Odeća za pse - za ili protiv

ja sam protiv toga...u lalicu kod nekih mojih prijatelja imali su jednog malog mesanca (pacovara) i nisu nesto pretereno marili za njega napravili su mu kuciu davali da jede i ziveo je 23 godine..uginuo je pre 2 godina...ja sam ga znao ceo moj zivot..duplo je bio stariji od mene kad je uginuo..tako da mislim da je pranje zuba ,oblacenje u dzempercice pedikeri za psa gluposti...ne znaci ako mu sve to radis da ce te vise voleti.koz na mozda im to i smeta.....tako ja mislim sa moje tacke gledista..svako ima svoje misljenje..

zdravo svima, imam zenku ostrodlakog jazavicara staru 4 god. do sada je nisam oblacila jer mi je nekako glupo izgledala... ali avaj ... ove godine smo okasnili sa sisanjem, trimovana je pre 10-tak dana, uhvatilo nas je ovo toplo vreme pa sam bas pomislila - super - imamo srece ... kad ono pas od juce nista ne jede, a nocas je ispovratila gomilu slajma, mislim da je nazebla, hocu da se pojedem sto je nisam oblacila na vreme, sad sam na poslu i ne znam sta cu pre dal prvo da trcim u pet sop po neku jaknu il` kod veterinara po injekcije ...

po meni neka svako svom psu radi sta hoce....mislim ne bukvalno sta hoce nego moze da oblaci psa do mile volje ali da nepreteruje.....po meni ta odelca su glupost....najvise mrzim kad vidim neku zenu kako voda civavu ili maltezera sa sve nekim jaknicama ,kapicama,maramama....i tim glupostima...ok mi je obuci nekog manjeg psa u neku jaknicu ali stavljati mu i kape i salove je vec preterano...LJUDI TO JE PAS!dobro ako neko dozivljava kuce kao svoje dete ali nek malo povede racuna! sto su neki ovde rekli...to je vise mucenje psa nego sto mu pomaze....stvarno....ee a ako bi videla nekog psa kao sto je naprimer zlatni retriver obucenog u neku jaknu stvarno mislim da je to preterivanje!pa ja sam imala zlatnog retrivera i znam dosta ljudi ovde kod mene koji imaju zlatne retrivere i nikada nikoga nisam videla da je obukao zlatnom retriveru niti bilo kojem vecem psu neku jaknu....cak i po bas hladnom vremenu njima netreba nikakva jakna dajte ljudi uozbiljite se!

Kako bre ljudi mozete da ste toliko bas zatucani?!To mi se redovno desava kad ja setam moju Lenu zimi obucenu, pa me gledaju i komentarisu svakakve ljigavstine iz neke svoje frustracije,zavisti,zlobe ili cega vec!Pa ljudi psi su godinama genetski modifikovani i nisu vise oni isti potomci vukova!Pa samo pogledajte koliko rasa ima danas,dugodlakih,kratkodlakih,golokozih!Pa zaista mislite da pas koji zivi u stanu na +25C kada izadje napolje na +5C nema potrebe da se oblaci,a pogotovo ako je rasa BEZ pod dlake?!Pogotovo me zacude ljudi koji imaju pse, svojim groznim komentarima.U svakom slucaju sam za to da se pas kom je potrebno zimi oblaci,da pas koji je beo ima dugu dlaku i nizak nosi cipele(samo zbog lakse higijene).Vise volim da vidim vlasnike sa urednim,voljenim,negovanim psima,pa i u odelima,cipelama nego pse na lancu,prljave,zapustene,sugave,pune buva...Ziveo 21 vek i sve sto on nosi sa sobom(mada u svetu je oblacenje pasa odavno normalno,samo kod nas jos uvek vazi primir=tivizam koji potice iz cite neinformisanosti i preceste ljubomore i zavisti).Zivite i pustite druge da zive!

U celoj toj priči je najbitnija dobrobit samog psa. To što pišeš o genetskim modifikacijama veze nema sa životom, izgleda mi da i ne znaš na šta se odnosi termin "genetske modifikacije". Jednostavno, psi su se adaptirali uslovima života uz čoveka, to je najobičnija evolucija. U redu, pozdravljam da se pas obuče zimi ako nema podlaku ili ima osetljiv sistem za varenje, ili da se psu sa osetljivom kožom obuče kišna kabanica, ali tema je otvorena zbog pomodnih krpica za kojima stvarno nema realne potrebe.

U celoj toj priči je najbitnija dobrobit samog psa. To što pišeš o genetskim modifikacijama veze nema sa životom, izgleda mi da i ne znaš na šta se odnosi termin "genetske modifikacije". Jednostavno, psi su se adaptirali uslovima života uz čoveka, to je najobičnija evolucija. U redu, pozdravljam da se pas obuče zimi ako nema podlaku ili ima osetljiv sistem za varenje, ili da se psu sa osetljivom kožom obuče kišna kabanica, ali tema je otvorena zbog pomodnih krpica za kojima stvarno nema realne potrebe.

Pa da,sami su eto evoluirali bez ikakve pomoci genetske modifikacije:eek:..Naravno da je dobrobit svakog psa da se vlasnik o njemu maksimalno brine,pa makar to bilo i njegovo oblacenje u fency krpice.Ja svog psa ne bih oblacio bez potrebe ali ne usudjujem se da okrivljujem i prozivam ljude koji to rade.Ako je psu pruzena sva ljubav,nega,topao dom,potrebe kod veterina,hrana,voda...sve je opravdano!!!:)Budimo puni ljubavi samo je to bitno!

Genetska modifikacija je menjanje strukture gena korišćenjem DNK segmenata drugih vrsta. Toliko o tome.

A odeća-prošle zime sam našla jednu skroz ućebanu kerušicu, ošišala je i-obukla joj prsluk koji se mojoj ćerki omalio. Nemam ništa protiv odeće za pse kad za tim ima potrebe, imam mnogo šta protiv preterivanja. Zaboga, ako ti je do toga, kupi Barbiku! :aha: To sve vreme pokušavam da objasnim. ;)

Da zato sto su vecina ljudi .. :besan2: Ja nisam protiv kaputica.Imam dva psa koja ne oblacim dabih se "pokazala" logicno,vec zato sto je mojim psima hladno.I to mi oni sami pokazuju,drhtanjem.Oblacim samo kad je manje od 3 stepena,pogotovo kad je ovaj sneg.Tako da mislim da ljudi koji imaju psa,kog najbolje znaju,pre kupovanja kaputica prvo treba da prvo obrate paznju na ponasanje svog psa kad izadje napolje na ovu hlanocu.a i nasi psi nisu psi koji su odrasli na ulici tako da im se dlaka ne formira onako kako treba za zimu,kao psima koji su na ulici,i bas zato sto zive u kuci,na cije su uslove naviknuti,normalno da ce nekima biti hladno.To je moje misljenje. :bye: P.S.Ja sam nova na forumu :mace: :bye:

Poslednja izmena od moderatora:
po meni to je glupo....z;)naravno da ako imate civavu obucete kad je hladnije ali najglupljemi je kad vidim pudlu koja ima cipele,sal,kapu i jois neke haljinice nesto...cak i kad je toplo....jadan takav pas...z:(ok je da ako imate pudlu da joj obujete ajde cipelice neke da se nebi prljala i to ali bas mrzim kad vidim kad pas ima cipele..po meni to je glupo...z:(ok oblacite pse ali ne preterujte!cak sam videla negde u mom komsiluku zenu koja ima zlatnog retrivera i oblaci mu prsluke...:eek::roll:boze sacuvaj!z:((

imam malog psa, Maltezera...i slabo podnosi zimu posebno sneg..cak nekad i bezi u kucu i ne zeli napolje..cak se nekad i trese...bas sinoc sam ga setala, napolje sneg, zima, i on je tako cvilio i dignuo prednje sape da ga uzmem...
previse odece nije ok ali dzemprecic je ok po potrebi!

Ne vidim sta je toliko strasno imati jedno odelce za malog psa za ovo hladno vreme i sneg, time se izbegne da se pas nahvata grudvi i da ostane suv, a i nije mu hladno
Naravno da je smesno praviti od psa Barbiku i s ovim se slazem, ali ne vidim sto je neko budala ako svom malom psu kupi suskavac za hladne dane

Moje pseto se izgleda malkice i prehladilo pa je zbog toga kljakavije nego inače, dakle, da mi nije žao sad da ga ovako matorog mučim, pokušala bih da ga sa ovog sad aspekta naviknem na neki džemperčić. Kad se već navikava na nošenje u torbi... Ali kad sam prošle godine vadila kutiju sa ćerkinim malim stvarima da pronađem neki prslučić za terijerkicu koju je usvojila devojka mog druga, obukla sam i Gizmu jedan crveni gornji deo trenerke, zavrnula mu rukave i pustila ga da vidim šta će da radi pošto je tih dana bilo jako, jako hladno. Napravio je par koraka kao po jajima i onda stao kao ukopan. :rotf:

Ja licno mislim da treba meriti po krznu.... ako ima debelo krzno onda mu ne treba, ili ako je stalno napolju pa je navikao. A za one bas kucne treba, ili ako imaju tanko krzno... Kada izadje napolje da mu ne bude hladno, kad je vec navikao na toplo, ili ako je osetljiv, ali radi mode.... ne znam, iskreno mislim da su ako su psi trebali da budu nesto fensi ili moderni, majka priroda bi mi dala neko zeleno-roze-plavo krzno::lol: i sa sljokicama?

Poslednja izmena:
Nesto razmisljam pa bi mi koristio vas savet. Crnka je kratkodlaka ali je 4 godine zivela na ulici i prosla svakakva vremena i nevremena ali razmisljam da bi mozda ipak trebalo da joj kupim neko odelce, cisto da se ne razboli od promena toplo-hladno... Sta vi mislite? Jeste veci pas i navikao na hladnoce, ali opet...nisam pametna :think:

Nesto razmisljam pa bi mi koristio vas savet. Crnka je kratkodlaka ali je 4 godine zivela na ulici i prosla svakakva vremena i nevremena ali razmisljam da bi mozda ipak trebalo da joj kupim neko odelce, cisto da se ne razboli od promena toplo-hladno... Sta vi mislite? Jeste veci pas i navikao na hladnoce, ali opet...nisam pametna :think:

Ne znam šta da ti kažem. Ja sam Gizma pred šetnju izbacivala u predsoblje na 5 minuta, dok se spremim, taman da se adaptira, ali ja živim u kući i baš me briga za komšije i to što je on lajao, ti si već u nezgodnoj poziciji. Ako imaš mogućnosti da je odvedeš i da joj isprobaš, pa da vidiš kako se ponaša u odelcetu... Znam da sam Gizmu jednom pokušala da obučem Miminu bebeću jaknicu, zavrnula mu rukave lepo, a on napravio par koraka kao po jajima i stao kao ukopan. sile nije bilo da se pomeri dok ga nisam svukla.

Back