O KRFU KONKRETNO

Nesto slicno si i meni prosle godine rekao za Dasiu.
Ali je za mene samo mesto bilo potpuno razocarenje. Samo ostrvo i grad Krf su prelepi.

Kao shto reche @georgejune.... ukusi su razlichiti! :think:
Hehe.... otidi u Vrahos.... pa da vidim, hocesh li se posle zaliti na Dasiu!!!! :per:

Dasia, ko Dasia.... nishta spektakularno, ali ima sve shta treba nekom, ko nije doshao svojim autom. Ima i drakstore... i mesare.... i poslasticharnice.... i dzdzubidzarnice.... i rent-a-car agencije.... i pristojnu plazu (severni deo).... a dobra je i kao polazna tachka, za obilaske ostrva. :super:
A, ko je autom doshao na Krf, njemu je sasvim svejedno gde je?! :ok: Taj ce svakako, svakog dana biti na drugoj plazi i u drugom mestu.

Kao shto reche @georgejune.... ukusi su razlichiti! :think:
Hehe.... otidi u Vrahos.... pa da vidim, hocesh li se posle zaliti na Dasiu!!!! :per:

Dasia, ko Dasia.... nishta spektakularno, ali ima sve shta treba nekom, ko nije doshao svojim autom. Ima i drakstore... i mesare.... i poslasticharnice.... i dzdzubidzarnice.... i rent-a-car agencije.... i pristojnu plazu (severni deo).... a dobra je i kao polazna tachka, za obilaske ostrva. :super:
A, ko je autom doshao na Krf, njemu je sasvim svejedno gde je?! :ok: Taj ce svakako, svakog dana biti na drugoj plazi i u drugom mestu.

Nemoj pogresno da shvatis, nista nisam mislio lose, ukusi su razliciti.
Dasia mi se nije svidela jer nema neko setaliste uvece, a posto smo isli sa detetom od godinu dana uvece nismo mogli nigde dalje tako da smo bili osudjeni na Dasiu uvece.

Dasia mi se nije svidela jer nema neko setaliste uvece, a posto smo isli sa detetom od godinu dana uvece nismo mogli nigde dalje tako da smo bili osudjeni na Dasiu uvece.

Ogroman i ključni nedostatak. Meni je to mnogo smetalo...nije problem samo ako se ide sa detetom nego koliko god preko dana volim da istražujem plaže i uvale,toliko uveče volim da ne palim kola nego da prošetam uz more,sednem,pojedem,opušteno popijem...na odmoru sam majku mu...:D

ja se vretila iz dasie pa da podelim utiske :)
meni je bilo super...mesto je ok, ima sve sto je potrebno, plaza nije losa, par puta smo bili busom do Barbata (tamo je super). Nismo iznajmljivali auto, preko agencije smo imali izlete do Sidara i Paleokastice. Obisli smo ostrvo Vido i Srpsku kucu i sve u svemu bilo je super :D

Ogroman i ključni nedostatak. Meni je to mnogo smetalo...nije problem samo ako se ide sa detetom nego koliko god preko dana volim da istražujem plaže i uvale,toliko uveče volim da ne palim kola nego da prošetam uz more,sednem,pojedem,opušteno popijem...na odmoru sam majku mu...:D

Bas to, nekada mi se stvarno ne pali auto, jos kada znam da do Krfa se vozi bar 15 min a parking trazi jos 1h i 15min, izgubim volju u sekundi. E onda i ako dobijem volju, bebac je kenjkav i znam da ne mogu nigde dalje, onda nam ostaje da setamo onim uskim trotoarom pored magistrale, ono nesto malo pored mora i to je to.

meni je bilo super...mesto je ok, ima sve sto je potrebno, plaza nije losa, par puta smo bili busom do Barbata (tamo je super). Nismo iznajmljivali auto, preko agencije smo imali izlete do Sidara i Paleokastice. Obisli smo ostrvo Vido i Srpsku kucu i sve u svemu bilo je super :D

Eto! Rekosmo ti ;)
Nek si se nauzivala, bas mi je drago:)

e baš mi drago jer ste vi jedan od dokaza kako za dobar provod ne treba auto na ostrvu
bilo bi glupo da ljudi nikad ne odu na neko ostrvo samo zato što nemaju auto

Nisam ni pomislio.... da si imao loshih namera, kada si kritikovao?! :ok: Naprotiv! Samo mislim da ovde trebamo biti shto manje subjektivni. Tebi je 'problem' bilo malo dete! Tj. ono vam je ogranichavalo radius kretanja, a ne Dasia. No dobro i dete ce porasti, pa ce se promeniti i to! :mazi:

Inache, ni mojoj devojci se ne svidja Dasia, ko Dasia.... ni ja nisam odushevnjen, svim njenim sadrzajima, to jest nedostacima.... ali smo ipak, dva puta letovali u njoj, jer ima svojih prednosti.... o kojima sam pisao u vishe navrata. :rtfm:

@pinky123 je pitala za Dasiu, pa sam pokushao, da daam nepristrasnu informaciju.... i koliko sada chitam, njoj je bilo lepo i nije razocharana Dasiom, kao shto je bila (zbog nekih napisa) pre odlaska! :think:

Naravno da bi bilo lepo, da Dasia ima i shetalishte, kao i da 'nasha' vila nije daleko od njega.... ali i da iako blizu, ipak nije na samom shetalishtu, jer se onda ne moze spavati od buke.... i kad tako krenemo da nalazimo mane, onda nijedno mesto/grad nije potaman?! :worth:
.... U Pargi (skoro) sve vile u brdu.... pa bi nekom smetale uzbrdice (i sa i bez malog deteta)....
.... onda, Sivota jeste sa lepim shetalishtem, i oni koji su u prvom redu imaju divan pogled na more, ali mogu slobodno da se oproste od spavanja... pa bi lepo bilo, da se mi shetamo, ali da 'buchni' nocni zurkeri smetaju nekom drugom....
.... u Laganasu su pijani englezi, kao i u Sidari-u.... i sve tako....

Ja kad krenem na odmor.... trudim se, da ne ochekujem previshe (da se ne razocharam, kao sa Sivotom)... nervozu ostavim kod kuce.... i obichno se lepo provedem! :drugari:

Poslednja izmena:

Eto, vidish da Te je dzabe bolela glava?! :per:
Drago mi je, da si se lepo provela! :super:

e baš mi drago jer ste vi jedan od dokaza kako za dobar provod ne treba auto na ostrvu
bilo bi glupo da ljudi nikad ne odu na neko ostrvo samo zato što nemaju auto

:think: Hmmm.... 'dobar provod' je prvenstveno u nashim glavama.... ali i u chinjenici, sa kime smo otishli!

Naravno da svako treba da ode na Krf (i na bilo koje drugo, ostrvo).... i da se moze lepo provesti i bez auta.... ali je takodje pozeljno da ga ima (ili nabavi tamo.... rent-a-car), jer ce se provesti bolje, sama chinjenica da ce videti/obici vishe, ide tome u prilog. :ok:

Uostalom, moze se otici i vishe puta.... pa malo, po malo.... deo, po deo.... obidje vecinu ostrva! :ortaci3:

konacno :).... dugo trazena informacija o rentiranju automobila na Krfu.... a sad pitanje.... da li bi neko mogao da mi kaze koliko se otprilike krecu cene sad u 2015-oj (cak su i prosle godine cene bile previsoke).... idem na Krf u mesto nedaleko od Sidarija.... tek sam malopre skontala da se hotel nalazi u srcu sume, a ne blizu plaze :D.... menadzer hotela rece da je Sidari blizu, svega 20 min hoda, sto mi nije neki problem, ali se bojim da ima mnogo vise.... plus, do Sidarija vodi samo put, sumnjam da ima trotoara.... takodje mi je savetovao da rentiram kola na aerodromu za svih 11 dana, jer je tako najjeftinije... odem, proverim i razocaram se jer su cene neverovatno visoke, preko 380 evra.... te mozes misliti koliko sam se obradovala kad sam videla tu cenu od 120, koliko sam inace ranije placala na drugim ostrvima za 4-5 dana... e sad, koliko je ta cena od 120, +-, zaista realna i da li je bolje rentirati kola na licu mesta ili preko neta? takodje, da li postoji neka alternativa taksiju, za transfer od aerodroma do hotela.... taxi je u jednom pravcu oko 55 evra.... idem u sopstvenoj reziji, bez agencija.....

zahvalna sam na svakoj informaciji :)

konacno :).... dugo trazena informacija o rentiranju automobila na Krfu.... a sad pitanje.... da li bi neko mogao da mi kaze koliko se otprilike krecu cene sad u 2015-oj (cak su i prosle godine cene bile previsoke).... idem na Krf u mesto nedaleko od Sidarija.... tek sam malopre skontala da se hotel nalazi u srcu sume, a ne blizu plaze :D.... menadzer hotela rece da je Sidari blizu, svega 20 min hoda, sto mi nije neki problem, ali se bojim da ima mnogo vise.... plus, do Sidarija vodi samo put, sumnjam da ima trotoara.... takodje mi je savetovao da rentiram kola na aerodromu za svih 11 dana, jer je tako najjeftinije... odem, proverim i razocaram se jer su cene neverovatno visoke, preko 380 evra.... te mozes misliti koliko sam se obradovala kad sam videla tu cenu od 120, koliko sam inace ranije placala na drugim ostrvima za 4-5 dana... e sad, koliko je ta cena od 120, +-, zaista realna i da li je bolje rentirati kola na licu mesta ili preko neta? takodje, da li postoji neka alternativa taksiju, za transfer od aerodroma do hotela.... taxi je u jednom pravcu oko 55 evra.... idem u sopstvenoj reziji, bez agencija.....

zahvalna sam na svakoj informaciji :)

Na Krfu postoje 'zeleni' i 'plavi' autobusi. Zaboravio sam, koji su od ta dva medjugradski... ali svakako postoji autobuski prevoz do Sidaria i busevi idu dosta chesto. Svi dolaze i polaze iz centra Kerkire (grada Krfa).... park kod tvrdjave. Glupo je baciti toliko para za taxi.

Jeftinije je rentirati rent-a-car na licu mesta, zato shto se mozete pogadjati. Ne zalecite se!!!! Obidjite vishe agencija. Proverite cene i u Sidariu i u Kerkiri, pa i u Dasiji, shto da ne. Sa istog mesta, gde vas doveze bus iz Sidaria, vozi bus do Dasie. Jeste malkice cimanje, ali bus karta je manje od dva eura, a cene najma auta se mogu drastichno razlikovati! Imam utisak, da je u Kerkiri i Sidariu skuplje!
Mislim da je najskuplje, rentiranje na aerodromu, ali moguce i da greshim?! Meni su u Dasiu, dovezli auto upravo sa aerodroma!

:rtfm: OBAVEZNO trazite 'full insurance" (potpuno kasko osiguranje).... i kod preuzimanja, da vam pored punog kasko osiguranja, upishu i stanje goriva u rezervoaru! Postoji na samom ugovoru o najmu.... nacrtano grafichki.... oni to samo treba da obeleze, olovkom.
Drugo, kad i ako iznajmite rent-a-car.... dogovorite se odmah, da auto vratite na aerodromu (bez obzira gde i u kojem ste ga gradu iznajmili, moze sigurno), ako vam tako odgovara?!
Shto se cene tiche.... neke stvari su ove godine pojeftinile, u odnosu na proshlu! Moguce je da je pojeftinio i rent-a-car?! To bi vec mogao da napishe neko, ko je bio ove godine bash na Krfu. Ja sam ove bio u Sivoti.... Pargi... Vrahosu.... Paxi-ima.... :per:

:bye:

Poslednja izmena:
plavi su gradski a zeleni su medjugradski, kao nasa Lasta :mrgreen:

do Ipsosa se stize i gradskim, plavim busem, broj 7 (to je bus i za Dasiju), ali i zelenim busem za Pirgi..

za plave je karta u jednom pravcu 1.70 e, za zelene - zavisi od mesta, sto je mesto udaljenije, karta je skuplja.. ako ste smesteni u Dasiji, zelite npr. do Glifade busem, placate dve karte - 1.70 za bus do grada, pa iz grada zelenim busem do Glifade - 2.40.. 8.2 evra za tamo i nazad.. ili do Sidarija - 3.70.. ukupno 10.8 e.. nije jeftino..

plavi su gradski a zeleni su medjugradski, kao nasa Lasta :mrgreen:

do Ipsosa se stize i gradskim, plavim busem, broj 7 (to je bus i za Dasiju), ali i zelenim busem za Pirgi..

za plave je karta u jednom pravcu 1.70 e, za zelene - zavisi od mesta, sto je mesto udaljenije, karta je skuplja.. ako ste smesteni u Dasiji, zelite npr. do Glifade busem, placate dve karte - 1.70 za bus do grada, pa iz grada zelenim busem do Glifade - 2.40.. 8.2 evra za tamo i nazad.. ili do Sidarija - 3.70.. ukupno 10.8 e.. nije jeftino..

:think: Znachi, produzili su liniju PLAVOG?! Ranije se okretao u Dasiji, u blizini kafica "Limun Zut".

Tachno.... uopshte nije jeftino, ako se busevima obilazi ostrvo.... ali za one koji nisu vozachi ili iz nekog drugog razloga ne rentiraju auto, ipak je kakva-takva mogucnost, da vide josh po neshto od ostrva.... da ne ostanu zarobljeni, u mestu gde su smeshteni?!

Inache.... bus se isplati, samo za odlazak u Kerkyru! :ok:
U Kerkyri je auto, opterecenje! :dash:

krf 2015, avgust

nemam narocitih iskustava s letovanja, pa cu mozda subjektivno/ neiskusno...

sasvim iskoriscenih 10 dana, planovi ostvareni (plaze, mesta, izleti, grad...), putovanje glatko, vreme savrseno, itd...
povratak iz igumenice do beograda je trajao 14 sati. plus 2 sata prijatne voznje trajektom.
korektno.

apartman u dasiji (stavros ili ti tasos... ne znam tacno naziv, cini se da ne znaju ni oni)
dasija je idealna, jer je najbolje povezana.
lici na sremcicu. (dovoljno za vizuelizaciju onome ko nikada tamo nije bio)
ko se zali na apartman, stanare, ili sta ti ja znam... taj nije za letovanje. tako da o tome ne bih.

1. dan: dolzak u dasiju, smestaj, odlazak na gradsku plazu, uvece obilazak mesta, setnja do ipsaosa. ipsos nesto sasvim drugacije- ludilo od nocnog zivota, kafana, barova, klubova... 99% italijana (kasnije se ispostavilo da ima i gorih turista od engleza, iritantni su do krajnjih granica!). ko uzme smestaj na ipsosu, taj je propao. do jutra turiranje dvo i cetvorotockasa, pijanih italijana, itd... (sve se to potvrdilo kasnije)
plaza u dasiji je prljava. iako su tu 2 skupa hotela.

2. dan: odkazak busom do barbatija. busevi su zeleni i plavi. zeleni privatni i uvek kasne po 15min, plavi su od krfa (i po krfu) do dasije i ipsosa, dakle neupotrebljivi za obilaske plaza. barbati je fenomenalan. narocito pogled s mora na obalu, tj. planinu koja se okomito dize. vile su, reklo bi se, tipske i za one bogatije. strmoglavce se spustaju s puta na plazu, ali i pored toga savrseno uredjene, sa pristupom za kola, parkinzima... vrlo, vrlo skockano. plaza, voda- za uzivanje!
vecera kod vasilisa, porodicni restoran, najbolje cene, pileci giros fenomenalan, pizza se sprema u kamenoj pecnici, itd... osoblje usluzno, pristojno i nenametljivo.

3. dan: vido, nisaki plaza, grad krf. do srpske kuce i vida se dolazi lako, agencijama ne treba davati 5x vise za to. domacini su kulturni i srdacni, netipicno za srbe. samo vido, njegova istorija, kao i muzej u srpskoj kuci, sve to vrlo potresno. nisaki plaza, ona mala, tj. seoska, prva kada se udje u mesto, je jedna od najlepsih na krfu. sljunkovita, voda peskovita... inace, tamo je mesto za ronice, toliko je cisto i lepo.
ususkano. grad krf, naravno, nocu prelep, tipican mediteranski, mozda malo italijanski. volim uske ulice, salukatre (il kako se vec zove to), kaldrmu, plocnike... mirise.

...zurim, pa brzo tipkam i samo nabacujem,..

4, 5, 6. dan: rentiran auto. na krfu je sve preskupo, pa i duplo nego u bg-u. 3 dana najjeftinijeg auto kosta 100e (matiz, spark, gec), uglavnom je sve od 140e pa nadalje (fabija, ibica). moze im se, puno stranaca, kola se cekaju, rezervisu... provereno: najjeftinije je u dasiji, u fair deal-u 130e seat ibica. vazno je uzeti sa sto vise konjsih snaga, inace nece da se penje...

cetvrti dan: najintezivnije putovanje, tj. najzahtevnije za auto i vozaca. paleokastrica, ag. petros, sidari. paleokastrica sa propratnim sadrzajima (crkva, kafic sa bazenom i vidikovcem iznad mesta, tumaranje po vrhovima, serpentinama, itd) i plazom svakako se mora videti. ag. petros, prema severu ka sidariju, velika plaza, ko 3 glifade, interesantna je jer je prilicno prazna, sa okolnim infrastrukturama koje mozda podsecaju na poslaretnu grcu... sve nedovrseno i kljakavo, ali nije lose...za proputovati i okupati se. poludivlje. dalje, sidari: nista specijalno. sa sve kanalom ljubavi. ipak, ocigledno popularna destinacija. ima marketa, ljudi, itd...

peti dan: opet barbati, avlaki, kalamaki, nisaki hotel plaza. barbati- uvek se treba vratiti. avlaki- nesto kao jezero, mirno i... slatkasto plavo more. monotono mirno. neobicno. kalamaki (nema nigde natpisa za grad i plazu, al se lako nadje) - ludilo od plaze: pesak, 100m plicaka, pa 30ak metara jos veceg plicaka, pa 100m plitko dok se ne dodje do albanske granice... skoro. jako duva i nose struje. idealno za loptanje. ima dosta ljudi u vodi. (bitno, jer cesto nema ljudi u vodi, svi se suncaju) lep provod, al kratak. plaza nisaki hotela, za razliku od male plaze, nalazi se na suprotnom kraju, prema severu. mozda i najuredjenija. slicna barbatiju. prelepa. posto je barbati blizi, nije bilo potrebe da se vise dolazi. zaista uredjeno i za bogatije (hotelska plaza, al svako moze da udje)

sesti dan: glifada, kanoni. glifada je dugacka i peskovita, mozda i najpopularnija na krfu. sto rece onaj zemunac: ima neku zivinu i hijerarhiju. zaista, bukvalno najveselija plaza, talasi, cisto i peskovito... kalami: obilazak crkvice i pogled na aerodrom odakle se iz neposrene blizine mogu videti avioni kako slecu i polecu.

7. dan: barbati i uvece grad krf. (nemam vemena za tipkanje, zatvara mi se posta) (:

8. dan: mala plaza nisaki. rekoh, prlepo mestasce. vecera u dasiji. odmaranje od akcijanja.

9. dan: izlet na paxos i antipaxos. kupanje na antipaxosu je nestvarno. (guglati ko nije video) dok je paxos za videti, glavni gradic, pravi grcki. u maloj luci su bogate jahte, ocito da nije mesto za sirotinju.
2ipo sata se putuje od krfa do ostrvaca. u povratku je bila bura i nevidjenjo ljuljanje i kupanje na brodu.

10. dan: blejanje po krfu, po danu. treba i to videti .

zbrzah.

negativno: preskupo je. sve puta dva nego u bg. hleb evro, evro ipo... mleko 1,7, kafa od 2,5 do 3,5... sitnice, odeca, sve! 5 miliona maslina na krfu, a maslinovo ulje skuplje nego u beogradu! dranje na svakom koraku.
dalje, grad krf nema 2 kante!
dalje, wifi je ocajan. (mada, nebitno)
dalje, prevoz nije najbolje regulisan- kasni, nije povezan, redak...
vazno: grci su neljubazni. samo gledaju novac, ne pita te ni ko si ni odakle si, ne pogleda u oci, samo pruza ruke ka novcu... skoro ga zavlaci u dzep. svuda tako. neprijatno je to... brate, isfoliraj ljubaznost, sarmiraj me, slazi me... jok, samo otimaj.

to je to.

moze da se zatvara tema.

krf 2015, avgust

sasvim iskoriscenih 10 dana, planovi ostvareni (plaze, mesta, izleti, grad...), putovanje glatko, vreme savrseno, itd...
povratak iz igumenice do beograda je trajao 14 sati. plus 2 sata prijatne voznje trajektom.
korektno.

apartman u dasiji (stavros ili ti tasos... ne znam tacno naziv, cini se da ne znaju ni oni)
lici na sremcicu. (dovoljno za vizuelizaciju onome ko nikada tamo nije bio)
ko se zali na apartman, stanare, ili sta ti ja znam... taj nije za letovanje. tako da o tome ne bih.

1. dan: dolzak u dasiju, smestaj, odlazak na gradsku plazu, uvece obilazak mesta, setnja do ipsaosa. ipsos nesto sasvim drugacije- ludilo od nocnog zivota, kafana, barova, klubova... 99% italijana (kasnije se ispostavilo da ima i gorih turista od engleza, iritantni su do krajnjih granica!). ko uzme smestaj na ipsosu, taj je propao. do jutra turiranje dvo i cetvorotockasa, pijanih italijana, itd... (sve se to potvrdilo kasnije)
plaza u dasiji je prljava. iako su tu 2 skupa hotela.

2. dan: odkazak busom do barbatija. busevi su zeleni i plavi. zeleni privatni i uvek kasne po 15min, plavi su od krfa (i po krfu) do dasije i ipsosa, dakle neupotrebljivi za obilaske plaza. barbati je fenomenalan. narocito pogled s mora na obalu, tj. planinu koja se okomito dize. vile su, reklo bi se, tipske i za one bogatije. strmoglavce se spustaju s puta na plazu, ali i pored toga savrseno uredjene, sa pristupom za kola, parkinzima... vrlo, vrlo skockano. plaza, voda- za uzivanje!
vecera kod vasilisa, porodicni restoran, najbolje cene, pileci giros fenomenalan, pizza se sprema u kamenoj pecnici, itd... osoblje usluzno, pristojno i nenametljivo.

3. dan: vido, nisaki plaza, grad krf. do srpske kuce i vida se dolazi lako, agencijama ne treba davati 5x vise za to. domacini su kulturni i srdacni, netipicno za srbe. samo vido, njegova istorija, kao i muzej u srpskoj kuci, sve to vrlo potresno. nisaki plaza, ona mala, tj. seoska, prva kada se udje u mesto, je jedna od najlepsih na krfu. sljunkovita, voda peskovita... inace, tamo je mesto za ronice, toliko je cisto i lepo.
ususkano. grad krf, naravno, nocu prelep, tipican mediteranski, mozda malo italijanski. volim uske ulice, salukatre (il kako se vec zove to), kaldrmu, plocnike... mirise.

...zurim, pa brzo tipkam i samo nabacujem,..

4, 5, 6. dan: rentiran auto. na krfu je sve preskupo, pa i duplo nego u bg-u. 3 dana najjeftinijeg auto kosta 100e (matiz, spark, gec), uglavnom je sve od 140e pa nadalje (fabija, ibica). moze im se, puno stranaca, kola se cekaju, rezervisu... provereno: najjeftinije je u dasiji, u fair deal-u 130e seat ibica. vazno je uzeti sa sto vise konjsih snaga, inace nece da se penje...

cetvrti dan: najintezivnije putovanje, tj. najzahtevnije za auto i vozaca. paleokastrica, ag. petros, sidari. paleokastrica sa propratnim sadrzajima (crkva, kafic sa bazenom i vidikovcem iznad mesta, tumaranje po vrhovima, serpentinama, itd) i plazom svakako se mora videti. ag. petros, prema severu ka sidariju, velika plaza, ko 3 glifade, interesantna je jer je prilicno prazna, sa okolnim infrastrukturama koje mozda podsecaju na poslaretnu grcu... sve nedovrseno i kljakavo, ali nije lose...za proputovati i okupati se. poludivlje. dalje, sidari: nista specijalno. sa sve kanalom ljubavi. ipak, ocigledno popularna destinacija. ima marketa, ljudi, itd...

peti dan: opet barbati, avlaki, kalamaki, nisaki hotel plaza. barbati- uvek se treba vratiti. avlaki- nesto kao jezero, mirno i... slatkasto plavo more. monotono mirno. neobicno. kalamaki (nema nigde natpisa za grad i plazu, al se lako nadje) - ludilo od plaze: pesak, 100m plicaka, pa 30ak metara jos veceg plicaka, pa 100m plitko dok se ne dodje do albanske granice... skoro. jako duva i nose struje. idealno za loptanje. ima dosta ljudi u vodi. (bitno, jer cesto nema ljudi u vodi, svi se suncaju) lep provod, al kratak. plaza nisaki hotela, za razliku od male plaze, nalazi se na suprotnom kraju, prema severu. mozda i najuredjenija. slicna barbatiju. prelepa. posto je barbati blizi, nije bilo potrebe da se vise dolazi. zaista uredjeno i za bogatije (hotelska plaza, al svako moze da udje)

sesti dan: glifada, kanoni. glifada je dugacka i peskovita, mozda i najpopularnija na krfu. sto rece onaj zemunac: ima neku zivinu i hijerarhiju. zaista, bukvalno najveselija plaza, talasi, cisto i peskovito... kalami: obilazak crkvice i pogled na aerodrom odakle se iz neposrene blizine mogu videti avioni kako slecu i polecu.

7. dan: barbati i uvece grad krf. (nemam vemena za tipkanje, zatvara mi se posta) (:

8. dan: mala plaza nisaki. rekoh, prlepo mestasce. vecera u dasiji. odmaranje od akcijanja.

9. dan: izlet na paxos i antipaxos. kupanje na antipaxosu je nestvarno. (guglati ko nije video) dok je paxos za videti, glavni gradic, pravi grcki. u maloj luci su bogate jahte, ocito da nije mesto za sirotinju.
2ipo sata se putuje od krfa do ostrvaca. u povratku je bila bura i nevidjenjo ljuljanje i kupanje na brodu.

10. dan: blejanje po krfu, po danu. treba i to videti .

zbrzah.

negativno: preskupo je. sve puta dva nego u bg. hleb evro, evro ipo... mleko 1,7, kafa od 2,5 do 3,5... sitnice, odeca, sve! 5 miliona maslina na krfu, a maslinovo ulje skuplje nego u beogradu! dranje na svakom koraku.
dalje, grad krf nema 2 kante!
dalje, wifi je ocajan. (mada, nebitno)
dalje, prevoz nije najbolje regulisan- kasni, nije povezan, redak...
vazno: grci su neljubazni. samo gledaju novac, ne pita te ni ko si ni odakle si, ne pogleda u oci, samo pruza ruke ka novcu... skoro ga zavlaci u dzep. svuda tako. neprijatno je to... brate, isfoliraj ljubaznost, sarmiraj me, slazi me... jok, samo otimaj.

to je to.

moze da se zatvara tema.

misliš da je vreme da je zatvorimo,a? :zper: :lol:

krf 2015, avgust

korektno.

.... .... .... ....

moze da se zatvara tema.

Sve u svemu, nije bilo loshe.... zar ne?! :per:

:nono3: NE MOZE da se zatvara tema!
Ja sam je prochitao od pochetka.... i nepravedno malo se pisalo, o juznoj polovini ostrva! A dole, itekako se ima shta videti.... itekako ima lepih plaza!!!!
Eto, Ti nisi ni krochila na taj deo ostrva, a vec bi da zatvarash temu! C c c c..... :)

Poslednja izmena:
Kakvo je vreme sad tamo, i kakva je voda, razmisljam da zapalim, nasao sam neki polazak oko 10-og, Barbati...i koliko se putuje do Krfa autobusom i posle trajektom sve zajedno?

Poslednja izmena:
krf 2015, avgust

"peti dan: opet barbati, avlaki, kalamaki, nisaki hotel plaza. barbati- uvek se treba vratiti. avlaki- nesto kao jezero, mirno i... slatkasto plavo more. monotono mirno. neobicno. kalamaki (nema nigde natpisa za grad i plazu, al se lako nadje) - ludilo od plaze: pesak, 100m plicaka, pa 30ak metara jos veceg plicaka, pa 100m plitko dok se ne dodje do albanske granice..."

"vazno: grci su neljubazni. samo gledaju novac, ne pita te ni ko si ni odakle si, ne pogleda u oci, samo pruza ruke ka novcu... skoro ga zavlaci u dzep. svuda tako. neprijatno je to... brate, isfoliraj ljubaznost, sarmiraj me, slazi me... jok, samo otimaj. "

to je to.

moze da se zatvara tema.

:zcepanje: Duhovito, kratko, jasno, fenomenalan putopis!

Nema zatvaranja teme, neki od nas treba i ovog leta da se "muče" po Krfu.

Već sam jedanput davno bila na Krfu, običan svet je ljubazan, ali konobari su samo "jurili" i "gledali" Engleze i Nemce, mi smo im u najmanju ruku dosadni. to je bilo tako tada, a vidim da je sada i gore. Međutim, ne vredi više da nas gledaju sa visine, padoše i oni u čabar. :rtfm:

Крф најлепши град Грчке. Месонги најлепше село Грчке. Дивни и љубазни острвљани. Наклоњени Србима. Препуно историје и надахнућа. Острво највеће српске трагедије и највеличанственијег ускрснућа. НАЈЛЕПШЕ ДОМАЋЕ ВИНО. Крф је љубав. И вечна захвалност.

Поздрав, какво је стање са авио аранжманом до Крфа? Да ли је неко ишао већ? Које су опције из БГ-а? Знам да је био Wizz раније али видим да га више нема. Септембар је у питању.
Хвала.

Back