obd 2

igi192

Buduća legenda
Poruka
29.591
Uzeo sam ovu igračku bila je na Ebay ba sniženju za 110€ I mogu vam reci da sam pozitivno iznenaden ..Moze dosta stvari da radi ali treba otvarati 29$ po aplikaciju ovako ima osnivno greke, servisi, live data, tpms, ulje ETS SAS ..

Prilozi

• 20220908_172305.jpg
    20220908_172305.jpg
    80 KB · Pregleda: 8
  • 20220908_172327.jpg
    20220908_172327.jpg
    102,6 KB · Pregleda: 8
E, stvarno, u poslednjih par godina su proizvođači uveli varijantu da dijagnostika mora preko interneta, naravno uz plaćanje i taj rad. Za kola iz recimo 2018. i starija ta igračka će uredno da radi, ali za mlađa ne znam.

Kupio sam ELM327 bluetooth čip, ubacio u OBD, skinuo besplatnu aplikaciju sa neta, i sad imam te informacije.

Ukupna cena je bila oko 10 evra za uređaj, i to je to.

Ja uzo onu btoot za 5 evra nikada je nisam koristio jer mi nikada nije trebala za hyundai :mrgreen:
Meni treba kad gledam auta nesto manje a da moze malo vise a od tih za 5-10€ nema nista ,,, Ovaj je sasvim dobar za ono sta mi treba lomio sam se izmdu Bluedriver i ovog ..Bluedriver je najbolji mali OBD ali je i cena tu negde kao i ovaj oko 130€ a ovaj mozes opgradirati poprilicno

Sto lazes? Dizne kad se odrade miran si bar 150-200k km.
EGR na Fiatu se cisti vrlo lako i jednostavno i to moze svako sam da odradi u garazi a sve i da plati majstora to je 50€ i jedino je ciscenje DPF-a 100€ ali se i to ne radi svake godine jer dovoljno je jednom mesecno izaci na otvoreno i izvozati auto po vec x puta opisanoj proceduri..
Pustite ovog maria i ne shvatajte nista sto pise ozbiljno jer je najobicniji trol kom nista na svetu ne valja.

Ha ha ha koja si smejurija komšija svake godine ili dve otrese 500 evra za čišćenje dizni, egr ventila i dp filtera. To znam čim krene da turira u dvorištu i sipa neke gluposti u dp filter kroz cevčicu.

Dakle jednom ili dva puta godišnje hop ode 500 evra. Ajde da je štedljiv nego ni to 1.3 multijet 7-8 litara po gradu.

Uvek ga pitam kako je zadovoljan a on poludi i iebbe maiku :lol:

Back