O KRFU KONKRETNO

Joj, mi smo stalno išli u Lidl, ali nemam pojma dokle je bilo radno vreme...Ali, znam da sigurno radi do 10 sati, pošto smo mi uvek u povratku sa plaže ili obilazaka išli u kupovinu, a to je uvek bilo negde oko devet uveče...

pozdrav drugari.......imam jedno pitanje.....moj klinac se najvise raduje Aqualandu.....vidim da na Krfu ima dva vodena parka.....vredi li ovaj hidropolis nesto ili da se drzim samo Aqualanda??Takodje me zanima (posto idem svojim kolima)kava je situacija sa parkiranjem u samom gradu Krfu??Citam ovde na forumu da nije bas sjajna...jel se to odnosi samo na besplatno parkiranje....ima li parkinga sa naplatom?kakva je tu situacija?Ovo su vec cetri pitanja:D:D

Poslednja izmena:
pozdrav drugari.......imam jedno pitanje.....moj klinac se najvise raduje Aqualandu.....vidim da na Krfu ima dva vodena parka.....vredi li ovaj hidropolis nesto ili da se drzim samo Aqualanda??Takodje me zanima (posto idem svojim kolima)kava je situacija sa parkiranjem u samom gradu Krfu??Citam ovde na forumu da nije bas sjajna...jel se to odnosi samo na besplatno parkiranje....ima li parkinga sa naplatom?kakva je tu situacija?Ovo su vec cetri pitanja:D:D

Bolje ti je drzi se Aquaparka :o Hidopolis je znatno manji, tako da mislim da je mnogo bolje dati pare za Aquapark, jer je zaista odlican.

Skoro svuda se naplacuje parking u gradu, ali velike su guzve, mi smo se par puta parkirali na parkingu pored luke, mozda cete morati malo da sacekati na mesto, ali do njega se na kraju ipak dodje...

Evo nekih odgovora, iz mog prošlogodišnjeg iskustva!
Lidl radi do 22h, kao i većina sličnih. Ima jednog na izlasku iz Krfa prema Daii, ako i jedan veći lokalni u Dasii koji rade do 23h.
Od akva parkova vredi isključivo i samo Aqualand, sve ostalo je bezveze, ne vredi gubiti vreme i ostalo... A u Aqualand treba ići što pre, čim dobijete prvu boju, da biste imali fore da odete još jednom do kraja - mnogo je dobro!!!
Parkiranje u samom gradu je ok do 22h, a posle toga nastaje velika, ali savladiva gužva. Dakle, uz strpljenje nema problema. Parking koji se naplaćuje je mnogo manji od besplatnih mesta. Njih ima toliko da se neće desiti da ostanete bez mesta, ali će možda biti potrebno kruženje. Najveći je problem izlazak sa parkinga, oko 23h do ponoći, pa to zna da potraje po 15 do 20 minuta, jer se mili u koloni.

Dakle bila si krajem maja?Jeli,uopste,bilo moguce kupati se?Kazu i u junu je voda hladna...?

Naravno da je bilo moguce kupati se...i bas sam se kupala! :) Temperatura vazduha je bila 38 stepena, a vode oko 22...sasvim pristojno! Ne znam ko kaze da je voda hladna i u junu, ali i na Glifadi, i Sidari, Kasiopi i Dasija...temperaturne razlike vode su zanemarive. Svugde je odlicna...by the way, isla sam i krajem septembra i voda je bila vise nego topla...:D

Interesuje me kolike su cene pica i hrane u restoranima....lezaljki i suncobrana...itd...:)
Hvala!!

Cene pica su nesto vise u odnosu na BG, sokovi od 2,5-3E, kokteli od 4E, hrana je na nivou beogradskih restorana,.. mi smo isli cesto u Lemon garden u Aharaviju, super je klopa, ambijent takodje, giros sa raznim sosevima je 7-8Evra, grcka salata 4,,5E, musaka 6-7evra, mesto oko 8E, riba od 8Evra pa navise...
evo sajt da pogledate restoran:
http://lemongarden.gr/1/html/english.html

Lezaljke nismo iznajmljivali, pored pescanih plazi mislim da je steta lezati na lezaljkama, ali njihova cena je 3E, suncobran 2E!

cao svima...i ja bih trebao da letujem na krfu...u septembru (pocetak) sa devojkom.....gde bi trebalo da jurim mesto..koliko sam procitao na ovoj temi dosta su nahvalili dasiu ...kao i najbolju pocetnu lokaciju za obilazak.
ali me zanima kakvo je stanje u septembru..sto se tice guzvi , vremena, plaza..?
i da li je neophodna medjunarodna dozvola za iznajmljivanje kola i skutera..posto je vecina ovdenije spomenula?

hvala svima!!

cao svima...i ja bih trebao da letujem na krfu...u septembru (pocetak) sa devojkom.....gde bi trebalo da jurim mesto..koliko sam procitao na ovoj temi dosta su nahvalili dasiu ...kao i najbolju pocetnu lokaciju za obilazak.
ali me zanima kakvo je stanje u septembru..sto se tice guzvi , vremena, plaza..?
i da li je neophodna medjunarodna dozvola za iznajmljivanje kola i skutera..posto je vecina ovdenije spomenula?

hvala svima!!

U zavisnosti sta zelis, al ja u Dasiju nikada ne bih isla! Mesto mi je totalno bezveze, ako zelis provod onda ti je Ipsos najbolji, ako zelis pescane plaze onda Roda, Sidari, Agios Georgios, sljunkovite Kasiopi (po meni mozda i najlepse meste na Krfu),..
Kada iznajmis kola, nebitno je gde ste smesteni! Nama medjunarodnu nisu trazili.

Pa, valjda je sve to blizu...mada necu imati kola ceo boravak, uzecu ih na par dana verovatno, ili skutere...zanima me i gde ima ljudi u septembru....a da li ima policije ..da li zaustavljaju??
zbog termina koji daju verovatno cu videti preko Relax agencije...znam da su im nabacili negativne komentare ovde , ali mi najvise odgovara njihov termin (polazak 4.09) zbog posla i obaveza...pa valjda nisam toliki maler...mozda su se popravili!!:) ili da ne rizikujem??

evo sta imaju u ponudi

http://www.relax-international.com/scms/index.php?stranica=kom_aranzman&naredba=lista_aranzmana&id=51&br_stranice=1&sortiranje=&nadredjena=49&id_vrsta=10

ili ako imate neku bolju preporuku za te dane bio bih veoma zahvalan!

Poslednja izmena:
Pa, valjda je sve to blizu...mada necu imati kola ceo boravak, uzecu ih na par dana verovatno, ili skutere...zanima me i gde ima ljudi u septembru....a da li ima policije ..da li zaustavljaju??
zbog termina koji daju verovatno cu videti preko Relax agencije...znam da su im nabacili negativne komentare ovde , ali mi najvise odgovara njihov termin (polazak 4.09) zbog posla i obaveza...pa valjda nisam toliki maler...mozda su se popravili!!:) ili da ne rizikujem??

evo sta imaju u ponudi

http://www.relax-international.com/scms/index.php?stranica=kom_aranzman&naredba=lista_aranzmana&id=51&br_stranice=1&sortiranje=&nadredjena=49&id_vrsta=10

ili ako imate neku bolju preporuku za te dane bio bih veoma zahvalan!

Ja sam isla preko njih, i zadovoljna sam, bili su totalno OK! Kola smo iznajmili preko agencije koju nam je preporucila vodic, sto i tebi preporucujem. Preko njih zaista mozes da ides i da ne razmisljas. Mene je sve bolja varijanta od Dasia, ali to je moje misljenje, svako mesto je bolje, imala sam druguracu koja je bila u Dasiji, i totalno je razocarana!
Bila sam krajem avgusta, ne mogu ti reci da li je puno u septembru, ali znam da su zadnja dva dana dolazili novi turisti, verovatno nece biti kao u spicu, ali njima sezoa traje i u septembru.

Policiju nigde nismo sreli, tako da nikakvih iskustava sa njima nemamo ;)

koje si mesto ti posetila...ako si bila preko relaxa, onda mozes i vilu/apartan da mi preportucis....gde ste vi odseli?

nesto mi je frka dali da vadim tu medjunarodnu,ali za ta dva-tri dana koja bih vozio..a vidim da nesto ne spominju da ih je neko zaustavljaio...pa valjda nece ni mene! :)

koje si mesto ti posetila...ako si bila preko relaxa, onda mozes i vilu/apartan da mi preportucis....gde ste vi odseli?

nesto mi je frka dali da vadim tu medjunarodnu,ali za ta dva-tri dana koja bih vozio..a vidim da nesto ne spominju da ih je neko zaustavljaio...pa valjda nece ni mene! :)

Bila sam u Kasiopiju, apartmani su OK, samo su malo dalje od centra. Ali, imali smo kola pa i nije bilo strasno,...

Mislim da ti ne treba medjunardona, osim ako nisi bas neki maler ;)
sta volis? plaze? provod?

Ako biras relax agenciju, onda ti ne bih preporucila apartmane u Dasiji, nisu ni spolja bog zna sta a i nisu na nekom lepom mestu. Sto se hotela tice imas moj opis Eliane, malo iscitaj stranice. U Ipsosu su apartmani Kaktus i Eleni solidni. Za medjunarodnu dozvolu ne znam sto ti je frka, ali nas su jednom zaustavili policajci, skrenuli smo pogresno i bas smo naleteli na njih, ali nam nisu pravili probleme. U svakom slucaju je bolje imati i ne razmisljati. A Kasiopi su mesto koje bih svima preporucila.

Drustvo, sad saznah da mi looda kuma uplatila Krf, Moraitika je mesto od 5. do 15. avgusta. Molim Vas, ako imate neke info, tipa kakva je plaza, kakvo je mesto, bila bih vam zahvalna.

Ona ode, rezervise Krf, a ja htela Mikonos. E, sad cu se ubiti... Ajte, molim vas, vi koji ste bili, rec koju za najlepse plaze koje su, a pogoto tu u mestu Moraitika.

Back