Obnova Jugoslavije

Хајде Блајби наведи једну једину ствар коју сам написао , а да није истинита, али је поткрепи неким доказом као аргументом, а не својим тврђењем издалека без покрића.

Pa reako sam ti da ni jedna nije istinita....

Niti su ostali svi kadrovi nakon pada socijalizma. Manjina je ostala u politici. (neko je morao da bude ko se bavi politikom, nisu mogli dovesti nekoga koga politika ne zanima na vazna rukovodeca mesta)

Nije istina da je vlast u socijalistickoj drzavi ikada bila antisrpska, na protiv, Srbija se najvise ogrebala od socijalisticke Jugoslavije.

Masovni zlocini su CISTA CETNICKA FANTAZIJA. ELEMENTARNA.

Pricali ste stalno o nekim "pasjim grobljima" a nikada ni jedno nije otkriveno.

Streljani su samo SARADNJICI OKUPATORA, KVISLINZI, CETNICI, PETA KOLONA....Oni da...

Treba li sada da ti kacim STOTINE SLIKA CETNIKA I NEMACA ZAJEDNO U RATU?

Te je trebalo ostaviti nakon rata da se KOTE i bore protiv pobednika u 2. sv. ratu?

Опет покушаваш Блајби да са вађењима.
Објасни шта се то десило носиоцима бившег режима када је дошла смена власти, да би ви могли да кукумавчите како сте жртве и како је због тога радничкој класи лоше?
Мани се својих зилионитих понављања оправдања и негирања комунистичког терора , не говоримо о томе,, него о томе да над вама никакав чин одмазде није донела промена режима, чак на против неки су аванзовали.

Jeste i Rusija je zlo .... dajte ljudi, dokle god ne vratimo zvezdu nece nam biti bolje ...

По који пут покушаји замене тезе. Није црвени пентаграм знамење Русије, Деки, него бољшевика који су је срушили, побили онолике људе и царску породицу, а онда и своје који се нису уклапали ( морнари у Кронштату на пример) и направили СССР.
Ваши су је само преузели.
Али то нема никакве везе са овом темом и служи искључиво као провокативна дигресија кад год стигнемо до онога што вама не прија.

ја сам за европу без граница, за мир и просперитет, за безбедност и срећу

а то је све оно чега нема данас, па са носталгијом се сећамо југославије и прижељкујемо то мирно и сретно време...

- - - - - - - - - -

истина, није ни тада била европа без граница али наш свет у малом је била југославија на чијој територији данас постоје границе......

а то је све оно чега нема данас, па са носталгијом се сећамо југославије и прижељкујемо то мирно и сретно време...

- - - - - - - - - -

истина, није ни тада била европа без граница али наш свет у малом је била југославија на чијој територији данас постоје границе......

А зашто си Проко " за Европу без граница " Проко ? Да ли то значи да ти сматраш да не треба да постоје европске државе које су вековима постојале и дале печат овој цивилизацији ? Тиме се бавио Хитлер, а данашњи дан је врло добар за сећење како је то радио. Понављање тог " пројекта" изводи ЕУ&НАТО а методе гледамо свакодневно , а и памтимо из не тако давне прошлости

FqiVbPC.jpg

6z5af8x.jpg

O чему ти причаш Пећински Човече ? Хајде мало да скинемо те шатро политичке наочари и да видимо о чему се ради у том вађењу на радничку класу.
Да ли је тачно да је променама у политичком систему заправо остала нетакнута и ваша пресвучена партија и ваши пресвучени кадрови ? Да ли је тачно да је од тренутка промена ваша преименована партија и њени кадрови у власти од врха до општина ?
Да ли је тачно да су и у другим партијама ваши пресвучени кадрови и њихови наследници ?
Да ли је тачно да никаквог државног позивања на одговорност макар моралну, пошто је за судску касно, није било за све масовне злочине који су учињени над Србима у Србији, а да ли је тачно такође да се рад државне комисије за утврђивање комунистиких злочина саботирао и ометао до дана дана данашњег, а да ви водите сталну кампању против рехабилитација и реституације и себе представљате као некакве жртве ?
Жртве ваших предходниока и идола немају ни данас ни гробно место, а ви тврдите да сте жртве. Да ли постоји веће лицемерје и нискост од тога ?
Али чак и да занемаримо све то, остаје питање какве све то везе има са темом о обнови Југославије или могућности стварања неке нове заједничке државе на Балкану у ком је ишла дискусија на овој теми.

rehabilitacije i restitucije se vode pa ne ocekujes valjda da ce sve da vam vrate u neokrnjenoj formi
ovim taljenjem izmedju bivse burzoazije i sadasnje je sasvim devastiran narod,bas ta radnicka klasa,kojoj je izmaknuto i to malo sto je posedovala
mrvice u vidu zakona o otkupu stanova su bas mrvice pred sirotinju
radnicima stanovi,tajkunima fabrike a bivsoj burzoaziji vile natrag
svima fino sem narodu,ionako ih globite sa porezima za te stanove dok tajkuni i predratna gospoda burzuji nista od toga ni ne placaju
hoces reci da je homena neko sabotirao? Pa Cotric je deo vlasti, on stalno provlaci tu pricu

rehabilitacije i restitucije se vode pa ne ocekujes valjda da ce sve da vam vrate u neokrnjenoj formi
ovim taljenjem izmedju bivse burzoazije i sadasnje je sasvim devastiran narod,bas ta radnicka klasa,kojoj je izmaknuto i to malo sto je posedovala
mrvice u vidu zakona o otkupu stanova su bas mrvice pred sirotinju
radnicima stanovi,tajkunima fabrike a bivsoj burzoaziji vile natrag
svima fino sem narodu,ionako ih globite sa porezima za te stanove dok tajkuni i predratna gospoda burzuji nista od toga ni ne placaju
hoces reci da je homena neko sabotirao? Pa Cotric je deo vlasti, on stalno provlaci tu pricu

Као прво Пећински Човече нема ниокакво разлога да ми сеобраћаш у множини, а још мање да ме доводиш у везу и стављаш у исту раван са било ким ко је учесник у власти од 5. октобра па на овамо.
Закон о откупу станова је донет и процес завршен пре промена режима, па се обтрати друговима који су га донели и спровели. А то свакако нису мрвице, како ти кажеш.
То што се ви налепили на шарену лажу " друштвене својине" је ваш проблем , а и добили сте акције, зар не ?
Повраћај отете имовине са свим тим процесима нема никакве везе.
Оно што вас који се претстављате као пролетери боли су виле, као што су биле и увреме када су их ваши предхонивци и идоли отимали, а то јесу мрвице у односу на оно што је отето.

Као прво Пећински Човече нема ниокакво разлога да ми сеобраћаш у множини, а још мање да ме доводиш у везу и стављаш у исту раван са било ким ко је учесник у власти од 5. октобра па на овамо.
Закон о откупу станова је донет и процес завршен пре промена режима, па се обтрати друговима који су га донели и спровели. А то свакако нису мрвице, како ти кажеш.
То што се ви налепили на шарену лажу " друштвене својине" је ваш проблем , а и добили сте акције, зар не ?
Повраћај отете имовине са свим тим процесима нема никакве везе.
Оно што вас који се претстављате као пролетери боли су виле, као што су биле и увреме када су их ваши предхонивци и идоли отимали, а то јесу мрвице у односу на оно што је отето.
akcije su jos gore mrvice od otkupa stanova
prva navlakusa su bili stanovi kad je trebalo zadati prvi udarac privredi
u sledecoj faz tranzicije i otimanja fabrika mamac su bile akcije i to je proslo
sad nema vise sta,preostali radnici se kupuju nekim smesnim otpremninama i to na kasicicu
vi ste vase vile vecinom dobili nazad i postali ste rame uz rame sa crvenom burzoazijom po bogatstvu

akcije su jos gore mrvice od otkupa stanova
prva navlakusa su bili stanovi kad je trebalo zadati prvi udarac privredi
u sledecoj faz tranzicije i otimanja fabrika mamac su bile akcije i to je proslo
sad nema vise sta,preostali radnici se kupuju nekim smesnim otpremninama i to na kasicicu
vi ste vase vile vecinom dobili nazad i postali ste rame uz rame sa crvenom burzoazijom po bogatstvu

И поред скретања пажње ти настављаш да се обраћаш на погрешну адресу. Мени ништа није враћено, а неће ни бити на основу овог закона о враћању имовине.
Али то све нема везе са овом темом. Да ли ти мислиш да би обнова заједничке државе решила то о чему ти говориш у вашу корист ?

- - - - - - - - - -

Ziv bio, imate normalne zelje ! Svako normalan tako i razmislja. :hvala:

И поред скретања пажње ти настављаш да се обраћаш на погрешну адресу. Мени ништа није враћено, а неће ни бити на основу овог закона о враћању имовине.
Али то све нема везе са овом темом. Да ли ти мислиш да би обнова заједничке државе решила то о чему ти говориш у вашу корист ?

ovakvim sistemom svakako ne
i tajkunima i predratnoj ,,gospodi,, opet sve treba oduzeti i podeliti narodu koga su i jedni i drugi opljackali

По устаљеном обичају сада прелазиш на " аргументе" цитатима из хумористичких емисија, али ти не падад на памет да одговориш зашто си за " Европу без граница" и у њу утопљену Србију. Да ли је то нова заједничка о којој сањаш ? :per::think:

По устаљеном обичају сада прелазиш на " аргументе" цитатима из хумористичких емисија, али ти не падад на памет да одговориш зашто си за " Европу без граница" и у њу утопљену Србију. Да ли је то нова заједничка о којој сањаш ? :per::think:

Sve je bolje od ove Srbije, to cemo videti uskoro... Alek tvoj vodja planira opet SFRJ ... nesumnjivo da su ideje dobre ali je lik i delo AV-a mnogo lose za nas.

deki, ma zan i on ali samo se folira :D

- - - - - - - - - -

elem, evo i najveceg uspeha naših devojaka u svetu na izboru za mis sveta, recimo još samo da je u jugoslaviji to organizovao list BAZAR a ne neki pojedinci prema svom ćefu

pa kad se to organizuje na pravi način i izbor bude bez uticaja ko zna kakvih moćnika, jugoslovenska devojka bude prva pratilja :D

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

vredelo bi jugu obnoviti samo zbog toga ;)

- - - - - - - - - -

Nikica Marinović bila je prva pobednica izbora za Mis Jugoslavije a na grandioznom izboru za Mis sveta, ispred nje se našla samo predstavnica Indije.
nikica-marinovi%C4%87.jpg
Foto: Youtube printscreen

Bila je najlepša i u jednom periodu najpopularnija devojka Jugoslavije

- - - - - - - - - -

Ko je bila Nikica Marinović?
Kada je nedeljnik „Bazar“ organizovao izbore, Nikica se prijavila sasvim slučajno i ne svojom voljom.
Uredništvo lista nije bilo zadovoljno prijavljenim devojkama pa su krenuli u potragu za plavušom koja se krila u Dubrovniku.
Ni kriva ni dužna, Nikica Marinović otišla je na takmičenje Mis sveta na kojem je osvojila senzacionalno drugo mesto, odmah iza pobednice iz Indije.
Priča se i danas da bi predstavnica Jugoslavije pobedila da je živela u nekoj drugoj, a ne komunističkoj zemlji.
Nikica se tada preselila u Beogradu u kojem je imala dva braka.

Извини Пећински Човече , али такве генерализације и тврдње нису за одрасле људе. То може да приличи деци и то млађег узраста.

restitucija je izvrsena bez provere porekla vracene imovine
isto vazi i za tajkune 90-ih i 2000-ih mada su nam oni u svezijem secanju

Back