Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Vest sa sajta 021
Australija ima premalo stručne radne snage za sve bolje poslujuću industriju sirovina, pa namerava da privuče radnu snagu iz inostranstva.

Zbog toga Vlada želi više imigranata i naredne "finansijske godine", odnosno od 1.jula, dodeliće dodatnih 16.300 dugoročnih viza. Ministar finansija Vejn Svon, kako prenose agencije, danas je saopštio da bi tada ukupan broj dugoročnih viza dostigao brojku od 185.000.

"Dugoročno gledano nemamo dovoljno radne snage", objasnio je on. Imigrantima će, kako je najavljeno, biti olakšano i da dođu do australijskog državljanstva.

Evo zanima me, zašto baš Australija, zašto tako daleko i kako je bilo rastati se od sviju doma???

Koliko, mislite ili ste već provjerili ćete ići natrag u posjet obitelji?
Zato sto je u nashim zemljama losh standard, sto vladaju nepravda i ogroman defetizam.
Zato sto jedini jezik koji govorimo osim maternjeg je Engleski.
Zato sto u UK ili US nijesmo mogli ni uci, a kamoli naci neki posao i dobiti papire. Kanada je suvishe hladna i neprivlacna za nas.
Zato sto je AU drustvo poznato kao najotvorenije prema dosljacima.

Ja idem u rodnu grudu jednom godishnje. Nije to nista strasno, 30 sati putovanja avionom. Moj stari je od Titograda do Pirota putovao tri dana, pa mu nista nije falilo.
Cijena povratne karte je oko 2000 AUD, sto predstavlja pola prosjecne plate ovdje.
Nedostatak rodne grude i sire porodice je jedna velika rana, koja se zalijeci prije ili kasnije.

Zato sto je u nashim zemljama losh standard, sto vladaju nepravda i ogroman defetizam.
Zato sto jedini jezik koji govorimo osim maternjeg je Engleski.
Zato sto u UK ili US nijesmo mogli ni uci, a kamoli naci neki posao i dobiti papire. Kanada je suvishe hladna i neprivlacna za nas.
Zato sto je AU drustvo poznato kao najotvorenije prema dosljacima.

Ja idem u rodnu grudu jednom godishnje. Nije to nista strasno, 30 sati putovanja avionom. Moj stari je od Titograda do Pirota putovao tri dana, pa mu nista nije falilo.
Cijena povratne karte je oko 2000 AUD, sto predstavlja pola prosjecne plate ovdje.
Nedostatak rodne grude i sire porodice je jedna velika rana, koja se zalijeci prije ili kasnije.

Bilo je,a bice i opet, direktnih lketova za AU.Danas nista nije daleko,svet je zaista jedno globalno selo.

Cenjeni forumasi,
Imao bi jedno "delikatno" pitanje, a to je ; Da li je neko dobio (ili mu je odobrena) relative sponsored visa i koliko je to trajalo? Naime "zadovoljio" sam na IELTS( band 6), imam priznato zanimanje, ali cekajuci State sponsorship vizu i ocekujuci bolji priority group izgubio vreme a nisam dobio nijedan "pametan" odgovor od Gospode iz Victorie. Posto mi verenica imam rodjenu tetku u Melbourne-u u nedoumici sam da li da probamo ovaj vid sponsorstva. Procitao sam da se ukida family sponsored for permanent visa, pa da uhvatim zadnji voz do 1.7.2011 ili bi to bile bacene pare a posle bi bilo :dash:. Neko vase misljenje, mozda savet... bi svakako bio dobrodosao.

Back