OD DROGE DO BOGA

crow:
:D
da da...
satana je kriv za vasha losha dela...

nemoj neko da je sluchajno reko da su islandjanin i ekipa ikad ishta loshe uradili
satana je ;)

Mnogo si brate :D

Da li sam ja ikad rekao da sam bezgresan ili da je neko drugi kriv za moje grehe??
Naravno da nisam, ali tebi se svidja da govoris stvari o kojima ne znas i koje su potpuno netacne.

Ja jesam gresan, i odgovornost za to je samo i jedino na meni. Moja sreca je u tome sto sam doziveo Boziju milost i shvatio da samo Svemoguci Bog moze da mi oprosti moje grehe, koji su nazalost i dalje deo mene!

Goddess of the far east:
Savršeno sam upoznata sa profilom osoba kojima sam uputila ove reči,ali i don Kihot je genijalan u svojoj ludosti.

Islandjanine ne koristim često ad hominem argumente... ipak nastavi i dalje da pljuješ po drugim forumima pripadnike pravoslavne denominacije ti čudni hibridu JS i adventiste.
:) nisam ja to piso zbog tebe, Boginjo
ja i ti se savrsheno razumemo 8)

p.s. svi ovi "pravoslavci" ovde su pravoslavci ko i onaj s druge teme shto je :(

nadam se da nece da izbiju na isto :( :( :(

onisifor:
stnco:
Ja verujem i u Hristovo utelovljenje i u vaskrsenje, a nauka mi ne predstavlja nikakav problem, jer verujem da Onaj koji koji je stvorio prirodne zakone, može i da ih promeni.
Ovo ti je dobro i ja sam stvarno ostao bez komentara. Ostani ti u svom uverenju, i nemoj da se pitaš kako to da danas nema nikakvih promena prirodnih zakona u smislu u kome ti govoriš, nego se to dešavalo pre neku hiljadu godina, kada ljudi nisu imali pojma da ti zakoni i postoje, pa su zato i lupali o Božijem sinu, devici a rodila, vaskrsenju a onda šeta po vodi i još mnogo toga što bih mogao da nabrajam.

Taisa:
stnco:
Nemoj molim te naročito ovo boldovano da navodiš kao moje reči ili govoriš kao da to ima veze sa hrišćanstvom. Sa hrišćanstvom se definitivno čovek mora ozbiljno upoznati da bi o tome diskutiovao ili ga prihvatio ili odbacio, jer čak i oni koji se deklarišu kao hrišćani iz neupućenosti pišu ovo što si ti naveo, pa dolazi do još veće zabune.

I odakle ti uopšte ideja da sam ja "nevinašce" ili izigravam isto, ja sam strašilo, plašim ptice i po nekog čoveka.
Zašto malo pažljivije ne pročitaš moj post pa ga onda komentariši. Ove reči koje si ti boldovala su reči mnogih vernika ovde na Forumu, a ja sam ti lepo rekao nemoj i ti o tome da mi pričaš i to bi trebalo da ti bude jasno.
Ti si nekoliko puta nagovestila kako se mi ateisti podsmevamo vama vernicima a ti direktno vređaš. Zato se praviš nevinašce. A ovo o strašilu i pticama je tvoj zaključak jer te ja uopšte ne poznajem, a nisam sklon ni da ti verujem jer ja uvek tražim dokaze.:D

islandjanin:
stnco:
Nazalost, ali upravo ovakva razmisljanja udaljuju coveka od Boga. Da li uopste mozemo da zamislimo kako sotona "masno" trlja ruke kada cuje da neko kaze: "Ej pa ovo je 21. vek!"
Pa bas ovaj 21. vek nas uverava da je povratak Isusa Hrista jako blizu. Samo treba uzeti i citati Njegovu Rec i sve ce nam biti jasno, veoma jasno.

Postoji izreka koja kaze da je najveci uspeh sotone to sto je "ubedio" ljude da ne postoji...
...na njihovu nesrecu realnost je mnogo drugacija.....
Prvo, ovu priču o sotoni ostavi za malu decu. Drugo, šta ti očekuješ, da uzviknem da je ovo 13. vek na osnovu nekih komentara vernika? I treće, i ovu priču o povratku Hrista ostavi za malu decu, jer su i pre pesto godina verovatno maštali o bliskom povratku.
I na kraju: života ti reci mi da li ti stvarno veruješ da će Isus Hrist da se vrati? Da ne bi bilo zabune ponavljam: da li ti stvarno veruješ da će Isus Hrist da se vrati na Zemlju u fizičkom smislu? Je li ovo stvarno tvoje verovanje ili neka obaveza ili moda da vi vernici stalno ponavljate te velike biblijske "istine", bez trunke razmišljanja?
Ti veruješ da će čovek koji je umro pre 2000 god da se vrati, oooooo!!! A koliko je taj povratak blizu? Možda još narednih 2000 god. Samo se ti nadaj i maštaj.

stnco:
onisifor:
Ovo ti je dobro i ja sam stvarno ostao bez komentara. Ostani ti u svom uverenju, i nemoj da se pitaš kako to da danas nema nikakvih promena prirodnih zakona u smislu u kome ti govoriš, nego se to dešavalo pre neku hiljadu godina, kada ljudi nisu imali pojma da ti zakoni i postoje, pa su zato i lupali o Božijem sinu, devici a rodila, vaskrsenju a onda šeta po vodi i još mnogo toga što bih mogao da nabrajam.

I pre 2000 godina su ljudi znali kako se prave i rađaju deca, tako da je Marijino začeće i tada bilo čudo. Vaskrsenje je i tada bilo čudo, a i šetanje po vodi, kad ga već spominješ.
Novozavetni spisi obiluju čudima koja, zbog svog iskakanja iz prirodnog toka stvari, navode na nevericu i olako odbacivanje. Rudolf Bultman, na primer, kaže: "Nemoguće je koristiti električno svetlo, i koristiti moderna medicinska i hirurška otkrića, a u isto vreme verovati u novozavetni svet demona i duhova." Inače, reč čudo ima široku upotrebu u našoj kulturi. U širem smislu, ova reč se upotrebljava u opisivanju onoga što je neobično. Međutim, nisu svi neobični događaji natprirodni. Neki prirodni događaji su neobični, i zbog toga ih možemo nazvati anomalijama, ali su još uvek prirodni. Novozavetna čuda su, međutim, način na koji Bog deluje u posebnim prilikama. Nema potrebe da nazivaš lupetanjem Božije natprirodno delovanje u ovom svetu. Možda nisam upotrebio najsrećniju reč ''promeni prirodne zakone'', jednostavno, Tvorac je delovao natprirodno.

onisifor:
stnco:
I pre 2000 godina su ljudi znali kako se prave i rađaju deca, tako da je Marijino začeće i tada bilo čudo. Vaskrsenje je i tada bilo čudo, a i šetanje po vodi, kad ga već spominješ.
Novozavetni spisi obiluju čudima koja, zbog svog iskakanja iz prirodnog toka stvari, navode na nevericu i olako odbacivanje. Rudolf Bultman, na primer, kaže: "Nemoguće je koristiti električno svetlo, i koristiti moderna medicinska i hirurška otkrića, a u isto vreme verovati u novozavetni svet demona i duhova." Inače, reč čudo ima široku upotrebu u našoj kulturi. U širem smislu, ova reč se upotrebljava u opisivanju onoga što je neobično. Međutim, nisu svi neobični događaji natprirodni. Neki prirodni događaji su neobični, i zbog toga ih možemo nazvati anomalijama, ali su još uvek prirodni. Novozavetna čuda su, međutim, način na koji Bog deluje u posebnim prilikama. Nema potrebe da nazivaš lupetanjem Božije natprirodno delovanje u ovom svetu. Možda nisam upotrebio najsrećniju reč ''promeni prirodne zakone'', jednostavno, Tvorac je delovao natprirodno.

marijino zachece nikad nije bilo chudo

vaskrsenje se nikad nije desilo

mada se deshava da se ljudi "vrate"
zato se i cheka odredjeno vreme pre sarane

zato su i nalazeni sanduci iznutra izgrebani

postoje vrachevi po okeaniji koji i dan danas polazu zavrshni test tako shto "umru" na par dana
(s tim da je isus skinut par sata posle raspeca, i to ziv...)

shaolin sveshtenici i dan danas hodaju po vodi

8) ali niko od njih nije toliko bezobrazan da nazove sebe Bogom! 8)

stnco:
onisifor:
Skokni na temu Prirodne nauke/Nauka i religija, (koja je inače zatvorena) i pročitaj sve što je napisala @divlja i biće ti sve jasnije u vezi sa njenim verskim načelima.
Normalno da sam pogrešio, oko veka trebao sam napisati XXI a ne XIX. Slažem se sa tobom da nauka nije protiv vere u Boga, sve dok je vera u Boga na nivou ljubavi, razumevanja, tolerancije, moralnih nalčela. I ja, kao učesnik ove rasprave ništa ne bih napisao protiv, već naprotiv sa svim pohvalama jer bi to trebalo da bude suština vere. Ali, ako počneš da mene ubeđuješ u neke velike biblijske "istine", npr, Bog će da oživi sve mrtve, Božiji sin (a ja znam kako nastaje zigot), vaskrsenje i ostale stvari da ne nabrajam, onda se to direktno suprostavlja naučnim shvatanje i onda nastaju prepirke između nas i u toj situaciji pominjem XXI vek u kome je nauka neke stvari razrešila, a pisci Biblije su živeli pre oko 2000 god., i svako silovanje naučne istine je prosto rečeno budalasto.
Slažem se sa tobom da je ovo forum na kome treba raspravljati. Ali bez diskvalifikacija, nego argumentima.
Ne slažem se sa tobom da stvarnost nije ono što vidimo, dakle uopšteno, nego stvarnost pojedinca nije ono što vidi. Dakle ti ako kao vernik vidiš neke stvari koje ja ne vidim a ne možeš da mi daš dokaze, posredne ili neposredne, da one i postoje, onda je to samo tvoja stvarnost ali ne i moja. I ja sam tip koji ću početi da te ubeđujem da je ta tvoja stvarnost umišljena, ako budeš počeo da me ubeđuješ da je objektivna, samo je ja ne vidim jer neću da je vidim ili ne umem da je vidim ili.....ne mogu da se setim šta mi je sve ristob rekao.
Ovo oko apostola Savla, potonjeg Pavla i goluba nisam izmislio već je doktor teologije Milin u svojim knjigama "Razgovori o veri" izneo kao biblijsku istinu, i ja prihvatio. Pogledaću da li je naveo stih iz Biblije pa ću ti reći.
Sva tvoja diskusija se sastoji od ubeđivanja druge strane da nije u pravu. Ja ti ponavljam da je, još uvek, verovatnoća postojanja / nepostojanja Boga 50% / 50% i nauka to ne može osporiti. Ako ti misliš da je osporila, onda si u zabludi. Kad je tako, po čemu bi tvoja shvatanja imala veću vrednost (istinitost) od suprotnih?
I opet ponavljam: dokazi postoje ali, kako i sam izjavljuješ, ti ne želiš da ih vidiš.

stnco:
Taisa:
Zašto malo pažljivije ne pročitaš moj post pa ga onda komentariši. Ove reči koje si ti boldovala su reči mnogih vernika ovde na Forumu, a ja sam ti lepo rekao nemoj i ti o tome da mi pričaš i to bi trebalo da ti bude jasno.
Ti si nekoliko puta nagovestila kako se mi ateisti podsmevamo vama vernicima a ti direktno vređaš. Zato se praviš nevinašce. A ovo o strašilu i pticama je tvoj zaključak jer te ja uopšte ne poznajem, a nisam sklon ni da ti verujem jer ja uvek tražim dokaze.:D

Ma pusti ti mnoge vernike, evo i ovaj crow veruje u "budi Bog s nama šta" i može da kaže da je pravoslavni hrišćanin. Ja ti samo sugerišem da se dobro upoznaš sa suštinom hrišćanstva (najbolje u razgovoru sa ljudima koji to proučavaju, recimo sa Bogoslovskog fakulteta), a posle kritikuj do mile volje.

Ja ne vređam, to je istina da recimo čovek koji ne poznaje neku oblast, recimo naučnu, a o njoj diskutuje sa poznavaocima rizikuje da bude proglašen glupanom i primitivcem i da za njega kažu , "što je tikva praznija to je bezobraznija", ako još počne da kritikuje i vređa.
Ovo nemoj da shvatiš lično, iz najprijateljskijih razloga ti sugerišem da se, ako ne radi vere, a onda radi obrazovanja, upoznaš sa pravoslavnim hrišćanstvom (ili hrišćanstvom uopšte), ali na pravom mestu, jer je vrlo klizav teren i za poznavaoce a ne za nepoznavaoce.

Čak su se najveći i najpoznatiji svetitelji i hrišćani sporili međusobno oko najsitnije stvari vezane za veru, raspravljalo se na Vaseljenskim saborima, pa i došlo recimo do raskola između rimokatolika i pravoslavaca i td. i td. Sve je ustanovljeno, nije to rekla, kazala.

Za strašilo se naravno šalim.

Taisa:
stnco:
Ma pusti ti mnoge vernike, evo i ovaj crow veruje u "budi Bog s nama šta" i može da kaže da je pravoslavni hrišćanin. Ja ti samo sugerišem da se dobro upoznaš sa suštinom hrišćanstva (najbolje u razgovoru sa ljudima koji to proučavaju, recimo sa Bogoslovskog fakulteta), a posle kritikuj do mile volje.

Ja ne vređam, to je istina da recimo čovek koji ne poznaje neku oblast, recimo naučnu, a o njoj diskutuje sa poznavaocima rizikuje da bude proglašen glupanom i primitivcem i da za njega kažu , "što je tikva praznija to je bezobraznija", ako još počne da kritikuje i vređa.
Ovo nemoj da shvatiš lično, iz najprijateljskijih razloga ti sugerišem da se, ako ne radi vere, a onda radi obrazovanja, upoznaš sa pravoslavnim hrišćanstvom (ili hrišćanstvom uopšte), ali na pravom mestu, jer je vrlo klizav teren i za poznavaoce a ne za nepoznavaoce.

Čak su se najveći i najpoznatiji svetitelji i hrišćani sporili međusobno oko najsitnije stvari vezane za veru, raspravljalo se na Vaseljenskim saborima, pa i došlo recimo do raskola između rimokatolika i pravoslavaca i td. i td. Sve je ustanovljeno, nije to rekla, kazala.

Za strašilo se naravno šalim.
ne
crow ne veruje
a ti falsifikujesh i klevetash
tipichno pravoslavno :D
mislim "pravoslavno"

crow je agnostik i on ne iskljuchuje mogucnost da su teisti u pravu
al definitivno iskljuchuje da je samo i jedino vasha sekta u pravu
ako ne zbog drugog onda bar zbog toga shto ni ti ne razumesh sushtinu tvog verovanja
(chim redirektujesh na studente bogoslovije) i u mnogome se tvoje pravoslavlje razlikuje od ostalih "pravoslavaca" na kultnim (a svi vi zajedno ste nebo i zemlja sa gorepomenuti tipovima sa Bogoslovije...)
al si zato "bogomdana" da shirish ta uchenja koja ne razumesh 8) (i u koje se mi "ostali" daleko bolje razumemo p.s. koja crna sitnica je izazvala raskol :D ???)

ristob:
stnco:
Sva tvoja diskusija se sastoji od ubeđivanja druge strane da nije u pravu. Ja ti ponavljam da je, još uvek, verovatnoća postojanja / nepostojanja Boga 50% / 50% i nauka to ne može osporiti. Ako ti misliš da je osporila, onda si u zabludi. Kad je tako, po čemu bi tvoja shvatanja imala veću vrednost (istinitost) od suprotnih?
I opet ponavljam: dokazi postoje ali, kako i sam izjavljuješ, ti ne želiš da ih vidiš.

i opet molim prisutne da precizno definishu pojmove 8)

Sveta Trojica i Bog nisu ekvivalentni

hvala 8)

crow:
Taisa:
ne
crow ne veruje
a ti falsifikujesh i klevetash
tipichno pravoslavno :D
mislim "pravoslavno"

crow je agnostik i on ne iskljuchuje mogucnost da su teisti u pravu
al definitivno iskljuchuje da je samo i jedino vasha sekta u pravu
ako ne zbog drugog onda bar zbog toga shto ni ti ne razumesh sushtinu tvog verovanja
(chim redirektujesh na studente bogoslovije) i u mnogome se tvoje pravoslavlje razlikuje od ostalih "pravoslavaca" na kultnim (a svi vi zajedno ste nebo i zemlja sa gorepomenuti tipovima sa Bogoslovije...)
al si zato "bogomdana" da shirish ta uchenja koja ne razumesh 8) (i u koje se mi "ostali" daleko bolje razumemo p.s. koja crna sitnica je izazvala raskol :D ???)

Ja se družim pored studenata sa profesorima, dragi moj crow-e, pa zar ni toliko ne možeš da izađeš iz svog uskog gledišta.

Sitnica je relativna u ovakvom slučaju.

Tvrdim da su Sveta Trojica i Bog isto.

Dobro je da si primetio da se razlikujem, ali ne od svih. Kažem klizav teren za olako davanje izjava. Ali polako usvajaš po neku informaciju pa postaješ prijatniji za komunikaciju iz te oblasti.

Takva je tema pa pričamo o Bogu, a možemo pričati i o drugim stvarima, nemam ništa protiv, NAPROTIV.

pa da je sitnica
bash i nije

pravoslavka si ko i oni ;)
ali ste medjusobom razlichiti

ochigledno osnove logike ne kapirash...

Sveta Trojica su samo jedno vidjenje Boga
za koje, kao i za sva ostala, ne postoje dokazi, sem vashe uobrazilje, koja se, naravno, ne moze rachunati u dokaz

Back