O KRFU KONKRETNO

Gledali smo bas tu vilu Platania, na slici se vidi deo nekog bazena ali u nekoj agenciji se pominje koriscenje bazana a negde se bazen ni ne pominje. Znaci dobro je sto nismo uplatili tu vilu.

:worth: Ma kakvo crno "korishcenje bazena"?! Neki dekica iz te vile (chiji je ustvari bazen), non-stop dezura.... kako neko sa strane, nebi koristio bazen, a tu je i ograda!!!!

Da se razumemo?!
Vlasnik vile "Platania" i njegova porodica, su veoma ljubazni i korektni!!!! :ok: Na njih niko nije imao primedbi. Sama vila je nova (mislim da je napravljena 2012.), chista, lepo uredjena.... jedino je malkice udaljenija od plaze, ali se veoma brzo stize do nje senovitim stazama.

Tako da vilu "Platania" preporuchujem svima! :okok: Ne izbegavajte je... ako vam odgovara (trenutna) cena i termini polaska. Samo bezite od "Viva Travel", agencije!!!! :bljak:

:rtfm: Pre nego rezervishete, OBAVEZNO pogledajte chiji je to aranzman.... poshto je mnogo sub-agenata, koji ustvari prodaju aranzman "Viva Travel", agencije.
Vozice vas na tamo nekim izdrndanim autobusom. Gde cete veoma teshko uspeti da 'spakujete' noge! Nas su vozili dodatno (onako umorne) preko Parge i u odlasku i u povratku! Zato shto spakuju u jedan autobus i grupu za Pargu i grupu za Krf!!!! Ne isplati im se da posebno shalju autobus, koji bi ishao direktno na Krf. Zato shto imaju nedovoljno smeshtajnih kapaciteta na Krfu. Imaju to u Dasiji i neshto u Ipsosu. Ostatak putnika ide za Pargu!

Poslednja izmena:
ma znam ja to...ali dok god neko sa jednom ili dve crvene bude zavrsavao posao nista od primene zakona :aha:

U tome i jeste stvar.... prvo TREBA DEMONTIRATI (lustrirati) te drzavne sluzbe, :mafijas: a onda napraviti sistem kontrole novih organa (sluzbi)!!!!

Nije to ni priblizno teshko, kako se na prvi pogled chini. :rtfm: Samo treba pocheti od sudstva.... pa tek na kraju, sa onom poslednjom 'mastiljarom'.
:poludeo: Dzaba policija hapsi, kad 'neko' josh brze pushta 'na ulicu' :mazi: .... tj. obnavlja vrzino kolo, kako nebi bio ugrozen neki 'izvor prihoda'!!!!

:worth: Ma kakvo crno "korishcenje bazena"?! Neki dekica iz te vile (chiji je ustvari bazen), non-stop dezura.... kako neko sa strane, nebi koristio bazen, a tu je i ograda!!!!

Da se razumemo?!
Vlasnik vile "Platania" i njegova porodica, su veoma ljubazni i korektni!!!! :ok: Na njih niko nije imao primedbi. Sama vila je nova (mislim da je napravljena 2012.), chista, lepo uredjena.... jedino je malkice udaljenija od plaze, ali se veoma brzo stize do nje senovitim stazama.

Tako da vilu "Platania" preporuchujem svima! :okok: Ne izbegavajte je... ako vam odgovara (trenutna) cena i termini polaska. Samo bezite od "Viva Travel", agencije!!!! :bljak:

:rtfm: Pre nego rezervishete, OBAVEZNO pogledajte chiji je to aranzman.... poshto je mnogo sub-agenata, koji ustvari prodaju aranzman "Viva Travel", agencije.
Vozice vas na tamo nekim izdrndanim autobusom. Gde cete veoma teshko uspeti da 'spakujete' noge! Nas su vozili dodatno (onako umorne) preko Parge i u odlasku i u povratku! Zato shto spakuju u jedan autobus i grupu za Pargu i grupu za Krf!!!! Ne isplati im se da posebno shalju autobus, koji bi ishao direktno na Krf. Zato shto imaju nedovoljno smeshtajnih kapaciteta na Krfu. Imaju to u Dasiji i neshto u Ipsosu. Ostatak putnika ide za Pargu!

Uplatili smo vilu Savolidis preko NITRAVELA i idemo sopstvenim prevozom. E sada kakva je agencija, videcemo.

Uplatili smo vilu Savolidis preko NITRAVELA i idemo sopstvenim prevozom. E sada kakva je agencija, videcemo.

Hahahaha.... ja znam kakav je vlasnik te agencije, za agenciju ne znam?! :tease:
Shalim se.... Dobicete to shta ste platili, svakako. Hocu reci.... korektni su! :ok:
:think: Hmmm.... pitam se samo.... otkad Nitravel ima aranzmane za Grchku, po pristupachnim cenema?! Oni su imali jeftinu Tursku. Grchku, nikad!

Uostalom, vi idete sopstvenim prevozom.... :metla: nemate nishta sa agencijom, osim vile. Ona je takva kakva je?! :dash: Nju ste vec izabrali.... nema menjanja!
:fdlan: Kad vec pomenuh vilu.... za vilu Savolidis sam chuo, ali je nisam video.... tako da ne znam nishta o njoj?!

U tome i jeste stvar.... prvo TREBA DEMONTIRATI (lustrirati) te drzavne sluzbe, :mafijas: a onda napraviti sistem kontrole novih organa (sluzbi)!!!!

Nije to ni priblizno teshko, kako se na prvi pogled chini. :rtfm: Samo treba pocheti od sudstva.... pa tek na kraju, sa onom poslednjom 'mastiljarom'.
:poludeo: Dzaba policija hapsi, kad 'neko' josh brze pushta 'na ulicu' :mazi: .... tj. obnavlja vrzino kolo, kako nebi bio ugrozen neki 'izvor prihoda'!!!!

I ja bi znala sta bi...al nisam nikakva vlas' nazalost :aha:

sjajno je sto ides na krf, bice ti super. dasija je najbolje mesto kao baza za obilazak ostrva i ima verovatno najtopliju vodu.
za tu vilu ne znam gde je ali uzmi sa rezervom to sto kazu da je 3 minuta do mora. pre ce biti da je 15 min. ali sve zavisi gde ces se kupati. mozes da budes bas blizu ali mozda ces morati da ides i kolima jer je plaza bas dugacka i celo mesto ide puno u duzinu.
ali nemoj da razmisljas o mogucim problemima, ides na odmor i ne dozvoli da te ista poremeti. vozices se najlepsim autoputem na svetu, ides na biser jonskog mora, sveto mesto za svakog srbina. kupaces se u divnom i precistom moru, setaces ulicama jednog od najlepsih gradova na svetu i bices ugoscen od strane najljubaznijih mestana na svetu. bar kad smo mi srbi gosti. kako krfljani vole da kazu, srbi su jedini narod koji je dosao na krf sa vojskom i zeleo je da ode kuci. inace, sile pobednice su nudile krf srbiji zbog epskog stradanja na tom ostrvu ali smo mi to odbili jer tudje necemo i to nam grci sa krfa nikad nece zaboraviti.
uzivaj

sjajno je sto ides na krf, bice ti super. dasija je najbolje mesto kao baza za obilazak ostrva i ima verovatno najtopliju vodu.
za tu vilu ne znam gde je ali uzmi sa rezervom to sto kazu da je 3 minuta do mora. pre ce biti da je 15 min. ali sve zavisi gde ces se kupati. mozes da budes bas blizu ali mozda ces morati da ides i kolima jer je plaza bas dugacka i celo mesto ide puno u duzinu.
ali nemoj da razmisljas o mogucim problemima, ides na odmor i ne dozvoli da te ista poremeti. vozices se najlepsim autoputem na svetu, ides na biser jonskog mora, sveto mesto za svakog srbina. kupaces se u divnom i precistom moru, setaces ulicama jednog od najlepsih gradova na svetu i bices ugoscen od strane najljubaznijih mestana na svetu. bar kad smo mi srbi gosti. kako krfljani vole da kazu, srbi su jedini narod koji je dosao na krf sa vojskom i zeleo je da ode kuci. inace, sile pobednice su nudile krf srbiji zbog epskog stradanja na tom ostrvu ali smo mi to odbili jer tudje necemo i to nam grci sa krfa nikad nece zaboraviti.
uzivaj

:worth::klap:

Ma nije ni blizu da je do Krfa najlepshi autoput na svetu , a josh i manje da je jedan od najlepsih gradova na svetu .
Objektivnosti radi , treba uzeti sa velikom rezervom dali to sto je pisano uopshte vazi i za samu Grcku , a kamo li pa u shirem kontekstu ...

Ma nije ni blizu da je do Krfa najlepshi autoput na svetu , a josh i manje da je jedan od najlepsih gradova na svetu .
Objektivnosti radi , treba uzeti sa velikom rezervom dali to sto je pisano uopshte vazi i za samu Grcku , a kamo li pa u shirem kontekstu ...

Upravu je @ j.e.l.e.n.a..... o ukusima ne vredi!

Mozda je @crnicrnja, malkice vishe "nakitio" Kerkyru i sam Krf, kao i auto-put.... ali je Krf definitivno ostrvo koje opravdava mnoga ochekivanja?! Tj. teshko da je iko, ko ga je posetio zazalio zbog te odluke, pa ma kakvog 'ukusa' bio.

Krf jeste sveto mesto za nas! :worth: :amen:

- Pa i ne samo za nas.... i za veliki deo 'ostatka sveta'. Jer da nije bilo, kako je bilo.... ko zna kako bi nam sada bilo?! :respekt:

- Kerkyra sigurno nije najlepshi grad na svetu, ali teshko da se nekome nece dopasti. :okok: Vecini mnogo vishe, nego shto bi ochekivali od nekog ostrvskog grada u Grchkoj.... i ne samo u Grchkoj.
Uzecu za primer Santorini. Znam da se neki nece sloziti samnom, shta je sasvim normalno.... jer je Santorini divan, bajkovit.... medjutim, vec posle nekoliko sati boravka na njemu vas 'zasiti'.... dok to sa Kerkyrom i Krfom nije sluchaj!

- Mozda Ignatia Odos i nije najbolji auto-put na svetu, ali je daleko bolji od svih nashih.... i bice josh dugo?!!!! :super:

:think: Daklem?!
Ako nemate mogucnosti da odete na: :balavi: Bali.... Tahiti.... Tenerife.... Karibe.... Mauricijus.... itd.... siguran sam da cete se za Krf nekako 'snaci'?!
Nije bash adekvatna zamena, za napred pomenute destinacije, ali je mnogo vishe nego shto cete dobiti bilo gde na Jadranu?! Nishta loshije od Sicilije. :srecan:
:namcor: Uostalom, proverite.... nije ni daleko, a ni skupo!

:hvala::bye:

Cao svima,
trebala bih ove godine da idem na Krf, regija Dassia, (Grecotel Daphnila Bay Thalasso) na duzi period.. Zanima me da li u blizoj okolini tog hotela postoji neki market, kafe bar, neko mesto gde se moze izaci, prosetati, a da ne moram ici busom ili kolima? I da li tu postoji neka plaza koja nije hotelska - privatna?

Cao svima,
trebala bih ove godine da idem na Krf, regija Dassia, (Grecotel Daphnila Bay Thalasso) na duzi period.. Zanima me da li u blizoj okolini tog hotela postoji neki market, kafe bar, neko mesto gde se moze izaci, prosetati, a da ne moram ici busom ili kolima? I da li tu postoji neka plaza koja nije hotelska - privatna?

Upravo u Dasiji je najbolja plaza.... i svuda je slobodna! :super:
Ima marketa i kafea (jedan se chak zove "Limun Zut"), ali ako zelish provod tipa diskoteka... idi u Ipsoss (ne treba Ti auto, za to)! Blizu je i peshaka. Tj. zavisno iz kojeg dela Dasije idesh?!

:think: Gde je taj hotel.... pojma nemam?! U Dasiji se svi upravljaju, prema Chandris hotelu. Moguce da je i taj tvoj u blizini Chandrisa?!

Poslednja izmena:
Upravo u Dasiji je najbolja plaza.... i svuda je slobodna! :super:
Ima marketa i kafea (jedan se chak zove "Limun Zut"), ali ako zelish provod tipa diskoteka... idi u Ipsoss (ne treba Ti auto, za to)! Blizu je i peshaka. Tj. zavisno iz kojeg dela Dasije idesh?!

:think: Gde je taj hotel.... pojma nemam?! U Dasiji se svi upravljaju, prema Chandris hotelu. Moguce da je i taj tvoj u blizini Chandrisa?!

Kako google kaze ovde je :
gr2.jpg

Izdvojen je iz centra to i sama vidim, ali opet ne mogu da provaim koliko je to daleko od svega :confused:

Kako google kaze ovde je :Pogledajte prilog 327266

Izdvojen je iz centra to i sama vidim, ali opet ne mogu da provaim koliko je to daleko od svega :confused:

Ufff.... pa to nije Dasia!!!! :bum:
Koliko ja vidim to je Gouvia!
Kazu da je tamo plaza odvratna! Dolaze u Dasiu na plazu. Ja nisam bio da to proverim, tako da ne mogu da tvrdim?! Odgooglaj malo....

Shto se kafea u Gouviji tiche.... verovatno da ima neshto?! :think:

:dash: Ne razumem.... chlan si Krstarice od 2008.godine.... zashto se nisi obavestila malo bolje, pre nego si uplatila aranzman?!
U kojem terminu si tamo? Devojka i ja idemo kolima.... blizu smo tebe.... pa da uchinimo koje dobro delo i povezemo Te kad-kad, u obilazak ostrva! :per:

Ufff.... pa to nije Dasia!!!! :bum:
Koliko ja vidim to je Gouvia!
Kazu da je tamo plaza odvratna! Dolaze u Dasiu na plazu. Ja nisam bio da to proverim, tako da ne mogu da tvrdim?! Odgooglaj malo....

Shto se kafea u Gouviji tiche.... verovatno da ima neshto?! :think:

:dash: Ne razumem.... chlan si Krstarice od 2008.godine.... zashto se nisi obavestila malo bolje, pre nego si uplatila aranzman?!
U kojem terminu si tamo? Devojka i ja idemo kolima.... blizu smo tebe.... pa da uchinimo koje dobro delo i povezemo Te kad-kad, u obilazak ostrva! :per:

To je nesto izmedju ali se vodi na Dassiu, zato i pitam posto ne znam i ne mogu da procenim koliko je daleko od nekog veceg mesta..
Idem da radim, tako da nisam ja birala, necu biti na odmoru, pa gledam sta tu u medjuvremenu moze da se radi :)

To je nesto izmedju ali se vodi na Dassiu, zato i pitam posto ne znam i ne mogu da procenim koliko je daleko od nekog veceg mesta..
Idem da radim, tako da nisam ja birala, necu biti na odmoru, pa gledam sta tu u medjuvremenu moze da se radi :)
da to je dasia, malo pre table za ulaz u grad. tu je negde benzinska pumpa koja ima najjeftiniji benzin u okolini. nezgodno je mesto za odlazak u grad peške. nije baš blizu, a nema trotoara.
nije ni bitno, tamo si da zaradiš pare, a ne da se provodiš.

Shto se plaze tiche.... najbolji deo Dasijine plaze je ona strana prema Ipsossu. Znachi, kontra od tvog hotela!

Shta reche @crnicrnja.... nije blizu (nazovi) centra Dasie i nema trotoara odatle, ali pochinje posle nekih 500-700m od kako izadjesh na glavni put.... to nije problem. Problem je to shto je malo vishe udaljen od centra Dasie! Gledajuci njegovu poziciju (kartu), najmanje je kilometar i po udaljen od Chandris hotela.... shta i nije malo, za cheshce peshachenje do dobre plaze! :think:

Inache cesh biti na nekih 10-tak kilometara od Kerkyre (gl. grada Krfa). Postoji 'gradski' prevoz (cena: 1E i neshto, do Kerkyre.... zaboravio sam, koliko tachno).... i 'medjugradski'. Celo ostrvo je prilichno dobro pokriveno linijama i polascima, pa se moze i bez auta videti poneshto.... ali ni priblizno, kao autom!
Daklem,
bez obzira shto cesh tamo raditi, a ne odmarati.... grehota je otici na Krf, a ne videti-upoznati ga malo bolje! Uzmi auto, barem na 3 dana.... josh bolje.... imacesh goste u hotelu koji ce iznajmljivati rent-a-car, pa im se prikljuchi (podeli troshak) kad imash slobodan dan?! Ako prochitash malo(vishe) unazad ovu temu, videcesh shta smo pisali o tome?! Koja su mesta najbolja? Shta nikako ne treba propustiti.... tj. ne videti na Krfu?! :rtfm:

Hvala puno na informacijama :) Imacu ja dosta vremena za istrazivanje, naravno bice i slobodnih dana :) Ovo mi je cisto za 'prvu pomoc' a i da znam sta mogu da ocekujem.. Planiram da obidjem sto vise mogu, za neki dalji obilazak cu se snaci vec :)

Ovo je bio poduhvat, pročitati sve u ovoj temi od početka, i svaka čast ljudi na mnogo korisnih informacija od toga šta videti na kojoj strani ostrva do praktičnih saveta u vezi kola/skutera i izleta. Već planiramo koju plažu ćemo kada a idemo krajem jula :P al dobro to je malo moja krivica jer volim da isplaniram unapred i onda posle samo uživam. ;)

Na osnovu komentara ovde mi smo izabrali da se stacioniramo u mestu Dassia i da odatle obiđemo što više plaža i mesta.

Sad jedno konkretno pitanje u vezi specifičnog smeštaja: Da li neko ima informacije iz prve ruke u vezi Elpide u Dassiji? Izbor je pao na ovaj smeštaj što zbog para, jer smo malo više putovali u poslednje vreme za naše mesečnice, što zbog toga što je to bila jedina opcija koja nije u prizemlju,jer ja lično ne mogu da spavam u prizemlju. :( Sve slike koje smo našli na netu što u Argusovom divnom “katalogu” i sajtu su blago rečeno ne kvalitetne. Ne treba nam luksuz, a ovo je daleko od toga, ali da je koliko toliko funkcionalno i što je najvažnije čisto.

Već smo videli preko google earth–a da je malo dalje i na uzvišici, ako smo dobro procenili, ali za bazu će valjda da posluži.

Hvala puno na informacijama :) Imacu ja dosta vremena za istrazivanje, naravno bice i slobodnih dana :) Ovo mi je cisto za 'prvu pomoc' a i da znam sta mogu da ocekujem.. Planiram da obidjem sto vise mogu, za neki dalji obilazak cu se snaci vec :)

SRECAN PUT.... i ipak pre nego odesh.... prochitaj shta se pisalo na ovim stranicama! Ako ne sve, a ono barem zadnjih godinu-dve?! Siguran sam, bice Ti od koristi.

.... i da ne zaboravim.... tvoje 'mesto', mozda pripada Dasiji, ali se zove Komeno.... tek da znash! ;)

Back