Obnova Jugoslavije

Па прва тзв. краљевина, наравно!
Биће нека нова држава на Балкану са Србијом у њој али се неће звати краљевина ни под тачком разно. Биће то највероватније конфедерална Република у којој неће бити места монархији.

monarhija je prevazidjen protokolarni sistem,nesto kao sto je uvedeno za dozivotne beneficije za bivse predsednike republike

eto jugoslavije na mala vrata :D

- - - - - - - - - -

Привредници навијају за царинску унију

Ажурирано пре 19 часова 5 минута
Откако је српски премијер Александар Вучић изнео идеју о стварању својеврсне економске уније у региону, коју је Европска унија начелно подржала, део стручне јавности

сматра да је она добра и корисна за Балкан, док има и они који сумњају да је она могућа, па чак и потребна, с обзиром на то да постоји ЦЕФТА споразум.
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж истиче да привредници региона навијају да се царинска унија реализује јер је то нешто на чему се ради већ две године у оквиру Коморског инвестиционог форума Западног Балкана.
– То је велика ствар и за нас и за привреду – подвукао је Чадеж. – То је нешто о чему разговарамо протекле две године у оквиру Форума, привредници разговарају о таквој потреби и веома је добро када видимо да политичари преузимају иницијативу, препознају и покушавају да је спроведу.
Главни економиста српског преговарачког тима за ЕУ и председник Управног одбора Комерцијалне банке Владимир Круљ оцењује да је Србија за заједничко тржиште Западног Балкана јер то доноси корист свим државама у региону.
– Конкретно, морали бисмо да ускладимо правила и у инфраструктурним и енергетским пројектима, на пример, уколико пројекат почиње у Загребу, а завршава се у Београду, требало би да постоје исти стандарди за грађевинске дозволе да би инвеститор имао мање посла с бирократијом – објаснио је Круљ. – Уколико би правила била усклађена и с ЕУ регулативом, то би помогло нашим изгледима за чланство у ЕУ.
Професор Факултета за економију, финансије и администрацију Михајло Црнобрња пак сматра да је та добра и занимљива идеја тешко остварива у пракси.
– Да би се створила царинска унија, ми бисмо морали да у потпуности укинемо све царине и друге врсте ограничења које сада постоје – објашњава Црнобрња. – Најважније, а истовремено и најтеже је да се обједине царине према трећим лицима. За то би требало веома много координације међу земљама и много добре воље, која у овом тренутку недостаје. Свакако има и користи од формирања царинске уније региона, а то је повећање трговине међу земљама-потписницама, а у мањој мери с осталим земљама и, једног дана када уђемо у ЕУ, и с европском заједницом.
Љ. Малешевић

Препоруке владама
Привредне коморе окупљене у Коморском инвестиционом форуму Западног Балкана наредних месеци заједнички ће евидентирати све баријере међусобној трговини у региону и владама и надлежним институцијама упутити препоруке за њихово уклањање и побољшање услова за пословање и инвестирање. Закључак је да само конкурентан, стабилан и економски јак регион, с добрим условима за пословање, може бити привлачан и страним инвеститорима и купцима производа.

- - - - - - - - - -

http://www.dnevnik.rs/ekonomija/privrednici-navijaju-za-carinsku-uniju

"Gradimo više kilometara auto-puta nego Broz"

IZVOR: TANJUGČETVRTAK, 13.10.2016. | 21:01
Niš -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija gradi više kilometara auto-puta nego što se gradilo u vreme Josipa Broza Tita.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=10&dd=13&nav_id=1187741
Добро је да му је узор Јосип Броз ТИТО.
Али само за ауто-путеве.За остало: привреда, запосленост, индустрија, станови, ........ и он (А.Вучић) а нарочито предходници, нису могли само да окрече шта је у време ТИТА изграђено.
Нека слична позитивна упоређења, изговорио је и Т.Николић.

"Gradimo više kilometara auto-puta nego Broz"

IZVOR: TANJUGČETVRTAK, 13.10.2016. | 21:01
Niš -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija gradi više kilometara auto-puta nego što se gradilo u vreme Josipa Broza Tita.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=10&dd=13&nav_id=1187741
Добро је да му је узор Јосип Броз ТИТО.
Али само за ауто-путеве.За остало: привреда, запосленост, индустрија, станови, ........ и он (А.Вучић) а нарочито предходници, нису могли само да окрече шта је у време ТИТА изграђено.
Нека слична позитивна упоређења, изговорио је и Т.Николић.

A zagorac tuđman je bio zahvalan svom zagorcu josipu za sve što je učinio za hrvatski puk i hrvatsku državu više nego poglavniku paveliću!Čak ga je i kopirao u oblačenju,mislim ipak je hrvat josip pre bio merilo hrvatskog nacionaliste nego srpskog privrednika!
Untitled-1.jpg

Па јасно када су Хрвате од Турака бранили Срби (обе Крајине).
А што се тиче комуниста и Хрвата: па то су комунисти требили усташе као гњиде. Превише се напатило усташа на тако малом простору.

А што се тиче комуниста и Хрвата: па то су комунисти требили усташе као гњиде. Превише се напатило усташа на тако малом простору.

Titine metode veličanja ustaša
''Lijepa naša domovino'',za vreme 2. svjetskog rata bila je službena himna Nezavisne države Hrvatske, posle rata nije ugušena, nego se u svečanim prilikama svirala odmah nakon jugoslovenske himne!
:mazipsa:
Dva ordena za ustašku zver
Ante Pavelić je odlikovao biskupa Antuna Akšamovića zbog zasluga za prisilno prevođenje Srba u katoličku veru, a Tito mu je 1959. dodelio Orden bratstva i jedinstva prvog stepena!!

Poslednja izmena:
Sto se tice Jugoslavije tacno je da je bila neuporedio bolja od bilo cega sto je nastalo na ovom prostorima posle njenog raspada i sto se kaze bilo je lepo dok je trajalo , ali zar danas neko zaista misli da cemo ili da bi trebalo da opet pravimo drzavu sa onima koji podizu spomenike ustaskim teroristima, slave etnicko ciscenje nad Srbima kao nacionalni praznik, lome cirilicne table ili sa onima sto koketiraju sa islamskim ekstremizmom, otvaraju kampove za obuku terorista i masu zastavama islamske drzave, mislim ko misli da bi sad trebalo opet da stvaramo zajednicku drzavu sa njima je ili mazohista ili nema mozga ili je prethodnih 25 godina proveo izolovan na nekom pustom ostrvu.

Mislim i ja sam isto jugonostalgicar iako sam mozda isuvise mlad da bi bio jugonostalgican (s obzirom da sam bio maltene jos u pelenama kada je poceo raspad zemlje) , moji roditelji su isto deca partizanskih prvoboraca i vojnih lica, ali sto je realno realno je , uostalom i Vladimir Putin je rekao svojevremeno da onaj ko ne zali za vremenom Sovjetskog Saveza taj nema srca a onaj ko misli da ce opet ziveti u novom SSSRu taj nema mozga, a ja mislim da se to isto i na SFRJ odnosi, pre svega na mogucnost eventualnog novog stvaranja zajednicke drzave sa Hrvatima, Bosnjacima i Slovencima.

Мислим да прво треба да раздвојимо два питања која се овде, свакако не случајно , покушавају да изједначе. Једно је тема Обнова Југославије, а сасвим друго питање је стварање неке нове заједничке државне конструкције на Балакану. Такође се овде покушава да потури питање ЈУгославије као искључиво титоистичко питање, а она то свакако није била. Титоистичка Југославија је само једна варијанта политичког и иделолопког уређења Југославије које већ пре тога постојала.

Marku smetaju ovakve vesti.

- - - - - - - - - -

Мислим да прво треба да раздвојимо два питања која се овде, свакако не случајно , покушавају да изједначе. Једно је тема Обнова Југославије, а сасвим друго питање је стварање неке нове заједничке државне конструкције на Балакану. Такође се овде покушава да потури питање ЈУгославије као искључиво титоистичко питање, а она то свакако није била. Титоистичка Југославија је само једна варијанта политичког и иделолопког уређења Југославије које већ пре тога постојала.

Pa pogledaj sta domoljub Marko iznosi non stop ... i ko ide ka offtopic-u.

- - - - - - - - - -

Jedini nacin da napredujemo i zaboravimo na mrznju i ratove.

Upravo tako :ok:
Ja ne znam ko ovde stalno pominje hrvatske uzore k'rce palce kao ideal neke nove jugoslavije osim slepinih titinih poslušnika!

Poslednja izmena:
Upravo tako :ok:
Ja ne znam ko ovde stalno pominje hrvatske uzore k'rce palce kao ideal neke nove jugoslavije osim slepinih titinih poslušnika!

Знаш како је Маре, има и оних који су у дилеми и не могу да се одлуче да ли више воле титоистичку Југославију или више не подносе самосталну државу Србију:?::thumbdown:

Bravo, jedna decentralizacija i da lepo procveta Srbija.

Шра сада то значи ? Одустајете од замислити обнављања Југославије и пребацујете се на децентрализацију Србије ? А по ком ћете то моделу да је децентрализујете, јел по опробаном југословенском моделу ?

Poslednja izmena:

Стварно?Као друг макс баће који је у затвор отишао као усташа а изашао као комуниста?Јел стварно мислиш да је он после свог ''преобраћења'' мање мрзео Србе?Усташе мрзео није,то знамо...

Комунисти нису ''истребили'' чак ни најгоре зликовце из логора Слано на Пагу(ухапшене тек 1954-е),добили су само временске казне...(злочинци су на суду детаљно објашњавали методе убијања Српских и Јеврејских жена и деце)...

Стварно?Као друг макс баће који је у затвор отишао као усташа а изашао као комуниста?Јел стварно мислиш да је он после свог ''преобраћења'' мање мрзео Србе?Усташе мрзео није,то знамо...

Комунисти нису ''истребили'' чак ни најгоре зликовце из логора Слано на Пагу(ухапшене тек 1954-е),добили су само временске казне...(злочинци су на суду детаљно објашњавали методе убијања Српских и Јеврејских жена и деце)...

objasn ti to njima deder
planiram ic put dvora na uni pa posjetit neku od brojnih antikomunistickih tribina ako oces aj sa mnom pa da im pobijemo te tvrdnje

objasn ti to njima deder
planiram ic put dvora na uni pa posjetit neku od brojnih antikomunistickih tribina ako oces aj sa mnom pa da im pobijemo te tvrdnje

Матор сам ти ја за то планинарење а у хрватску не бих ишао из више разлога...

Ако одеш тамо објасни им лепо...крени од амбасадора Роловића кога су убиле усташе по налогу врховних хрватских комуниста кад је открио да они у ствари раде заједно на истом послу...

Back