O KRFU KONKRETNO

top 5 plaza po mom misljenju su
-sunset beach na severo-zapadu pescana sa ogromnom liticom u pozadini
-kasiopi- kamenite uvalice
-agni- sljunak i prazna plaza sa zelenilom u pozadini (to je levi deo plaze)
-barbati najcistija voda koju sam videla
-paleokastritca la grotta

Najvece razocaranje je bilo to jezero, jer na razglednici izgleda super, a ustvari je bara. Oko njega neko siblje, totalno bezveze, ali je plaza kod jezera bila super. Duga, pescana, padala je neka kisica i mi smo bili jedini na plazi koja ima par kilometara, voda topla, sjajno...
Razocaranje je bila i Glifada i Roda jer su dosta prljave (ima mnogo opusaka u pesku), ali Roda je definitivno ruznija

top 5 plaza po mom misljenju su
-sunset beach na severo-zapadu pescana sa ogromnom liticom u pozadini
-kasiopi- kamenite uvalice
-agni- sljunak i prazna plaza sa zelenilom u pozadini (to je levi deo plaze)
-barbati najcistija voda koju sam videla
-paleokastritca la grotta

Najvece razocaranje je bilo to jezero, jer na razglednici izgleda super, a ustvari je bara. Oko njega neko siblje, totalno bezveze, ali je plaza kod jezera bila super. Duga, pescana, padala je neka kisica i mi smo bili jedini na plazi koja ima par kilometara, voda topla, sjajno...
Razocaranje je bila i Glifada i Roda jer su dosta prljave (ima mnogo opusaka u pesku), ali Roda je definitivno ruznija

Odlicno! Bas ti hvala!:super: Pumo znaci kad covek hoce da planira odmor.:)

Upravo sam se vratila sa Krfa.

Da napomenem onima koji idu sopstvenim prevozom (saznala sam tek kada sam se vratila) da je cena trajekta 33 eura za kola + 7 eura po osobi za odlazak , a ako se vracate istim brodom imate 50% popusta na cenu za povratak.

Blago vama, ja sam dosla iz Moraitike, i opet bih tamo... Ako idete u vilu Anna Maria, nemate razloga za brigu. Gazde su super, muz i zena, sin vodi restoran, vredni, normalni, ne mesaju se gostima ni u sta, cak ni ne zive u vili, nego imaju svoju kucu malo dalje u nekom brdu ako sam dobro razumela. Peskire i posteljinu menjaju na svaka 3 dana, zene ciste i sredjuju sobe takodje na tri dana, a u kupatilima donose cak i rolne toalet papira!?! Bazen je lep i velik, cist i lezaljke i suncobrani se ne naplacuju. Gazda ima i svoj restoran odmah do vile sa super klopom, tako da ni hrana ne bi trebalo da bude problem. Ja vam preporucujem malu pekaru u glavnoj ulici, prema Krfu, blizu vile Aquarius imaju mnogo ukusna peciva. Mi smo za dorucak cesto jeli neko okruglo pecivo (kao ono sto mi ovde zovemo puzic) sa sirom, i kifle koje su o.k. Moraitika nije puna Srba kao npr. Pefkohori, ali po mom misljenju to je prednost, jer svoj narod imas i kod kuce, a u inostranstvo se, valjda i ide da se upoznaju neki drugi ljudi i druge kulture. U nasoj smeni se neka starija zena bas zalila na to sto nema ,,nasih``, ali ja sam skapirala da ona ne zna engleski, pa normalno da nije ni mogla da se sa nekim isprica?! U Moraitici se uglavnom prica engleski, bas smo sreli muza i zenu Francuze koji su jadni pokusali da nam objasne na mom francuskom za 1. razred osnovne skole i gestikulaciji da niko ne zna francuski, a njih dvoje ne znaju engleski (ali, ni rec!) pa imaju jako velikih problema :) U prodavnicama se uglavnom govori engleski i ja jos nisam cula nikoga da zna srpski za razliku od kopnenog dela Grcke gde vlasnici vila i hotela, prodavci i slicno, vrlo cesto radije govore srpski nego engleski. Na celom Krfu nocni zivot nije bio nesto ziv posle ponoci, ali nije ni sve skroz pusto. U Moraitici ima moderan bar i nocni klub ,,Very coco`` koji radio i posle ponoci, ali cinjenica je da ako neko ocekuje lud provod u diskoteci po celu noc, u ovom mestu to sigurno nece naci. Najveci problem je u sustini stici do tamo i bezbedno se vratiti zbog onih krivina na putu, i duzine voznje, ali stvarno vredi. Ako vas nesto zanima slobodno pitajte, pozdrav! :)

Poslednja izmena:
Evo i neke slike plaze, nisu nesto, jer smo se vise slikali decko i ja nego sto smo slikali pejzaz, ali posluzice da steknete utisak. Slikali smo najvise Ahileon, to je prelepa palata, relativno blizu Moraitike (ako rentirate kola) iznad Benitsesa koju obavezno obidjite. Prepuna je skulptura, slika, umetnickih predmeta, i slika austrougarske kraljice Sisi koja se kako se prica, zaljubila u zgodnog Grka na Krfu, i da vam ne pricam unapred, idite tamo i dozivite to!

Prilozi

• krf4.jpg
    krf4.jpg
    51,5 KB · Pregleda: 39
  • krf7.jpg
    krf7.jpg
    47,3 KB · Pregleda: 35
  • krf11.jpg
    krf11.jpg
    35,7 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
E, da, umalo da zaboravim, za sportiste ima dosta sadrzaja na vodi. Ove godine sam prvi put na nasoj plazi u Moraitici videla turiste koji lete balonom koga vuce gliser po vodi. Ja sam htela da vidim kako to izgleda, ali me decko nije pustio ni da pitam koliko koshta, pa ne znam cenu, ali mi je i dalje zao sto ipak nisam probala... :cry: Tako da ko voli aktivan odmor, neka proba i za mene i obavezno da napise kakav je osecaj! :bye:

Pet plaza na Krfu koje bih ja izdvojila su:

- Paleokastrica mada je more jako hladno
- Kasiopi
- Barbari
- Nissaki beach
- Dasia
- lepa je i plaza hotela Kontokali Bay

Razocarenje su bile plaze
- Roda
- Ipsos
- Sidari
- Guvia

p.s. Aqua park je bas ok

Pa Majat kako koga ne plase...
Proslog leta dok je Peloponez goreo bila sam na Zakintosu,
dim se osecao do Zakintosa, dva dana suncevi zraci do kasno
popodne nisu mogli da se probiju od dima.
Kada su pozar drzali pod kontrolom posle par dana
na plazi se pojavio garez. Prvo smo mislili da je morska trava
koje uopste nije bilo do tada, ali kada je uzmes u ruku ostaje
garav trag.
I poslednje noci mog boravaka na Zakintosu je izbi pozar,
naravno u odnosu na onaj na Peloponezu, ovaj je bio manji
ali nije prijatno, ali bas nije prijatno...

Doduse secam se i svojih boravaka i na Korculi, Hvaru, Bracu
kada je tam gorelo, ono sto sam naucila tamo od mestana
sto vise pokvasiti peskira i u najlonkese i na plazu...

Daleko bilo ne ponovilo se nigde...

Pa Majat kako koga ne plase...
Proslog leta dok je Peloponez goreo bila sam na Zakintosu,
dim se osecao do Zakintosa, dva dana suncevi zraci do kasno
popodne nisu mogli da se probiju od dima.
Kada su pozar drzali pod kontrolom posle par dana
na plazi se pojavio garez. Prvo smo mislili da je morska trava
koje uopste nije bilo do tada, ali kada je uzmes u ruku ostaje
garav trag.
I poslednje noci mog boravaka na Zakintosu je izbi pozar,
naravno u odnosu na onaj na Peloponezu, ovaj je bio manji
ali nije prijatno, ali bas nije prijatno...

Doduse secam se i svojih boravaka i na Korculi, Hvaru, Bracu
kada je tam gorelo, ono sto sam naucila tamo od mestana
sto vise pokvasiti peskira i u najlonkese i na plazu...

Daleko bilo ne ponovilo se nigde...

Ne znam, prezivela sa u Pefkohoriju pozar na licu mesta pre dve godine, kada je sve gorelo okolo, po prirodi nisam panicar... kud svi tu i mali Mujo!!;)

Mislim da niko nece dovesti u pitanje neciji zivot...

Back