- Poruka
- 24.437
Svi se sećamo sa 3 ili 4. Sve manje od toga je dečija amnezija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, tzv. nauka tako kaže, ali zna i da fula. Sjećam se prije 3 godine još nekih stvari.Svi se sećamo sa 3 ili 4. Sve manje od toga je dečija amnezija.
Šokantna sjećanja.Negde od 4-5 godina..kada sam propadala kroz šaht..srecom intervencija je bila munjevita pa su me izvadili na vreme da ne upadnem skroz
Od tada valjda zbog šoka pocinju moja secanja
I ja sam sa 5 citao i pisao latinicu. Ćirilicu naučio u školi.Šokantna sjećanja.
4-5 godina? Šta je sa vama svima?
Ja sam sa 5 godina već pisala i čitala štampana slova!![]()
Zato se mi ne uklapamo s pojedinim forumašima!I ja sam sa 5 citao i pisao latinicu. Ćirilicu naučio u školi.
Zato se mi ne uklapamo s pojedinim forumašima!![]()
Ne smij se beograđane, neka se zamisle i pate. Već vidim kako odmahuju rukom, jedni se lupaju po čelu, drugi se drže za stomak.Zato se mi ne uklapamo s pojedinim forumašima!![]()
Sto da svisnem?Ne zavidim ti uopste.Nadmašila ili ne, dobro se sjećam da me je otac držao za ruku na betonskoj niskoj ogradi Gimnazije (oko pola metra) i da sam tu i prohodala.
Sada svisni od muke!![]()
I ja sam.Ali u djecijem dobu je velika razlika izmedju cetiri i pet godina na primer.Šokantna sjećanja.
A je li? Nisam znala!I ja sam.Ali u djecijem dobu je velika razlika izmedju cetiri i pet godina na primer.
Sa 4-5 godina, verovatno bliže 5. Znam da su to moja sećanja, a ne priče roditelja i rodbine. Moja sećanja su satkana od detalja, tuđe priče su samo maglovite slike. Da ne znam tu razliku mogla bih da kažem da imam sećanja od nepunih godinu dana.....Recimo meni najdalja sećanja idu negde do otprilike 2 godine kad sam imao. Primer jednog: Bila je noć, išao sam sa tetkom do prodavnice, kad me prodavačica pitala koliko imam godina nisam znao da kažem pa sam pokazao prstima 2 (ali nepravilno, pokazao sam kažiprst i palac, pa mi je tetka rekla ,,ne pokazuje se tako nego ovako"), onda sećam se kad sam šetao sa babom pa nas uhvatila kiša, pozajmili smo kišobran od jedne žene, posle je pukao zbog nevremena pa smo se sakrili ispod drveta. Isto sam imao tako 2 godine. Sećam se tad su mi kapljice te kiše delovale ogromne, jer ipak koliko je dete od 2 godine, a baš je bio pljusak.
Izvini,ali ti pametujes,ne ja.A je li? Nisam znala!
Ne pametuj Limunadice.
Deca pamte od 3.godine i najviše pamte traumaticna dešavanja, tek od 6.ili 7.godine pocinju da se secaju kao odrasliŠokantna sjećanja.
Ni manje, ni više nego naucnici?Deca pamte od 3.godine i najviše pamte traumaticna dešavanja, tek od 6.ili 7.godine pocinju da se secaju kao odrasli
Bar tako kažu naucnici
naravno da jesi čudo prirode ako pamtiš i pre 3 ili 4 godineNi manje, ni više nego naucnici?
Znači li to da sam ja čudo prirode?