Оде све у материну

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.544
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/224269/PDV-na-racunare-se-vraca-na-18-odsto
IZMENE ZAKONA
PDV na računare se vraća na 18 odsto

Beograd - Porez na dodatu vrednost na računare, južno voće i usluge hotelskog smeštaja povećaće se sa 8 na 18 odsto, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija.
U Ministarstvu finansija potvrđeno je i da će se specifične akcize na cigarete povećati na oko 26 dinara, sa porezima. Do 31. decembra ove godine specifična akzica na cigarete iznosi 17 dinara po paklici.

Potvrđeno je da su Predlog izmena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrednost, kao i izmena i dopune Zakona o akcizama, usvojeni juče na sednici Vlade, zajedno sa Predlogom zakona o budžetu za 2011. godinu.
Usvojeni Predlozi izmena i dopuna Zakona biće zatim prosleđeni Skupštini Srbije, a posle usvajanja u republičkom parlamentu bi trebalo da stupe na snagu i budu primenjeni u praksi.

Ministarka finansija Diana Dragutinović je u više navrata tokom ove godine, u okviru reforme poreskog sistema, najavljivala uvođenje jedinstvene poreske stope za sve proizvode na domaćem tržištu.

Rast akciza na cigarete, pre izmena zakona, bio je definisan tako da od 1. januara naredne godine vrednost akciza poraste na 21 dinar nominalno, s tim što bi se taj iznos dodatno uvećao za stopu inflacije u poslednjih 18 meseci na efektivno 23,04 dinara po paklici. Primenu ovako pomenute dinamike povećanja akciza, bez zakonskih promena, tražili su predstavnici duvanskih kompanija u više navrata.

...................................
...................................
Све је речемо у наслову....
ОДЕ СВЕ У МАТЕРИНУ.....
:per: :per: :per:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.