PRIMERI PRVORODJENJA U BIBLIJI;IAKO TO NIJE SLUCAJ
Bog kaze da ce cara Davida da ucini PRVORODJENIM iako mu bog nije Otac niti je David prvi sin svog Oca, nego najmladji...
Ps 89:27 I ja ću ga učiniti prvencem, višim od careva zemaljskih.
Rec je o tome, da ce Bog uciniti cara davida Iznad svih ostalih careva, posebnim nad svim carevima. nikako nije rec o Davidovom poreklu, stvaranju ili njegovom prvorodjenju, jer on to nije.
TAKAV IZRAZ SE CESTO KORISTI DA SE NEKO ISTAKNE IZNAD SVIH IAKO NIKAKO NIJE REC O TOME DA JE ON PRVENAC, PRVORODJENI...
U sledecem Biblijskom tekstu, imamo da je Jefrem nazvan prvencem iako je Ruvim u stvari jakovljev porvenac. 1 Moj 46,8.
Jer 31:9 Ići će plačući, i s molitvama ću ih dovesti natrag; vodiću ih pokraj potoka pravim putem, na kome se neće spoticati; jer sam Otac Izrailju, i Jefrem je prvenac moj.
Rec je o tome da je Jefrem nesto posbeno, iznad ostalih a ne o njegovom rodjenu i prvenstvu po rodjenju...
Izrailj je nazvan prvenac moj.
2.Mo 4:22 A ti ćeš reći Faraonu: Ovako kaže Gospod: Izrailj je sin moj, prvenac moj.
Izrilj nije prvi stvoren, rec je o tome da je Izrailj poseban, iznad svih ostalih anroda...
Za Isusa se kaze da je prvorodjeni, prvenac, iz mrtvih.
Sto nije slucaj, imamo mnostvo koji su ustali pre nejga i koje je sam vaskrsao pa i pre toiga, imamo Enoha i iliju kao smrtne ljude koji su otisli u nebesku slavu i mojsija koga je andjeo bozji vaskrsao u telu i koji je otisao na nebo, mnostvo vaskrslih za nebo, kada je Isus umro koji su otislis a njime u nebesku slaviu kao prvenci njegovog rada.
Kol 1:18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorodjeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;
Rec je o tome da je Isus izuzetan, poseban iz mrtvih iznad svih, jer njegovom smrcu i vaskrsenjem vaskrsavaju svi ostali i imaju rpavo na to...
Joh 5:39 Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život večni; i ona svedoče za mene.