od danas se cuvajte datuma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hrnjica mujo:

Pozivajuci se na Frojdov pronalazak „kolektivne svijesti” i Jungovu „kolektivnu podsvijest”, prof. Sucenberze formulisala je teoriju prema kojoj se patoloske pojave ne prenose samo svjesno s generacije na generaciju, nego opstaju i nasljedjuju se skriveno, transgeneracijski i transgenetski.
:lol: :lol: :lol:
"pronalazak"
ahahahahahaha
kakva je ovo glupost :roll:
kolektivno nesvesno ne poznaje nacionalni identitet...
kada pomenuta dama bude naučno dokazala svoju tezu, onda će ovakav post zaslužiti ozbiljan komentar... do tada, astalavistababy 8-)
 
hrnjica mujo:
Na Trecem svjetskom kongresu za psihoterapiju, koji je odrzan u Becu, a na kome se okupilo 4000 ucesnika iz 100 zemalja, istupila je ekspert UN-a, jedna od najvecih naucnika 20. stoljeca iz oblasti psihoterapije, An Anselin Sucenberze, koja je ponovila neke stavove iz svog bestselera „Sindrom predaka”, prevedenog na Bosanski i sve značajnije svjetske jezike i prodatog u 200.000 primjeraka.

Profesorica Sucenberze iznijela je stav da - „Srbi i dan-danas pate od transgeneracijske traume koja izaziva zlo”. - „Model srpskog ponasanje je postalo ubijanje, još od kada je Milos Obilic ubio turskog sultana Murata.
Zbog toga austrijski prijestolonasljednik Franc Ferdinand nikako nije smio da 28. juna 1914. ode u Sarajevo. Morao je da zna da je to datum srpske traume koji se nesvjesno prenosi. Procitala sam barem 20 knjiga o ratu u Jugoslaviji i u svima stoji isto - Slobodan Milosevic je 28. juna 1989. na Gazimestanu(Kosovu) podsjetio Srbe na njihovu traumu i odmah nakon toga je pocelo klanje Bosnjaka-muslimana. Hstorija se ponavlja na historijskim datumima, kao sindrom godisnjice, u porodicama i zemljama” - rekla je prof. Sucenberze.
Pozivajuci se na Frojdov pronalazak „kolektivne svijesti” i Jungovu „kolektivnu podsvijest”, prof. Sucenberze formulisala je teoriju prema kojoj se patoloske pojave ne prenose samo svjesno s generacije na generaciju, nego opstaju i nasljedjuju se skriveno, transgeneracijski i transgenetski.

„Određeni osecaj ili uvjerenje mogu se prenositi stotinama godina, i ostati operativni u generacijama koje nemaju znanja o tom djelu” - kaže prof. Sucenberze.
Prof. Sucenberze nije usamljena u izucavanju ovog srpskog nacionalnog ludila. Svajcarski etnopsihoanaliticar Paul Parin, takodje ime od svjetskog ugleda, ukazuje kako se - „historija identiteta u Srba fatalno prelila u fasizam”.

„To se nije dogodilo samo među običnim seljacima. I u velikim gradovima, i u Beogradu, gdje živi avangarda, umjetnici, pisci, glumci, doslo je u jednom trenutku do prostranog ubjedjenja da je Bog kroz te bitke u historijskim vremenima, prije 600 godina, srpski narod proglasio izabranim i svetim. Oni su bili spremni da za to ubedjenje ubijaju ili poginu” - kaže prof. Parin.

Na prastaro, gotovo mentalno oboljenje kod Srba ukazuje i americki profesor Vamik Volkan, psihoanaliticar, koji je u svojoj knjizi „Krvne granice” (1997) stopedeset stranica posvetio - „srpskoj bolesti zvanoj Bitka na Kosovu”. Prof. Volkan tvrdi: „Srbi su se mentalno vratili u srednji vijek i zato su ratovali”.
_________________
Ej mujo, Zapadno-Fasisticku mafiju, i gora ivoda ce prokleti! ,a Srbima ce opet "SAT" doci! ,kada ce im se klanjate za mercy...
 
etotako:
"pronalazak"

ahahahahahaha

kakva je ovo glupost

kolektivno nesvesno ne poznaje nacionalni identitet...

kada pomenuta dama bude naučno dokazala svoju tezu, onda će ovakav post zaslužiti ozbiljan komentar... do tada, astalavistababy

Džabe etotako, još komuniciraš s nepismenim čovekom k'o da ti on može dati valjan odgovor. Pa on ne zna ni rođeni pravopis - ''protif'', ''radijo'', ''uveta'' umesto uši............ Očekuješ da on može da ti objasni šta je napisao, za shodno nije ni našao da navede link s kog je to postavio niti je u moći da interpretira isto a kamoli da objasni ! Mis'im čovek je potpuni imbecil i maloumnik :evil:
Njega ili možeš terati u tri lepe ili ne davati nikakav odgovor na njegove postove.


Obrati pažnju na uvećani deo njegovog sledećeg citata !

to znaci da Bosnjaci nisu genocidni..da im se ne sudi za genocid..dok su Srbi genocidni..da vas cijeli sviet gleda sa prezirom,da ste u svjetskim ocima varvari itd,itd..

eto zbog toga sam ponosan..jer s ponosam kazem da sam Bosnjak i Bosanac dok ovi sto su izvrsili genocid bjeze podvijena repa kad ih pitaju ko su i sta su..

Ovo je za kliničku analizu, nije čoveku lako koji piše i uopšte misli na ovakav način. Ne bilo ni loše da pročita Dnevnik Ane Frank, možda bi mu imalo pomoglo.

....... fundamentalistički manijak :evil:


P. S. Ostali nisu videli, kad je vampirčina sinoć u neko zlo doba postavio neki debilast post, neka budalaština.....nešto Srbi su rogonje, žene ih varaju....... nešto budi Bog s nama šta je hteo da kaže i da postavlja na politiku. Ujutru već nije bila jer ga je jomini obrisao.

Nije njemu lako !
 
hrnjica mujo:
'ajde,cetnici i koljaci,pljackasi i palikuce..sta ovdje prosipate finocu..o vasoj finoci i kulturi josh uvijek pishu strani mediji..
ХАХАХА
Муџахедин иди негде разнеси се бомбом

20.gif
 
Nego, valja prouciti jedan takodje karakteristican fenomen: poturistvo kod Srba. Verovatno je jako povezan sa gore pomenutom temom a poseban je zato sto je prelazak u islam jednog dela naroda i izdaja svog korena i vere mnogo manje prisutan kod drugih nacija a mnogo vise kod jednog dela Srba. U vezi sa tom pojavom treba istaknuti da su poturice obzirom da ih turci nisu hteli povesti sa sobom (jer su Srbi dabome) to da su u medjuvremenu izmislili svoju naciju ( sto prevazilazi sve nivoe zdrave fantazije ) i da su patoloski nastrojeni prema svojim rodom koji je zadrzao indetitet kako se i pokazalo u predhodnim ratovima i nastupima po forumima cak. Njihovo "ic" ( Izetbegovic recimo ) je svedok i zig koji nose ali patologiju njihovog otpadnistva mozda i ne treba proucavati osim po masovnosti i revnosti a sigurno je povezana sa radom pomenute " naucnice".
 
Прича ми јаран из Берлина, каже када оду у град Срби, муслимани и латини их прате и опседају по кафанама хоће да се друже, а посебно жене њихове.
Пиће неплате уопште, ови само плаћају и за суседним столом наздрављају.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top