Obaveštenja, predlozi, primedbe ...

Svako daje savete iz svog iskustva, što je negde normalno ali, ti saveti trebaju da budu isključivo informativnog karaktera i ne mogu zameniti profesionalne veterinarske i zdravstvene savete, preglede, dijagnoze ili terapije.

Naravno.
NIko odavde nije nikog prisiljavao da primenjuje ono što pročita!
Svaki korisnik Interneta mora da zna da je sve ono što pročita na Internetu samo nečije mišljenje, iskustvo... i da uopšte ne mora biti tačno.
Svaki ozbiljan savet i preporuka počinju i završavaju se sa : "Poseti veterinara", što se podrazumeva kao jedino pravo rešenje.
Svaki odgovoran vlasnik to i sam zna.

Naravno.
NIko odavde nije nikog prisiljavao da primenjuje ono što pročita!
Svaki korisnik Interneta mora da zna da je sve ono što pročita na Internetu samo nečije mišljenje, iskustvo... i da uopšte ne mora biti tačno.
Svaki ozbiljan savet i preporuka počinju i završavaju se sa : "Poseti veterinara", što se podrazumeva kao jedino pravo rešenje.
Svaki odgovoran vlasnik to i sam zna.
Naravno. No,
pročitala sam neke postove koji govore drugačije i zato sam reagovala. Bilo bi dobro recimo da se otvori jedna lepljiva tema koja bi upozorila ili obavestila sve učesnike foruma na neka pravila za dobrobit životinjskog sveta. Ne treba sve prebaciti na odgovornost vlasnika.
Krstarica nastoji da održi ažurnost informacija koje se postavljaju ovde kao saveti, ali se ipak može desiti da su neke od informacija opasne za zdravlje životinje. Takođe, treba se obavestiti da informacije navedene na ovom podforumu, a koje su vezane za zdravlje, moraju se potvrditi konsultacijom veterinara. Jednostavno se trebaju članovi o tome obavestiti.
Isto je i sa reklamiranjem lekova i medicinskih sredstava koje je zakonom zabranjeno.

Naravno. No,
pročitala sam neke postove koji govore drugačije i zato sam reagovala. Bilo bi dobro recimo da se otvori jedna lepljiva tema koja bi upozorila ili obavestila sve učesnike foruma na neka pravila za dobrobit životinjskog sveta. Ne treba sve prebaciti na odgovornost vlasnika.
Krstarica nastoji da održi ažurnost informacija koje se postavljaju ovde kao saveti, ali se ipak može desiti da su neke od informacija opasne za zdravlje životinje. Takođe, treba se obavestiti da informacije navedene na ovom podforumu, a koje su vezane za zdravlje, moraju se potvrditi konsultacijom veterinara. Jednostavno se trebaju članovi o tome obavestiti.
Isto je i sa reklamiranjem lekova i medicinskih sredstava koje je zakonom zabranjeno.

Pošto zaista ne znam o čemu govoriš, molim te da mi linkuješ postove na koje misliš, kao i da mi najkonkretnije napišeš gde se na ovom pdf-u reklamira ono što je zakonom zabranjeno. Ne tvrdim da nema, samo da nam je promaklo?
Možeš i na PP.
Životinja je, nekad na žalost, ipak prepuštena savesti vlasnika i nemoguće je bilo koga naterati da se ponaša odgovorno, ukoliko to sam ne zna ili ne želi.

Pošto zaista ne znam o čemu govoriš, molim te da mi linkuješ postove na koje misliš, kao i da mi najkonkretnije napišeš gde se na ovom pdf-u reklamira ono što je zakonom zabranjeno. Ne tvrdim da nema, samo da nam je promaklo?
Možeš i na PP.
Životinja je, nekad na žalost, ipak prepuštena savesti vlasnika i nemoguće je bilo koga naterati da se ponaša odgovorno, ukoliko to sam ne zna ili ne želi.

Nemam nameru ni vreme da tržim te postove. A ima ih, videla sam...
Meni je zaista žao što me ne razumeš. Ja vidim neke stvari koje ti možda ne jer mi je struka veterina ali, ja sam vam samo predložila šta bi trebalo učiniti a vi kako hoćete.

Nemam nameru ni vreme da tržim te postove. A ima ih, videla sam...
Meni je zaista žao što me ne razumeš. Ja vidim neke stvari koje ti možda ne jer mi je struka veterina ali, ja sam vam samo predložila šta bi trebalo učiniti a vi kako hoćete.

Drago mi je da si među nama, pogotovo ako ti je struka veterina.
Veoma se vodi računa o stvarima o kojima pričaš, ali ne tvrdim da nam nešto negde nije promaklo. I zbog toga sam te zamolila da kažeš konkretno na šta se odnosi tvoja zamerka, predlog ili kako već. Pogotovo ako, kao što kažeš, vidiš i ono što ja ne (što ja, opet, ne sporim, samo molim da budeš konkretna).

Drago mi je da si među nama, pogotovo ako ti je struka veterina.
Veoma se vodi računa o stvarima o kojima pričaš, ali ne tvrdim da nam nešto negde nije promaklo. I zbog toga sam te zamolila da kažeš konkretno na šta se odnosi tvoja zamerka, predlog ili kako već. Pogotovo ako, kao što kažeš, vidiš i ono što ja ne (što ja, opet, ne sporim, samo molim da budeš konkretna).

Reč je o lekovima konkretno. I to u dozama i preporukama koje se nude, od nestručnih ljudi, kao saveti. Svako priča o iskustvu i to bez zadrška o nazivima i dozama lekova.
Ne znam kako više da uprostim.

Reč je o lekovima konkretno. I to u dozama i preporukama koje se nude, od nestručnih ljudi, kao saveti. Svako priča o iskustvu i to bez zadrška o nazivima i dozama lekova.
Ne znam kako više da uprostim.

Samo sam zamolila za link, ništa više.
Izvini, ako grešim, ali ton ti postaje neprijatan.
"svako" je jako širok pojam.
Forum je - forum, dakle ne ni lekarska ni veterinarska ordinacija, niti škola za dresuru, niti obuka neukih. Samo Forum.
Po prirodi stvari, to je mesto gde ljudi pišu ono što misle da treba. Neko se sa tim ne složi neko ne.
U praksi, i najkonkretnije na ovom Forumu, postoje ljudi koji su godinama prisutrni i u čije znanje i poznavanje oblasti se tokom vremena prestalo sumnjati, jer su stekli poverenje korisnika i jer se pokazalo da znaju o čemu pričaju.
I opet je na korisnicima da sami procene i donesu odluku na osnovu onoga što pročitaju.

Samo sam zamolila za link, ništa više.
Izvini, ako grešim, ali ton ti postaje neprijatan.
"svako" je jako širok pojam.
Forum je - forum, dakle ne ni lekarska ni veterinarska ordinacija, niti škola za dresuru, niti obuka neukih. Samo Forum.
Po prirodi stvari, to je mesto gde ljudi pišu ono što misle da treba. Neko se sa tim ne složi neko ne.
U praksi, i najkonkretnije na ovom Forumu, postoje ljudi koji su godinama prisutrni i u čije znanje i poznavanje oblasti se tokom vremena prestalo sumnjati, jer su stekli poverenje korisnika i jer se pokazalo da znaju o čemu pričaju.
I opet je na korisnicima da sami procene i donesu odluku na osnovu onoga što pročitaju.

Ja sam na ovu temu došla s primedbom iz najbolje namere prema životinjama i, ne vidim zašto mi je ton neprijatan. Prosto moja je dužnost da kao lice koje se bavi veterinom reagujem na neke stvari koje vidim da su opasne prvenstveno za zdravlje životinja a i da vodim računa o njihovoj zaštiti...
Radite šta hoćete, ja sam predlog dala.
Pozdrav.

Ja sam na ovu temu došla s primedbom iz najbolje namere prema životinjama i, ne vidim zašto mi je ton neprijatan. Prosto moja je dužnost da kao lice koje se bavi veterinom reagujem na neke stvari koje vidim da su opasne prvenstveno za zdravlje životinja a i da vodim računa o njihovoj zaštiti...
Radite šta hoćete, ja sam predlog dala.
Pozdrav.

Niko ne sumnja u dobre namere, samo sam zamolila da budeš konkretna, kako bismo se razumele.
"Neke stvari" su isuviše uopšten pojam, "negde sam videla" nije dovoljno, "svi stavljaju" nije tačno...
Vilus, Say i svi ostali, da li samo ja ne razumem? :rumenko:

Ja prva sam pominjala koje sam lekove koristila u lečenju Gandija i slično (na primer); prenosili smo svoja iskustva jedni drugima. A isto tako, mnogo puta je i pomenuto da je jedina savesna stvar u većini ozbiljnijih situacija - da se ljubimac odvede kod veterinara koji će pre svega pregledati životinjicu, a onda i odrediti šta dalje učiniti.

Hoću reći, svi mi koji smo došli na Forum smo to učinili uz svest da to jeste Forum a ne ordinacija, tako da je svakako logično da će se za iole ozbiljniju situaciju konsultovati stručno lice i/ili otići u ambulantu.

Neki opšti saveti zaista ne mogu da škode, a korisni su, tipa - Zeolit koji sprečava proliv, aktivni ugalj, grickanje travice zarad izbacivanja dlaka, Flogocid kod posekotina... Tako da bi bilo šteta uvesti u tom smislu gvozdenu disciplinu, jer bi ljudi bili lišeni mnogih značajnih informacija...
Eto, ovo je moje viđenje stvari kao korisnika :).

Ako je neko sklon tome da nestručno leči svog ljubimca, i da ga tretira koječim na svoju ruku, Forum tu "ne može ništa", takva osoba je nesavesna, pa je nesavesna. Mislim, rigozornom zabranom pisanja bilo kakvih lekova i terapija se neće takve osobe kultivisati da vode svoje ljubimce kod veta redovno, a opet, mi ostali (u većini verujem, koji smo svesni da bez stručnjaka - nema ništa) bi ostali uskraćeni za mnogobrojna razmenjena iskustva, sugestije ...u slučaju da se uvede zabrana opisa bilo kakve terapije.

Ne razumem ni ja! :rumenko:

Ako imaginaton* zelis, mozes slobodno otvoriti temu, pa kao veterinar pisati iskljucivo o lekovima.
Forum je mesto gde se iznose misljenja i iskustva, kao sto je Smeh i napisala..
S toga, izvoli, a ako nesto nije jasno pomocicemo ti najradije!
Sto se tice tih postova o lekovima, a mrzi te da stavljas linkove, mislim da je svaka dalja raspravka na tu temu bespotrebna!
Toliko od mene!

Moderatori ovog foruma nisu veterinari i ne moraju to biti,ovde smo iskljucivo kao ljubitelji zivotinja. Ne znam o kojim je lekovima rec. Ni meni bas nije jasno.

Milion puta mi se u zivotu desilo da dam primedbu na koriscenje kamilice za ispiranje ociju pasa i svaki put sam dobila slican odgovor "ali mom psu je pomoglo" i sta ja dalje tu da pricam.

Tako i za svaki savet i za svaki lek.

Ja polazim od pretpostavke da ce svaki vlasnik ipak otici kod veterinara,jer se u svakom postu i napomene da to treba uraditi.

Ali evo ja te molim da nam napises makar neke lekove koji stete psima i mi cemo od sad brisati takve savete.

Meni je baš žao što me ovde niko ne razume.
Bar sam svoju savest podmirilia time što sam vam rekla što opasno ne valja.
Neću da ponavljam, niti da svakome od vas posebno dogovaram na ono što sam htela reći.
Prosto moja je dužnost bila da kao lice koje se bavi veterinom reagujem na neke stvari koje vidim da su opasne, zato sam i dala primedbu, a vi radite kako hoćete.
Stvarno mi je žao...

Što se tiče lekova, koristite generičke nazive lekova (piše na pakovanju ispod fabričkog naziva ili u proskripciji ).
Tolko ću još reći.
A sad zaista pozdrav.

Evo, i ja imam jednu primedbu ali za Imagination. Ako si već u veterinarskoj priči i dužnost ti je da zaštitiš životinje od nesavesnih vlasnika i ostalih nesavesnih forumaša, zašto nisi aktivnija na Pomoć, savet, nega? Primetila sam još dok sam se samo zabavljala sam mimi's dad da već na osnovu anamneze u telefonskom razgovoru ima sasvim solidnu predstavu u čemu je problem i koju će terapiju da primeni, kao i kakva je prognoza. A ako si malo obratila pažnju, mogla si da primetiš da i mi svi dugogodišnji vlasnici (pa i ja kao tehničar, mada to više ne radim) ako je nešto iole ozbiljno, napišemo šta mislimo ali ipak potenciramo na veterinarskom pregledu.

Evo, i ja imam jednu primedbu ali za Imagination. Ako si već u veterinarskoj priči i dužnost ti je da zaštitiš životinje od nesavesnih vlasnika i ostalih nesavesnih forumaša, zašto nisi aktivnija na Pomoć, savet, nega? Primetila sam još dok sam se samo zabavljala sam mimi's dad da već na osnovu anamneze u telefonskom razgovoru ima sasvim solidnu predstavu u čemu je problem i koju će terapiju da primeni, kao i kakva je prognoza. A ako si malo obratila pažnju, mogla si da primetiš da i mi svi dugogodišnji vlasnici (pa i ja kao tehničar, mada to više ne radim) ako je nešto iole ozbiljno, napišemo šta mislimo ali ipak potenciramo na veterinarskom pregledu.

apsolutno se slazem

Back