OD DROGE DO BOGA

Инди, ако овако наставиш, на крају ћеш брисати постове чак и пре :D него што их уопште ставиш.

Је ли то нека аутоцензура с разлогом? Или без разлога?

OOOJ Dimitrije:
Bozice I salute you ali

mrzim generalizacije, lupis etiketu i super

dobro je sto ne postoji nesto tako strasno kao normalan covek

Nažalost praksa govori drugačije, da se barem svodi na moju "generalizaciju i lupanje etiketa".Ova druga rečenica mi nije najjasnija. Pod šta svodiš pojam normalnog čoveka.Zapravo pravo pitanje bi bilo koje kriterijume koristiš?

P.S
Primećujem da je onisfor zamenio zavisnost od psihoaktivnih supstanci sa drugom pozitivnom zavisnošću(krstarica).Pri tom ne mislim da zavisnost od neta. :)

Modruna:
Инди, ако овако наставиш, на крају ћеш брисати постове чак и пре :D него што их уопште ставиш.

Ima i toga.

Modruna:
Је ли то нека аутоцензура с разлогом? Или без разлога?

Nema tu nikakve mistike. Jednostavno se osećam bolje kad malo pospremim za sobom. ;)

Goddess of the far east:
Nažalost praksa govori drugačije, da se barem svodi na moju "generalizaciju i lupanje etiketa".Ova druga rečenica mi nije najjasnija. Pod šta svodiš pojam normalnog čoveka.Zapravo pravo pitanje bi bilo koje kriterijume koristiš?

P.S
Primećujem da je onisfor zamenio zavisnost od psihoaktivnih supstanci sa drugom pozitivnom zavisnošću(krstarica).Pri tom ne mislim da zavisnost od neta. :)

Bozice I salute you ali

Mislim da su to predrasude, i pocenjivanje osobe koja ima problem.

Superioran pogled nas navodno zrelih

za Drugu recenicu

Ni jedan covek se ne moze svakim svojim delom uklopiti u neke trenutno prihvacene kriterijume normalnosti.
Svi smo pomalo nenormalni ( nismo bas po jus-u , ili po novom SRPS standardu.:wink: :)

P.S. zavisnost od krste je pozitivna stvar? :lol:

Modruna:
А како се ми осећамо кад наши постови без твог изгубе смисао?

Da, da neko će da čita i tako čitajući pomisli: "Što su se ovi ljudi nalupali ovde! Mora da se drogiraju ... umesto da se okrenu bogu."

Vidiš da kako god okreneš, doprinosim validnosti teme ... ;)

Elle_77:
Ne vidim čemu spominjanje zakona fizike u službi zavisnosti i potreba - zakoni prirode su jedno, fiziološke potrebe drugo, zavisnost treće ... ili misliš na princip kauzalnosti ? to bi bilo četvrto. Ako imam potrebu za jelom i snom - zaista nemam potrebu da mi cigla padne na glavu, a još manje imam zavisnost od toga. Moja egzistencija jeste uslovljena hranom, ali zavisnost od hrane je poremećaj - to su različiti pojmovi.

Da, možda bi bilo bolje reći da smo ograničeni fizičkim zakonima.

To: Dimitrije
Moj post pod rednim brojem 629 je pomalo konfuzan i nisam nešto preterano detaljisala.Jednostavno sam htela da kažem postoji mnogo faktora kako spoljašnih tako i unutrašnjih koji će uticati na to da neko postane zavisnik.Pretpostavljam da je svako od nas upoznat sa nekim primerima.Na osnovu toga sam donela neke zaključke tj. poznavajući osobe i okolnosti pod kojim su počeli da koriste psihoaktivne supstance.
Daleko od toga da podcenjujem ljude sa tim problemom.Zapravo osećam sažaljenje.Ali šta imaju od mog sažaljena ili na kraju krajeva šta imaju od bilo čijeg sažaljenja.Dakle, treba učiniti nešto konkretno i praktično bez upliva boga,jer nisu svi zavisnici vernici.

Onisfore ne,ne mislim da si se navukao to je bilo u kontestu šale.Opet s druge strane bolje i ovo kontaktiraš za raznoraznim ljudima i čak od nekih imaš razumevanje i podršku.

Darkoje smaraš veoma.Zabole tebe za problem postavljača teme.Da li je to hrišćanski?Oh da ti si pretpostavljam hard core novopečeni vernik.

Goddess of the far east:
To:
Onisfore ne,ne mislim da si se navukao to je bilo u kontestu šale.Opet s druge strane bolje i ovo kontaktiraš za raznoraznim ljudima i čak od nekih imaš razumevanje i podršku.

Ma znam da se šališ, slobodno se šali na moj račun koliko hoćeš :D
Nego, čini mi se da ljudi ovde nisu skapirali da sam ja čist već više od 7 godina, nisam sveže zalečen.

stnco:
Koliko sam ja razumeo ti si počeo da koristiš drogu kada si postao vernik. Jesam li u pravu?

Pa tako nekako, s tim što sam tada imao 15 godina, a šta zna čovek u tim godinama... uz društvo počeo i ja...Ali ok., nema potpunog opravdanja što sam počeo sa tim.
Dobra stvar u svemu tome je što je Bog imao na šta da me podseti kad sam ostavljao drogu.

Bozice I salute you

“Dakle, treba učiniti nešto konkretno i praktično bez upliva boga,jer nisu svi zavisnici vernici.”

Naravno cak i da jesu.

Licna verovanja ili ubedjena su jedno ali terapija treba da se bazira na nekim objektivnim i ispitanim metodama.

Сизиф каже. Стално ми опонира кад то поменем. А и још неки. Рецимо Патак 'ладно тврди да не постоји "филозофска интуиција", само на основу тога што је он није доживео. (То је онај случај кад слеп човек тврди да не постоји светлост зато што је он не види :D .)

Back