Obrnuta logika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jbg, meni seks nije nužno opravdan ljubavlju, Bog zna da sam ga imao i iz zabave, al kada sam u ozbiljnoj vezi sa nekim, toj vrsti zabave nisam baš sklon. Neke druge stvari mi donose samopouzdanje, vitalnost i sreću.

Sad, možda sam ja ograničen, al šta da radim. Igram sa kartama koje su mi podeljene.
Ovo je načelna rasprava o slobodama u vezi i uvodni post je samo jedan od načina izgradnje partnerskog odnosa.

Posesivnost je sastavni deo veze ali po mom mišljenju nezrele.

Mnogi ljudi se osećaju sigurnije u zatvorenom krugu čije se kraće ili duže narušavanje smatra izdajom.

Drugi pak vole svoje partnere ali reaguju i na treće osobe.

Misliš da te takav manje voli od onog koji ti recimo pretura po porukama na telefonu ili ganja profile na društvenim mrežama.

To što ti neko da apsolutnu slobodu ne znači da te primorava da je konzumiraš.

Zar ne vidiš u činu davanja apsolutne slobode partneru apsolutnu naklonost prema njemu zapravo?

Ultimativnu spremnost da ugađaš čak i njegovim najsrivenijim maštanjima?

Za mene od toga ne postoji veća bliskost.
Svako je slobodan sam po sebi, ne treba niko da mi daje slobodu.
Moja je odluka da li cu deo te slobode posvetiti nekome kao i on meni.
Ne treba mi muskarac koji ne misli da je slobodno bice samo po sebi. Treba da zeli da deli svoju samnom.
Ultimativnu spremnost ugadjanja? Ne, ne mislim. Ima stvari koje ne bih uradila nikome ili dozvolila meni da uradi.
Za mene je bliskost zelja iako si slobodan da je zelis podeliti samnom, uzivati zajedno, sanjati zajedno itd..

Svako je slobodan sam po sebi, ne treba niko da mi daje slobodu.
Moja je odluka da li cu deo te slobode posvetiti nekome kao i on meni.
Ne treba mi muskarac koji ne misli da je slobodno bice samo po sebi. Treba da zeli da deli svoju samnom.
Ultimativnu spremnost ugadjanja? Ne, ne mislim. Ima stvari koje ne bih uradila nikome ili dozvolila meni da uradi.
Za mene je bliskost zelja iako si slobodan da je zelis podeliti samnom, uzivati zajedno, sanjati zajedno itd..
Pa to.Ako ti nemas zelju,dzabe sve

Treba da zeli da deli svoju samnom.

On možda to i želi. Ali ono najvažnije što ti poručuje stavom da si slobodna da uradiš šta god želiš i da to neće uticati na njegova osećanja prema tebi je možda odraz potpunog obožavanja a ne povod za beg.

Nigde nije ni rečeno da moraš da uradiš. Poznat je primer čuvenog Salvadora Dalija koji je svoju suprugu Galu obožavao upravo na taj način. Bez ograničenja, bez posesivnosti jer je znao da je sa njim povezan na mnogo dubljem nivou koji nikakvo sporadično neverstvo ne može da pokvari.

Snovi su veoma zanimljiv momenat.

Nekada ljudi sanjaju kako se strasno ljube sa zgodnom koleginicom ili slatkim kolegom a kada ga sutra vide na poslu odseku im se noge.

Da li bi prepričala takav san partneru kada bi te snašao?

On možda to i želi. Ali ono najvažnije što ti poručuje stavom da si slobodna da uradiš šta god želiš i da to neće uticati na njegova osećanja prema tebi je možda odraz potpunog obožavanja a ne povod za beg.

Nigde nije ni rečeno da moraš da uradiš. Poznat je primer čuvenog Salvadora Dalija koji je svoju suprugu Galu obožavao upravo na taj način. Bez ograničenja, bez posesivnosti jer je znao da je sa njim povezan na mnogo dubljem nivou koji nikakvo sporadično neverstvo ne može da pokvari.

Snovi su veoma zanimljiv momenat.

Nekada ljudi sanjaju kako se strasno ljube sa zgodnom koleginicom ili slatkim kolegom a kada ga sutra vide na poslu odseku im se noge.

Da,Dali i Gala su pravi primer zdravog odnosa

Ja sam glupača koja je umela da ispriča takve stvari.. Jer sam smatrala da neko ko ga volim i ko me voli mogu sve da kažem, a da ne shvati pogrešno.
I obilo mi se o glavu. Malo je, jako malo ljudi koji mogu da svare tu količinu iskrenosti.
A kad bi voleli i čuli, shvatili bi koliko imaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back