O KRFU KONKRETNO

Flok:
Idem u Kasiopi. Jel zna neko kakve su plaze tamo, da li ima neki taksi i koliko bi kostao do Krfa i da li ima neki nocni bus i u koje vreme. Kakav je nocni zivot u Kasiopiju? Hvala ..

Evo ja imam ovu slicicu...mozda vredi vise od reci!!! :)

Ako sam ponovila neku slicicu izvinjavam se!!!Meni se iskreno plaze u Kasiopiju ne dopadaju zato sto ima mnogo stena...ali ukusi su razliciti.

A vidis li ti ovaj Alexakis apartman?E ja tu bila 15 dana i bilo mi malo....i druzila se sa Thasosom(onaj decko sto iznajmljuje kola i motorcice)...pa eto cisto ako neko bude isao tamo neka ga pozdravi(ako je jos uvek tamo).
A te palacinke nisam probala...ali ne sumnjam da su extra!!!
Jesi se spakovala?! :p ajde ode prevoz!!!!

aa ček da lociram...
preko puta kog chandrisa ste bili?
jel onaj ka ipsosu ili ka guviji?
ne mogu da se setim mest agde sam radila neko vreme...
u dassiji je i negde je baš tu gde ste vi bili, ima divnu baštu...
i vinovu lozu kao "krov"
jbt krečana...ne mogu da se setim...

Ka Ipsosu....sa desne strane cim udjes u Dassiju!!!!A gde si ti to radila i sta,ako nije tajna?Mene terao ovaj lik sto iznajmljuje automobile da ostanem i da radim sa njim i ja glupaca ne prihvatih ponudu.Ali nikad nije kasno.....!!!

Posto u celoj ovoj temi nigde nisam pronasao odredjene informacije vezane
za Kassiopi (da su bar 90% pouzdane) molio bih nekoga ko je tamo letovao
da napise par stvari:

1. Da li je istina da od Kasiopa pa recimo do grada Krfa nema nikakvog
medjugradskog prevoza (tipa bus, kombi i sl.)?? Na forumima sam procitao
da ima, medjutim par drugova, koji su isto bili tamo, kazu da nema nikakvih
autobusa kojim bi se eventualno stizalo do Ipsosa, Dasije, Guvije i samog grada
Kerkire, pa samim tim su turisti bez sopstvenog prevoza prinudjeni da
rentiraju automobil (naravno, ako zele da se pomeraju iz Kasiopa)! Ako neko
zna nesto vise o tome bio bih mu zahvalan da mi to napise!
2. Ima li bilo kakvog zivljeg nocnog zivota u Kasiopima??
3. Koliko otprilike kosta rent-a-car i isplati li se uzimati ga
zbog nocnog provoda recimo u Ipsosu, ili je bolje ne cimati se i uzeti taxi????
(Posto sa
ne toliko sjajnim studentskim dzeparcem za letovanje nisam bas u mogucnosti
da se luksuziram non-stop sa rent-a-car-om, mozda 1-2 dana.)

Eto toliko pitanja, svaka pomoc mi je dobrodosla. Hvala unapred.

Pa, od 10. septembra odosmo u Kassiopi... Nadam se dobrom provodu iako nemam predstavu
da li se uopste tamo nesto desava u septembru????...
Pa ako ima jos neko da ide u tom terminu nadam se da cemo se videti... Pozdrav.

Ma samo jedan ortak i ja pa su nam automatski i troskovi povecani ako bi uzimali rent-a-car, ali ako ima buseva utoliko bolje, jer meni licno automobil moze da predstavlja samo obavezu i trosak mada ne kazem, uzecemo sigurno ali 1-2 dana maximalno...
A za ostala pitanja nema odgovora???

Zoyzoynaki:

A vidis li ti ovaj Alexakis apartman?E ja tu bila 15 dana i bilo mi malo....i druzila se sa Thasosom(onaj decko sto iznajmljuje kola i motorcice)...pa eto cisto ako neko bude isao tamo neka ga pozdravi(ako je jos uvek tamo).

Hej, ja idem 10. avgusta!
Ma nemaš brige, pozdraviću Thasosa! Mislim, ako je neki, muga čak i da ga izljubim ;-)

Kasiopi je malo mestasce, ali mislim da ima za svakoga po nesto, sto se provoda tice. Ima puno taverni, kafica,prodavnica....
Ne znam koliko ti se isplati da putujes nocu iznajmljenim automobilom do Dasije ili Ipsosa, jer je put uzan i prepun krivina, tako da je i preko dana tesko voziti.
Najbolje je ici zelenim autobusom iz centra Kasiopija, bas na trgu je stanica, gde se moze procitati red voznje za sva mesta gde ide.Povratna karta je oko 5 eura, mislim da sam to vec pisala.Od Krfa do Paleokastrice je oko 20km.i karta je 1,8 eura.
U autobusu mozes uzeti red voznje za celo ostrvo,organizovati se u svojoj reziji, i za male pare puno toga videti.
Neko je pitao za market, najbolji je na samom trgu, gde se izmedu ostalog moze kupiti sveze meso, voce i povrce, po pristupacnim cenama, tako je bilo krajem juna.

Plaze su prelepe, posebno Avlaki, koja je duga oko 800m., u pocetku je kamenita-krupan sljunak, a sto se ide dalje sve je lepsa, sitan sljunak, kristalno more, i posle par koraka duboko. Duz cele oblasti Kasiopi, postoje razne plaze, male velike, sa stenama, peskom, kamenjem, sve u svemu pravi raj.

Mnogo hvala na informacijama za prevoz autobusom. Ma meni se iskreno i ne uzima taj rent-a-car jer nisam mnogo iskusan vozac, a pitanje je i kako bih se snasao u nepoznatom, a i ne zelim da vodim racuna o tudjim kolima i hocu da se ne cimam uopste oko toga...
U svakom slucaju nadam se da ce sve proci kako treba i da cu moci da se oslonim na taj bus.

u septembru nije gužva.
za vožnju je lakše jer nema italijančića na vespama,
koji zuje ko ludaci:lol:
englezi voze polako i oprezno...te nije frka što si svež vozač.
problem je što sve polako počinje da se zatvara...
ali ok, ne baš sve!
noćni život u septembru u gradu krfu počinje da biva fenomenalan...
ostaju lokalci i radnici,koji napokon mogu malo da se opuste te imate priliku da vidite kako
je dobar provod van tipično british diskaća...(gde je dosadno!!)

Back