Odeća za pse - za ili protiv

Upravo ovakav komentar govori o inteligenciji onog ko ga izgovara/pomislja.

Da, psi imaju dlaku koja ih stiti od hladnog vremena, kise itd, medjutim zaboravljate da vecina ljudi pse drzi u stanu gde je preko 20 stepeni i kada pas izadje napolje to je veliki sok za organizam koji jednako kao i ljudski od te promene temperature moze da se razboli.

Nekada je bilo nakaradno setati pse na povodcu pa su kasnije kao koristu stvar to prihvatili svi. Po meni obuci psu dzemper kada je hladno je najosnovnija briga o njegovom zdravlju. Nesto sasvim drugo je oblaciti psima svaki dan drugi dzemper i bacati pare na to, al sa druge strane i mnogi vlasnici kupuju psima razlicite ogrlice i povodce pa menjaju svaki dan, sto je podjednako bacanje para i pomodarstvo. Psu to ponajmanje znaci, ali mu odelo svakako znaci kad je napolju hladno.

Btw, da vas malo sokiram, moj pas ima i patikice koje joj obuvam kad je napolju kisa i sneg, ne zato sto ja mislim da je to tako jako moderno i fensi vec zbog toga sto nema potrebe da se blatnjavi, da posle moram da je kupam i susim fenom i dodatno traumiram.

I da ponovim-izrugivanje necemu sto ne mozete da shvatite je dokaz vase...:think: Mislite o tome;)
OK. Neki od nas ne mogu da razumeju psa u fensi džemperu (inače, molim da se pročita čitav moj post i obrati pažnja na reč "uglavnom", čisto da se ne ponavljam), i možda nismo u pravu (jer je zaista tačno da ako psa sa +20C izvedemo na -5C to može da mu škodi, ali su tu uključeni i neki drugi faktori), ali razmišljaš li koliko je neprirodno psu da hoda u "patikicama"?! I to zato da bi se "uštedelo" kupanje?! Imaš li ideju koliko to može biti štetno?!
Uvek me ovakvi komentari podstaknu na razmišljanje šta uopšte ljudi koji ovo rade znaju o psima, životinjama, koliko su im one uopšte važne?!
"Ne moći shvatiti" je jedno, a neodobravati je nešto sasvim drugo.

Poslednja izmena:
ma uozbilji te se ljudi, kakvi džemperi kakva obuća, maltretiranje životinje, ne može se pas prirodno kretati u nekom glupavom proizvodu koji je napravila poznata firma za kućne ljubimce, ili mu obući džemperčić jer pada kiša ili sneg, samo još veće zlo, druga je stvar kad su recimo u pitanju polarni vučni psi kojima se stavljaju platnene navlake sa kožnim ojačanjem zbog leda koji može da napravi ršum sa šapom. svako ima prava da svom psu radi šta hoće, ali svakako nisam pristalica tih oblačenja ljubimaca

Smeh, ovaj komentar tebi nije primeren. Ni kao licnosti, a jos manje kao moderatoru. Razmisli sta si rekla i kome sve.
:dontunderstand:Rekoh li ja "Uglavnom"?!

Oprostite vi koji se osećate pogođenim i prozvanim, ali uvek se setim onih slika sa psima u garderobi u tonu sa vlasnikovom i ostalih budalaština! Jednom sam dobila neki mail sa nekoliko takvih slika, naslov je bio upravo pomenuta rečenica, pa se setih toga.
I kao što si npr. ti razočarana jer smatraš da ovakav komentar ne priliči ni mojoj "ličnosti" ni "moderatoru" (ja, iskreno, te dve stvari ne razdvajam i smatram da je moderator potpuno isto što i ostali učesnici, te se trudim da se u svakoj situaciji tako i postavim), i ja sam veoma razočarana što ne čitate sve ono što piše, već vadite reči iz konteksta, te one dobijaju drugi smisao.
Čim nađem one fotke, postaviću ih, možda bude jasnije.

ova obuća mi nikako nije jasna, pokreti psećih zglobova na šapama su dosta kompleksniji nego na ljudskoj nozi, verujem da bi to bilo kao da na levu nogu obuješ desnu patiku i obrmuto i opališ basket, stvarno ne želim nekog da uvredim ili nešto tome slično ali da se psu štite šape od prljavštine i hladnoće obućom van ekstremnih uslova... ne mogu da razumem

Meni su rekli veterinari da cipelice mogu jako da shkode shapama...

pa šapa ne može da se prilagoti podlozi i onda se prsti stiskaju jedan uz drugog i dolazi do trenja, prvo se koža oljušti a onda nokti savijaju kosti, a to može da boooooooooooliiiiiiiiiii. šapu je majka priroda napravila tako da može da istrpi teška oštećenja, i svaka rana na šapi zarasta brže nego na bilo kom mestu

url

:D

a pogledaj na guglu sta se sve nudi od psecih cipelica i odece.ja ne znam da li da se smejem ili da placem.pa jos kad labradoru stave paticice :eek:

na stranu sto bi mene bio blam da obujem psa u cipelice,al sto njima to fakat ne treba :neutral:

evo zamisljam mog psa u cipelcama i odelcetu i nije mi dobro koliko se smejem :lol:

Slike su super, sa naslovnih strana nekih "vaznih" magazina, predpostavljam.:)
Mislim da Mili nije postavila ovu temu zato da bismo ismevali ekstremne njene pojave, vec da bismo ozbiljno o njoj prodiskutovali. Niko stvarno ozbiljan nece komentarisati ove slike drugacije nego kao "ljudske, modne gluposti". Ali zar nisu isto takve gluposti i standardi koji su propisivali kupiranje usiju i repova odredjenim rasama ne zato sto njima smetaju nego zato da bi lepse izgledali ljudima? Pa ako hocete bas, onda ni samo "stvaranje" ovolikog broja rasa pasa nije ni iz jednog objektivnog razloga, to ljudi takodje "teraju modu".

I tako, ipak na kraju kazem sledece: ne moze se olako generalizovati nijedna pojava ni kao stetna ni kao dobra, svaka medalja ima dve strane, pa i nasa prica na postavljeno pitanje 'odeca za pse-da ili ne". Ako podrazumevate odecu kao potrebu, svakako niste u kategoriji onih koji "teraju modu" i oblaceci svoje pse na nacin vidjen i na gornjim slikama, a i vi sami verovatno ne preterujete u svom "modiranju". U suprotnom, bar ta moda oblacenja pasa nije tako stetna po njih kao neke druge ...takodje ljudski izum.

Pozdrav, ovoj temi se vise necu vracati.:bye:

Mislim da Mili nije postavila ovu temu zato da bismo ismevali ekstremne njene pojave, vec da bismo ozbiljno o njoj prodiskutovali.

Управо тако! Поента је била да ли је псу заиста неопходно обући џемпер, капут, јакну или шта ли већ. О патикицама и осталим не желим ни да полемишем, то је апсурдно.

Моја Ели јесте краткодлака и није висока, и јесте да је била прехлађена једанпут, ваљда је лежала дуго на нечем хладном али јој никад нисам обукла нешто нити намеравам. Идем логиком да ће тако да створи имунитет, ваљда природа ради своје.

Моја мама је имала два пекинезера, обојици је облачила вунени џемпер док рецимо, ја нисам кад бих их шетала и не сећам се да им је нешто фалило. Јесте да су јако ниски и да стомак може да им озебе, али им ништа није било.

a ko će da obuče one silne vukove po Zlatiboru....Jahorini....Staroj Planini itd...

jel treba da im naše bake pletu one Sirogojno džempere...kako se oni ne smrznu na tim niskim temperaturama.

uostalomi oni su porodica pasa...divlji...

daj ne mlatite. Garderoba za kućne ljubimce. Izmislili pametni ljudi da bi uzeli novac onim budaletinama ili pomodarima kojim svojim kucovima sve to navlače ne iz razloga da bi njima (zivotinjama) bilo bolje ili toplije...

...već im to navlače ISKLJUČIVO iz razloga da bi se razlikovali od drugih i da bi bili u centru pažnje. I ONI i njihovi ljubimci.

Pogledajte gore onog u roze...pa ono je smešno i žalosno....:evil:

Meni je to sve smesno. To samo pokazuje u kakvom potrosackom drustvu zivimo.
Ljudi bacaju pare na razne gluposti. Ali njihove su pare i njihovi su kucici,tako da...
Btw,u pet centru sam trazila neki sampon za suvo pranje pa me je prodavacica uputila na jedan na bazi vode,koji se prska. Cena 1400 din,bocica 100ml. Zamalo da umrem od smeha.
Ne zato sto je skupo,nego zato sto je glupost.
Ali ako neko hoce da baca pare,sto da ne...

Kako mozete biti toliko iskljucivi? Banshee danska doga nema poddlaku, te su veoma osetljivi na zimu. Ne mogu da verujem ni tezu - psi ne treba da zive u podrucjima za ciju klimu nisu predodredjeni. Isto bi bilo reci, covek koji ima recimo reumu ne treba da zivi u Srbiji.. jednako je tome. Nekad' me stvarno zacudite.

ВХАТ ДА ПХУЦК ?

Ajmo da odvedemo malamute u Irak,a hrtove da dovedemo da malo tegle saonice po severnom polu.:super:
Kakve veze ima covek sa reumom???:dash:Ja pricam o psima koji su genetski predodredjeni za jedan nacin zivota.:worth:

a ko će da obuče one silne vukove po Zlatiboru....Jahorini....Staroj Planini itd...

jel treba da im naše bake pletu one Sirogojno džempere...kako se oni ne smrznu na tim niskim temperaturama.

uostalomi oni su porodica pasa...divlji...

daj ne mlatite. Garderoba za kućne ljubimce. Izmislili pametni ljudi da bi uzeli novac onim budaletinama ili pomodarima kojim svojim kucovima sve to navlače ne iz razloga da bi njima (zivotinjama) bilo bolje ili toplije...

...već im to navlače ISKLJUČIVO iz razloga da bi se razlikovali od drugih i da bi bili u centru pažnje. I ONI i njihovi ljubimci.

Pogledajte gore onog u roze...pa ono je smešno i žalosno....:evil:

Ćuti Pajče dobro je dok pletu Džempere.
Zamisli da počnu i da im pletu, znaš već šta, da ne kvarimo ovu omladinu, bila je i tema o tome:per::per::per:

Back