Обећање испуњено - почиње терор над грађанима

Међу терористичко-ПЉАЧКАШКИМ пословима, ЈОШ ЈЕДАН ПОКУШАЈ,
предвођен СНС ДЕБИЛОМ, правном ПРОТУВОМ и АНАЛФАБЕТОМ
Верољубом АРСИЋМ,
„аутентичним тумачењем“ спроведе у живот:
https://vidovdan.org/ekonomija/branko-pavlovic-strane-banke-i-mi/

Коментари гледалаца ове криминалне отимачине:

UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT.jpg

У вези ТЕРОРИСТИЧКО-ПЉАЧКАШКЕ организације "правно" утемељене од
стране СНС ПРОТУВА
, занимљив осврт из "ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ":

selakovic-foto-TANJUG.jpg

Dramatični podaci:

Izvršitelji PLENILI hiljade stanova, pa na tajnim licitacijama njihovi

srodnici KUPOVALI po TRI puta nižim cenama

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:846235-Dramaticni-podaci-Izvrsitelji-PLENILI-hiljade-stanova-pa-na-tajnim-licitacijama-njihovi-srodnici-KUPOVALI-po-TRI-puta-nizim-cenama

Da je bilo nameštenih aukcija potvrdilo je i Ministarstvo pravde, zbog čega je i uvedena elektronska aukcija. Nema preciznih podataka o rešenjima za sve godine od kada su uvedeni izvršitelji

IZVRŠITELJI su dosad prodali hiljade stanova u postupcima izvršenja, a samo u 2017. broj je premašio 3.700. Ovo se čulo za skupštinskom govornicom pre dva dana, kada su poslanici raspravljali o tumačenju člana Zakona o izvršenju i obezbeđenju, vezano za naplatu advokatskih naknada. Tumačenje se pretvorilo u raspravu o samim ivršiteljima, za čije su ukidanje poslanici SRS prikupili 100.000 potpisa.
U parlamentu se čulo i da je bilo slučajeva kada su izvršitelji plenili stanove, a kasnije ih, na tajnim licitacijama, kupovali njihovi najbliži srodnici po tri puta nižim cenama. U ovom kontekstu najčešće se pominje slučaj porodice Aksentijević iz Beograda, koji se našao na aukciji zbog dugova, a kupio ga je, navodno, sin izvršiteljke iz Kragujevca. Zagovornici ograničenja njihovih nadležnosti veruju kako je broj prodatih nekretnina odavno premašio deset hiljada.

Pročitajte i:Uhapšen sudski izvršitelj: Novac dužnika trošio za svoje potrebe?!

Da je bilo nameštenih aukcija potvrdilo je i Ministarstvo pravde, zbog čega je i uvedena elektronska aukcija. NJen cilj je, kako je rekla ministarka pravde Qurela Kuburović, da se uspostavi transparentan postupak, u kom će svima biti omogućeno da učestvuju, i do samog završetka prodaje, dok se lice ne uknjiži u katastar, neće se znati ko je kupac.
- Naši aktivisti su i sami odlazili, bilo kao javnost ili kao navodni kupci, na aukcije, i imali smo prilike da vidimo da su neke od njih simulirane - kaže aktivista "ZA Krov nad glavom" Ivan Zlatić. - Izvršiteljka I. B. je čak donela rešenje o isključenju javnosti iako je aukcija javna, s obrazloženjem da su mogući incidenti. Na toj aukciji stan je po početnoj ceni kupio poverilac, koji je ujedno bio i jedini učesnik.
Ovi aktivisti nisu sigurni da će elektronske aukcije sprečiti nameštanje i jedino rešenje vide u uključivanju što šire javnosti.
U Komori izvršitelja, kako su nam rekli, niti znaju koliki je ukupan broj prodatih stanova tokom izvršnog postupka, jer se takva evidencija, kažu, ne vodi, niti imaju saznanja o prodaji stanova na tajnim licitacijama. Kako ističu, sve prodaje su javne i objavljuju se na oglasnim tablama Komore i sudova, kao i na drugim portalima za oglašavanje.

selakovic-foto-TANJUG.jpg

ТЕРОРИСТИЧКO-ПЉАЧКАШКA организацијa, "правно" утемељене од
стране СНС ПРОТУВА
, ДАНАС ПОНОВО ТЕРОРИСАЛА:

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...0-godina-izvrsitelji-hteli-da-izbace-na-ulicu
Рrinudno iseljenje Dragane Milisavljević (80), profesorke Više škole likovnih primenjenih umetnosti u penziji, koja je kupila stan u Cvijićevoj 79, uredno ga platila, overila ugovor i uknjižila se kao vlasnica bilo je zakazano za juče u devet sati ujutru.

2676195_dragana-milisavljevic-1_ls.jpg

NIJE URADILA NIŠTA POGREŠNO​

NI MRTVU ME ODAVDE NEĆE IZBACITI!

Baku (80) izvršitelji hteli da izbace na ulicu, NAROD SPREČIO DRAMU​

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...0-godina-izvrsitelji-hteli-da-izbace-na-ulicu
Iz Kancelarije javnog izvršitelja su došli da izbace staricu ali su konstatovali blokiran ulaz i otišli.

Policija i izvršitelji se nisu ni pojavili.

Ona je za Kurir rekla da je tri zime živela bez struje. Naime, ona je stan uredno kupila, ali se godinama potom pojavio navodni naslednik stana.

- Odavde samo mrtvu mogu da me izbace! Nikad se nije pojavio takozvani naslednik, došao je jedino da odjavi struju. Oslabio mi je vid, ruke su mi u užasnom stanju od ledene vode. Samo sam pod svećom mogla da čitam, sve do pre mesec dana kada je cela zgrada menjala brojilo i kada sam sa vlasničkim listom mogla da povratim struju.

Back