Jedva si razumeo, ili nisi ni razumeo?

Hteo sam samo da ilustrujem da kako je zivot nepredvidiv, moze da se desi i pravim ljudima da budu negde neprihvaceni, lose shvaceni ili cak i prilicno maltretirani ako upadnu u drustvo ljudi koji nisu bas pravi i prave shvataju kao pretnju...
Da ne duzim, vas dvoje troje tu ste izneli prilicno inteligentna i kulturna misljenja, a ja sam vas tim postom bocnuo, da vidim kako cete se osetiti kad iznesete pravu stvar kao pravi ljudi, a neko se s tim ne slozi, i jos vas i zeza. Da li se osecate omalovazenim, ili odmah stvarate misljenje da taj sto se ne slaze s vama svira "q"?
Vidite, to se desi ljudima i u zivotu cesto.
Meni recimo nas mentalitet nije nista gori od recimo engleskog i ozijevskog. Drugaciji jeste. A jeste tezi.
I zao mi kad neko ko pocne lepo da postuje, na prvo neslaganje reaguje sa "ako ti se ne svidja onda mora da ti ne valjas" ili "ako ti ne valja vrati se odakle si dosao" ili "sta bre kukate kad je u Srbiji gore sto puta".
Voleo bih da nastavimo diskusiju, ako izdrzimo ovo pocetno ustimavanje, mogli bi neke prave istine o zivotu Australiji da izvezemo.
I ozbiljno, ako bi se setili kako je bilo kad ste aplicirali i cekali, aplikant je u potpuno drugom stanju svesti nego emigrant. Imajte to na umu, budite blagi prema ljudima.
Druga stvar, sve zaboravim da napisem. Recite ljudima koliko se zaradjuje na primer. Stalno pitaju, niko nece da kaze. Svuda pise kako je voda 300$, struja 500, hrana zavisno ko sta jede 0d 500 mesecno do 400 nedeljno, benzin.... sad sam se setio da na benzin trosim ustvari manje nego u Srbiji...
Kako da budemo iskreni da razgranicimo sta je vaznije u zivotu, novac ili ostalo, ili je mozda vaga, pa novac na jednom tasu, sve ostalo na drugom - da se drzi ravnoteza. I cim neka strana prevagne, neko nije srecan...
Minimalac 15$. Vecina nizih zanimanja zaradjuju izmedju tih 15$ i 20$. Hocemo dalje?