Obrnuta logika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad su ljudi u pitanju dobro je ako postoje mentalna poklapanja i do 40% u
prijateljskim vezama, rodbinskim vezama, poslovnim vezama pa cak i ljubavnickim

poklapanja od 100% ne postoje, bilo bi jezivo da je tako

Ta teorija podrazumeva da onda zajedno cine savrseno bice.
Ili da tako nesavrseni idu u istom smeru
Ne moraju obavezno da idu u istom smeru.

Ljudi često mešaju srodnost i sličnost. Ali se neretko dešava da dva dijametralno suprotna karaktera osete uzajamnu naklonost koju neretko izbagatelišu zbog predubeđenja da su suviše različiti i da to neće ići.

A mudrost je u tome da se drugačijem pruži prilika jer iz ličnog iskustva tvrdim da ishod ume da bude spektakularan.

to znaci da moras uvek biti celim svojim bicem otvoren, ne moras ali bi trebalo, da svoja cula uvezbas za prepoznavanje najdiskretnijih vibracija koje stizu iz spoljnog sveta, da razumes sta drugi misle i osecaju a ne samo da tumacis sta rade ili govore

Ne moraju obavezno da idu u istom smeru.

Ljudi često mešaju srodnost i sličnost. Ali se neretko dešava da dva dijametralno suprotna karaktera osete uzajamnu naklonost koju neretko izbagatelišu zbog predubeđenja da su suviše različiti i da to neće ići.

A mudrost je u tome da se drugačijem pruži prilika jer iz ličnog iskustva tvrdim da ishod ume da bude spektakularan.
Iz mog iskustva,krajnje spektakularno,ko svi ratovi zajedno.

uostalom psihoanaliticar je pa se od njegai ocekuje da bude zreo ili bar za pedalj normalniji od onih koje leci
ovako pocinje

Bigamija je kad imate jednog muža previše. Monogamija je to isto.
Anonimus žena u avionu za Beč kompanije Pan Am bilo je sto sedamnaest psihoanalitičara, i lečila sam se najmanje kod njih šestorice. A udala sam se za sedmog.

U matematici ima pojam presek dva skupa.

1597575433232.png

Presek je ovo crveno i predstavlja podudaranje dve osobe. Presek je važan za vezu jer mora da postoji. Dve potpuno različite osobe kad podudaranja uopšte nema teško da mogu imati uspešnu vezu, iako........

Važnije od crvenog je ovo ostalo, belo.
Belo levo i belo desno.
Ako se te beline previše razlikuju teško da tu ima leba za vezu, neovisno o tome koliki je presek.

Znam da je mac sa dve ostrice, ali ne bih mogla da budem sa nekim ko ne ispoljava posesivnost. I sama sam takva, i pouzdano znam da me nezainteresovanost hladi. E, sad, sto je sa takvim parovima moguc scenario iz dnevne stampe, sta da mu radim...

nemoj da diskusiju pretvorimo u licnu
pitanje je bilo sasvim jasno
da li su muskarci svesni da zabranama i nadzorom prouzrokuju upravo ono cega se najvise plase
Ja sam "operisan od ljubomore", za druge ne znam, mogu da pričam samo u svoje ime.
Ne pitam se dal' će moja partnerka da se kresne s nekim drugim, ako se nečeg plašim, to je da ću izgubiti njenu ljubav, a ljubav ne gubiš zbog ebačine, nego zbog laži, baxuzluka, iskompleksiranosti...

Otprilike sam kao taj tip iz prvog posta, smeta mi jedno u toj priči - odakle zaključak da on taj stav zauzima kao taktiku da bi zadržao ženu? Pa se ona još ljuti na njega, jer joj je eto oduzeo svu čar prevare? Vrlo infantilno njeno ponašanje.

Na kraju, ne težimo li mi svi idealu da volimo, da nam ljubav bude uzvraćena i da budemo s osobom s kojom možemo da izgradimo odnos potpunog poverenja?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back