Одакле студентима багери?

Ma jeste... Zabole mene...
Kao što me je bolelo kada sam bio primoran da nakon srednje počnem da radim, pa uz rad studiram.
Pa pošto nije moglo da se radi i studira iz budžeta, morao sam sam da finansiram svoje studije.
Pa iako sam davao sve ispite u roku (prvi u generaciji) za to nisam imao (a ni tražio) nikakvih beneficija - dovoljno je bilo to što sam završio i time stekao pravo da tražim svoje mesto u sistemu.

Da li od mene tražite da vas razumem?
Razumeću vas ako ustanete bar kada i ja, pa ne date meni, mojim kolegama i mnogim drugima da stignemo na posao.
A ne. Vi u to vreme spavate. Ustajete kada smo mi obavili gomilu poslova. Blokirate nas kada umorni hoćemo kući. Ja lično ne žurim nikome, samo sam umoran. Moja koleginica ima četvoro dece, jedno u obdaništu i žuri (ona i njen muž) da stigne po ono u obdaništu, i da na vreme obezbedi hranu, odeću, obuću i sve ostalo svima njima, a vi joj to ne date.

Drugim rečima, boli vas za radni narod ove zemlje, a očekujete razumevanje i "građansku saosećajnost" od njih.
Prst na čelo, gospodo studenti, pa dobro razmislite u čemu je problem.

A u čemu je to problem moliću lepo. Mislim, moj prst očigledno ne funkcioniše kao tvoj.

I još mi reci da u Srbiji ima više visoko školovanih ljudi nego što je potrebno i da priča bude potpuna. Pgledaj statistike i uporedi prosek sa razvijenim zemljama, pa ćeš da vidiš koliko "previše" studenata i akademskih radnika imamo.

I hajde da pričamo o građanskom saosećanju.
Ti pričaš o spavanju kao da se samo od spavanja živi. Ti misliš studenti su srećni i zadovoljni jer mogu da odspavaju koji sat više od ljudi koji rade. E pa od spavanja se ne živi. Valja se prehraniti, platiti smeštaj, prevoz, školarinu, ispite, i da ti ostane još da možeš da izađeš sa devojkom da popiješ piće samo malo čovekom da se osetiš. Ne znaš da li je bolje imati posao, pa studirati sto godina, jer znaš da gzdu savršeno zabole tuki što ti imaš ispit i moraš da učiš ili ne raditi, pa 4-5 godina živeti ko Indijac.
A ne. Tebi je bitno da su se studenti naspavali... :roll:

Yebote, meni se, kao studentu i kao čoveku, srce cepa kad vidim ljude koji su došli bog sami zna odakle, doneli vreće za spavanje i spavaju na Terazijama i traže nešto što ne treba da traže uopšte, ono što je njihovo. A šta bi trebao da radim? Da ih kritikujem zato što normalan svet ne može da hoda pločnikom jer se njima digo pa hoće da protestuju. Ne ide to tako.

Митре каквих студената? Они који иду на факс а прави су има мање од 10%
а да не причамо да кад тај факс заврше немају праксе.
Седим са момцима који су на грађевини били змајеви са 25,26 су постали асистенти такве приче чујем од њих да ти дође да растуриш универзитет
Боље дати прилику мањем броју ал им обезбедити да имају услове као у НАСИ

Poslednja izmena:
I još mi reci da u Srbiji ima više visoko školovanih ljudi nego što je potrebno i da priča bude potpuna. Pgledaj statistike i uporedi prosek sa razvijenim zemljama, pa ćeš da vidiš koliko "previše" studenata i akademskih radnika imamo.
Sa moje tačke gledišta mogu da ti pričam kakva je praktična, a ne statistička situacija.
A praktično nemamo nikoga da obrađuje zemlju (na primer).

I hajde da pričamo o građanskom saosećanju.
Ti pričaš o spavanju kao da se samo od spavanja živi. Ti misliš studenti su srećni i zadovoljni jer mogu da odspavaju koji sat više od ljudi koji rade. E pa od spavanja se ne živi. Valja se prehraniti, platiti smeštaj, prevoz, školarinu, ispite, i da ti ostane još da možeš da izađeš sa devojkom da popiješ piće samo malo čovekom da se osetiš. Ne znaš da li je bolje imati posao, pa studirati sto godina, jer znaš da gzdu savršeno zabole tuki što ti imaš ispit i moraš da učiš ili ne raditi, pa 4-5 godina živeti ko Indijac.
A ne. Tebi je bitno da su se studenti naspavali... :roll:
Da. Treba platiti smeštaj, prevoz, odeću, obuću, ishranu... i još mnogo toga i nama i našoj deci.
Ne, ja nemam pojma kako izgleda studirati i raditi, pošto sam svoje studije završio radeći. I nemam pojma o čemu pričaš, baš kao i žena koja svojoj majci kaže: "Ne znaš ti majko kako se rađaju deca.".

Nemoj meni pričati o svemu tome. Samo me pusti da umoran stignem kući. Razumeš li?

Yebote, meni se, kao studentu i kao čoveku, srce cepa kad vidim ljude koji su došli bog sami zna odakle, doneli vreće za spavanje i spavaju na Terazijama i traže nešto što ne treba da traže uopšte, ono što je njihovo. A šta bi trebao da radim? Da ih kritikujem zato što normalan svet ne može da hoda pločnikom jer se njima digo pa hoće da protestuju. Ne ide to tako.
Pa da. Došao je ko zna odakle. Tamo negde ostavio obradivu zemlju da je jede korov. Hoće da završi studije u Beogradu pošto-poto (i da tu ostane nakon studija), a ne ide mu baš najbolje, pa mora da plaća. I zbog toga, naravno, protestuje.
I očekuje razumevanje od onih koji nemaju izbora, nemaju zemlje koju jede korov, moraju da idu na posao, pa ne mogu s posla normalno da se vrate???
Hajde, razumite vi njih, pa ih blokirajte ujutru kada idu na posao, a ne kada se sa posla vraćaju umorni.
Razumeš li?

Одакле студентима багери?
Позајмио им Веља Илић јер Џо неда свој. Али могу да га возе до 12.12 о.г. а потом ступа на снагу нови Закон о саобраћају на путевима а казне су драконске. Па чик ко сме!
Шерпе и пиштаљке су и даље јевтине али нису у моди.

I šta, studenti bi trebali da protestuju na nekoj livadi daleko od očiju. I još da ne bi ometali radne poslanike :lol:

Nije nego...
Najbolje je zabraniti proteste... :dash:

To je mesto određeno odlukom skupštine grada i nije livada "daleko od očiju" nego Ušće u neposrednoj blizini centra grada.Kad to važi za pedere i ostale,treba da važi i za studirače a ne da ometaju saobraćaj zbog njihovih gluposti.Studiraju po 8-9 godina i još hoće da im za to neko drugi plaća.

Poslednja izmena:
Митре каквих студената? Они који иду на факс а прави су има мање од 10%
а да не причамо да кад тај факс заврше немају праксе.
Седим са момцима који су на грађевини били змајеви са 25,26 су постали асистенти такве приче чујем од њих да ти дође да растуриш универзитет
Боље дати прилику мањем броју ал им обезбедити да имају услове као у НАСИ
Kada bude tema o ponašanju studenata i njihovim metodama studiranja ja ću biti prvi koji će ih kritikovati. Znam šta se dešava na fakultetima, kako se polažu ispiti, kako se štele ispiti, kako se profesori i studenti ponašaju.
Ja ne želim da kažem da su studenti nevinašcad, a da su profesori, sistem i država zli.
Samo kažem da studenti imaju zbog čega da protestuju i da ih treba podržati, a ne kritikovati.
Da. Treba platiti smeštaj, prevoz, odeću, obuću, ishranu... i još mnogo toga i nama i našoj deci.
Ne, ja nemam pojma kako izgleda studirati i raditi, pošto sam svoje studije završio radeći. I nemam pojma o čemu pričaš, baš kao i žena koja svojoj majci kaže: "Ne znaš ti majko kako se rađaju deca.".

Nemoj meni pričati o svemu tome. Samo me pusti da umoran stignem kući. Razumeš li?
I ja radim i studiram, u cik zore se budim, pa onda na predavanja, pa zadaća, pa učenje. Pa mi nikad ne bi palo na pamet da se bunim zbog toga što ću stići kući pola sata ili sat kasnije nego inače.

Pa da. Došao je ko zna odakle. Tamo negde ostavio obradivu zemlju da je jede korov. Hoće da završi studije u Beogradu pošto-poto (i da tu ostane nakon studija), a ne ide mu baš najbolje, pa mora da plaća. I zbog toga, naravno, protestuje.
I očekuje razumevanje od onih koji nemaju izbora, nemaju zemlje koju jede korov, moraju da idu na posao, pa ne mogu s posla normalno da se vrate???
Hajde, razumite vi njih, pa ih blokirajte ujutru kada idu na posao, a ne kada se sa posla vraćaju umorni.
Razumeš li?
Ja sam mislio na ljude radnike, a ne studente. Kada sam zadnji put bio u Beogradu bio je protest nekih radnika neke fabrike elektrike iz unutrašnjosti. Ljudi su došli u Beograd, poneli vreće za spavanje i smestili se na Terazijama. To su ljudi koji hoće da rade i koji rade, a koji za to ne dobijaju zarađeni novac.
Ti možda ne shvataš kakav očaj treba da te obuzme da bi otišao u drugi grad i spavao na ulici da bi nekome ukazao na nešto. Ni student, ni radnici ne protestuju zato što im se hoće, već zato što im je situacija takva.

To je mesto određeno odlukom skupštine grada i nije livada "daleko od očiju" nego Ušće u neposrednoj blizini centra grada.Kad to važi za pedere i ostale,treba da važi i za studirače a ne da ometaju saobraćaj zbog njihovih gluposti.Studiraju po 8-9 godina i još hoće da im za to neko drugi plaća.

Pa da, pa će skupština grada jednom i da uvede sezonu protesta izvan koje se neće smeti protestovati.
Ovde u Beču, kada se protestuje, protestuje se pred parlamentom. U centru grada na najvažnijoj ulici u gradu.
Pre neki dan su i ovde bili veliki protesti studenata, pa je ta ulica naravno bila blokirana. Pošto je bio špic, novinari su ispitivali vozače šta misle o protestu. Većina njih je rekla da se solidariše sa njima.

Na kraju krajeva, mislim da je egzistencijalni problem i radnika i studenata puno bitniji od toga hoće li neko zakasniti kući jedan sat vremena jednom u mesec-dva.

I ja radim i studiram, u cik zore se budim, pa onda na predavanja, pa zadaća, pa učenje. Pa mi nikad ne bi palo na pamet da se bunim zbog toga što ću stići kući pola sata ili sat kasnije nego inače.
Siguran sam u to.
Ne bi se bunio što umoran od svega trčiš po dete u obdanište, a ne možeš da stigneš zbog toga što je grupa onih koji su spavali dok si ti rintao sada blokirala grad????
I još traže razumevanje od tebe zbog toga što im je lakše da izađu na ulice i protestuju, nego da zagreju stolicu i spreme ispite??

Ja sam mislio na ljude radnike, a ne studente. Kada sam zadnji put bio u Beogradu bio je protest nekih radnika neke fabrike elektrike iz unutrašnjosti. Ljudi su došli u Beograd, poneli vreće za spavanje i smestili se na Terazijama. To su ljudi koji hoće da rade i koji rade, a koji za to ne dobijaju zarađeni novac.
I?
Dobiće taj novac tako što će blokirati gomilu ne mnogo boljih jadnika koji umorni idu kući?
Oni protiv kojih se bune to uopšte ne dotiče. Oni ne idu kućama beogradskim gradskim prevozom.
Pa opet, ti ljudi koji se bore za svoja prava tu dođu i budu po ceo dan. Nema ovoga kao kod studenata da se naspavaju u toplim krevetima, pa kada popiju kafu i napune stomake krenu u protest.
I tim ljudima, radnicima, zaista ne treba zameriti ništa.
A studenti bi mogli bar da ustanu ujutru, pa da blokiraju grad kada se ide na posao.

Siguran sam u to.
Ne bi se bunio što umoran od svega trčiš po dete u obdanište, a ne možeš da stigneš zbog toga što je grupa onih koji su spavali dok si ti rintao sada blokirala grad????
I još traže razumevanje od tebe zbog toga što im je lakše da izađu na ulice i protestuju, nego da zagreju stolicu i spreme ispite??

I?
Dobiće taj novac tako što će blokirati gomilu ne mnogo boljih jadnika koji umorni idu kući?
Oni protiv kojih se bune to uopšte ne dotiče. Oni ne idu kućama beogradskim gradskim prevozom.
Pa opet, ti ljudi koji se bore za svoja prava tu dođu i budu po ceo dan. Nema ovoga kao kod studenata da se naspavaju u toplim krevetima, pa kada popiju kafu i napune stomake krenu u protest.
I tim ljudima, radnicima, zaista ne treba zameriti ništa.
A studenti bi mogli bar da ustanu ujutru, pa da blokiraju grad kada se ide na posao.

Hajde se ti prvo naspavaj, pa ćemo onda da pričamo.
Jedino što zameraš studentima je što mogu da odspavaju duže i ništa više.

Back