Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Dobro jutro,dobro si primetio..a sto se tice ovog ostalog..volim ja svoju zemlju al ona ne voli mene..nece ni druga zemlja da me voli al bar je necu voleti ni ja vec za buducnost dece koju imam cu otici..njima ovde po mojoj proceni nema ni leba ni s lebom..i ne zelim da rastu mnogo dugo ovde i dacu sve od sebe da makar pokusam a ko nije imao zelju i volju taj nije ni uspeo..moje misljenje..opet..ja se budim sa tim i lezem nocu da odemo odavde..

Iz istog razloga želim odavde. :)

A samo mi nije jasno zasto prvi put nisi trazio remark?!

GeaGea, ja sam imala sledeće ocene na Academic IELTS: 8 listening, 8.5 reading, 6.5 writing i 8 speaking. Tražila sam remark i - NIŠTA :dash:. Bila sam popizdela za sve pare koje sam im dala ! Onda, kada sam konačno otišla da uzmem svoje rezultate u liftu sretnem dečka koji je istu situaciju prošao kao ja - Academic IELTS sa overall band 8 i svim 8-icama, osim 6.5 iz writing-a. :histericna: kad oni žele da svi budemo književnici, uključujući i nas inženjere :dontunderstand: :rtfm:

A sto radite Academic ako idete na 176? Kako ste poslali aplikaciju bez engleskog?

Zerathul, Academic sam radila dok nisam videla da ne treba :roll: A onda, kad sam ga već položila, što bih sad ponovo polagala General, kad sam do 01.07. imala dovoljno poena po starom bodovnom sistemu. Aplikaciju sam poslala zajedno sa rezultatima IELTS-a i ostalom pratećom dokumentacijom i svi papiri su stigli u Adelaide Skilled Processing Centre pretprošlog ponedeljka - 27.06.2011. Tako da upadam u stari bodovni sistem. Nego sad evo tek prolazim kroz forum i čitam iskustva ljudi.

Takođe, ako neko zna kako bih mogla da pratim status svoje paper aplikacije, zahvaljujem unapred. :super:

:super:

Za koje zanimanje si radila assessment?

Radila sam assessment za 261312 - Developer Programmer. Naime, završila sam FON (odsek za Informacione Sisteme) i imala sam u momentu apliciranja za assessment (mart 2011.) tačno ono što su tražili iz ACS-a, a to su najmanje Bachelor i 2 godine radnog iskustva. Rekli su tri meseca im treba da odgovore i tako i bi. Za malo manje od 3 meseca - poslali su mi pismo odluke :okok::ok::super:

Svaka Vam cast! I na ocenama i na ekspeditivnosti. Mislim da se aplikacije u tvrdoj kopiji ne prate kao on-line, sto je potpuno nebitno. Imate i onaj blank e-mail i forume i vrlo lako cete biti informisani o svemu. Sto je najlepse, uleteli ste im u 175, gde ce za sledecu fiskalnu godinu biti duplo vise mesta nego ikad + duplo vise mesta nego u 176 (State Sponsored).

Alal vera !!!

I nemojte da brinete za glupave processing timeline-ove koji nemaju veze sa mozgom.
Vec ste verovatno i sami ukapirali da je to samo fasada a realna prica je potpuno drugacija... Nigde zive duse, rade juce za danas. Samo sipaju, ko Milka rakiju...

:ok: :ok: :ok:

Svaka Vam cast! I na ocenama i na ekspeditivnosti. Mislim da se aplikacije u tvrdoj kopiji ne prate kao on-line, sto je potpuno nebitno. Imate i onaj blank e-mail i forume i vrlo lako cete biti informisani o svemu. Sto je najlepse, uleteli ste im u 175, gde ce za sledecu fiskalnu godinu biti duplo vise mesta nego ikad + duplo vise mesta nego u 176 (State Sponsored).

Alal vera !!!

I nemojte da brinete za glupave processing timeline-ove koji nemaju veze sa mozgom.
Vec ste verovatno i sami ukapirali da je to samo fasada a realna prica je potpuno drugacija... Nigde zive duse, rade juce za danas. Samo sipaju, ko Milka rakiju...

:ok: :ok: :ok:

Hvala, hvala. Australci su OK, ovi naši ovde su idioti ! Mesec dana mi je trebalo da sa faxa dobijem info o položenim ispitima, hiljade i hiljade dinara za kojekakve overe i kopije sa sve "Pa, ne znamo... :besna:A šta će vam to ?...:azdaja:" Mislim... :think:

U svakom slučaju, možda i nisam toliko upućena koliko sam mislila, ali, please - objasni mi o kom blank e-mail-u pričaš, kao i kako to misliš da upadam u 175 vizu ako sam poslala za 176 Family Sponsored ? Misliš zato što je 176 Family Sponsored ukinuta od 01. jula pa će biti obrađivana u paketu sa 175 ? Svakako, pošalji neki link, please.

Da li je pametno ili da li bi trebalo da pošaljem mail immi-ju i da pitam šta mi se dešava sa aplikacijom pošto mi nisu poslali nikakav acknowledgment letter da su moji papiri stigli ... :dontunderstand:

Pozdrav :bye:

Ufffff... Pa nije dobro. Pogledaj prvo da li je naplacena application fee. Pitas banku, ne znam kako si platila... Ako su od tamo placali rodjaci, onda oni pitaju.

Prvo to. Kad saznas, najbolje da zoves telefonom... Ali prvo saznaj, to ce te pitati kad ih dobijes na telefon.

Verovatno im je ludnica od aplikacija, pa zato nisi dobila file number...

Ufffff... Pa nije dobro. Pogledaj prvo da li je naplacena application fee. Pitas banku, ne znam kako si platila... Ako su od tamo placali rodjaci, onda oni pitaju.

Prvo to. Kad saznas, najbolje da zoves telefonom... Ali prvo saznaj, to ce te pitati kad ih dobijes na telefon.

Verovatno im je ludnica od aplikacija, pa zato nisi dobila file number...

Definitivno ću im poslati mail, uplatila sam u ambasadi u Beogradu, na sajtu immi-ja piše da za Srbiju samo tako i može. Taj receipt koji smo dobili smo poslali u paketu sa aplikacijom. A na DHL-ovom sajtu (preko DHL-a smo poslali) imamo tracking naše isporuke i baš se vidi kada je stiglo pismo kod njih i ko je potpisao prijem pošiljke, pa ću se na to i pozvati.

Ako još neko ima neku info, please - neka pusti.

Hvala i pozdrav. :bye:

Sad ce ping-pong... Ti njima-oni tebi. Lepo sam te krstio da zoves telefonom.
Ja krstim-ti prdis...Sta da ti kazem? A ako nisi bila pristojna, lepo vaspitana devojcica nece ti ni odgovoriti... Velike si probleme napravila i sebi i njima uplatom odavde.

Evo, ovde piše da se iz Srbije može platiti samo iz ambasade, ako sam dobro razumela. Mogu ja njih i pozvati i - naravno da sam bila fina :) Stavila kvačice u polja koja me zanimaju i napisala još dodatno u polje predviđeno za to šta me interesuje i to je to.

Ne kapiram kako misliš da sam napravila probleme... :dontunderstand:

Pise only ali mislim da se odnosi na Euros. Upala si u ruke nasima, odnosno, finansijskoj sluzbi a tu je uvek krkljanac a i ovi odande ne mogu da ti posalju file number bez da su uzeli lovu i onda u krug.

Ti, Bog te, ko u luna parku... Super se provodis. Malo stoni tenis, malo ringispil i tako.

Zovi ASPC, trazi Rolanda, pa mu lepo objasni sve. Zato sam mislio da ne saljes e-mail nego u real-time-u da resavas sta si zakuvala. Ti cvrkuces, on ukucava i resite problem.

Naravno, paranoju, bezobrazluk, nadmenost, nevaspitanje i sve ostale lepe odlike naseg karaktera daj muzu da ti cuva. Budi fina, lepa i pametna devojcica...

I ne.. Niko drugi nema bilo kakav info, kao sto vidis. Ja sam ovde najlepsi i najpametniji.

Alpha-male.

Ako budes htela i na "balerinu", mozemo zajedno...

Pise only ali mislim da se odnosi na Euros. Upala si u ruke nasima, odnosno, finansijskoj sluzbi a tu je uvek krkljanac a i ovi odande ne mogu da ti posalju file number bez da su uzeli lovu i onda u krug.

Pitali smo ih i rekli su da novac odlazi odmah u DIAC (ASPC), u svakom slučaju, zar nije bitan receipt da sam platila ? :dontunderstand:

Zovi ASPC, trazi Rolanda, pa mu lepo objasni sve. Zato sam mislio da ne saljes e-mail nego u real-time-u da resavas sta si zakuvala. Ti cvrkuces, on ukucava i resite problem.

Zvaću, naravno - nego, sada kada sam već poslala enquiry - sačekaću do 5 working days da vidim šta će da kažu, a potom ću pozvati ako ne budem dobila odgovor ili bila zadovoljna istim. E, da - a ko je bata Roland ? :huh:

Naravno, paranoju, bezobrazluk, nadmenost, nevaspitanje i sve ostale lepe odlike naseg karaktera daj muzu da ti cuva. Budi fina, lepa i pametna devojcica...

Naravno, nije mi ovo prvi put da krećem u svet i da treba da porazgovaram sa finim ljudima. ;)

Poslednja izmena:
Bez zezanja nisam imao nameru da se javljam, ali...

Bata Roland je dežurni psiholog u DIAC, pomaže slucajevima panike i neobaveštenosti ... ;) ovo je šala ... na vaš racun vas dvoje sa ringišpila.

Nova seka je toliko ljubazna i dobrica, da mogu samo da čestitam kako taktično i strpljivo razgovara sa nekim ko je zajebava, mada nije to zlonamerno, on tako muva devojkečice po forumu ;). Moderator nije tu trenutno pa mogu da napišem zajebava, čak i više puta :D.

A sad ozbiljno:
Kako je neko ko je završio FON i bavi se informacionim tehnologijama odlučio da šalje papirnu aplikaciju? DIAC je preporučio (strongly recommended je opšteprihvaćen izraz) još pre godinu-dve da se šalju online aplikacije, jer im je tako lakše, a tako bi i dobili acknowledgment letter istog dana; a i uštedeli biste hiljade dinara na overama kopiranih dokumenata i DHLu. Čisto sam radoznao, mada sad to više nije ni bitno, verovatno ste imali nekih razloga.
Ack letter, još u ono vreme dok su sve aplikacije bile papirne, umeo se čekati i 2 meseca, posle jedno vreme nije, pa onda mislim opet jeste, tako da to uopšte nije neki razlog za paniku, dopisivanje i telefoniranje; za datum apliciranja se računa kad je aplikacija primljena, pa tim datumom i čeka red. (:p red, ne verujem da sam napisao tu reč u istoj rečenici sa obradom aplikacija.

Ono što je pisalo za uplatu u ambasadi, ranije je važilo samo za vize koje se rade u ambasadi, a čim su vam primili uplatu, znači da je proradila i ta vrsta plaćanja i ja tu ne vidim nikakav zajeb. Osim ako ti ljudi u ambasadi nisu kolektivno blesavi ili kriminalno nastrojeni pa su ti uzeli pare i odneli kući...

Puno sreće u čekanju vize :bye:

To je moj Kum, nemoj da te brine... Kasno se zenio. Njega ovde vole - ko ludog komsiju. Dobar, al cudan... Znas vec. ;) ;) ;)

Inace, ima ruke ko lopate i srce od Rusije vece - zato se zlopati, jer nema srece...

Talenat je, ali mnogo plasljiv. Da izadjemo par puta, sve bi bilo OK. Ovako...
Ostade samo talenat. :sad2: :sad2: :sad2:

Svejedno, vremenom ce se opustiti. I doci po svoje... :p :p :p

Back