- Poruka
- 17.475
pa moramo i mi negdje da se proguramo prviOtkud da bosanske priznaju a srpske ne priznaju?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa moramo i mi negdje da se proguramo prviOtkud da bosanske priznaju a srpske ne priznaju?
Ognjene situacija ti je sledeca. Da se ozenis tesko da ces naci neku koja ce se formalnosti radi ozeniti osim ako tvoj brat ima neku bas dobru drugaricu. Pare koje dobijes za prodaju stana u bosni za njih i nisu neke pare... Australija je zemlja u kojoj ljudi i nemaju bas neki sirok krug ljudi sa kojima se druze tako da se poprilicno tesko prave brakovi. Srbi odande uglavnom dovlace Srpkinje odavde i obrnuto. Isto vazi i za druge nacije iz sfrj. Hocu da kazem, ako ce neka da se uda za tebe udace se za stvarno, jako tesko da bi ti imao papire. Ako hoces da ides na iseljenicku vizu moraces da zavrsis fakultet i da posle radis 3 godine u toj struci koju si zavrsio a da pritom ta struka bude na njihovoj sol listi-http://www.immi.gov.au/skilled/sol/. Ako hoces da studiras treba ti oko 15,20 hiljada dolara po godini studiranja. Ako bi dobio studenstku vizu mogao bi da radis 20 sati nedeljno legalno.
Ognjene situacija ti je sledeca. Da se ozenis tesko da ces naci neku koja ce se formalnosti radi ozeniti osim ako tvoj brat ima neku bas dobru drugaricu. Pare koje dobijes za prodaju stana u bosni za njih i nisu neke pare... Australija je zemlja u kojoj ljudi i nemaju bas neki sirok krug ljudi sa kojima se druze tako da se poprilicno tesko prave brakovi. Srbi odande uglavnom dovlace Srpkinje odavde i obrnuto. Isto vazi i za druge nacije iz sfrj. Hocu da kazem, ako ce neka da se uda za tebe udace se za stvarno, jako tesko da bi ti imao papire. Ako hoces da ides na iseljenicku vizu moraces da zavrsis fakultet i da posle radis 3 godine u toj struci koju si zavrsio a da pritom ta struka bude na njihovoj sol listi-http://www.immi.gov.au/skilled/sol/. Ako hoces da studiras treba ti oko 15,20 hiljada dolara po godini studiranja. Ako bi dobio studenstku vizu mogao bi da radis 20 sati nedeljno legalno.
Hvala doktore na odgovoru...Pa ima on dosta prijateljica tamo što Australijanki što odavde sa prostora SFRJ,pa sam i mislio da on pobliže razgovara sa njima,neznam kako sad to i šta ide u vezi braka,koliko moraš biti u braku da bi dobio papire itd.itd...
A što se studiranja tiče to sam mislio,da odem tamo i da radim 20h sedmično da li bih mogao da pokrijem troškove studiranja ako bih bio kod brata tamo...
A što se tiče iseljeničke,sad vidim da tu za sad nemam šanse jer sa 20godina nemam ni fax,niti imam 3 godine iskustva u poslu...
Tražim bilo kakav način da palim odavde,jer ovde je katastrofa i po pitanju životnog standarda,plata,samim tim i ljudi sve u svemu,svugdje napetost i ostalo..
Ako ništa probao bi i na turističku vizu da odem kod brata pa da onda pokušam sa njim da idem i da tražim neki posao,pošto on tamo dosta zna za 20 godina ipak života tamo..
Ako neko još ima informacija neka me kontaktira na skype,rado bih popričao vezano za temu emigracije i ostalog,i da se još bolje uputim![]()
Hvala vam na odgovorima
Mene čisto interesuje da li postoji bilo kakva mogućnost odlaska sa 20 godina..I koji je to način..
Brak,studiranje ili nešto sasvim treće![]()
Po meni ti je jedina solucija studiranje. Ako si u jako dobrim odnosima sa bratom nek on zalegne za tebe sa 60000 dolara kao sponzor. A ti tamo kad dodjes uzmi studiraj nesto pristojno i radi istovremeno. Rekao sam pristojno jer ako zavrsis tamo neki normalan faks kad tad ces naci posao u struci koju zavrsis. I gledaj da je ta struka trazena u ozilendu vec duzi niz godina. Da se ozenis jako tesko jer pogledaj statistiku u svim naspram Srbije rajskim zemljama tipa Australija, Kanada itd. Da nema emigranata broj stanovnika bi se smanjivao, jednostavno ljudi prelepo zive i niko nece teret kao sto je brak pre svoje trideset i neke pa cak ni tad.Mene čisto interesuje da li postoji bilo kakva mogućnost odlaska sa 20 godina..I koji je to način..
Brak,studiranje ili nešto sasvim treće![]()
Po meni ti je jedina solucija studiranje. Ako si u jako dobrim odnosima sa bratom nek on zalegne za tebe sa 60000 dolara kao sponzor. A ti tamo kad dodjes uzmi studiraj nesto pristojno i radi istovremeno. Rekao sam pristojno jer ako zavrsis tamo neki normalan faks kad tad ces naci posao u struci koju zavrsis. I gledaj da je ta struka trazena u ozilendu vec duzi niz godina. Da se ozenis jako tesko jer pogledaj statistiku u svim naspram Srbije rajskim zemljama tipa Australija, Kanada itd. Da nema emigranata broj stanovnika bi se smanjivao, jednostavno ljudi prelepo zive i niko nece teret kao sto je brak pre svoje trideset i neke pa cak ni tad.
cao drugari, pozdrav iz melburna
evo prvi savet.
prilikom promene kontinenta zapamtite security question na yahoo nalogu zato sto yahoo misli da je hijack-ovan i trazi odgovor (koji sam ja inace zaboravio)
kad si stigao tamo?ako te ne mrzi kazi kojom si kompanijom letio i cijenu karte .i sretno ti bilo u tom gradu u koji jedva cekam da stignema evo posle trece mozete da me pitate sta vas interesuje![]()
e super, odobrene su mi poruke
hvala battlecat
zendeli, qatar airways, toplo preporucujem i hvala na lepim zeljama. Inace, onu temu pozdrav iz melburna sam otvorio slucajno, mislio sam da ne mogu, pa probao cisto iz za ebancije. ako mod misli da je suvisna, moze da je ukloni![]()
Hocete da provedete negde narednih 50 godina a ne mozete da odvojite par dana da detaljno pogledate skill select sajt ili ovaj forum?!da li je neko skoro ganjao imigraciju za australiju kao mladi bracni par.
ja i supruga bi da se preselimo tamo gledali smo malo na imigracionom al ima masa stvar informacija i linkova jako se tesko snaci...
pa da li neko ima slicnu iskustvo i da li bi ga podelio s mnom
pa najlakse je propametovati tako kao ti... danima sam po imigracionom sajtu i forumima medjutim po forumima neko pise ovako neko pise onako, a sto se tice sajtova tamo ima nabacano toliko stvari da covek ne zna ni sta bi gledao ni trazio ja sam sve pregledao i tem mi sad nije jasno sta sve treba... pritom nigdje nisam nasao sta sve treba od dokumenata za aplikaciju... pa sam trazio agenciju koja se bavi tim negdje u region i nisam imao srece nasao sam za kanadu ameriku i evropu al ne i za Australiju
http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/ Pod jedan, odmah na pocetku sajta pise ukratko za koji tip ljudi je koja viza a kad kliknes na neki tip vize pise ti dalje sve lepo detaljno.pa najlakse je propametovati tako kao ti... danima sam po imigracionom sajtu i forumima medjutim po forumima neko pise ovako neko pise onako, a sto se tice sajtova tamo ima nabacano toliko stvari da covek ne zna ni sta bi gledao ni trazio ja sam sve pregledao i tem mi sad nije jasno sta sve treba... pritom nigdje nisam nasao sta sve treba od dokumenata za aplikaciju... pa sam trazio agenciju koja se bavi tim negdje u region i nisam imao srece nasao sam za kanadu ameriku i evropu al ne i za Australiju