O KRFU KONKRETNO

Kad se setim Krfa odmah se setim horda komaraca koje opsedaju moju sobu i osa od kojih ne može da se živi...
Jedino što je ostavilo pozitivan utisak na mene i zbog čega se ne kajem što sam tamo otišla to je Plava grobnica kod ostrva Vido koju sam obišla i Srpska kuća u gradu Krfu. Pošto sam to videla nikad mi više na pamet neće pasti da odem na Krf!

ih bre milentiša:shock:
pa ako je to tvoj utisak o krfu, ništ anisi videla.
mišje ostrvo (vido-srpski naziv), i nije neki doživljaj, a plava grobnica je zapravo putanja kojom ide trajekt! jer su leševa tamo bacali.inače guvija je mesto gde su se srbi iskrcali.
krf je divan i to bi svakome trebala da bude destinacija, za jedno putovanje:p
Yani sam htela da odgovorim , ali strajder lepo napisa sve.
ni krfljani ne žive u gradu u toku sezone, povlače se u vikendice, pola grada(stanovi) su prazni do oktobra kada prestaje sezona, i život na ostrvu se odvija samo u krfu, i sidariju. u ostalim mestima nema čak ni struje na ulicama u toku zime.
jezivo je:p
aha moraitika...mislim da je to kod messongija, ali ček da malo vidim mapu, da se prisetim,
jer ako je messongi,onda je to na istoj strani gde i agios georgios,pesak....

Car Rental: A small car starts at 55-60euro per day, but price varies by season. Ask if price includes 20%tax, 3-party insurance, and mileage over 200km. InterCorfu Rent a Car, on the water at the new port, offers reasonable rates.
nalaze se u ipsosu, znam da su korektni.
ovu se cene iz grada krfa,ali u gradu je sve 50% ksuplje nego u ostalim mestiam
estaurant Rex, Kapodistriou 66, 1 block back from the Spianada. A bit expensive, but long famed as one of Corfu's best restaurants. The savory sofrito is 11.20euro and the stifado 9.80euro. Entrees 7.40-12.60euro.(sofrito,nešto kao lovačke šnicle,sofrito gulaš,ako nisam pomešala:roll: )

Restaurant Antranik/Pizza Pete, Arseniou 21, looking out over the northern waterfront. Antranik is specialized in Greek dishes and seafood; for entrees you have to pay 4-9.80euro. Pete's offers pizza (6euro for small). Waterfront seating allows you to gaze over Corfiot sunsets.

Best Top Restaurant, Filellinon 33. From the plateia at the Spilla end of Donzelot, walk up the stairs to the left. Best Top is in this second little plateia. Friendly staff serves Corfiot specialties and other dishes to the sounds of Greek music. Entrees 3.50-9euro.

Art Cafe, in the pretty garden behind the Palace of St. Michael and St. George. Frequented only by those who stumble upon it, it's a relaxing place to enjoy an early evening ham and cheese sandwich (2.35euro) and a frappe (2euro).

ali zanimljivo je da gde su englezi-tu je jefino!!!
prati engleze:p

a što se noćnog života tiče...
ja sam obožavala da izlazim u krf, na disco crtu:p
(tako se zove ulica disco stripe:p )
apokalipsa ima sjajan program,žongliranje sa vatrom,uvek na otvaranju,oko 23h.može se desiti da završite u bazenu,pored je i hipodrom. vrlo posećeno mesto.
coca club-izlaze meštani i provod je zagarantovan,ako ne budete igrali na stolu,bićete bar mokri do gole kože:p
jer se prskaju vodom ko blesavi:p
ali je piće skuplje,a objasniću i zašto:
dakle,englezi,irci, italijani.....su cheap turisti.
piju koktele i pivo.
ali što jeftinije,ali onda se grci snađu pa domaće likere i brlje sipaju u original flajke i onda je i piće jeftinije!
a za domorodce nema falš pića-zao je i cena veća-realna verovatno.
i probajte english breakfast:p
ima da se najedete za ceo dan:p

Lola33:
Da li neko zna kakva je Moraitika. Nasla sam cini mi se povoljnu ponudu, ali niko to mesto ovde nije pomenuo, pa se pitam da li vredi ici tamo.
To je mnogo slatko mesto, idi slobodno! Sva ta mesta Moraitika , Mesongi i Benitses su mnogo slatka i zivopisna, mnogo lepsa neko ona Dasia, Ipsos i sl. A isto su blizu grada Krfa.

*********Ajde da konacno razjasnimo neke stvari!!!**********
1. Da li je ili ne obavezna medjunarodna vozacka dozvola?
2. Da li je ili ne uslov min 23. godine ili je bitniji vozacki staz?
3. Koje su cene rent-a-car-a na Krfu dnevno, a koje ako se uzima na nedelju dana?
4. Koji su obicno to automobili (najeftiniji) i da li imaju klimu?
5. Koje su dobre rent-a-car agencije u Kassiopiju, da li je ukljucen kompletan kasko i na sta da obratim paznju?

Unapred hvala...

Cantona7:
*********Ajde da konacno razjasnimo neke stvari!!!**********
1. Da li je ili ne obavezna medjunarodna vozacka dozvola?
2. Da li je ili ne uslov min 23. godine ili je bitniji vozacki staz?
3. Koje su cene rent-a-car-a na Krfu dnevno, a koje ako se uzima na nedelju dana?
4. Koji su obicno to automobili (najeftiniji) i da li imaju klimu?
5. Koje su dobre rent-a-car agencije u Kassiopiju, da li je ukljucen kompletan kasko i na sta da obratim paznju?

Unapred hvala...

1.Nije
2.Ni jedno ni drugo, niko te ne pita za to
3.25 evrica(stari fiat panda, na primer),a recimo za nedelju dana 100tinak evra, nisam siguran.
4.Neki imaju neki nemaju,najjeftiniji panda:),on nije imao
5.Ja sam bio u Kassiopiju bas, ali ne mogu da se setim bas imena agencija ...ja mislim da je ukljucen kasko,99% jeste.
poz

to za kasko jeste istina,ali treba obratiti pažnju na sitna slova!!!
umeju oni i da naplate neka grebanja,male udarce koji su zapravo već bili ti itd...
dobro obrati pažnju kada uzimaš auto!!!!
da ne bude belaja.
i obrati pažnju na količinu benzina(upali motor da malo radi)
i na zapisanu količinu...
umeju da napišu full tank-a ono tek do prve pumpe. koja je čini mi se tek izmeđi nissakija i pirgya (ipsos)
ima pande,najjeftiniji i najizdržljvijei za blesave krfske puteve:p
one najzanimljivije ćeš naći tek u centralnom delu ostrva.
inače ja sam vozila neki cuore,valjda je to fijat.
jeftin,mali ali super za kozije staze.
ne znam koji r-a-c
jer ih ima mnogo. i svi su manje vise slični.
lično poznajem vlasnike u ipsosu,dasiji i guviji,ali za kasipoi nisam sigurna ko je kakav.
samo pazi kada uzimaš auto u kojem ga stanju ti uzimaš!!!
i da li piše na papirima koje potpisuješ da su kola osiguana!!!
jer,oni ne osiguaju sva kola,osiguraju možda 15%
a za ostalo se vade...mislim znam da rade na tu foru italijana i engleze,
srbe ne,ali nikad se ne zna!
ajd pozz

dobila sam novi katalog perla tursa, i popizdela!!!
u ponudi imaju i selo pirgy koje je u nastavku ipsosa,
i ladno su napisali da je 4 minuta udaljeno od plaže!!!
a nemam pojma,možda kolima!
pogotovu te kuće koje su u ponudi!
stvarno šta se sve radi da se proda aranžman.
zapanjena sam.

Pa, kod nas je situacija takva da dok ne vidiš smeštaj, pojma nemaš gde ćeš da budeš! Ako ne poznaješ sve do tančina, a kupuješ aranžman - kupuješ mačku u džaku..
Mada, kao Perla je ozbiljna agencija, ali eto vidiš..
Grrr!

Back