Divno je kako skloni ovisnosti uvek nadju alternativu, doduse, daleko je bolje da idu u crkvu i (nadam se iskreno) veruju nego da se drogiraju. Komunisticka partija, organizovane religije, potrosacka manija...sve su to nacini da se necim nadomesti odsustvo stvarnog sadrzaja u zivotu. Nemam nista protiv ljudi koji veruju, u najgorem slucaju mogu da ih posmatram kao nezrela bica koja su olako prihvatila "konacnu nepobitnu istinu" umesto da se protiv nametnitog praznoverja bore znanjem, ali imam ozbiljne zamerke na racun svestenstva i crkava koje u 90% slucajeva nemaju veze sa onim sto propovedaju vec rade isto sto i politicari.
Nezrela bića? Pre bih rekao da će oni koji zrelo razmisle shvatiti da postoji Bog. Kao što je Paskal rekao: ''Proučavajući prirodu počeo sam da verujem u Boga kao bretonski seljak (oblast u Francuskoj gde su ljudi naročito pobožni), a da sam još više pručavao verovao bih u Boga kao bretonska seljanka (pretpostavlja se da su žene tamo još pobožnije).
A, što se crkava i sveštenstva tiče, slažem se da je to dobrim delom obična bagra.