Odlaziti na posao ili ipak ne?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.009
Zbog teme koju sam sinoc otvorila gde je jedan bošnjak kazao društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće i čitajući komentare došla sam odje da pitam

Dali bi vi drage žene išle na posao da vam muž recimo zaradjuje dovoljno para pa da vi ne bi odlazile na posao već bi bile kući odgajala djecu sejale baštu i svaki dan 2x brisale prašinu

Ili bi ipak odlazile na posao bez obzira sto finansijski to nije potrebno ?

Pitanje muškarcima ukoliko vaša žena ne bi morala da radi već bi bila domaćica majka koja vas dočeka sa posla , skine vam kaput , pruzi vam daljinski , okupa vas i nahrani, da li bi bili srećan cojek ?

Moje mišljenje je da svaka žena (i muškarac) treba da ima slobodu da odluči šta je najbolje za nju/njega i porodicu. Nekima će možda više odgovarati uloga domaćice jer im to donosi ispunjenje, dok će druge želeti da se profesionalno ostvare i doprinesu i na taj način. Važno je da je odluka lična i da postoji ravnoteža između partnera, zasnovana na međusobnom poštovanju i dogovoru.

Lično, ne bih mogla da se posvetim isključivo ulozi domaćice, odnosno ženi koja se brine samo o kući, suprugu i deci. Nemam ništa protiv toga i ne smatram da je pogrešno, ali bih se u takvom životu osećala kao da nemam dovoljno slobode da se izrazim kao osoba. Volim da učim nove stvari, družim se sa različitim ljudima i razvijam svoje veštine, i mislim da bi mi nedostajale te prilike.

Verujem da žena može da bude i domaćica i da gradi karijeru ukoliko to želi. Bitno je da svaka žena ima slobodu da izabere ono što je čini srećnom i ispunjenom, bilo da se radi o vođenju domaćinstva, profesionalnom ostvarenju, ili kombinaciji oba. Za mene, idealan balans bio bi da mogu da se posvetim i porodici i svojoj ličnoj slobodi i razvoju.

Lepo od tebe, ali... Sama pomisao da sutra suprugu tražim novac za svaku sitnicu/ odnosno uzimam novac za šta god bi me nekako srozala. Pre svega se to tiče ličnih stvari. Nikad nisam volela da tražim nešto, pogotovo ne novac.
Bez obzira ko zarađuje pare to sve ide u kuću i troši se po potrebi. Svako radi ono što je najbolje za porodicu. Održavanje kuće i vođenje računa o deci je takođe posao

Lično sam stava da bih voleo da se bavi bilo čime, jer će u suprotnom biti osoba kojoj je dosadno i to će samo stvoriti problem.

Smatram da žena treba da se socijalizuje, da treba da ulaže u sebe, da živi život. To ne znači da bi bila prinuđena da radi od 7 do 3 ili od 8 do 4 i da trpi razne budaletine, ali neku obavezu da ima to svakako.

Takođe, ne treba mi mama, ne treba mi niko da mi skida kaput, Bogu hvala nadam se da nikad neću ni doći u situaciju da me iko kupa ili hrani, da ću to uvek moći sam.

Lepo od tebe, ali... Sama pomisao da sutra suprugu tražim novac za svaku sitnicu/ odnosno uzimam novac za šta god bi me nekako srozala. Pre svega se to tiče ličnih stvari. Nikad nisam volela da tražim nešto, pogotovo ne novac.
Ok onda dolazimo do forumskog skupa tetki koji ce da proceni koliko je to mesecno potrebno za sitnice,100€,500,2000?
Covek kad napravi pare kaze sad cu da stvaram porodicu,zena kad napravi pare kaze sad mogu sama,pa nek budu same uspesne who cares

Ne treba ni muž, a kamo li žena majka.
Prvo su domaćina odvukli sa imanja u fabriku, posle su i domaćicu.
Decu su saterali u debilane.

Posle se čude efektima
Da ih pitas za sta vam trebaju pare,pa za reklame,za temu i trend shopping da budu in ne da im nesto fali,ja mogu 10 godina da ne kupim majicu koliko imam stvari koje sam kupio kad su se pravile da traju

Lično sam stava da bih voleo da se bavi bilo čime, jer će u suprotnom biti osoba kojoj je dosadno i to će samo stvoriti problem.

Smatram da žena treba da se socijalizuje, da treba da ulaže u sebe, da živi život. To ne znači da bi bila prinuđena da radi od 7 do 3 ili od 8 do 4 i da trpi razne budaletine, ali neku obavezu da ima to svakako.

Takođe, ne treba mi mama, ne treba mi niko da mi skida kaput, Bogu hvala nadam se da nikad neću ni doći u situaciju da me iko kupa ili hrani, da ću to uvek moći sam.
Nećeš.
Nadaj se , ali nećeš.

godinama unazad ove rasprave na krstarici
liče na to da se svi mi nalazimo u istoj mentalnoj klinici iz koje nema izlaza.
Znas kako sam se lepo rasteretio,skoro nesto se trznem oko auta dal cu naci majstora da sredim pred tehnicki i provalim to stanje brige i kazem sebi ,pa to je jedino sta me tisti i uznemirava,odma pozovem lika sa otpada da tapnem jedinu brigu u zivotu,opusteno

Back