Odeća za pse - za ili protiv

Izvini molim te.
Evo jednog drugog pitanja. Gde kupiti odelce za svog psa?
I nemojte mi reci pet centar u BGu jer sam skoro bio tamo i gledao odela. Ono sto oni prodaju je ili nefunkcionalno ili sminkerski.
Mi smo odela za nase pse kupovali u Zagrebu,30E po komadu i skora su nam stigla dva odelca iz Rusije koja su tri klase bolja od svega sto sam video u okolini a za manje pare.
Da se razumemo ja pricam o postavljenom nepromocivom odelu koje pokriva citavo telo samo su sape slobodne,koje ima otvor za pisu i kolpca/lepi se na ledjima.
Gde nabavljate takva odela

ja to nigde nisam videla da se prodaje....vidjam samo ona klasichna odela koja pokrivaju samo ledja i stomak

Izvini molim te.
Evo jednog drugog pitanja. Gde kupiti odelce za svog psa?
I nemojte mi reci pet centar u BGu jer sam skoro bio tamo i gledao odela. Ono sto oni prodaju je ili nefunkcionalno ili sminkerski.
Mi smo odela za nase pse kupovali u Zagrebu,30E po komadu i skora su nam stigla dva odelca iz Rusije koja su tri klase bolja od svega sto sam video u okolini a za manje pare.
Da se razumemo ja pricam o postavljenom nepromocivom odelu koje pokriva citavo telo samo su sape slobodne,koje ima otvor za pisu i kolpca/lepi se na ledjima.
Gde nabavljate takva odela

Ja sam kupila odelce kod frizerke koja mi sisa psa, ona sije odelca, sa unutrasnje strane je postavljeno,neki bas topao materijal, spolja nepromocivo, pokriva celo telo, i sape. A mozes da trazis da ti uradi bilo kako. Ne mogu da garantujem jer je bilo pre vise od pola godine, al mislim da je cena oko 30 evra tad bila. Ako si zainteresovan pisi na pp da ti dam kontakt i eventualno posaljem sliku da vidis kako izgleda,

Malopre sam bila sa Mimi u prodavnici i u povratku smo srele vestija Oskara u jaknici od nekog nepromočivog materijala. Kažem vlasnici kako mu je slatka jaknica i lepo mu stoji a ona, žena, skoro da je počela da mi se pravda kako vestiji imaju osetljivu kožu... Ma znam ja to sve i super je brinuti o ljubimcu i sasvim podržavam tu vrstu brige ako im je stvarno potrebna... Jedva smo se objasnile, valjda su je ljudi gledali popreko, nazivali budalom... Mislim da sam joj ja sad došla kao prijatno iznenađenje.

Slazem se sa mimi,ljudi svasta misle o vlasnicima kada vide da setaju obucenog ljubimca.Ja sam jednom u setnji cuo kako jedan klinac zeza neku zenu.Prolazim pored njih i cujem kako klinac pita zenu "jel to vas"?
a ona mu sva sretna odgovara jeste, jer je mislila da njega interesuje pas i on njoj na to kaze "bolje da ste abortirali,, i pobeze.
A da ne pricam koliko se njih okrene kad vide tako nesto i podsmevaju se..:confused::o

Poslednja izmena:
S druge strane, danas pričam o tome sa rođakom koja živi u jednoj "fensi" zgradi i slažemo se da ih treba zaštititi od vlage i hladnoće ali ne možemo da shvatimo kako to njena komšinica rezonuje pa njen mužijak patuljastog pinča ima gomilu džemperčića u raznim, uglavnom "ženskim" bojama. :roll:

I ne misliš da bi se s pravom bunio? Radni psi dotične rase, pomoćnici paraplegičara, uglavnom nose neke prsluke sa džepovima ali to je opravdano i sa razlogom. Inače im uglavnom ne treba nikakva odeća. Čak može da bude i štetna, da im iritira kožu. Kažem, druga stvar su škotski terijeri koji imaju osetljivu kožu koja burno reaguje na vlagu i kratkodlake rase kojima je hladno.

Odlicna ideja, nije mi ni palo na pamet da se moze sasiti. Ovaj sam uzela Sari.

Neka se samo neko nasmeje kad ga obuce, pa kad ga pogleda ispod oka kako ona zna.. :lol:

Belfi nikada nije bilo potrebno odelo da je štiti od hladnoće - ona uživa na ovim temperaturama i nema problema ni ako posle trčanja legne na sneg. Njena majka se kupala na Adi pri temperaturi vazduha oko -10, kada je izašla zaledila joj se dlaka, a opet joj ništa nije bilo! Nisu je ljudi, naravno, pustili, otrgla se i bućnula :D Jedini trenuci kada sam poželela da joj nešto obučem je po odvratnom, blatnjavom vremenu z:( Međutim, meni nisu jasna odela za pse koja ih štite odozgo - zar ne bi trebalo da im je najosetljiviji stomak, a odela za pse ga uglavnom ne pokrivaju?!

Naravno, i taj deo je vazan, nepromociv i insuliran je sto je ok, ali stvarno nisam mogla da nadjem nesto sto pokriva veci deo stomaka sto bi imalo veliku prednost. Svakako dobro je doslo za nju narocito u njenim godinama bolje ista nego nista. :)

I niske temperature ugrožavaju pse

Tokom hladnih zimskih dana postoji više načina da se ljubimci zaštite od prahlada i bolesti. Ljubimce ne treba šišati i bez preke potrebe kupaju tokom zime. Nije preporučljivo ostavljanje psa ili mačke samih u automobilu, jer se on tokom zime ponaša kao frižider te životinja, usled hladnoće i smrzavanja, može i uginuti. Ishrane tokom zime je bitna, tako da je poželjno da hrana bude bogata proteinima i mastima. Vodu treba davati u manjim količinama, ali češće.

@ Tema.. Za!

Back