Obnova Jugoslavije

Матор сам ти ја за то планинарење а у хрватску не бих ишао из више разлога...

Ако одеш тамо објасни им лепо...крени од амбасадора Роловића кога су убиле усташе по налогу врховних хрватских комуниста кад је открио да они у ствари раде заједно на истом послу...

moze,al da im ne pominjem hudu jamu,blajburg i svecenike na to su posebno osetljivi...
reci cu im da posete i ovde slicne antikomunsticke tribine da se uvere u istost procesa revizije istorije
vi i oni ko da zivite na dve razlicite planete a govorite identicne stvari o tom periodu

Стварно?Као друг макс баће који је у затвор отишао као усташа а изашао као комуниста?Јел стварно мислиш да је он после свог ''преобраћења'' мање мрзео Србе?Усташе мрзео није,то знамо...

Комунисти нису ''истребили'' чак ни најгоре зликовце из логора Слано на Пагу(ухапшене тек 1954-е),добили су само временске казне...(злочинци су на суду детаљно објашњавали методе убијања Српских и Јеврејских жена и деце)...
Оно шта су пропустили комунисти, дочекали су четници. Докрајчили су их!

moze,al da im ne pominjem hudu jamu,blajburg i svecenike na to su posebno osetljivi...
reci cu im da posete i ovde slicne antikomunsticke tribine da se uvere u istost procesa revizije istorije
vi i oni ko da zivite na dve razlicite planete a govorite identicne stvari o tom periodu[/QUOTE]

Који ми?Антикомунисти?

О каквој ''ревизији историје '' ти говориш?Историја је само једна и не треба јој никаква ''ревизија''...За време трајања сфрј у историји се пуно тога прећуткивало,о пуно ствари није смело да се прича и много што шта су комунисти лагали.Али историја бележи догађаје и чињенице а оне се не могу мењати.

Сад је како видиш и сам време другачије,не мора више да се сакрива ИСТИНА и прећуткује све оно што је у сфрј била ''табу тема''.Никакве ''ревизије'' ту нема...

О чему трућају хрвати стварно ме пуно не интересује,њих добро знамо...и шта су и ко су и шта мисле о Србима...

Да су комунисти усташку државу превели у табор победника Другог Светског рата и да су многи злочинци прешли међу комунисте и партизане ваљда је и теби познато?

vi i oni ko da zivite na dve razlicite planete a govorite identicne stvari o tom periodu[/QUOTE]

Који ми?Антикомунисти?

О каквој ''ревизији историје '' ти говориш?Историја је само једна и не треба јој никаква ''ревизија''...За време трајања сфрј у историји се пуно тога прећуткивало,о пуно ствари није смело да се прича и много што шта су комунисти лагали.Али историја бележи догађаје и чињенице а оне се не могу мењати.

Сад је како видиш и сам време другачије,не мора више да се сакрива ИСТИНА и прећуткује све оно што је у сфрј била ''табу тема''.Никакве ''ревизије'' ту нема...

О чему трућају хрвати стварно ме пуно не интересује,њих добро знамо...и шта су и ко су и шта мисле о Србима...

Да су комунисти усташку државу превели у табор победника Другог Светског рата и да су многи злочинци прешли међу комунисте и партизане ваљда је и теби познато?
pa da al to je i kralj pozvao da se svi stave pod Brozovu komandu
vec sam i rekao da je staljin ovladao bilo bi drugacije,al vama je staljin bio jos mrskiji
problem je sto daleko van realnosti percepirate taj period pa zato vecito lutate

pa da al to je i kralj pozvao da se svi stave pod Brozovu komandu
vec sam i rekao da je staljin ovladao bilo bi drugacije,al vama je staljin bio jos mrskiji
problem je sto daleko van realnosti percepirate taj period pa zato vecito lutate

Вараш се синко...прво кад кажеш ''вама''??ја нисам учесник Другог Св.рата као неки овде,рођен сам после рата.И не лутам нигде,врло сам реалан и мене само истина интересује.Нисам пристрасан а стаљин је био обичан зликовац и сваком нормалном човеку тај убојица не може бити симпатичан...ако мало проучиш или нешто знаш о периоду стаљинове владавине у СССР сложићеш се са мном.

Вараш се синко...прво кад кажеш ''вама''??ја нисам учесник Другог Св.рата као неки овде,рођен сам после рата.И не лутам нигде,врло сам реалан и мене само истина интересује.Нисам пристрасан а стаљин је био обичан зликовац и сваком нормалном човеку тај убојица не може бити симпатичан...ако мало проучиш или нешто знаш о периоду стаљинове владавине у СССР сложићеш се са мном.

ili staljin ili Broz,to je bila opcija u to vreme
bavljenje pretpostavkama sta bi bilo kad bi bilo da je draza pobedio su na nivou bajki
pustena je niz vodu ta prica internacijom kneza Pavla i to je to

ili staljin ili Broz,to je bila opcija u to vreme
bavljenje pretpostavkama sta bi bilo kad bi bilo da je draza pobedio su na nivou bajki
pustena je niz vodu ta prica internacijom kneza Pavla i to je to

...Кнез је углавио повољан споразум са хитлером и да није било 27-ог Марта можда би све било другачије или би мање Српских глава коштало(под условом да Немци тај споразум испоштују) али је било шта је било ...

И шта год да се издешавало или како год ја верујем да би хрвати у сваком случају радили исто како су и радили-прогласили ндх и кренули у страшан злочин који се касније зарад ''братства јединства'' гурао под тепих и прећуткивао...

И о каквој обнови Југославије ми онда причамо ако смо видели крах исте те Југославије ?И Краљевине и сфрј...

http://rs.n1info.com/a233191/Biznis/Mihajlovic-Obilaznica-oko-Subotice-gotova-u-2019.html

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će Ipsilon krak, odnosno obilaznicu oko Subotice koja je počela da se gradi pre 27 godina, biti kompletno završena u 2019. godini.

Demokratija ... ej bre 27 godina jednu obilaznicu prave !!! I vi trazite obnovu Jugoslavije?

Pa ove seprtlje ne mogi mogli tu Jugoslaviju da naprave ni za 1000 godina!

МИслим да би људи у Србији који се за такво злочинство залажу, као што је обнова било какве југославије, требало да иду одмах у доживотну изолацију у неки менталну установу а имовина да им се заплени.

МИслим да би људи у Србији који се за такво злочинство залажу, као што је обнова било какве југославије, требало да иду одмах у доживотну изолацију у неки менталну установу а имовина да им се заплени.

To i Kolinda Grabar kaze isto, da li ti imas slicnosti sa njom? Sem nacionalizma i nacizma, da li vas jos nesto povezuje?

To i Kolinda Grabar kaze isto, da li ti imas slicnosti sa njom? Sem nacionalizma i nacizma, da li vas jos nesto povezuje?

Ја мислим да си ти архи-глупак. Колинда то каже, јер је покварена ко мућак, а ја зато што сам поштен човек. А знаш зашто? Зато што југослоавија није сто за једног хрвата, и за једног Србина. Дакле оно што је југоносталгично у хрватској, то је најпоштеније и најчасније што се тамо рађа. Оно што је југоносталгично у Србији, то је накарадно, поквареночак и зло. А по некад само глупаво. Тврдим дакле, да су Словенци и хрвати који су југоносталгични сасвим исправни људи, а да су они који су српског порекла а при том су југоносталгични, или покварењаци и шљам, или невероватне глуперде. МИ Срби смо ту југослаавију нарпевили , преко читавих планина наших, српски лешева, у мору наше српске крви. У њу смо унели и нашу државност и наше воничке победе и нашу, српску Академију Наука и Уметности.... ма све. Ни хрвати ни словенци у њу ништа нису унели. АЛи су у њој добили државност. Дакле резултати југославије су решење хрватског и словеначког националног питања, на штету српског. Него, да ли знаш ти ша је то нацизам, кад га већ помињеш? Обзиром како користиш тај термин, рекао би да појма немаш о чему причаш. А знаш зашто? Зато што си архи-глупак.

Poslednja izmena:
Ја мислим да си ти архи-глупак. Колинда то каже, јер је покварена ко мућак, а ја зато што сам поштен човек. А знаш зашто? Зато што југослоавија није сто за једног хрвата, и за једног Србина. Дакле оно што је југоносталгично у хрватској, то је најпоштеније и најчасније што се тамо рађа. Оно што је југоносталгично у Србији, то је накарадно, поквареночак и зло. А по некад само глупаво. Тврдим дакле, да су Словенци и хрвати који су југоносталгични сасвим исправни људи, а да су они који су српског порекла а при том су југоносталгични, или покварењаци и шљам, или невероватне глуперде. МИ Срби смо ту југослаавију нарпевили , преко читавих планина наших, српски лешева, у мору наше српске крви. У њу смо унели и нашу државност и наше воничке победе и нашу, српску Академију Наука и Уметности.... ма све. Ни хрвати ни словенци у њу ништа нису унели. АЛи су у њој добили државност. Дакле резултати југославије су решење хрватског и словеначког националног питања, на штету српског. Него, да ли знаш ти ша је то нацизам, кад га већ помињеш? Обзиром како користиш тај термин, рекао би да појма немаш о чему причаш. А знаш зашто? Зато што си архи-глупак.

Тачно Сановник и у томе и лежи проблем неуспеха југословенског покушаја. Али такозвани " српски југоносталгичари" , чак и они који под тим провлаче свој за младошћу, а не политичко размишљање, то не само неће да чују, него се томе и подсмевају. Има овде и оних који тврде да Срби и нису требали да их ослобађају јер им је боље било у К&К монархији, :roll::evil:

Trebalo bi da znas kada je nastala ta njihova drzavnost... za vreme okupacije a ne za vreme Komunizma.
Ne mozes tako lako ponistiti drzavnost i stvoriti neki jednu veliku Srbiju...to je jasno zato se i divis Rvatima i Slovencima...
Okolnosti po tu Jugoslaviju su u nekom periodu bile dobre a i jako lose, npr 2 Svetska rata... kazi mi zasto sada kada je relativno mirno bivse zemlje i dalje srljaju u propast a navodno je komunizam sve unistio... koliko nam to treba godina da stanemo na noge posto u ovoj "demokratiji" tj partokartiji? :bye: hteli ste visepartijski sistem, e pa eto ga... koliko nepismenih, koliko bolesnih i kakav je standard ... sve govore cinjenice, a zaduzivanje kod MMF-a samo raste.

Ja cu za koju godinu da otvorim temu, kao sto vi pljujete po komunizmu bez razloga, ja cu naci razloga da napravim temu:

Kako su DOS i naprednjaci unistili Srbiju , pa cemo videti cije su posledice prave a cije izmisljene.

A sto se tice 1941 i one izjave "Ni rati Ni pakt" to je samo budala mogla da poveruje u tu bajku, a zamerke svakako Kraljevini koja je mislila da skine gace i resi problem... Vojska bila slaba i ne pripremljena, eto to je poraz te kraljevine. Posle se neki cude zasto su komunisti (NAROD) pobedili, zato sto su voleli ovu zemlju!

ŽIVOT U TITOVOJ SFRJ:

KAD JE RADNIK BIO GOSPODIN

- - - - - - - - - -

Da li je nekadabilo bolje?

Istorija govori da radnici nikada u praksi (bar u to vrijeme i unutar socijalističkih zemalja) nisu dignuti na takav pijedestal na kojem su bili u samoupravnoj Jugoslaviji.Tada niko nije pitao za nacionalnost, materijalni status nije bio bitan, a ljudi su se cijenili po karakternim osobinama.Nisu bile rijetke priče ljudi koji su od KV radnika došli do direktora jedne radne organizacije.

Zaposleni su dobivali bonove za topli obrok, pa su se hranili u restoranima društvene ishrane ili na kioscima s viršlama. U SFRJ se smatralo prirodnim da zaposlenima bude plaćen topli obrok.

Radno vrijeme je bilo od 7 do 15 sati uz pauzu koja se obično provodila u pomenutim restoranima društvene ishrane.

Subote i nedjelje su bile neradne osim za one radne organizacije kod kojih je priroda posla zahtijevala da se radi i za dane vikenda

A za godišnje odmore, tu su uglavnom bila radnička odmarališta u koja se opet išlo u organizaciji sindikata. Moglo se platiti na rate u toku godine, pa je taj porodični godišnji odmor bio sasvim normalna stvar i rijetki su bili oni koji nisu posjetili neka od tih primjereno nazvanih – radničkih odmarališta.

Plate su uglavnom bile isplaćivane gotovinski unutar samog preduzeća. Novac je bio priložen u posebnu kovertu na kojoj su bile navedene osnovne generalije zaposlenog i ostali podaci vezano za obračun plate.

Bez većih problema su se mogla koristiti neplaćena odsustva, bolovanja, a sistematski ljekarski pregledi su bili obavezni i provođeni u svim preduzećima.

Kada bi se desio smrtni slučaj, radnik je imao pravo na besplatnu sahranu. Ukoliko ga je smrt zadesila za vrijeme radnog vijeka, a ne u toku penzije, u istu radnu organizaciju se odmah zapošljavao neko od članova najuže porodice kako bi se njenim članovima omogućilo da i dalje imaju novčane prihode.

- - - - - - - - - -

%C5%BDivot-FreshPress-696x398-660x330.jpg

- - - - - - - - - -

575ktkqTURBXy9iZTFmZmQwYmY5ZWIxNmU1NGE2Y2FmYmIxNmZlNThjNS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

zalosno je sto je u proslosti radnicka klasa imala neuporedivo bolje uslove nego u nazovi 21.veku

А зашто мислиш да радничка класа мора да има боље услове од других .Услови генерално су у многим аспектима гори него половином прошлог века, не само за радничку класу.
Али се опет не види зашто кукумавчење о томе треба да буде предмет ове теме ?

А зашто мислиш да радничка класа мора да има боље услове од других .Услови генерално су у многим аспектима гори него половином прошлог века, не само за радничку класу.
Али се опет не види зашто кукумавчење о томе треба да буде предмет ове теме ?

ne bolje nego iste
partokratija je avanzovala a radnici su propali
gori su i u skolstvu i zdravstvu i socijanoj zastiti al opet to ne vazi za partijase
proizvodnju ste ukinuli i doveli strane ,,investitore,, da izrabe jos ovo malo radne snage za bagatelu
pa pazi, ,,kukumavcenje,, o tome nigde nije pozeljno... pozeljne se price o restituciji i stranim investitorima,rehabilitacijama i reviziji istorije,vasarskom patriotizmu i laznom svetosavlju...

To pentagram...?

Da isti onaj koji je po Rusiji na mnogim mestima, a koji u Rusiji nikada nece biti zabranjen kao sada u ex Yu zemljama gde vlada "demokratija" i blagostanje.

Pogledaj moj avatar, spoj moci i religije , nema nista bolje.

Jednog dana vratice se moc Srbije.

- - - - - - - - - -

ne bolje nego iste
gori su i u skolstvu i zdravstvu i socijanoj zastiti al opet to ne vazi za partijase
proizvodnju ste ukinuli i doveli strane ,,investitore,, da izrabe jos ovo malo radne snage za bagatelu
pa pazi, ,,kukumavcenje,, o tome nigde nije pozeljno... pozeljne se price o restituciji i stranim investitorima,rehabilitacijama i reviziji istorije,vasarskom patriotizmu i laznom svetosavlju...

Pecinac, ne moze on to shvatiti, njemu je kapitalizam oduzeo i ono malo humanosti, ti ljudi ne vole druge ljude, gledaju samo sebe i svoje dupe...zato nam tako i ide, jako lose na zalost.

ne bolje nego iste

O чему ти причаш Пећински Човече ? Хајде мало да скинемо те шатро политичке наочари и да видимо о чему се ради у том вађењу на радничку класу.
Да ли је тачно да је променама у политичком систему заправо остала нетакнута и ваша пресвучена партија и ваши пресвучени кадрови ? Да ли је тачно да је од тренутка промена ваша преименована партија и њени кадрови у власти од врха до општина ?
Да ли је тачно да су и у другим партијама ваши пресвучени кадрови и њихови наследници ?
Да ли је тачно да никаквог државног позивања на одговорност макар моралну, пошто је за судску касно, није било за све масовне злочине који су учињени над Србима у Србији, а да ли је тачно такође да се рад државне комисије за утврђивање комунистиких злочина саботирао и ометао до дана дана данашњег, а да ви водите сталну кампању против рехабилитација и реституације и себе представљате као некакве жртве ?
Жртве ваших предходниока и идола немају ни данас ни гробно место, а ви тврдите да сте жртве. Да ли постоји веће лицемерје и нискост од тога ?
Али чак и да занемаримо све то, остаје питање какве све то везе има са темом о обнови Југославије или могућности стварања неке нове заједничке државе на Балкану у ком је ишла дискусија на овој теми.

O чему ти причаш Пећински Човече ? Хајде мало да скинемо те шатро политичке наочари и да видимо о чему се ради у том вађењу на радничку класу.
Да ли је тачно да је променама у политичком систему заправо остала нетакнута и ваша пресвучена партија и ваши пресвучени кадрови ? Да ли је тачно да је од тренутка промена ваша преименована партија и њени кадрови у власти од врха до општина ?
Да ли је тачно да су и у другим партијама ваши пресвучени кадрови и њихови наследници ?
Да ли је тачно да никаквог државног позивања на одговорност макар моралну, пошто је за судску касно, није било за све масовне злочине који су учињени над Србима у Србији, а да ли је тачно такође да се рад државне комисије за утврђивање комунистиких злочина саботирао и ометао до дана дана данашњег, а да ви водите сталну кампању против рехабилитација и реституације и себе представљате као некакве жртве ?
Жртве ваших предходниока и идола немају ни данас ни гробно место, а ви тврдите да сте жртве. Да ли постоји веће лицемерје и нискост од тога ?
Али чак и да занемаримо све то, остаје питање какве све то везе има са темом о обнови Југославије или могућности стварања неке нове заједничке државе на Балкану у ком је ишла дискусија на овој теми.

Vucji, bez sale i zelje za vredjanjem, ali nekada mi se cini da ti zivis na nekoj drugoj planeti.

Sve sto si napisao NISTA nije ni tacno ni istina!

Vucji, bez sale i zelje za vredjanjem, ali nekada mi se cini da ti zivis na nekoj drugoj planeti.

Sve sto si napisao NISTA nije ni tacno ni istina!

Хајде Блајби наведи једну једину ствар коју сам написао , а да није истинита, али је поткрепи неким доказом као аргументом, а не својим тврђењем издалека без покрића.

Back