Grom_sa_neba!
Buduća legenda
- Poruka
- 32.965
...
Marko Kričak spopada zene po gardoroberima?

Ove tri policijske jedinice su udarne pesnice Vučićevog terora nad građanima: I ne, neće stati na stranu naroda
https://nova.rs/vesti/hronika/ove-t...radjanima-i-ne-nece-stati-na-stranu-gradjana/Po brutalnosti svakako se istakla policijska brigada, koja je već duži vremenski period udarna pesnica režima, ali osim njih tu su i pripadnici Žandarmerije, Interventna jedinica policije, kao i Jedinica za obezbeđivanje određenih ličnosti i objekata (JZO).
Posebnu brutalnost iskazala je upravo jedinica Policijske brigade, poznata po svojim belim šlemovima
Uoči lokalnih izbora u Kosjeriću, jedna osoba prijavila je maltretiranje od strane nepoznatog lica. Kada su došli policijski službenici da legitimišu osobu, ona je pokazala legitimaciju Jedinice za obezbeđivanje određenih objekata i lica.
...Portal Nova.rs više puta do sada pisao je ovoj, u najmanju ruku, problematičnoj policijskoj formaciji, na čijem čelu se nalazi Marko Kričak, nekadašnji zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).
Narodna poslanica i pukovnik u penziji Slavica Radovanović istakla je za portal Nova.rs da su pripadnici Policijske brigade i pripadnici Žandarmerije pali su na ispitu demokratije i zaštite svojih građana – onoga što su učili i zbog čega su položili zakletvu.
„Te jedinice, kada dođe nova vlast, treba odmah rasformirati i uvesti nove ljude i novu vrstu jedinica koje će štititi građane. Žandarmerija i Policijska brigada, na čelu sa svojim rukovodiocima, moraće da odgovaraju za ono što su uradili građanima Srbije.
Pitanje nad svim pitanjima sada je: da li Srbija ima prave ili lažne policajce“ kaže za portal Nova Slavica Radovanović.
Ona se potom osvrnula i na Jedinicu za obezbeđivanje, na čijem se čelu, prema njenim rečima, nalazi se osoba koji ne ispunjava uslove za tu funkciju.
Marko Kričak spopada zene po gardoroberima?

Više puta sam tražila od ministarstva da mi se dostavi koji su kriterijumi i da li su procedure ispoštovane prilikom njegovog postavljanja na čelo JZO.
Žalila sam se i tražila zaštitu od Direkcije policije, jer mi je on prišao u zgradi Narodne skupštine, u garderoberu, kako bi se sa mnom obračunavao zbog toga što postavljam pitanja o njegovom karijernom napredovanju.
...To je nedopustivo i pokazuje koliko on nema iskustva u policiji – jer ne može tek tako da se priđe narodnom poslaniku i da se na taj način napadne“, pojašnjava pukovnik u penziji
...Oni dobijaju nagrade. Radoslav Repac, koji vodi Policijsku brigadu. Navodno je reč o osobi koja je svojevremeno vodila grupu maskiranih policajaca u civilu koja je rušila Savamalu. Postavljala sam pitanja u vezi s tim, ali nikada nisam dobila odgovor. On je, nakon tog događaja, čak i nagrađen“, rekla je Radovanović.
...Ona ističe da se na čelu ovih jedinica nalaze poslušnici koji su u direktnoj vezi sa Aleksandrom Vučićem.