OD DROGE DO BOGA

onisifor:
Ma, ko te vređa čoveče? A, već sam rekao da ne pripadam ni jednoj institucionalizovanoj crkvi, niti i jednoj sekti. Smatram sebe članom univerzalne crkve koju čine ljudi iz svih denominacija, koji žive po pravilu: ''Voli bližnjeg svog kao samoga sebe''.
Ko je bližnji svoj?
Bližnji svoj je rod, bližnji svoj je komšija, bližnji svoj je čovek s kojim se slučajno zateknemo, bližnji svoj je svaki čovek koji postoji, koji je postojao i koji će postojati, bližnji svoj je svaka životinja, svaka biljka, bližnji svoj je svaka planina, svaka reka, svako more, bližnji svoj je sunce, planete, svako nebesko telo, ... bližnji svoj je čitava vasiona.

onisifor:
Tebi je besmisleno, meni je smisleno, ali to ne znaci da ne mozemo da diskutujemo.
Bog ti ne oduzima slobodu izbora, naprotiv, Njegov Sin je i umro na krstu da bismo mi, slobodnom voljom, odlucili na koju cemo stranu.

Istrgao si mi citat iz konteksta... rekao sam
"Meni je malo nejasno (citaj besmisleno) da neko ne veruje u Isusa i ne znam jos tamo sta je navodjeno....
To su istoriske licnosti..... nema tu sta da se veruje...." to se ZNA!
Dakle, ne vidim raspravu sa ljudima koji uopsteno... ne poznaje ni jednu religuju kako treba...

Zar po Bibliji... svi mi nismo deca Bozja?!

Kao drugo.... Biblija kao knjizevno delo je za postovanje i svakao je treba procitati..... ali na tome se ostaje....
Ipak Bibliju su pisali samo obicni gresni ljudi koji su proterani iz Raja... Right?

Vidis.... ovde se ne slazu neke kockice...... ne, ne.....

DJM:
Istrgao si mi citat iz konteksta... rekao sam
"Meni je malo nejasno (citaj besmisleno) da neko ne veruje u Isusa i ne znam jos tamo sta je navodjeno....
To su istoriske licnosti..... nema tu sta da se veruje...." to se ZNA!
Dakle, ne vidim raspravu sa ljudima koji uopsteno... ne poznaje ni jednu religuju kako treba...

Zar po Bibliji... svi mi nismo deca Bozja?!

Kao drugo.... Biblija kao knjizevno delo je za postovanje i svakao je treba procitati..... ali na tome se ostaje....
Ipak Bibliju su pisali samo obicni gresni ljudi koji su proterani iz Raja... Right?

Vidis.... ovde se ne slazu neke kockice...... ne, ne.....

Nismo se razumeli zato sto si u prethodnom postu napisao: "Meni je malo nejasno da neko veruje u Isusa..."
Ja se slezem da smo svi deca Bozija.
Za mene je Biblija mnogo vise od obicnog knjizevnog dela. Pisali su je ljudi, ali, bar sto se Novog Zaveta tice, to su bili ili direktni Hristovi ucenici (ocevici) ili njihovi direktni ucenici.

onisifor:
Nismo se razumeli zato sto si u prethodnom postu napisao: "Meni je malo nejasno da neko veruje u Isusa..."
Ja se slezem da smo svi deca Bozija.
Za mene je Biblija mnogo vise od obicnog knjizevnog dela. Pisali su je ljudi, ali, bar sto se Novog Zaveta tice, to su bili ili direktni Hristovi ucenici (ocevici) ili njihovi direktni ucenici.

Hm, u ybt. kakva greška!:lol:

Back