Obama za Tursku u EU, Sarkozy ponovio svoje protivljenje

Francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner rekao je u utorak da više ne zagovara ulazak Turske u Europsku uniju jer je ostao 'vrlo šokiran' turskim pritiscima protiv izbora danskoga dužnosnika za glavnoga tajnika NATO-a
PARIZ - "Ja sam bio pristaša ulaska Turske u EU", rekao je Kouchner za radio RTL i dodao da tomu više nije sklon poslije summita NATO-a.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/16391/Vrlo-sokirani-Kouchner-protiv-Turske-u-EU.html
Na summitu u subotu u Strasbourgu, Turska se protivila izboru danskog premijera Andersa Fogha Rasmussena za glavnog tajnika NATO-a, no u konačnici je popustila uz kombinaciju američkih pritisaka i jamstava.

"Bio sam vrlo šokiran takvim oblikom pritisaka kakav su činili na nas", na summitu NATO-a, rekao je Kouchner.

Turska je zamjerila danskome premijeru što se odbio ispričati za objavu karikatura s likom proroka Muhameda u danskome tisku iz 2005., te što se iz Danske emitira program televizije Kurdske radničke stranke (PKK).

To pozivanje Turske na aferu s karikaturama iz 2005. "čini mi se, najmanje što mogu reći, nespretno". I "zabrinjava me razvoj Turske u tom smislu, recimo prema jačanju religiji, prema slabljenju laičke države", rekao je Kouchener i dodao "ta praksa Turaka me šokirala".

Osim toga, Kouchner je poručio da nisu Amerikanci "ti koji odlučuju tko će u Europu, a tko ne. Mi smo gazde kod nas doma", rekao je.

Barack Obama se u Pragu, na summitu Sjedinjenih Država i Europske unije, izjasnio za ulazak Turske u EU, a ponovio je to i u ponedjeljak za posjeta Turskoj.

Francuska i Njemačka protive se ulasku Turske u EU.

Obama musliman?Dobro,jes da nosi muslimansko ime,ali ne mora znaciti da je musliman,odnosno vjernik...
Cak mislim da se uopste ne izjasnjava kao musliman ,ali nisam siguran...

Obama je prikriveni musliman koji želi da preko muslimana zagospodari europom zato gura Tursku u EU da nas preko nje lakše kontrolira i sa nama da preko turaka dominira.

A isto mi to nikad nije bilo jasno po kojoj logici Izrael igra u evro-takmičenjima i nastupa na Evroviziji kad nema blage veze sa Evropom ! Mislim čist debilizam !!!

Pa ako je to potrebno, i UAE ce uchestvovati u evro-takmichenjima i evroviziji (zuti kazu euro-takmichenja, Eurovizija, valuta je euro, Evropa se po njihovom kaze Europa...).
Srbija je u sred "Europe" pa nikad nece postati chlan EU.
Jeb.o te na shta lichi ovaj svet...

Obama je prikriveni musliman koji želi da preko muslimana zagospodari europom zato gura Tursku u EU da nas preko nje lakše kontrolira i sa nama da preko turaka dominira.

Do sada sam citao normalne postove od tebe,ali sad *** predje i ti u paranoju,neku teoriju zavere...
Znas ako je musliman,trebalo bi makar da se pojavi petkom na dzumi,a nisam nigdje cuo da se Obama priblizio dzamiji,a kamoli klanjao namaz :D

zvanicno nije musliman...

Jeli on musliman zvanično ili nezvanično,to ne interesira našu novu Europu mi čemo sami odlučivati o našoj budućnosti u NATO-u i EU.
http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2009/03/09/0237006.html http://www.nato.int/home-fr.htm Francuska će, kada se vrati u zapovjednu strukturu NATO-a, dobiti važna zapovjedna mjesta te će ojačati poziciju Europe unutar tog vojnog saveza.Nadamo se da ce europske sile Tursku izbaciti iz NATO kao što su je odbile Tursku za EU.:think:

Do sada sam citao normalne postove od tebe,ali sad *** predje i ti u paranoju,neku teoriju zavere...
Znas ako je musliman,trebalo bi makar da se pojavi petkom na dzumi,a nisam nigdje cuo da se Obama priblizio dzamiji,a kamoli klanjao namaz :D

Amerikanci su sabotirali lisabonski sporazum prošle godine u Irskoj a sada ponovo preko Turske žele sabotirati našu novu Europu. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3669653,00.html

Pa ako je to potrebno, i UAE ce uchestvovati u evro-takmichenjima i evroviziji (zuti kazu euro-takmichenja, Eurovizija, valuta je euro, Evropa se po njihovom kaze Europa...).
Srbija je u sred "Europe" pa nikad nece postati chlan EU.
Jeb.o te na shta lichi ovaj svet...

Ne brini,pravoslavne zemlje poput Grčke,Bugarske i Rumunjske su vaši lobisti za EU vi nemate zlovence da vam podmecu klipove u kotac.:think:

Back