Ove tri policijske jedinice su udarne pesnice Vučićevog terora nad građanima: I ne, neće stati na stranu naroda

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
32.965
...

Ove tri policijske jedinice su udarne pesnice Vučićevog terora nad građanima: I ne, neće stati na stranu naroda​

https://nova.rs/vesti/hronika/ove-t...radjanima-i-ne-nece-stati-na-stranu-gradjana/
Po brutalnosti svakako se istakla policijska brigada, koja je već duži vremenski period udarna pesnica režima, ali osim njih tu su i pripadnici Žandarmerije, Interventna jedinica policije, kao i Jedinica za obezbeđivanje određenih ličnosti i objekata (JZO).
Posebnu brutalnost iskazala je upravo jedinica Policijske brigade, poznata po svojim belim šlemovima
Uoči lokalnih izbora u Kosjeriću, jedna osoba prijavila je maltretiranje od strane nepoznatog lica. Kada su došli policijski službenici da legitimišu osobu, ona je pokazala legitimaciju Jedinice za obezbeđivanje određenih objekata i lica.
Portal Nova.rs više puta do sada pisao je ovoj, u najmanju ruku, problematičnoj policijskoj formaciji, na čijem čelu se nalazi Marko Kričak, nekadašnji zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).
...
Narodna poslanica i pukovnik u penziji Slavica Radovanović istakla je za portal Nova.rs da su pripadnici Policijske brigade i pripadnici Žandarmerije pali su na ispitu demokratije i zaštite svojih građana – onoga što su učili i zbog čega su položili zakletvu.
„Te jedinice, kada dođe nova vlast, treba odmah rasformirati i uvesti nove ljude i novu vrstu jedinica koje će štititi građane. Žandarmerija i Policijska brigada, na čelu sa svojim rukovodiocima, moraće da odgovaraju za ono što su uradili građanima Srbije.
Pitanje nad svim pitanjima sada je: da li Srbija ima prave ili lažne policajce“ kaže za portal Nova Slavica Radovanović.
Ona se potom osvrnula i na Jedinicu za obezbeđivanje, na čijem se čelu, prema njenim rečima, nalazi se osoba koji ne ispunjava uslove za tu funkciju.

Marko Kričak spopada zene po gardoroberima? 😮⬇️

Više puta sam tražila od ministarstva da mi se dostavi koji su kriterijumi i da li su procedure ispoštovane prilikom njegovog postavljanja na čelo JZO.
Žalila sam se i tražila zaštitu od Direkcije policije, jer mi je on prišao u zgradi Narodne skupštine, u garderoberu, kako bi se sa mnom obračunavao zbog toga što postavljam pitanja o njegovom karijernom napredovanju.
To je nedopustivo i pokazuje koliko on nema iskustva u policiji – jer ne može tek tako da se priđe narodnom poslaniku i da se na taj način napadne“, pojašnjava pukovnik u penziji
...
Oni dobijaju nagrade. Radoslav Repac, koji vodi Policijsku brigadu. Navodno je reč o osobi koja je svojevremeno vodila grupu maskiranih policajaca u civilu koja je rušila Savamalu. Postavljala sam pitanja u vezi s tim, ali nikada nisam dobila odgovor. On je, nakon tog događaja, čak i nagrađen“, rekla je Radovanović.
...
Ona ističe da se na čelu ovih jedinica nalaze poslušnici koji su u direktnoj vezi sa Aleksandrom Vučićem.
...

...

Uglavnom...
Najbolje sto moze da se desi protestima jesu masovna hapsenja kao ovo sinoc i nocas kod ETF-a i Pravnog..., jer ona pobudjuju jos jaci otpor...

Kako rece ona devojka nocas Interventnoj jedinici u facu "Necemo stati"...

I verovatno nece...jer svakim novim hapsenjem su uhapsili neciju devojku, momka, sina, brata...

Dakle...
Rezim je upao u sacekusu...i to koju je sam sebi napravio reziranim DB nasiljem na Vidovdan... :lol: :lol: :lol:

...

Back