Zerathul
Zainteresovan član
- Poruka
- 437
Adelaide Skilled Processing Center
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kakve to veze ima sa studentskom vizom?
Ne razumem zasto to pitas, posto ako si primljen na fax/tafe, i imas novac, viza je cista formalnost.
Sve u svemu, mani se agentice i baci se na proucavanje ovoga:
http://www.immi.gov.au/students/students/chooser/
Sve sto ti ona moze uraditi, mozes i sam..
Sve ovo radimo da bi otisli tamo, a kada je vec tako onda sta fali i fax zavrsiti, tamo je to stvar koja se ceni. Advokatica mi je predlagala i kurseve engleskog pre studija, neki kurs od 10 meseci ali ocigledno ja nisam do sada shvatio osmisao toga.Ako upeisem taj kurs mislite da necu imati problem sa dobijanjem vize?Botaniku?
Cekaj jel vi mislite da ostanete u Au nakon studija? Ako mislite, onda se to tako ne radi!
Ne upisuje se fakultet, nego najkraci moguci kurs (kako bi se ustedele pare) i ne upisuje se ono sto se voli, nego ono sto ti moze kasnije doneti PR vizu! A kada dobijes PR vizu, e onda upisujes ono sto volis, jer cene studiranja padaju sa 20k po godini na 5-6k, za koje mozes da trazis da te drzava kreditira.
Zavisi koji kurs..
Recimo accounting je na listi trazenih zanimanja vec godinama i sumnjam da ce ga uskoro skinuti. To ako upise, velike su sanse da ce se zaposliti. No, to nije jedini kurs..
Vidi, advokatica ce tebi reci kako stoje stvari, ali nemoj da ocekujes od nje da ce ti zaokruziti pricu. To jednostavno moras sam da smislis.
Moras sve isplanirati nekoliko godina unapred. Dakle.. proucis SOL listu, vidis za koje zanimanje se mozes najbrze odskolovati i sa cim je najlakse naci posao.. Vidis onda dalje opcije..npr kako doci do working vize, kako posle mozes dobiti PR.
Tezak je to posao, ali ako si ozbiljan, bolje kreni to da radis.. I uzdaj se samo u sebe.. niko drugi to ne moze bolje uraditi.
A jel Ti rekla za cetiri 7-ice na Academic-u... Ili ce Ti reci nakon prvih hiljada?
Nije to ta advokatica. Ovaj kontakt sam dobio i covek mi je rekao da je izuzetno dobra.Iskreno da ti kazem meni je bitno samo da predjem tamo, a kada budemo presao nacice se nacin da tamo i ostanem.Kao i svaki srbin razmisljacu o tome kada dodje vreme za to.Ljudi za sve mora da postoji nacin, pa tako i za ovo...Čekaj bre, što ste brzi, sad sam hteo još nešto da dodam, pa zatvorih window. Sad ću pravim edit ako se setim šta sam hteo reći...
Koliko mi se vraća u sećanje, Danijela, ako se preziva na J je jedina koja je rekla da ne uzima pare unapred, već samo ako je aplikacija uspešna; da li je to i dalje tako?
I ono što je već Ge rekao, da se nadovežem... preporučio bih http://www.gettingdownunder.com/ , ne mogu sad da izvlačim konkretne linkove, ali potražite sve što se tiče studentske vize i apliciranja za PR posle toga. Zašto, zato što nijedan agent ne bi dolra zaradio kad bi vam unapred rekao šta sve može tu da se desi kasnije.
Na datom sajtu redovno izlaze vesti, koje se mogu dalje pretražiti po referalima, a bitno je znati sve to imali-nemali agenta, amendments, reviews, TOEFL umesto IELTSa, a pogotov nekoliko članaka o tome kako je vlada otežala dobijanje PR onshore svršenim inostranim studentima, sorry što ne mogu da vam serviram link, naćiće se.
![]()