Objesio psa

Као отац, подржавам оца који је заштитио своју децу. Овде неки имају невероватне реконструкције догађаја, да је човек обесио мирног пит-була који је ушао код њега у двориште. Ја не знам ни неког психопату ко би кренуо из чиста мира на пит-була, а камоли породичног човека.

Пит-бул је са правом на лошем гласу. Није исто када те нападне далматинац, кога можеш да ишутираш, па чак ни неки јачи пас и када те нападне пит. Јер од ових да кажем слабијих раса можеш да се одбраниш, од питова, стафорда и сличних, јако тешко. Иако већина људи заиста одговорно чува те псе, има ипак довољно оних који су неодговорни. Није џабе предвиђено да су такви пси на повоцу и са корпом. Наравно, ово је Србистан, тако да никога тако нешто не интересује да спроводи. Ја морам своје дете да саклањам из парка јер је неки кретен извео пита. И уз оно стандарно - ма неће он.

А када се догоди нека трагедија, онда оправдања, дете кинуло па га уплашило, хтело да га помази овај није разумео и слично. На жалост највећи број власника питова, иако су одговорни људи, нису спремни за таквог пса, коме треба озбиљна дресура због њихове зај.ебане нарави која је довољно само једном да се испољи и да направи трагедију.

ponavljam, nema sta da analiziras..u toj tvojoj recenici se vidi koliko ne znas i umesto da imas takav stav, bolje se edukuj... i za tvoje dete ce biti bolje da nauci da zivi sa psima a ne da bezite na drugu stranu ulice kad vidite psa..

agresivan pas se vidi na kilometar udaljenosti, nema tu nikakve analize

90% pasa su vrlo umiljati i fini.

nema tu terora..samo tvog neopravdanog straha.
Nemaš potrebe da me analiziraš,ne poznaješ me,psa imam,Bernski Planinski pas,pričaš bez veze i tvrdoglavo braniš nešto što je bolesno.
Neću u parku da glumim policajca i skeniram pse bez povodca i korpe da bi mi se dete bezbrižno igralo.

Пит-бул је са правом на лошем гласу. Није исто када те нападне далматинац, кога можеш да ишутираш, па чак ни неки јачи пас и када те нападне пит.
Ako se secam statistike, vise napada na ljude ima dalmatinac od pita, u procentima. Problem je sto je pit izuzetno jak i ima mocan ugriz, kad napada skoro da ne oseca bol, pravi borac.
Rekoh, ovo je situacija da se dobro razmisli, posto je pitanje sta bismo uradili u toj situaciji. Ja iskreno ne znam da li bih reagovao kao ovaj covek, ili bih uzeo palicu i polomio vlasniku i ruke i noge, nisam bio u takvim situacijama pa ne mogu da tvrdim nista.

Ako se secam statistike, vise napada na ljude ima dalmatinac od pita, u procentima. Problem je sto je pit izuzetno jak i ima mocan ugriz, kad napada skoro da ne oseca bol, pravi borac.
Rekoh, ovo je situacija da se dobro razmisli, posto je pitanje sta bismo uradili u toj situaciji. Ja iskreno ne znam da li bih reagovao kao ovaj covek, ili bih uzeo palicu i polomio vlasniku i ruke i noge, nisam bio u takvim situacijama pa ne mogu da tvrdim nista.
Управо сам дао пример далматинца, јер по статистици он има највише уједа. Али заиста се не бих превише плашио далматинца, јер просечан човек може да се одбрани од таквог пса. На жалост, када пит има ту жуту минуту, када зграби, јако тешко је спречити да направи велику штету и то да је неколико људи около да га растави. Баш због тога, све и да су најмирнији пси, довољно је једном у животу да им пукне, то је трагедија у најави.

Као родитељ, не знам шта бих све радио, осим што бих прво покушао да отклоним директну опасност по дете. А после власнику бих ломио шта бих стигао. Имам више од 40 година и у свом крају сам се покачио са момком који је шетао пита који је скочио на мене. Овде морам да признам да је пит био на повоцу, два пута је скочио на мене, нисам сигуран да ли је желео да се игра или да уједе. Али гледам власника, он телећи поглед према мени и још ме пита шта је проблем. Ту смо разменили тешке речи и кренули један према другом, али његов отац је стао између нас.

Запањило ме потпуно одсуство нагона да се изивини. Нисам ја скочио на његовог јеб.ебог пса, него овај на мене. И то говорим о момку који је ипак шетао пса на повоцу. А колико има оних који пуштају пита да тумара около без повоца то је посебна прича.

Over It Eye Roll GIF by Friends

nemaju pik, nego mala deca ne umeju da ih maze.. cesto ih cupaju i pas reaguje na cupanje, kao sto bi i ti reagovao kad bih ti sad pocupao kosu..
i tu dolazimo do price koju govorim retkoj zveri
umesto sto roditelji deci stvaraju psihozu od pasa, trebaju da ih nauce kako da ih pomaze, kako da im pridju..psi su vecinski mirni i neagresivni..
Dresirajte decu ,to je rešenje,ne mogu da verujem šta čitam.Kriva deca od 5 godina što ih je ujeo pas,nisu na vreme edukovana.Katastrofa od stava.

Запањило ме потпуно одсуство нагона да се изивини. Нисам ја скочио на његовог јеб.ебог пса, него овај на мене. И то говорим о момку који је ипак шетао пса на повоцу. А колико има оних који пуштају пита да тумара около без повоца то је посебна прича.
Upravo sta pricamo svo vreme- sve zavisi od vlasnika, i treba da se kaznjavaju rigorozno, da ne dolazi do takvih situacija.
Moj sin ima psa, koji je maza, razigran, veseo, samo je jednomzarezao na pripadnika koji je bio navalentan sa njegovom zenom, osetio da se ona uplasila. Ali nikad se ne pusta sa povoca ako ima nekog u blizini, cim vidim da neko ide na povocu je. Ako setamo, na krtkom je povocu bas zbog toga da ne skoci na nekoga, ja ZNAM da on hoce da se igra ali taj drugi ne zna. I u krajnjem slucaju, zasto da prlja nekog random prolaznika, osim ako oni sami pridju da se igraju sa njim.

Волео бих да добије годину дана затвора и да толико и одлежи. И плус да плати хиљаду евра ! Мрзим из дна душе онај џиберски порив у овом назови "народу" да гађа каменом животиње и сече стабла у парковима. Шта сад.....сваки пас који зарежи на нечије дете, његов родитељ има право да га убије и да то оправдава својим страхом. Па страхујем и ја од неких људи. Јел треба да идем сад и да убијам.

to niko nije rekao.
volis da karikiras napisano.
rekao sam da decu treba uciti da se ne plase pasa.
Ne,treba da se svako plasi ko ne ume s njima,a nije svako duzan da ide na dresuru kako sa svakim treba,oces ti da snosis odgovornost za svako ujedeno dete koje je nauceno da se ne boji pasa?neces,jer dete ne moze da se odbrani ni od ose kamo psa

hteo je da se igra, jer kad si se ti uneo vlasniku u lice pas bi te napao da je bio agresivan.
pas brani gazdu i u vasoj svadji ako pas nije reagovao, onda je blenta :D
Ово је један велики мит. Јако мало паса, међу којима је и пит, нагонски брани газду. Имаш видео клипове, имаш стручњаке који анализирају понашање паса. Многи пси када им нападну газду су збуњени, узнемирени, не знају шта да раде. Наравно, има и оних који некако нагонски препознају опасност и заштите газду, али то није норма понашања код свих паса и свих раса, већ је више изузетак него правило.

На жалост, често се догоди да пси, а посебно питови, знају да нападну сопственог газду након напада. Постојао је један снимак, покушаћу да га ископам, где је неки лик са питом добио ударац на улици где се покачио са неким другим типом. Како је пао на земљу, његов пас га је напао и почео да га уједа. Један стручњак је објаснио да су пси у основи животиње чопора. Прво, када осете неку слабост, они нападну неког из сопственог сопственог газду, зато што је на земљи беспомоћан. А посебно је овде случај да је човек као власник често алфа у чопору и пас му се покорава. Али само до тренутка када га сматра алфом. Када види да није довољно јак, да је слаб, код пса проради нагон да преузме чопор.

Има и видео клип где су радили један експеримент. На јутјубу ума да се нађе. Дакле упадају као пљачкаши у кућу и нападају власника. Овај се као брани. Наравно све је глума, али гледало се да постоји неколико фактора, прво изненађење, да улете ненајављено у кућу, да има доста контакта и да власник буде у подређеном положају, односно да се види јасна опасност.

Резултати за оне који мисле да су пси неприкосновени заштитници су више него поражавајући. У питању је било неколико раса, великих и малих. Нико није заштитио власника. Понашање паса се разликовало од тога да ће да лају, да машу репом као да су срећни, да побегну, да скакућу. Али нико није заштитио власника осим, веровали или не, чиваве. Једино су оне инстинктивно покушале да уједу нападаче. Закључак је да никада нема знака јееднакости између опасности по власника и заштитничког понашања пса. Да то мора да се увежба дресуром, а само код одређеног броја керова то дође некако инстинктивно. Што значи да керови нису баш најбистрије животиње. И овде се не рачуна то што рецимо пролазиш поред дворишта а џукела нека лаје да те растргне. Јер су пси територијалне животиње, штите територију, али често те псе када пустиш напоље, они се одмах смире јер није њихова територија.

У преводу, да сам ушао у директан физички сукоб са власником пита, постојала би опасност да ме његов пас нападне, али не толика као што неки мисле. Много је вероватније да би пас остао збуњен и да би почео да гризе оног ко би први пао на земљу.

Волео бих да добије годину дана затвора и да толико и одлежи. И плус да плати хиљаду евра ! Мрзим из дна душе онај џиберски порив у овом назови "народу" да гађа каменом животиње и сече стабла у парковима. Шта сад.....сваки пас који зарежи на нечије дете, његов родитељ има право да га убије и да то оправдава својим страхом. Па страхујем и ја од неких људи. Јел треба да идем сад и да убијам.
pre ce ga napasti neka boodala nego pas na ulici..i to je ono sta ne kapiraju
mene su do sada 3 puta napadali na ulici, jednom mi oteli telefon, dva puta se zahebali..pas ne nikad nije napao na ulici.
toliko o svemu.

to niko nije rekao.
volis da karikiras napisano.
rekao sam da decu treba uciti da se ne plase pasa.
Ne karikiram ali ti ne čitaš ono što si napisao.Decu treba učiti da se plaše od pasa,da budu oprezni a da vole i igraju se samo sa svojim psom.
Rekoh,pas je kao pištolj,ne učiš dete od 5 godina da rukuje sa oružjem već ga učiš da ne dira,da se plaši pa kada poraste ide obuka.

Stavi mu korpu,drži ga na povodcu i niko neće da reaguje.To što ti imaš psa je lepo,čuvaj ga i pazi da ne ugrozi ili uplsši nikoga,ako dodje do toga reakcija je svaka opravdana.Može to tebi da se svidja ili ne ali tako je.

pre ce ga napasti neka boodala nego pas na ulici..i to je ono sta ne kapiraju
mene su do sada 3 puta napadali na ulici, jednom mi oteli telefon, dva puta se zahebali..pas ne nikad nije napao na ulici.
toliko o svemu.
Ја сам апсолутни противник борби паса а обожавам пит булове. Мој брат их је гајио и водио у борбе. Људи немају појма шта је напад пит була. То што ће да зарежи или да те угризе па пусти није ништа. Може се назвати неки природним инстиктом дивље животиње. Пит кад нападне, у две секунде се закуца зубима у тебе као велика бела ајкула и снажно продрма 5-6 пута главом, лево десно. Тада он откида комаде меса и то је НАПАД ПИТ БУЛА. Све остало је зајеббанција.

Ја сам апсолутни противник борби паса а обожавам пит булове. Мој брат их је гајио и водио у борбе. Људи немају појма шта је напад пит була. То што ће да зарежи или да те угризе па пусти није ништа. Може се назвати неки природним инстиктом дивље животиње. Пит кад нападне, у две секунде се закуца зубима у тебе као велика бела ајкула и снажно продрма 5-6 пута главом, лево десно. Тада он откида комаде меса и то је НАПАД ПИТ БУЛА. Све остало је зајеббанција.
takve pse treba zakonom zabraniti
onaj ko voli da drzi tako opasne pse treba da ide na pregled kod psihijatra

takve pse treba zakonom zabraniti
onaj ko voli da drzi tako opasne pse treba da ide na pregled kod psihijatra
На основу чега тврдиш да они имају као што се прича и верује "убилачки инстикт" ? Друго питање......да ли би волела да си здрава особа !

На основу чега тврдиш да они имају као што се прича и верује "убилачки инстикт" ? Друго питање......да ли би волела да си здрава особа !
Uopste me ne interesuje sta se mota po mozgu psa, vidim stalno vesti da psi po Srbiji napadaju ljude.
Nije mi jasno kako neko moze da uopste podrzava uzgajanje opasnih pasa.

A ovo poslednje provociranje, koje matorom dedi ne prilici, cu izignorisati.

hteo je da se igra, jer kad si se ti uneo vlasniku u lice pas bi te napao da je bio agresivan.
pas brani gazdu i u vasoj svadji ako pas nije reagovao, onda je blenta :D
Šta ako je gazda ukrao novčanik a žena koja je žrtva pokuša da se odbrani.Misliš da pas ima inteligenciju da odredi kada napada kada ne.Stvarno svega ima po ovom belom svetu.

Uopste me ne interesuje sta se mota po mozgu psa, vidim stalno vesti da psi po Srbiji napadaju ljude.
Nije mi jasno kako neko moze da uopste podrzava uzgajanje opasnih pasa.

A ovo poslednje provociranje, koje matorom dedi ne prilici, cu izignorisati.
Деда са 48 година ? Па још "матор" !? Узгред, маторе деде су у мом животу увек имале најбољу причу и обожавао сам да их слушак кад седну за астал испод џенарике горе у селу и причају о рату и животу генерално.

Čovek napisao da ako zareži ili te ugrize nije to ništa.To napiše vlasnik psa u koga treba da veruje čovek koji šeta dete.Idiotizam,debilizam,zlo i naopako.
Рекао сам да га не треба убити одмах. Ја сам бих таквог свог пса вероватно успавао. Ако би ујео човека или дете. Не бих му више веровао.

Back