Одакле неким људима способност да предвиде будуће догађаје?

Za ovog drugog je jasno kako bi objasnio. :D Inače, ne bih ni ja verovao u ove stvari da nemam lična iskustva, negde recimo od 18-19 godine, znači skoro dve decenije. Inače, sam za neke druge stvari sam skeptik ali jednostavno ne mogu da odbacim ono što primam - e to bi bilo iracionalno.
Imam još neka druga zanimljiva iskustva koja se ne uklapaju baš i skeptičan narativ. Jedno je vezano za Silva kontrolu uma ali to je za drugu temu.
Оно што сам написао за моју мајку у уводном посту је најупрошђеније наведено, нисам хтео детаљисати. Углавном она је имала више прекогницијских снова везаних за смрт неких њој блиских и познатих особа, као што рекох неке сцене из тих њених снова су се касније буквално пресликале на јави. Она иначе није религиозна као што је била њена мајка, а поготово баба. Читав живот верује само у оно што види и поред тих трауматичних искустава са прекогницијским сновима. Она је високообразована особа која се школовала у комунистичко време, врв. зато верује само у оно што види. Али нема ништа против православља које у најмању руку сматра веома битним делом српског идентитета . Иначе је морална особа, не зна да мрзи, а у људима увек види нешто добро какви год да су. Јуче кад је видела снимак неке палестинске девојчице како лежи у неком подруму на бетону почела је плакати.

Poslednja izmena:
Углавном она је имала више прекогницијских снова везаних за смрт неких њој блиских и познатих особа,
To je cesta pojava, jedan dan unapred ili mozda dva.

Takodje u selima je poznato da se drekavci mogu oglasiti par dana pre necije smrti...

Poslednja izmena:
Оно што сам написао за моју мајку у уводном посту је најупрошђеније наведено, нисам хтео детаљисати. Углавном она је имала више прекогницијских снова везаних за смрт неких њој блиских и познатих особа, као што рекох неке сцене из тих њених снова су се касније буквално пресликале на јави. Она иначе није религиозна као што је била њена мајка, а поготово баба. Читав живот верује само у оно што види и поред тих трауматичних искустава са прекогницијским сновима. Она је високообразована особа која се школовала у комунистичко време, врв. зато верује само у оно што види. Али нема ништа против православља које у најмању руку сматра веома битним делом српског идентитета . Иначе је морална морална особа, не зна да мрзи, а у људима увек види нешто добро какви год да су. Јуче кад је видела снимак неке Палестинске девојчице како лежи у неком подруму на бетону почела је плакати.
Ako u snovima vidiš budućnost sasvim je racionalno da veruješ u takve snove.

To je cesta pojava, jedan dan unapred ili mozda dva.

Takodje u selima je poznato da se drekavci mogu oglasiti par dana pre necije smrti...
Да, ти њени прекогницијски снови су се реализовали након дан-два највише три. Нпр. сањала је сахрану своје тетке. Тетка је изненада умрла недуго након тог сна и призор на теткиној сахрани је био идентичан као у сну. Описала је чак и детаље попут једног човека са неким специфичним наочарима који је био и у њеном сну на сахрани и касније на правој сахрани на јави.

Да, ти њени прекогнуцијски снови су се реализовали након дан-два највише три. Нпр. сањала је сахрану своје тетке. Тетка изненада умрла недуго након тог сна и призор на теткиној сахрани је био идентичан као у сну. Описала је чак и детаље попут једног човека са неким специфичним наочарима који је био и у њеном сну на сахрани и касније на правој сахрани на јави.
Izmenio sam post - bitno je naglasiti da se u takvim slucajevima ne radi samo o bolesti sa predvidljivim ishodom (ili iznenadnom zdravstvenom problemu koji je takodje na energetskom nivou predvidljiv) nego i iznenadnim nesrecnim slucajevima na koje nista ne ukazuje da ce se desiti.

Да, ти њени прекогницијски снови су се реализовали након дан-два највише три. Нпр. сањала је сахрану своје тетке. Тетка је изненада умрла недуго након тог сна и призор на теткиној сахрани је био идентичан као у сну. Описала је чак и детаље попут једног човека са неким специфичним наочарима који је био и у њеном сну на сахрани и касније на правој сахрани на јави.
Meni se jednom desilo da sanjam detalje sa ispita, bukvalno da je telefon zazvonio nekome isl.

Izmenio sam post - bitno je naglasiti da se u takvim slucajevima ne radi samo o bolesti sa predvidljivim ishodom (ili iznenadnom zdravstvenom problemu koji je takodje na energetskom nivou predvidljiv) nego i iznenadnim nesrecnim slucajevima na koje nista ne ukazuje da ce se desiti.
Тетка од моје мајке чију сахрану је моја мајка сањала да би ова стварно умрла пар дана касније није боловала од неке тешке болести нити је имала неку дијагнозу. Умрла је тако што је ујутру отишла да помузе краву и у штали је пала те на месту остала мртва.

Тетка од моје мајке чију сахрану је моја мајка сањала да би ова стварно умрла пар дана касније није боловала од неке тешке болести нити је имала неку дијагнозу. Умрла је тако што је ујутру отишла да помузе краву и штали је пала мртва.
Zna li se uzrok?
Ja sam imao u familiji nesrecan slucaj, saobracajnog tipa. Dakle ni na koji nacin nevezan za zdravlje.

Poslednja izmena:
Zna li se uzrok?

Ja sam imao u uzem okruzenju nesrecan slucaj, saobracajnog tipa. Dakle ni na koji nacin nevezan za zdravlje.
Распитаћу се. Нисам сигуран да ли је вршена обдукција. То се десило на селу. Ако је тетка од моје мајке имала неке здравствене проблеме тј. симптоме пре смрти она није ником причала о томе нити је ишла доктору. Радило се о жени у раним 40-им, дакле није била старица.

Ако је тетка од моје мајке имала неке здравствене проблеме тј. симптоме пре смрти она није ником причала о томе нити је ишла доктору. Радило се о жени у раним 40-им, дакле није била старица.
Ima ljudi koji mogu da vide ili osete unapred po necijoj auri da ce se razboleti... na kraju tu je i kvantna dijagnostika isl.
Dakle primanje informacija te vrste ne mozemo racunati u proricanje

Poslednja izmena:
У мом родном крају (северна Далмација) до не тако давне прошлости неки сељаци су предвиђали будуће догађаје тако што су гледали у божићну јагњећу плећку, једна моја прабаба је то радила. Затим кад се за крсну славу или Божић угаси свећа или кад се гаврани скупљају изнад нечије куће у мом селу се говорило 'слиди', а то је означавало да ће неко из те куће умрети.
Причало се да је неки сељак још између два рата (WW1 и WW2) рекао да ће наше село остати пусто, само да ће у једном делу остати нешто људи. И стварно 60-70 година касније наше село је Августу 1995. остало пусто, само је у једној мањем делу (на западној страни) остало нешто људи, управо како је тај сељак предвидео деценијама раније. Нисам сигуран да ли је гледао о божићну јагњећу плећку или је на неки други начин то предвидео.

@Schrodinger @Truman @teletabis56 @Grom_sa_neba! @ИПХ ЗИЛОТ @FDDD @Dejan_011 @Milan od Gruze @openbox @Sizif @Umri_muski

Poslednja izmena od moderatora:
Ako u snovima vidiš budućnost sasvim je racionalno da veruješ u takve snove.
Postoji jedan fenomen psihe koji se naziva "confrimation bias" (ja ga obično prevodim kao "potvrdni otklon", mada ima još nekih prevoda), i on temeljno objašnjava ove fenomene.

Ljudi uglavnom najviše vole informacije koje podržavaju njihova trenutna uverenja ili hipoteze, pa tu dolazi do selektivne interpretacije i pristrasnog sećanja. Evo lični primer - dan pre nego što mi je deda umro, ja sam sanjao da je umro i da mu pravimo sahranu, i bio sam skrhan. Međutim, deda je (iako relativno mlad čovek tih dana i meseci bio veoma bolestan, i svi smo se brinuli za njega), i ja sam tu njegovu smrt sanjao više puta, čak i par godina pre nego što je umro, ali opet ti snovi se (tada) nisu obistinili.

Naravno, sada kad se sećam svega toga, ogromna je šansa da zaboravim i ignorišem sve te snove za koje se ispostavilo da nisu bili prekognitivni, a da se sećam onog jedinog koji je kobajagi bio.

Znači ljudi će vrlo brzo zaboraviti sve omaške, a odlično će zapamtiti pogotke, i onda će im to izgledati kao nešto neobično. Svako od nas sanja gomilu snova koji se NE obistine, i njih ekspresno zaboravimo. A prirodno je da i ćorava koka ubode neko zrno.

Imam slična iskustva sa snovima ali zaključio sam da mi se daje do znanja neke podpuno ne bitne stvari. Recimo ako neku osobu ne vidim više godina i sanjam je desi se da se sretnem sa tom osobom ako ne sutradan onda za par dana. Ponekad sanjam neku scenu koju sutradan vidim na ekranu u nekom filmu. Bez obzira na to ne verujem u snove ali izvlačim zaključke u smislu ko to vidi blisku budućnost i zašto mi to daje do znanja.

Ima jedan slučaj gde majka sanja da će veliki luster pasti sa plafona pravo na krevetac njene bebe i pogleda na zidnom satu stoji 2.05. Budi se i za svaki slučaj pomera krevetac na drugi kraj sobe. Tačno u 2.05 luster se otkačio i pao na pod.
Naučno objašnjenje je da je njen mozak nekako podsvesno izračunao na osnovu krckanja lustera i još nekih stvari kada će luster tačno pasti.
Meni je ovo objašnjenje jednako besmisleno kao i šaputanja demona na uvo

У мом родном крају (северна Далмација) до не тако давне прошлости неки сељаци су предвиђали будуће догађаје тако што су гледали у божићну јагњећу плећку, једна моја прабаба је то радила. Затим кад се за крсну славу или Божић угаси свећа или кад се гаврани скупљају изнад нечије куће у мом селу се говорило 'слиди', а то је означавало да ће неко из те куће умрети.
Причало се да је неки сељак још између два рата (WW1 и WW2) рекао да ће наше село остати пусто, само да ће у једном делу остати нешто људи. И стварно 60-70 година касније наше село је Августу 1995. остало пусто, само је у једној мањем делу (на западној страни) остало нешто људи, управо како је тај сељак предвидео деценијама раније. Нисам сигуран да ли је гледао о божићну јагњећу плећку или је на неки други начин то предвидео.

@Schrodinger @Truman @teletabis56 @Grom_sa_neba! @ИПХ ЗИЛОТ @FDDD @Dejan_011 @Milan od Gruze @openbox @Sizif @Umri_muski
Ima jedna priča da je Nikola Tesla video, osetio da mu je tog trenutka majka umrla iako je bio u avionu. Sad ne znam koliko je to tačno i ko su izvori te priče

Postoji jedan fenomen psihe koji se naziva "confrimation bias" (ja ga obično prevodim kao "potvrdni otklon", mada ima još nekih prevoda), i on temeljno objašnjava ove fenomene.

Ljudi uglavnom najviše vole informacije koje podržavaju njihova trenutna uverenja ili hipoteze, pa tu dolazi do selektivne interpretacije i pristrasnog sećanja. Evo lični primer - dan pre nego što mi je deda umro, ja sam sanjao da je umro i da mu pravimo sahranu, i bio sam skrhan. Međutim, deda je (iako relativno mlad čovek tih dana i meseci bio veoma bolestan, i svi smo se brinuli za njega), i ja sam tu njegovu smrt sanjao više puta, čak i par godina pre nego što je umro, ali opet ti snovi se (tada) nisu obistinili.

Naravno, sada kad se sećam svega toga, ogromna je šansa da zaboravim i ignorišem sve te snove za koje se ispostavilo da nisu bili prekognitivni, a da se sećam onog jedinog koji je kobajagi bio.

Znači ljudi će vrlo brzo zaboraviti sve omaške, a odlično će zapamtiti pogotke, i onda će im to izgledati kao nešto neobično. Svako od nas sanja gomilu snova koji se NE obistine, i njih ekspresno zaboravimo. A prirodno je da i ćorava koka ubode neko zrno.
To nije dovoljno dobro objašnjenje za većinu snova koji se tiču dnevnih događaja, a posebno ne za onaj koji sam gore opisao sa sms porukom.

Веља је рекао бројеве у емисији на К1 Телевизији у среду 18.10, а извлачење је било у петак 20.10 у 20:00. Ја сам на емисију у којима је рекао бројеве наишао у среду увече пар сати након што је стављена на YT. Вељине бројеве сам уплатио у петак 20.10 у 16:11.
Upravo to je i moje pitanje...
Brojevi se mogu nameštati tek kada se uplate završe, dakle - par sati pre izvlačenja, a ne dva dana ranije, kada ne znaš kakve kombinacije su uplatili obični ljudi.

Ima jedan slučaj gde majka sanja da će veliki luster pasti sa plafona pravo na krevetac njene bebe i pogleda na zidnom satu stoji 2.05. Budi se i za svaki slučaj pomera krevetac na drugi kraj sobe. Tačno u 2.05 luster se otkačio i pao na pod.
Naučno objašnjenje je da je njen mozak nekako podsvesno izračunao na osnovu krckanja lustera i još nekih stvari kada će luster tačno pasti.
Meni je ovo objašnjenje jednako besmisleno kao i šaputanja demona na uvo
Pa racionalisti (dijalektički-materijalisti, ateisti) moraju to nekako "racionalno" da objasne, ma koliko to njihovo "racionalno" objašnjenje bilo sumanuto.
S druge strane, verski zaludjenici priznaju da samo neki sveti ljudi iz njihove vere imaju pravo na proricanje budućnosti - ostalima to demoni šapuću laži .
Radi se samo o primanju informacije iz prošle budućnosti, koja se u tom sitnom dogadjaju ponovila u bocu.

A zasto namerno lupa o politici. Kaze Severna Koreja ce zauzeti juznu jer ju je Tramp trampio i Djukanovic je ruski covek, to su mi isto akaske informacije. Jesu u pitanju neke sifre...
Lupa on svašta, da bi prikazao kako mnogo zna, a ko će za par meseci ili godina da se seti šta je on pričao.
Što se tiče Vijetnama, Koreje...
Komunizam je u svim zemljama instalirao bankarsko-investicioni kartel sa zapada i od samog početka oni kontrolišu vlasti u takvim državama.
Rat SAD protiv Vijetnama je bio rat prave Amerike (koja u komunizmu vidi neprijatelja) uz konstantno saplitanje nogu od strane najviših vlasti same te države.
Drugim rečima - borimo se tako da izgubimo.
Najbolji primer je jedan drugi rat, rat u Koreji.
On se vodio pod patronatom UN, tako da su američke snage morale da svoje akcije najave birokratiji UN-a, a tamo su sedeli funkcioneri SSSR-a, koji su te podatke dostavljali suprotnoj (komunističkoj strani).
Tako je nastala i opstala Severna Koreja, koju i dan danas kontrolišu.
Sve ide upravo preko ezoterijskih društava, čiji su članovi ti "komunistički" lideri, baš kao što je i Tito bio.
A član tih levičarskih ezoterijskih društava je i Velja, a i njegova sestra.
Još jedan primer je i čuveni Albert Pajk, koji je bio južnjački general, a vodio ideologiju organizacije koja je radila za severnjake.
Onda ne treba da bude čudno što je prava Amerika, jug - izgubio rat (kada su ga vodili takvi izdajnici).

Back