imaju reputaciju, samo ja uzimam kada sta nadjem na popustu, a sada je i kraj zime

moram prvo ove stare falken eurowinter da izlizem

ja po ovakvom snegu kao po suvom vozim, ma samo pravo, kao sankanje, opasno je samo skretanje, i kocenje, i ako se neko natrti, ne zna da vozi, umesto dacs e skloni, kao sto vidis da ljudi rade

Poslednja izmena:
sad sam isao po pljuge, i na kineskim "milestar" pise to M+S, one em su tvrde, em su bucne, nisu uopste za sneg, a kamoli za dublji sneg ili led, nego su isto bile jeftine, a traju... poenta je da su im sare ravne linije, a zimska sara je krivudava, ide u cik-cak, sitni vez, i mekano, udobno, ne cuje se

zamisli ako je autoput ovako zavejan, video iznad, kakve su tek sporedne ulicice... putujes duplo duze gde god da krenes, ali sa zimskim gumama uzivas, dok drugi kidaju zivce, slajfujuci... skrenu sa puta i spavaju u kolima, iili izlaz zatvoren, ili most, moras pravo... ostanes bez goriva, ne da policija da izadjes sa autoputa, kau zaledio exit... nema kome se ne smuci zima ovde

pa samo zbog lopatanja driveway-a, vredi imati zimske gume, drugi neka ciste, ja ne

Poslednja izmena:

Back