А како то војска штити ? Замоли да се не крши уставни поредак? И после ја спинујем...
Napisao si da je svrha vojske oružana borba. Tako se opisuju razularene bande razbojnika, a ne državni organ koji je sinonim za disciplinu.
Osim toga, vojska obavlja različite poslove između kojih su pružanje pomoći stanovništvu u vanrednim situacijama ili građevinski radovi.
Svrha vojske je zaštita, a načini na koji se ta zaštita obavlja mogu biti veoma različiti.
Правим ја, него теби не одговара пошто видиш где си промашио па сад покушаваш да скренеш тему.
Ukazao sam ti na to da nije svaka delatnost u vojsci orijentisana na upotrebu oružja, kao što si pokušao da predstaviš.
Šta je po tebi tačno promašeno?

Apostolsko pravilo 83 govori o vojničkim poslovima, a ne o upotrebi oružja, zar ne?
Ja sam ti samo naveo koji se sve poslovi obavljaju u vojsci i da ti poslovi nisu uvek vezani za oružje.
Kakve veze ima to šta se radi van vojske i koje se delatnosti obavljaju u civilstvu?
To zaista nije predmet ove diskusije, pa je tvoje pozivanje na iste nejasno, osim iz ugla spinovanja.
Могао би да разликујеш подизање морала од индоктринације. Мислим, ствааарнооо...основни појмови...
Видиш како је лако дискутовати на твој начин?
Iz primera tvog komentara je očito da nije lako diskutovati na "moj način".

U drugim vojskama, koje imaju vojne sveštenike, pojedini verski obredi uključuju čitave jedinice. To je već indoktrinacija, kojoj su naročito podložni pripadnici grupa kakva je vojska.
Што се тиче секуларности, по чему се она крши? Зар то није поштовање верских ставова грађана? Видиш, све може на два начина.
Može sve na dva načina, samo nije svaki način tačan.
Na osnovu iskustava drugih vojski koje koriste vojne sveštenike znamo da često nastaju sporovi, jer se verski obredi obavljaju uz učešće čitave jedinice, pri čemu je neretko prisustvo obavezno za sve, kako se ne bi narušavala jednoobraznost. Pri tome se ne vodi računa o tome da li baš svi pripadnici jedinice ispovedaju istu veru. Česti su slučajevi da pripadnici manjinskih veroispovesti budu sankcionisani zbog odbijanja učestvovanja u verskim obredima većinske verske zajednice ili na druge načine budu maltretirani.
Sekularnost se narušava time što će se uvođenjem vojnog sveštenstva vojska posmatrati kao pravoslavna. Vojska je organ države u kojoj sveštenici nemaju šta da traže.
Moje iskustvo mi jasno govori da nemaju pripadnici svih verskih zajednica u vojsci isti tretman, a sa uvođenjem vojnog sveštenstva stvari će samo postati još gore.