Odbacivanje TEORIJE evolucije

MASA JE MERA TE "DRUGE OSOBINE" KAPIRAS? POKAZUJE KVANTITET TE "DRUGE OSOBINE"

Дакле, по теби не постоји маса на основу које је неко тело инертно, него је тело најпре инертно, а маса је имагинарни појам који је мера те инерције? Измислили га људи да би мерили инерцију?

Ово ти је на нивоу:

дефиниција: радијација је мера зрачења
објашњење: радијација је физичка величина која представља количину зрачења неких зрака.

Лепе дефиниције за школу, али ништа не објашњаваш.
Ne moze jer radijacija nije osnovna fizicka velicina. Nije ni velicina uopste
Радијација је процес у коме енергетске честице или енергетски таласи путују кроз вакуум, или кроз материју која није неопходна за њихово простирање.

Дакле, по теби не постоји маса на основу које је неко тело инертно, него је тело најпре инертно, а маса је имагинарни појам који је мера те инерције? Измислили га људи да би мерили инерцију?
Nije telo inertno na osnovu mase. Masa opisuje kolicinu inertnosti. Znaci po hiljaditi put. Sad i moja pudlica od 4 godine bi shvatila. MERA INERTNOSTI JE MASA

Znaci, covek da bi predstavio kolicinu inertnosti nekog tela koristi fizicku velicinu poznatu kao MASA. to je samo mera. Znaci to je masa.
Ti ne znas ni inertnost sta je...mislis da masa odredjuje inertnost tela. NE MASA POKAZUJE KOLIKO JE TELO INERTNO. PREDSTAVLJA KOLICINU INERTNOSTI.

Nemoj da kazes, ja tebe pitam. Pitao si me evo 12 strana. Sad od tebe 1 odgovor da cujem
Koja je definicija i objasnjenje za duzinu, kolicinu svetlosti, jacinu struje? Izaberi jednu ako ne znas sve...

Те дефиниције су ствар договора. Имаш их у књизи. Дефиниција нечега не одређују увек шта је то нешто. Да је тако, онда не би постојала школа, него би неко сео са 15 година, научио 1000 дефиниција и завршио факултет.

Ne moze jer radijacija nije osnovna fizicka velicina. Nije ni velicina uopste
Радијација је процес у коме енергетске честице или енергетски таласи путују кроз вакуум, или кроз материју која није неопходна за њихово простирање.

Не знам да ли може, али на том су нивоу твоја објашњења, ништа конкретно не говоре.

Nije telo inertno na osnovu mase. Masa opisuje kolicinu inertnosti. Znaci po hiljaditi put. Sad i moja pudlica od 4 godine bi shvatila. MERA INERTNOSTI JE MASA

То је дефиниција из књиге која ништа не објашњава, већ само повезује масу са инерцијом, која се после може повезати са кретањем, тј. путем и временом. Сад уместо једне основне физичке величине (маса) треба да причамо о томе шта друге две ( дужина и време) да би ти онда покушавао да објасниш инерцију. Одличан циклотрон. Још само кад би покушао да стварно објасниш инерцију, уместо дефиницију инерције...

Не знам да ли може, али на том су нивоу твоја објашњења, ништа конкретно не говоре.
Те дефиниције су ствар договора. Имаш их у књизи. Дефиниција нечега не одређују увек шта је то нешто. Да је тако, онда не би постојала школа, него би неко сео са 15 година, научио 1000 дефиниција и завршио факултет.
Definicija služi da objasni nešto. Što preciznje i kraće može. To je definicija. Objašnjenje jednog pojma. Znanje o tom pojmu i dalje ne govori tebi kako i šta da radiš s njim. Ali ti govori šta je. Mozda si trebao na fakultet da odes, da vidis sta zapravo rade. Ja sam bio, i zavrsio taj fakultet sto "ne zna sta je masa"

То је дефиниција из књиге која ништа не објашњава, већ само повезује масу са инерцијом, која се после може повезати са кретањем, тј. путем и временом. Сад уместо једне основне физичке величине (маса) треба да причамо о томе шта друге две ( дужина и време) да би ти онда покушавао да објасниш инерцију. Одличан циклотрон. Још само кад би покушао да стварно објасниш инерцију, уместо дефиницију инерције...
Jel ti razumeš reč količina?

Kolege,da vas podsetim da je tema Odbacivanje teorije evolucije. Ako moze da se diskutuje o tome,ok,ako ne moze, da se razilazimo ili prebacim temu na nauku pa se objasnjavajte dok vam tastature ne popucaju.
Da napomenem da vredjanje nije dozvoljeno, zasad se samo brise,ali ce biti i sankcionisano.

NISU LJUDI IZMISLILI DA BI MERILI INERCIJU VEC JESTE KOLICINA INERTNOSTI. INERTNOST JE I PRE LJUDI IMALA KOLICINU. DA LI SMO IME TOJ KOLICINI INERTNOSTI MASA. I ETO. TADAAAA, MASA JE ZNACI KOLICINA INERTNOSTI. TACKA.

AKO TI NIJE JASNO PONOVO STA JE MASA. IDI NA PLANINU I CUVAJ OVCE
Bože, koja histerija. Tebi je već rečeno da nije dozvoljeno celu poruku
pisati velikim slovima?

Tebi nije jasno šta te on pita, pa zato sve vreme pogrešno objašnjavaš.

Nego da vidimo. Da li samo pojedini vernici odbacuju teoriju evolucije
ili i među ateistima ima onih koji u to ne veruju?

Bože, koja histerija. Tebi je već rečeno da nije dozvoljeno celu poruku
pisati velikim slovima?

Tebi nije jasno šta te on pita, pa zato sve vreme pogrešno objašnjavaš.

Kakva bre histerija pa sad. Pisem coveku velikim slovima, ocigledno mala ne vidi.
On pita sta je masa. Ja mu kazem da je to kolicina inercije. Sta to ime nejasno?

Da li svi vernici ne znam jer da li vernicima uopšte treba da se mlate tim pitanjem je upitno.

Mene je nekad zanimalo i došao sam do negativnih zaključaka koje je pothranila ta ista nauka. Čini mi se da je trenutna pretpostavka pogrešna i oko toga neman dilemu. Dok ne shvate i ne počnu da posmatraju stvari iz drugih uglova ovo mož jedino da bude zabavno u kafanskim i forumskim prepucavanjima a inače nije ni zašta drugo. :mrgreen:

Da li svi vernici ne znam jer da li vernicima uopšte treba da se mlate tim pitanjem je upitno.

Mene je nekad zanimalo i došao sam do negativnih zaključaka koje je pothranila ta ista nauka. Čini mi se da je trenutna pretpostavka pogrešna i oko toga neman dilemu. Dok ne shvate i ne počnu da posmatraju stvari iz drugih uglova ovo mož jedino da bude zabavno u kafanskim i forumskim prepucavanjima a inače nije ni zašta drugo. :mrgreen:
Ja na primer znam neke ateiste koji baš ni u šta ne veruju. Što god rođenim
očima nisu videli, ne veruju. Pa tako, osim što u Boga ne veruju, ne veruju
ni da je Zemlja okrugla, ni u teoriju evolucije i slično...

Back