Odeća za pse - za ili protiv

Ljudi....... mi imamo kozu, a ne krzno, Ja pricam za modu. Uostalom, ljudi iz praistorije nisu imali skoro nista, eh.... postali svo osetljiviji s milenijumima..... I ko nam je kriv sto se tako oblacimo, MI zelimo da se tako oblacimo, a kuce ni ne mogu da nam kazu ne, nego trpe malise...... Uostalom izgledaju smesno u haljinicama na +30c

Poslednja izmena:
Ne znam šta da ti kažem. Ja sam Gizma pred šetnju izbacivala u predsoblje na 5 minuta, dok se spremim, taman da se adaptira, ali ja živim u kući i baš me briga za komšije i to što je on lajao, ti si već u nezgodnoj poziciji. Ako imaš mogućnosti da je odvedeš i da joj isprobaš, pa da vidiš kako se ponaša u odelcetu... Znam da sam Gizmu jednom pokušala da obučem Miminu bebeću jaknicu, zavrnula mu rukave lepo, a on napravio par koraka kao po jajima i stao kao ukopan. sile nije bilo da se pomeri dok ga nisam svukla.

Vec sam joj obukla neki moj prsluk u stanu, bas da vidim kako ce da se ponasa, bila je malo zbunjena i to sto kazes-hodala kao po jajima al posle par minuta se navikla... CIni mi se da je ipak bolje da je oblacim, ne bi bilo dobro da se razboli:think:

Ljudi....... mi imamo kozu, a ne krzno, Ja pricam za modu. Uostalom, ljudi iz praistorije nisu imali skoro nista, eh.... postali svo osetljiviji s milenijumima..... I ko nam je kriv sto se tako oblacimo, MI zelimo da se tako oblacimo, a kuce ni ne mogu da nam kazu ne, nego trpe malise...... Uostalom izgledaju smesno u haljinicama na +30c

Ne znam koliko se razumes u pse,ali postoji gomila rasa pasa koja krzno imaju "samo kao ukras",znaci ono ih ne stiti od hladnoce,pa samim tim ih treba oblaciti da se ne bi razboleli,a to kako ce ih neko obuci je stvar licnog izbora.

Drugo je to sto ljudi u svemu preteruju pa kao sto kazes oblace pse i leti kada za tim nema potrebe.

Uostalom glupo je pozivati se na prrodu,jer pse kakvi su danas nije stvorila priroda vec covek.

Vec sam joj obukla neki moj prsluk u stanu, bas da vidim kako ce da se ponasa, bila je malo zbunjena i to sto kazes-hodala kao po jajima al posle par minuta se navikla... CIni mi se da je ipak bolje da je oblacim, ne bi bilo dobro da se razboli:think:

Da, ove jeseni nije imala vremena da pripremi dlaku za zimu napolju, ipak, ako se navikla, bolje da bude obučena i da ti se neko (čitaj: neka budala) smeje nego da se razboli. Baš sam našla, čini mi se da je Rastko postavljao link, neki hrvatski sajt, za udomljavanje isluženih hrtova-trkača i kaže između ostalog da im je zimi neophodan kaputić jer imaju kratku dlaku i nemaju skoro nimalo deponovane masti.

To su ipak ekstremni slucajevi, u Srbiji ih ne vidjam ;)

Nadam se ne skorije, znam da Britnina čivava ima svoju liniju odeće, takođe i Pi-Didijeva. A sve to se dešava u Majamiju, država Florida, a u emisiji The fabulous life of celebrity pets. Od svih tih jadnih životinja, najbolji i najnormalniji tretman mi se čini da imaju Hulkovi ljubimci, Oprina Sofi i zlatni retriver Nikolet Šeridan.

Takodje:lol:

Nisam znala za tu emisiju, na kom kanalu ide?

VH1, serijal je bio, davno sam gledala, The fabulous life of... pa u jednoj epizodi obrađuju jednu oblast, recimo celebrity pets, celebrity children, onda, cela jedna epizoda o životu u Majamiju, pa onda šta ko vozi, pa gde ko živi... Nikolet Šeridan je svog retrivera dala na obuku kod, čini mi se, neke "šaptačice" kojoj je glavni i prvi zadatak bio da ga nauči da izlazi iz bazena pošto, jelte, idu tako po raznim setovima po raznim vilama a on, retriver, redovno uskoči u bazen pa onda ima problema da izađe... Ova ga je naučila da traži pogledom stepenice/merdevine, onda, pas jede jako zdravu hranu, hrani se zdravije od 99% ljudi na planeti... A Sofi je baš onako bila mažena i pažena ali bez fensi krpica, upravo malo više nego što je normalno da se mazi i pazi kućni pas, pošto Opra nema dece. Džordž Buš mlađi ima škotskog terijera, Džordž Kluni ima prasca, Hulk ima mali milion smešnih mešanaca i neke ptice, valjda petla, papagaja... Ostalo je teška mizerija i lečenje kompleksa, najviše mi je žao pudli i čivava.

Zar Opra nema 3 retrivera? Gledala sam neku emsiiju gde je pricala kako je otisla da kupi dva pa je videla i jednog koji ima los zagrzizaj, pomislila da njega niko nece pa ga je uzela... I bilo je u toj emsiiji kako ih je dresirala.

Nisam gledala te emisije u ljubimcima slavnih i iskreno ne znam kako tretiraju svoje ljubimce ali nekako gledam ako ih oblace i na taj nacin ih jedino "maltretiraju" onda to i nije tako strasno, jeste bezveze i slazem da je lecenje kompleksa ali ti psi sasvim sigurno bolje zive od pasa sa ulice... Imaju da jedu, spavaju na toplom, jeste da ih verovatno svuda vucaraju (mislim na manje rase) al kad se porede sa ovim jadniccima sa ulice ne moze se reci da imaju u globalu los zivot.

Nesto razmisljam pa bi mi koristio vas savet. Crnka je kratkodlaka ali je 4 godine zivela na ulici i prosla svakakva vremena i nevremena ali razmisljam da bi mozda ipak trebalo da joj kupim neko odelce, cisto da se ne razboli od promena toplo-hladno... Sta vi mislite? Jeste veci pas i navikao na hladnoce, ali opet...nisam pametna :think:

po fotkama bih rekla da ima isto krzno ko moj gile. kratko, ali ne onako najkrace, ni ostro ni meko. ako je tako ja je ne bih oblacila. gile se ponasa kao polarni pas, ne smeta mu hladnoca, jede sneg, doduse po ovim ekstremnim hladnocama nismo duze od sat u kontinuitetu napolju, sem ako se bas zaigra, i sve vreme se aktivno krecemo. tacnije njemu vise smeta i najmanja vrucina, cim je malo jace sunce on dahce, a zimu voli, zivahniji je mnogo. ali voli ispred kvarcne da se pari, sto je jako cudno... i ove sezone je krenuo da gaji "gace" :lol: slucajno smo primetili i umrli od smeha, jer nije ranije u tom predelu imao toliku dlaku :zcepanje:

veci je problem velika temperaturna razlika izmedju zagrejanog stana i otvorenog prostora... ja se nadam da se on adaptira od 4 sprata do prizemlja, jer tu ne znam kako da mu pomognem.

Zar Opra nema 3 retrivera? Gledala sam neku emsiiju gde je pricala kako je otisla da kupi dva pa je videla i jednog koji ima los zagrzizaj, pomislila da njega niko nece pa ga je uzela... I bilo je u toj emsiiji kako ih je dresirala.

Nisam gledala te emisije u ljubimcima slavnih i iskreno ne znam kako tretiraju svoje ljubimce ali nekako gledam ako ih oblace i na taj nacin ih jedino "maltretiraju" onda to i nije tako strasno, jeste bezveze i slazem da je lecenje kompleksa ali ti psi sasvim sigurno bolje zive od pasa sa ulice... Imaju da jedu, spavaju na toplom, jeste da ih verovatno svuda vucaraju (mislim na manje rase) al kad se porede sa ovim jadniccima sa ulice ne moze se reci da imaju u globalu los zivot.

Opra je imala crnu kokerku Sofi, pa joj je, da ne bi bila usamljena, nabavila "muža", ne znam šta je bilo sa tim mužjakom, ali mislim da je Sofi uginula od starosti. Za te retrivere nisam znala, naročito za tog trećeg. Ma oduševljava me ta žena, ali stvarno. :aha: A i Sandra Bulok ima mešanca, uzela ga je iz azila.

Ali pazi, lakiraju im nokte, teraju ih da piju mineralnu vodu, što je u većini slučajeva katastrofa za bubrege, jer, zaboga, kako jedan celebrity pet da pije "česmovaču"?! :roll: Ljubimci im imaju dadilje, vode ih u spa centre, predaju ih u ruke potpunim neznancima, a oni im se uglavnom posvećuju kad treba za njih odabrati bezobrazno skupe toalete i transportere od kože ugroženih gmizavaca ukrašene Svarovski kristalima... Dobro, svakako je i to bolje od života na ulici ali šta se dešava sa tim ljubimcima kad im dosade? Paris Hilton je prvo kljukala Zvončicu a onda je se otresla, uvalila je mami. A to je još i dobro...

po fotkama bih rekla da ima isto krzno ko moj gile. kratko, ali ne onako najkrace, ni ostro ni meko. ako je tako ja je ne bih oblacila. gile se ponasa kao polarni pas, ne smeta mu hladnoca, jede sneg, doduse po ovim ekstremnim hladnocama nismo duze od sat u kontinuitetu napolju, sem ako se bas zaigra, i sve vreme se aktivno krecemo. tacnije njemu vise smeta i najmanja vrucina, cim je malo jace sunce on dahce, a zimu voli, zivahniji je mnogo. ali voli ispred kvarcne da se pari, sto je jako cudno... i ove sezone je krenuo da gaji "gace" :lol: slucajno smo primetili i umrli od smeha, jer nije ranije u tom predelu imao toliku dlaku :zcepanje:

veci je problem velika temperaturna razlika izmedju zagrejanog stana i otvorenog prostora... ja se nadam da se on adaptira od 4 sprata do prizemlja, jer tu ne znam kako da mu pomognem.

Jeste, ima dlaku kao Gile, neku sredju duzinu, nije kao bokser recimo al ni kao vucjak. Ona obozava sunce, dok je nismo uzeli umela je na 50 stepeni da zakunta na suncu i spava tako sat-dva:sad2: Stalno sam se plasila da ne zaradi suncanicu. I sad kad je ovako hladno, posto smo joj stavili krevet pored radijatora legne pored njega, nekad i nasloni glavu i kad ustane bukvalno je vrela. A i hladnocu napolju lepo podnosi, ne trese se, ne trci kuci odmah a posto non stop jurca, juri kola (pre neki dan su je udarila, jedan dan je pauzirala i opet :dash:) sigurno joj nije hladno. Opstaju psi i sa kracom dlakom napolju, to znam nego me samo brine ta promena toplo-hladno, pa jos tri puta dnevno a posto smo u prizemlju nema ni vremena da se adaptira a ne mogu da primenim ono sto je mimi's mam savetovala-adaptaciju u hodniku jer cim otvorim vrata ona trci do izlaznih i ceka me (nece na povodac) a kako imam stoke od komsija moram i da zurim da je sto pre pustim jer ajde sto gundjaju nego se plasim da je neko ne sutne, ionako je isprepadana.

Ali pazi, lakiraju im nokte, teraju ih da piju mineralnu vodu, što je u većini slučajeva katastrofa za bubrege, jer, zaboga, kako jedan celebrity pet da pije "česmovaču"?! Ljubimci im imaju dadilje, vode ih u spa centre, predaju ih u ruke potpunim neznancima, a oni im se uglavnom posvećuju kad treba za njih odabrati bezobrazno skupe toalete i transportere od kože ugroženih gmizavaca ukrašene Svarovski kristalima...

Da, tu si u pravu, em im ugrozavaju zdravlje em psi bukvalno ne znaju ko im je vlasnik jer su sa njim najmanje. Tuzno:(

У Пет центру, пре неког времена, видела сам пса коме је власница испробавала разне јакнице и џемперчиће. По самом понашању пса, схватила сам да је веома љут и да негодује што је власница одушевљена како му стоје џемперчићи. Пас је био средње расе и по мени, нимало му није био потребно све то. Да ли је то помодарство у питању? Да ли су псима стварно потребне те ствари, знајући да их је природа направила отпорним на временске промене, са самом длаком и подлаком? Да ли могу да настану кожна обољења и губитак имунитета ако се псу стално облачи јакница или џемпер? Јер све више виђам псе на улици који су обучени а далеко од тога да је хладно за њих.

О овоме сам доста расправљала са једном женом у ветеринарској апотеци и она и ја смо биле против тога.

Занима ме ваше мишљење.

Ok je jaknica ako setamo po kisi, ali da psu obucem nesto leti ili neki dzemper, to je po meni lucidno....:)

Back