Obrnuta logika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam "operisan od ljubomore", za druge ne znam, mogu da pričam samo u svoje ime.
Ne pitam se dal' će moja partnerka da se kresne s nekim drugim, ako se nečeg plašim, to je da ću izgubiti njenu ljubav, a ljubav ne gubiš zbog ebačine, nego zbog laži, baxuzluka, iskompleksiranosti...

Otprilike sam kao taj tip iz prvog posta, smeta mi jedno u toj priči - odakle zaključak da on taj stav zauzima kao taktiku da bi zadržao ženu? Pa se ona još ljuti na njega, jer joj je eto oduzeo svu čar prevare? Vrlo infantilno njeno ponašanje.

Na kraju, ne težimo li mi svi idealu da volimo, da nam ljubav bude uzvraćena i da budemo s osobom s kojom možemo da izgradimo odnos potpunog poverenja?
sjajan post

Naravno. I smatram da zenski svet mahom zbog toga svrlja - kada prestane da se oseca pozeljnom. To je nas esencijalni pokretac.
Ti mislis da se ona u toj vezi ne oseća poželjno?
Ne secam se da je takav detalj bio pomenut u uvodnom postu
Sve ove pretpostavke o njima u vezi i njima svakom za sebe su totalni promasaj
jer su zasnovane na predrasudama ucesnika na ovoj temi
a ne na detaljima
o njima je iznet samo jedan detalj, a scenariji koji su usledili su zaista neverovatni :heart:

nije problem sa ženama koje vole da landraju. To se uoči odmah na početku i muž ili prihvati ili se razvode. U pitanju su one koje to ne rade, a fantaziraju o tome. Dajući joj zeleno svetlo, praktično je kuražim da to i uradi. A zašto bih to radio, to sam rekao ranije.

nije problem sa ženama koje vole da landraju. To se uoči odmah na početku i muž ili prihvati ili se razvode. U pitanju su one koje to ne rade, a fantaziraju o tome. Dajući joj zeleno svetlo, praktično je kuražim da to i uradi. A zašto bih to radio, to sam rekao ranije.
da ima takvih zena
prevarie ga jos dok se zabavljaju
ako im oprosti udaju se za njega
i onda novi krug
nisam htela majke mi omaklo mi se :lol:

То није Обрнута логика, то је изврнути (анти) Ерос у (анти) Танатос.

То нам доносе цивилна друштва.

То је та нека муљавост, разводњеност, незаинтересовано0ст, провидност, ....

Да не набрајам 100 атрибута, то Фата простије каже да му Муја нема дамар.

То није Обрнута логика, то је изврнути (анти) Ерос у (анти) Танатос.

То нам доносе цивилна друштва.

То је та нека муљавост, разводњеност, незаинтересовано0ст, провидност, ....

Да не набрајам 100 атрибута, то Фата простије каже да му Муја нема дамар.
Ne znam da li je baš...
Upravo zato što joj uopšte ne poništava slobodu - to je čist eros, bez i trunke tanatosa.
Civlna društva... Mama moja.

Ne znam da li je baš...
Upravo zato što joj uopšte ne poništava slobodu - to je čist eros, bez i trunke tanatosa.
Civlna društva... Mama moja.

Да али веза је двосмерна, код њега нема Ероса. Нема мушког принципа, аутоматски гаси се и женски.

Када је ова тема у питању, нема онакав, какав би требао бити. Много је то туњаво, ако поверујемо ауторки текста.
Kakav bi to trebao biti?
Ne opisuje se nigde veza između njih dvoje. Jedino što je upitno je apsolutna sloboda koju joj on daje... To je tunjavo? Razblaženi, anti eros?

Каква апсолутна слобода? То не постоји, као што капиталиста брани свој капитал, тако војник брани своју државу и тако мушкарац брани своју породицу. Ту не постоје јасне границе између права на живот и својинских права. То регулатива у грађанштини и цивилштини постмодерне не може постићи .

Каква апсолутна слобода? То не постоји, као што капиталиста брани свој капитал, тако војник брани своју државу и тако мушкарац брани своју породицу. Ту не постоје јасне границе између права на живот и својинских права. То регулатива у грађанштини и цивилштини постмодерне не може постићи .
Vojnik brani. Jedan što hoće, a drugi da ga ne bi streljali na prekom sudu.
I to je čist Eros?

Obrnuta psihologija kod dece ima trenutno dejstvo i kasnije bude zaboravljeno, medjutim kod zena obrnuta psihologija ima dejstvo, takodje trenutno, ali dozvola vazi trajno, pa prelazi u asimetricnu otvorenu vezu ili brak. Po meni je to los nacin manipulacije, a cak i da nije manipulacija predstavlja los odnos, jer eliminise uticaj jednog od partnera cime se dinamika veze rastace, pocinje dinamika samostalnosti u vezi.

Sa druge strane ostavljanje partneru da sam organizuje odnose u vezi je odlican nacin komunikacije, jer partneri ne osecaju stege veze i dok traje veza nece imati opterecenje. Kada se javi potreba za prekidom, svako je samo sebi odgovoran i opet se preskacu emotivni ispadi jer su potroseni.
I jedan i drugi nacin imaju svoje pozitivne i negativne osobine, gde sam jedino protivnik asimetricnog odnosa u vezi.

Po tebi muškarac brani svoju porodicu ako se ponaša prema ženi kao prema svom vlasništvu?
Ti u startu polaziš od toga da će žena ukoliko "dobije slobodu" od muža odmah da potrči da se **** s drugim?
Iz kog dela Saudijske Arabije ti dolaziš?

Pomoćiću to, to je sve tanatos. I to čist, ne razvodjnen.

E, moj profesore, Treba da bude pomešan Eros sa Tanatosom. To ti je Sperma (DNK) + Krv. To ti je jedina prava Egzistencija=Život+Svojina, a to se u ovoj temi ostvaruje i Erosom i Tanatosom.

I tu žene mogu da nastradaju ...

Od ovog jednog primera ne treba praviti sablon, jer cak ni obrnuta psihologija ne vazi za vecinu zena, naprotiv.
Odnosi izmedju dvoje ljudi su dinamicni i sasvim van racionalnog pojasa, pa ako postoji veza medju njima onda je sve jednostavno na osecaj. Nekada treba zabraniti, nekada pustiti, a nekad otici...Sasvim je lako , ako si sa zenom koja sama kontrolise svoj svet i ponasa se racionalno, tada je veza drugarska i tece lako, ali zena pored muskarca nije racionalna i tada sve zavisi od direktne, neverbalne komunikacije. Ovde jos nisam ni ubacio licna ludila...

E, moj profesore, Treba da bude pomešan Eros sa Tanatosom. To ti je Sperma (DNK) + Krv. To ti je jedina prava Egzistencija=Život+Svojina, a to se u ovoj temi ostvaruje i Erosom i Tanatosom.

I tu žene mogu da nastradaju ...
E, moj vojniče. Sva sreća što ljudi, a samim tim i žene, više nisu svojina; i što su robovlasnički sistemi za nama.
Egzistencija je moguća i bez svojatanja, zamisli. U pravu si što se tiče svojatanja i tanatosa...
Naročito kad svojataš tuđe živote i slobodu.

E, moj vojniče. Sva sreća što ljudi, a samim tim i žene, više nisu svojina; i što su robovlasnički sistemi za nama.
Egzistencija je moguća i bez svojatanja, zamisli. U pravu si što se tiče svojatanja i tanatosa...
Naročito kad svojataš tuđe živote i slobodu.

I ljudi i žene nisu svojina ?? ... haha ...pa gde ti živiš profesore u nekoj utopiji, pazi evo iza ćoška ide distopija ! Da vidiš haosa i jeftinog i života i svojine.

Ej, robovlasnički sistem je iza nas !!!??!!! ..hm

Egzistencija bez svojatanja ? Jel ovo neki Marksizam? ili Moralizam ?

- -
Profesore, nisam ti ja za ovakva predavanja ... :kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back