O KRFU KONKRETNO

Sad sam došla sa plaže i extra nam je, jedino što mi se dassia baš in dopada.. Nekako je skučena.. Bile smo danas i na Vidu..

Bas tako sto se tice Dasie, toliko sam bio razocaran tim mestom. Bili smo autom i obisli smo dosta, koliko je bilo moguce s obzirom da smo bili sa bebom og godinu dana. Ali ne znam sta bi radili da nismo imali auto, jer 10 dana samo u Dasiji je uzas.

tako je na svakom ostrvu,zato i treba smestaj uzeti negde gde je mirnije a obidjes sta volis

zavisi sta jedes, ima u prodavnicama i jeftinijih stvari nego kod nas

jedem meso uglavnom i pivo pride ;) . Citajuci forum vidim da si bas upucen sto se tice krfa. Idem na Krf prvu put , bicu u Dasiji , da li znas imali na plazi negde prirodnog hlada ? i da li slucajno nemas neki info o hotelu la calme?

jedem meso uglavnom i pivo pride ;) . Citajuci forum vidim da si bas upucen sto se tice krfa. Idem na Krf prvu put , bicu u Dasiji , da li znas imali na plazi negde prirodnog hlada ? i da li slucajno nemas neki info o hotelu la calme?

U Dasiji je duz cele plaze, gomila eukaliptusa i palmi.... tako da nikom nije potreban suncobran! Uvek ce naci dovoljno mesta, u prirodnoj hladovini.
Najbolji deo plaze je onaj prema Ipssos-u!
U Dasiji ima nekoliko "super" marketa, ali nema AB marketa i LIDL-ova!
LIDL i AB market imate.... ubrzo poshto krenete iz Kerkire, prema Dasiji..... a ima i jedan AB market, u Ipssos-u.

Pozdrav!
Planiram letovanje na Krfu krajem jula, najverovatnije Dasija ili Ipsos, pa me najviše interesuje kakva je situacija sa gradskim prvozom.
Čitala sam došta i ovde na forumu i po drugim forumima i ukapirala da je prevoz do grada Krfa odličan, tako da je to super. Međutim, mene interesuje da li se bez rent-a-car-a mogu obilaziti ostale plaže, pošto ne bih da provodim vreme na gradskoj plaži.

Da li postoje busevi od Dasije do drugih mesta i plaža? Npr do nekih plaža koje nisu gradske, nego malo zavučenije.

Ovo mi je presudno za odluku da li otići na Krf, jer mislim da nema smisla ići na ostrvo, ako se sedi u jednom mestu, a rent-a-car je dosta skup...

Vidim da je @lencibranci isto pitala i da je skoro bila tamo, pa mi možda pomogne.

Hvala. :)

Poslednja izmena:
Pozdrav!
Planiram letovanje na Krfu krajem jula, najverovatnije Dasija ili Ipsos, pa me najviše interesuje kakva je situacija sa gradskim prvozom.
Čitala sam došta i ovde na forumu i po drugim forumima i ukapirala da je prevoz do grada Krfa odličan, tako da je to super. Međutim, mene interesuje da li se bez rent-a-car-a mogu obilaziti ostale plaže, pošto ne bih da provodim vreme na gradskoj plaži.

Da li postoje busevi od Dasije do drugih mesta i plaža? Npr do nekih plaža koje nisu gradske, nego malo zavučenije.

Ovo mi je presudno za odluku da li otići na Krf, jer mislim da nema smisla ići na ostrvo, ako se sedi u jednom mestu, a rent-a-car je dosta skup...

Vidim da je @lencibranci isto pitala i da je skoro bila tamo, pa mi možda pomogne.

Hvala. :)

Postoje "zeleni" i "plavi" autobusi iz Dasie.... gradski i medjugradski. Iz Ipssosa, samo medjugradski!

:think: Shto se tiche buseva ".... do nekih plaža koje nisu gradske, nego malo zavučenije", to NE postoji nigde ni na kopnu, ni na ostrvima! Inache, tachno je.... nema smisla otici na ostrvo i sedeti u jednom mestu. Samo.... zar ne misite, da previshe ochekujete, ako bez rent-a-cara (ili svog auta) zelite da obidjete bilo shta... i bilo gde?! :bum: Hehe.... osim mozda do Ade Ciganlije?! Valja razmisliti, da li uopshte ici 'chak' do Krfa.... i Ada Ciganlija je ostrvo, a ima dobar prevoz do njega, a i blize je brate.... chemu cimati se 1000km?! :rotf:

Ako je igde moguce obici makar neshto, onda je to na Krfu?! Skoro sva veca mesta, mogu se obici autobusima, ali pobogu, neeeee i "zavuchene plaze"!!!! :nono3: To je autobus.... nije bicikl.... skuter!
Iznajmite barem skuter! Ne gubite dragoceno vreme, vozajuci se autobusima po Krfu!!!! Tamo ste (u vecini sluchajeva) samo 10-tak dana. Grehota je izgubiti pola dana, da bi ste na primer otishli iz Dasie, do Paleokastrice ili Sidaria autobusom.... kad autom mozete za dan-dva, obici celi severni deo ostrva i kupati se na vecem broju plaza!
Jedino shta je pametnije obilaziti busom, to je sama Kerkira! U Kerkiri vam je auto, opterecenje! Morate traziti parking... placati... tu bi izgubili puno vremena. Sve ostalo.... iskljuchivo autom ili skuterom.
Moj savet je.... onima koji iz nekog razloga, ne zele ili ne umeju da voze.... da podele troshkove rent-a-cara, sa nekom ko ume da vozi i zeli.... ili da plate gorivo nekome, ko je doshao svojim autom?! :rtfm: Za 30-tak evrica, moze se voziti par osoba, barem 3 dana.... a za to vreme cete videti, sve vaznije delove ostrva! :srecan:

E, sad.... vi sami odmerite, shta vam je bolje.... Krf ili Ada Ciganlija?! :ljubomoran:

Srecno! :snovi:

Poslednja izmena:
Postoje "zeleni" i "plavi" autobusi iz Dasie.... gradski i medjugradski. Iz Ipssosa, samo medjugradski!

:think: Shto se tiche buseva ".... do nekih plaža koje nisu gradske, nego malo zavučenije", to NE postoji nigde ni na kopnu, ni na ostrvima! Inache, tachno je.... nema smisla otici na ostrvo i sedeti u jednom mestu. Samo.... zar ne misite, da previshe ochekujete, ako bez rent-a-cara (ili svog auta) zelite da obidjete bilo shta... i bilo gde?! :bum: Hehe.... osim mozda do Ade Ciganlije?! Valja razmisliti, da li uopshte ici 'chak' do Krfa.... i Ada Ciganlija je ostrvo, a ima dobar prevoz do njega, a i blize je brate.... chemu cimati se 1000km?! :rotf:

Ako je igde moguce obici makar neshto, onda je to na Krfu?! Skoro sva veca mesta, mogu se obici autobusima, ali pobogu, neeeee i "zavuchene plaze"!!!! :nono3: To je autobus.... nije bicikl.... skuter!

Prošle godine sam bila na Tasosu i obilazila autom ostrvo. Naravno da nema ničeg lepšeg od toga. Ali je bilo inače buseva koji su vozili do različitih plaža na ostrvu, koje nisu gradske. Bus se zaustavljao na stajalištu, a onda se, naravno, ljudi pešaka spuštali do tih "zavučenijih" plaža - 10-ak, 15-ak minuta hoda do pola sata, to je najmanji problem. Zbog tog sam pitala kakva je situacija na Krfu.
Hvala na odgovoru!

Prošle godine sam bila na Tasosu i obilazila autom ostrvo. Naravno da nema ničeg lepšeg od toga. Ali je bilo inače buseva koji su vozili do različitih plaža na ostrvu, koje nisu gradske. Bus se zaustavljao na stajalištu, a onda se, naravno, ljudi pešaka spuštali do tih "zavučenijih" plaža - 10-ak, 15-ak minuta hoda do pola sata, to je najmanji problem. Zbog tog sam pitala kakva je situacija na Krfu.
Hvala na odgovoru!

Nema na chemu! :hvala:

Shto se takvih bus-prevoza tiche, nema toga na Krfu.... ima na Zakynthos-u?!
Iz centra Laganasa, non-stop voze busevi na polu-ostrvo Vasilikos, gde su najbolje plaze. ;)

Ako Te znima neshto detaljnije, a nemash vremena da chitash celu temu.... pishi mi na PP?! Da ne smaramo, ponavljajuci jedne te iste informacije svake godine.... ili da pishemo ovde, van teme?! :ok:

Zdravo, planiram da idem sa drugaricom na Krf pa me zanima koliko kosta rentiranje auta ili motora, i sta bi po vama bilo bolje za dve devojke? I ujedno me zanima vase misljenje o Ipsosu. Pozdrav

Zdravo! :per:

Za tebe i drugaricu, preporuka AUTO!
:rtfm: Ipssos.... plaza pored magistralnog puta, kamenjar bez trunke prirodne hladovine!!!!
Jedino za shta je Ipssos dobar, je to shto je u njemu (bio) njjeftiniji rent-a-car. :ok:

Pozdrav svima :))))
ja u petak idem na Krf u mesto Dasia...sad citajuci komentare malo sa razocarana...doduse nisam se informisala pre odlaska u agenciju, bila je neka last minut ponuda i ja brze bolje uplatila da mi ne ode...ono sto me zanima je (mozda je glupo pitanje) da li grad Krf ima gradsku plazu, da iz Dasie busom odemo do tamo na kupanje a popodne u obilazak grada?

Pozdrav svima :))))
ja u petak idem na Krf u mesto Dasia...sad citajuci komentare malo sa razocarana...doduse nisam se informisala pre odlaska u agenciju, bila je neka last minut ponuda i ja brze bolje uplatila da mi ne ode...ono sto me zanima je (mozda je glupo pitanje) da li grad Krf ima gradsku plazu, da iz Dasie busom odemo do tamo na kupanje a popodne u obilazak grada?

Možda ima nisam siguran ali to je ipak velika luka tako da sumnjam u kvalitet, ali realno nemate nikakve potrebe za tim jer su Kerkyra i Dasija prilično blizu,tako da možete posle plaže da se spremite i budete u gradu veoma brzo.

Ma daj bre, ne ideš na ratište. Dasia nije ništa posebno ali nije krš, tu ti je grad da šetaš, tu su ti Barbati ako ti je do lepe plaže i sve ti je na 20 minuta i manje busom. A nije baš ni plaža u Dasiji loša :)
Razumem osećaj, tako sam se i ja istripovala za Sivotu ali s takvom stavom realno se i nećeš lepo provesti.
Krf je divan gde god da si....a računam da ćeš biti i u dobrom društvu.
Ne opterećuj se toliko, idi uživaj

Убедили сте ме. Идем!

Рентирање.
Како читам, готово неопходно. Да се све обиђе, не губи време и остало...
С тим у вези питања:

1. Колика је цена, напокон (нигде нисам прочитала одговор осим неких погађања)?
2. Ауто је потребан свих 10 дана или 7 или пола дана колико да се извиде плаже или... (нешто не намеравам да летовање проведем у колима. опет, треба ми за изалске, удаљене плаже)?
3. Ако сам у Дасији, изводљиво је рентирање на јефтинијем Ипсосу (да истумарам до тамо, снађем се и остало)?

Плаже.
Којих 5 да не пропустим?
1. Палеокастрика
2. Глифада...

Снабдевање.
Лидл?
АБ маркет у Ипсосу? ...то му дође као Аман у Бг-у?

Излети.
Које не пропустити?
Цене?

Паксос, Антипаксос
Вреди се помучити?

Хвала!

Kola: išao svojim ne znam cene rent-a-car agencija.Jesu poželjna radi boljeg doživljaja ali u krajnjem slučaju može i bez njih ima solidan javni prevoz.

Plaže: Paleokastrica je grad na zapadnoj obali sa nekih 6-7 plaža fenomenalne. U njenoj blizini je i Lipades(ili Lakones koja je od te dve ne mogu sad da se setim ali ima malu pećinu sa strane i kozju stazu da se dođe do nje) koji se meni nekako najviše dopao,zatim Nisaki na istočnoj strani i kanal ljubavi na severu tj te plaže okolo. Uz Glifadu to bi bilo to za plaže koje su ostavile kakav takav utisak.

Market: Imaš mali AB u Ipsosu i veći kad kreneš iz Dasije prema Kerkiri odmah nakon raskrsnice. Malo bolje od Amana.

Paksos: nisam bio

Poslednja izmena:
Убедили сте ме. Идем!

Рентирање.
Како читам, готово неопходно. Да се све обиђе, не губи време и остало...
С тим у вези питања:

1. Колика је цена, напокон (нигде нисам прочитала одговор осим неких погађања)?
2. Ауто је потребан свих 10 дана или 7 или пола дана колико да се извиде плаже или... (нешто не намеравам да летовање проведем у колима. опет, треба ми за изалске, удаљене плаже)?
3. Ако сам у Дасији, изводљиво је рентирање на јефтинијем Ипсосу (да истумарам до тамо, снађем се и остало)?

Плаже.
Којих 5 да не пропустим?
1. Палеокастрика
2. Глифада...

Снабдевање.
Лидл?
АБ маркет у Ипсосу? ...то му дође као Аман у Бг-у?

Излети.
Које не пропустити?
Цене?

Паксос, Антипаксос
Вреди се помучити?

Хвала!

:worth: Woooow.... "prvo, pa mushko"! :dash:
:rtfm: Vidi se, da si nov chlan i da 'imash iskustva' sa pisanjem na forumima! :per:
Gde ovolika pitanja u jednom postu?! :super: Necemo imati vishe o chemu da pishemo?! ;)

1. Shevrolet (Daewoo) Matiz, tj. auto klase "A", 2012. je koshtao. 3 dana 55E (sredina juna u Ipssos-u,).... u Dasiji je bila 60E.... sada je neshto skuplje.
Proshle godine (2014.) je moja drugarica, za 5 dana platila oko 120E... tako neshto?!

2. Nije Ti potreban svih 10 dana! Minimum 3.... ali najbolje 5 dana. Prvo, necesh auto dobiti odmah prvi dan... sachekacesh par dana! Za to vreme se kupash u Dasiji, Ipssosu, Barbatima ili gde Te odvedu noge ili bus.... Onda trebace Ti jedan dan, za izlet u Kerkiry i Vido. Tamo je glupo ici kolima! Veci je problem oko parkiranja, nego doci busom iz Dasie?!

3. Nevazno je gde rentirash auto. Ne morash u mestu u kojem si smeshtena. Samo trazi, full inshurence (potpuno kasko osiguranje) i dogovori se, da po zavrshetku najma, njihov vozach dodje po auto u tvoju vilu/hotel. Da ne gubish vreme, oko vracanja auta u agenciju! Isto tako se mozesh dogovoriti, prilikom uplate, da ti dovezu auto, gde zelish?! To se ne placa dodatno.... ulazi u cenu najma.

Plaze.

Pokushaj da ne propustish nijednu na zapadnoj obali, sve do Issos-a.... kao ni severni deo ostrva!!!! Naravno, nisu sve podjednako dobre, ali ih ima puno.... a i ukusi su razlichiti.
Svaki dan, obidji po 4-5 plaza, ako uzmesh auto na 5 dana?!
Ako uzmesh na 3, onda na primer.... kreni:
- Prvi dan preko Ipsossa, Rode, Sidari-a i zavrshi na Logas-u (Sunset beach).
- Drugi kreni, jedna plaza pre Paleokastritse (zaboravio sam joj ime), Paleokastritsa, Arillas... i zavrshi opet kod Logas-a.
- Treci dan kreni od Glifade, Agios Nikolaos, divlja plaza pored jezera Korision.... pa (malo unazad, obidji oko jezera) i idi sve do Issos-a (nemoj ga pomeshati sa Ipssosom, na severu ;) ).
- Kavos slobodno preskochi!
- Ako stignesh, obidji prilikom povratka, u Benitses-u muzej shkoljki itd.... kao i Ahilion palatu.... fantastichna je?!

Snabdevanje.

Oba... i LIDL i AB Market.... koji ti je kada, usput?! Slichne su cene.

Izleti.

Slobodno ih sve preskochi!!!! SMARANJE i krajnje bespotrebno bacanje para! Pogotovu je smor, celodnevno krstarenje oko ostrva!

- Na Vido i u Srpsku Kucu mozesh mnoooogo jeftinije sama!
Busom do Kerkyre (manje od 2E, karta). Odatle do Vida, povtatna karta je 2E, chamcem sa starog doka (Old Port). Ne morash se vracati odmah sa njim, nazad. Voze na sat vremena (kad je guzva, na pola sata), pa se vratish kad Ti zelish. Ako zelish, na Vidu se mozesh i kupati?! Tu, kod samog doka je mala plaza.

- Paxosi su predivni, samo se iz Kerkire mnogo duze putuje, nego iz Parge i Sivote!
Svakako, vredni su svakog truda i napora. IDI OBAVEZNO, osim ako ne planirash sledece godine u Pargu (Sivotu).... pa da ti bude blize?! MADA?! Mi smo ishli proshle godine sa Krfa i toliko nam je bilo 'loshe', da smo ove godine ishli dva puta iz Parge, i ako smo ustvari letovali u Sivoti.... Ti sad sama zakljuchi, vredi li?! :think:

Srecan put i dobar provod.... :bye: pa kad se vratish, iznesi svoje utiske ovde! Jel' vazi?! :per:

hvala puno na odgovoru...ne znam sta mi je danas, citajuci sve i svasta po raznim forumima u fazonu sam sada da sam izabrala jako lose mesto i celog dana me boli glava...ko na streljanje da idem a ne na odmor...

Ne tripuj se! Nisi loshe izabrala. Naprotiv!!!! :super:
Uostalom i sama cesh se u to uveriti, kada obidjesh Krf, da je Dasia bila dobar izbor?! :ok:
Chak i ako budesh morala, u Dasiji da provedesh vishe vremena i kupash se.... uvericesh se, da nije losh izbor?! Jedino za nocni provod je truba, ali je zato Ipssos blizu i peshaka!!!!

Ne tripuj se! Nisi loshe izabrala. Naprotiv!!!! :super:
Uostalom i sama cesh se u to uveriti, kada obidjesh Krf, da je Dasia bila dobar izbor?! :ok:
Chak i ako budesh morala, u Dasiji da provedesh vishe vremena i kupash se.... uvericesh se, da nije losh izbor?! Jedino za nocni provod je truba, ali je zato Ipssos blizu i peshaka!!!!

Nesto slicno si i meni prosle godine rekao za Dasiu.
Ali je za mene samo mesto bilo potpuno razocarenje. Samo ostrvo i grad Krf su prelepi.

Back