Jelena Karleuša: Otvorena pretnja studentima na društvenoj mreži

Obožavam ovaj "ali", ponajviše kada dolazi od osoba koje su kritične prema bivšoj državi.
:deda2:

:lol:
A5B505F5-C408-4F67-B0A1-6084DE7E9511.jpeg

Pevačica Jelena Karleuša danas je na svom profilu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavila status koji mnogi tumače kao otvorenu pretnju studentima koji već danima učestvuju u građanskim blokadama širom Srbije.
„Od danas se zalećem u blokade. Zeleno svetlo, pun gas!“ – napisala je Jelena Karleuša, aludirajući na spremnost da svojim vozilom prođe kroz studentske blokade na ulicama Beograda i drugih gradova.
Ova objava izazvala je oštre reakcije, naročito među građanima, studentima i aktivistima, koji ocenjuju da pevačica ne samo da širi govor mržnje, već i poziva na fizičko nasilje prema onima koji mirno protestuju.
Karleuša je poznata po javnoj podršci vlastima i bliskim odnosima s ljudima iz režima, ona je i ranije koristila društvene mreže kako bi targetirala neistomišljenike. Iako se u prošlosti predstavljala kao borkinja za ljudska prava i slobodu govora, u poslednje vreme sve češće staje na stranu vlasti i koristi svoj uticaj da diskredituje građanske inicijative i proteste.

Šta kaže zakon?

U Krivičnom zakoniku Republike Srbije, pretnja nasiljem je definisana kao krivično delo, a konkretno se spominje u članu 138 stav 1 koji se odnosi na ugrožavanje sigurnosti. Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, navodi Paragraf Lex. Dakle, pretnja nasiljem, u ovom kontekstu, podrazumeva ozbiljnu i ostvarivu pretnju koja izaziva osećaj straha kod osobe kojoj je upućena.

Portal Nova.rs je, povodom pretnji od strane Jelene Karleuše, poslao Ministarstvu unutrašnjih poslova, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i Prvom, Drugom i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, pitanje da li će nešto preduzeti, s obzirom na to da su njene reči izazvale uznemirenje dela javnosti.

https://nova.rs/zabava/showbiz/jelena-karleusa-pozvala-na-nasilje-nad-blokaderima/

Jadni li su Srbi kad im preti Karleusa

:hahaha:

zvalin sendvicaru djilas je isti sitem kao i vi
neki dan se distancirao od studenata i liste , kao i ponos nestor i jovanovic :mazi:

idi to pricaj u pionirski park

ili u zeleznice srbije

zeleznice srbije najbolje znaju kako je to

da postoji odavno bi narko kartel na vrhu rezima bio u bukagijama

nemoj da prosipas gluposti i stavi sendvic u frizider

Pogledajte prilog 1750480

doces i ti na odgovornost za svo zlo koje si unosio ovde, svu mrznju i netrpeljivost stiteci one koji su svojatali instituciju

jasno ej da vas nema puno to se vidi po pisanju da samo menjate dresove...

ali nece ti biti zaboravljeno i neces tek tako uteci, internet nije mesto gde se iznose pretnje siri mrznja, ubrzo ces to shvatiti
brlo brzo, cekaju vas bukagije

a sto se tice gradjana i blokada mozes da ih poljubis znas vec gde...
Sad pretiš i provociraš a do pre nekoliko meseci si botovao za AV. Našao si način da ovde politički korektno (“društveno prihvatljivo”) troluješ?

Da potražimo neku tvoju poruku iz perioda kad si botovao za AV?

Karleusa je carica.....toliko zastranila u dekadenciju , a bez inteligencije, da je prava starletica...jes mnogo ruzna, ali nalozena da je lepa...tako da ne smeta... jos bolje..

Dobro je imati strasilo , deca vole da imaju jasna strasila....Vulin je mr bean....Karleusha takodje strasilo...

Podrzavam sve sto prica, ona je protivotrov za prikriveni primitivizam balkana...ona ga razotkriva....ali da ne uradi bukvalno to sto preti...znaci apsolutno sam za to da je svi cuju sta glupeta, veca korist nego steta....ali da ne uradi to sto mislim da nece uraditi..

1660725512-jelena_karleusa__403249__photo_E-Stock_caslav_vukojicic-1200x800.jpg
krl idijot.jpg

Sad pretiš i provociraš a do pre nekoliko meseci si botovao za AV. Našao si način da ovde politički korektno (“društveno prihvatljivo”) troluješ?

Mора да се докаже новој групи. Али, лимитиран је стравично, није ми гушт ни да га зезам.

Šta kaže zakon?
ZAKON JE JASAN. EVO:

🔹

To se smatra saobraćajnim prekršajem, prema:

• Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima (ZOBS) – član 58. i 329.
  • Kazna zavisi od konkretnog dela (da li je nepropisno zaustavljanje, parkiranje, ugrožavanje drugih učesnika itd).

Moguće sankcije:​

• Novčana kazna: od 10.000 do 20.000 dinara, za nepropisno zaustavljanje ili parkiranje na raskrsnici.
  • Kazneni poeni i zabrana upravljanja mogu se izreći ako je ugrožena bezbednost saobraćaja.

🔹

Ovde se ulazi u sferu javnog okupljanja, koje je regulisano:

• Zakonom o javnom okupljanju ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016)
  • Zakonom o javnom redu i miru ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016)

Ključna razlika:​

• Ako je skup prijavljen i odobren, blokada može biti dozvoljena uz prethodno obaveštavanje nadležnih.
  • Ako nije prijavljen ili ometa normalan saobraćaj, policija može:
    • razbiti skup,
    • procesuirati organizatore,
    • izreći prekršajne kazne.

Sankcije za organizatore ili učesnike:​

• Novčana kazna za fizičko lice: od 20.000 do 150.000 dinara.
  • Moguća i zatvorska kazna do 60 dana, u zavisnosti od okolnosti (npr. ako dođe do nasilja ili remećenja reda).

🔹

Ako blokada izazove teže posledice (npr. nesreću, ozbiljno ometanje hitnih službi), može se primeniti i:

• Krivični zakonik RS, npr. član 330 (ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti), član 336 (izazivanje opšte opasnosti), itd.

Sankcije:​

• Zatvor, uslovno ili bezuslovno, u rasponu od 3 meseca do 5 godina, u zavisnosti od dela.

Nisam mislio na davanje gasa, na isto što radi JK: pretnje po društvenim mrežama, recimo pretnje jahanjem, valjanjem u katran i perje i ostalim…
Nisam čuo u modernoj istoriji da je neko nekoga zaista valjao u katran i perje. To je više metafora za krivičnu odgovornost i signal da će neko odgovarati za učinjeno.

Na drugu stranu, i sam znaš da gaženje ljudi na sred ulice uopšte nije metafora.

Sve više želim da ne postoje društvene mreže i internet.
Ja mogu iz svog ugla, kad su me zene naterale i kupile mobilni da bi stalno bio dostupan za pravne i ekonomske savete, instalirao sam samo sve 4 konekt mreze, ja sad ne znam kako to zovete, ali ono sto mozes da zoves i saljes poruke preko neta besplatno...zovu se drustvene...
Viber je poceo da bude losiji , WA je postao bez prekida i ima odlican web servis da mozes da kuckas na kompu...i ne smara da proveravas svakih 3 meseca..

I to je to ...odlicno koristi da ne razmisljas o roamingu , koristis kao telefon,
u isto vreme sam prestao da imalo koristim facebook, , a ovo ostalo sto su valjda drustvene mreze, to me nikad nije ni zanimalo...
Ne nosim mobilni , osim kad imam bankarske transakcije , i treba mi odmah dokaz o uplati , transferu , cudi me sto nikom da padne na pamet, da napravi sklopivi mobilni koji je velicine kao bankarske creditne kartice, da mi to bude novcanik za kartice i mobilni kao fold....

I to je to....
Milina...

Ako je nesto hitno , jedno vreme je bila neka privatna BG mreza, posaljes onima koji su znalci da me ako me vide obaveste da se javvim, a to se desi mahom za 15 min, i to je to...Volim te male privatne BG mreze, nepoznate, samo sto moras stalno da ih menjas...navataju se klinci i oni to koriste da kao muvaju i vrlo brzo postane ***** bal...
Ali prvih 3 meseca je millina sigurno , znaci niti devojke imaju zazor niti muskarci , jer samo prva garnitura dobija adresu servera..
A mnogo dobro je kad svi prihvate mrezu , znaci evo dva primera, vidim 10 ljudi je aktivno , posaljem poruku ima li ko blizu trga...odgovore mi i zene i muski , istinito..
Pozovem ko se javio , kazem prolazis li pored npr A1 poslovnice na pocetku kneza, da mi vidis da li radi , naravno , prodje proveri , zovne i kaze...
Ili ima neko za drustvo za pice...Ko je za pice javi se, nema veze musko zensko , popricas, vidis kakav je ko , obicno budu svi normalnni kad ih ne juris isplazenog jezika i pocnu da salju svi jedni drugima tako opustene pozive, sa 40 ljudi nikad nisi sam, gde god da si...
I ima jos jedna dobra stvar, ako se vec znate, i znate sta koga interesuje, uvek mozes da ucinis nekom..

Ali kao i sve , posle 6 meseci , su se pojavili neki momci kojima je dosadno i onda pocnu da smaraju , pa onda neki nekulturni , pa onda i nekulturne devojke, i kao sto te izbace iz kluba ako si ti takav, tako ovde napustis taj server ako se nagomilaju smaraci i smaracice, jer malo je 100 200 ljudi za kres sheme, potrose se medjusobno za mesec dva i onda umre mreza..

Sad pretiš i provociraš
bukagije su realnost ovog narko kartelskog rezima. sve njihove sluge i botoguzija je deo tog kriminalnog zla koje unosi mrznju podele i lazi medju narodom u sbriji... koja odobrava nasilje batinasa ...
a do pre nekoliko meseci si botovao za AV.
ti bote nekome kazesd a je botovao ... ja sam uvjek govorio da je vucevic kirminalizovano djubre , i da je novisad apsolutno kriminalizovao... to postoje i poruke koje demantuju tvoje lazi
od prvog dana prtesta sam govorio da cu pdorzati studente kada se ograde studentskog vrha u ns koji je tada iskoristio priliku i nametnuo se a vodjen je bio udbaskim gnjidama popu mile pajic njennog intimusa brnaislava djordjevica koji su eprjanice grupe stav a koja je cedo udbe i udbaksog skota gruhonjica...

kada se to desilo 01.02.2025 na ogromnom protestu u ns na tri mosta i kada su svi studenti iz bg i srbije se povukli psole blokade od tri sata i odustali od blokade mosta slobode od 24 h rekavsi da grupa STAV sabotira blokade (povukli su se kuci i ostalo je jedva 2000 aktivista grupe stav svice proglas, pokret bravo, marinikini i slicno...) - od tada su studenti u srbiji dobili moju apsolutnu pdorsku jer su se distancirali od gofana

za vucica sam govorio da ne verujem da on sve zna , za sve mutne radnje koje je ovaj skot vucevic u novom sadu zamutio... jer je takvo nesto realno i nemoguce. a staje sve zamutio picopevac celavi videlo se kada je u decembru po nalogu EVROPOLA uhapsen direktor GRASa kao jedan od vodja medjunarodnog narko kartela...
po pokazanim porukama evropola videlo se kolko je to djubre zabrazdilo... a u te pouke je duboko uemsan i andrejka... tada sam govorio da vucic mozda ne goni vucevica na odgovornost za nadstresnicu (ni jedan tender u ns podizvodjaci nisu mogli dobiti bez njega) je mozda iz razloga sto cetako u aps oterati i brata andrejku. rekao sam da to i razumem. ali ok ako je tako, njegov izbor. za ovo ti slava za ovo ti glava sto bi reko narod, ili ti bukagije ...

dok tiredovno podrzavas prebijanej gradjana srbije - studenata u blokadi i gradjana koji ih podrzavaju, odobravas to, i siris mrznju podryavajuci sns sektu i sve njihove smicalice...

pa jel ti mislis da kada se srbija ocisti ovog kriminalizovanog sistema da nece ici na dogovornost svi oni koji su primali pare da bi sirili tu njihovu laz, mrznju, neistine ?

da ce im to narod zaboraviti ? pa vidis na internetu mozes da komuniciras i debatujes ali i u tom komunicirnaju postoji odgovornost sta mozes a sta ne...

narod je ogorcen na botoguziju , na ucenjivace po preduzecima, na svu tu sns masineriju koja trosi narodne pare na to sirenje neistine obmane, radi rpavljenja podela i mrznje...

nisi ti naivan. sam si odlucio tako...
narod ne zaboravlja, trazice dogovornost. nece te niko tuci taman posla, niti slicne tebi koji su podrzavali prebijanje studenata, ismevali to ali odgvornost mora da postoji i za to...

slobodno

Pevačica Jelena Karleuša danas je na svom profilu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavila status koji mnogi tumače kao otvorenu pretnju studentima koji već danima učestvuju u građanskim blokadama širom Srbije.
„Od danas se zalećem u blokade. Zeleno svetlo, pun gas!“ – napisala je Jelena Karleuša, aludirajući na spremnost da svojim vozilom prođe kroz studentske blokade na ulicama Beograda i drugih gradova.
Ova objava izazvala je oštre reakcije, naročito među građanima, studentima i aktivistima, koji ocenjuju da pevačica ne samo da širi govor mržnje, već i poziva na fizičko nasilje prema onima koji mirno protestuju.
Karleuša je poznata po javnoj podršci vlastima i bliskim odnosima s ljudima iz režima, ona je i ranije koristila društvene mreže kako bi targetirala neistomišljenike. Iako se u prošlosti predstavljala kao borkinja za ljudska prava i slobodu govora, u poslednje vreme sve češće staje na stranu vlasti i koristi svoj uticaj da diskredituje građanske inicijative i proteste.

Šta kaže zakon?

U Krivičnom zakoniku Republike Srbije, pretnja nasiljem je definisana kao krivično delo, a konkretno se spominje u članu 138 stav 1 koji se odnosi na ugrožavanje sigurnosti. Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, navodi Paragraf Lex. Dakle, pretnja nasiljem, u ovom kontekstu, podrazumeva ozbiljnu i ostvarivu pretnju koja izaziva osećaj straha kod osobe kojoj je upućena.

Portal Nova.rs je, povodom pretnji od strane Jelene Karleuše, poslao Ministarstvu unutrašnjih poslova, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i Prvom, Drugom i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, pitanje da li će nešto preduzeti, s obzirom na to da su njene reči izazvale uznemirenje dela javnosti.

https://nova.rs/zabava/showbiz/jelena-karleusa-pozvala-na-nasilje-nad-blokaderima/

Не заборавите и да је насилно заустављање саобраћаја кривично дело. Треба јој лепо одговорити а не осуђивати је.

TOSIC JOJ KUPIO kucu a ona mu vratila dahucice na kameri golog medjunozja sa bosanskim fudbalerom vranjesom... :bljak:
sad tako ''karakterna'' ''moralna'' savetuje da se automobilom gaze gradjani srbije...

kako sejes tako zanjes

na kraju nece moci da prodje bilo gde izvan kuce da je narod ne proziva zbog svegas to cini

fekalija

Back