Pozdrav svima, vratih se sa Krfa pa da podelim novija iskustva (+ neke sitnice). Pisem bez nekog reda.
Gorivo: bezolovni (normal unleaded) 6L - 10e. Ako neko pravi racunicu po kilometrazi od mesta A do mesta B neka ima u vidu da ce 4om brzinom retko voziti (dakle 2-3 uglavnom) jer ima malo deonica sa 'pravim putem'.
rent-a-car: posto smo isli preko agencije "argus tours" preko njih iznajmili autic marke "KIA" (tj. preko argusovog inopartnera LORD travel-a) 7 dana - 210e.
Golden Fox (Paleokastritsa) - osim sto je vise puta receno da je fenomenalno (treba doziveti, slike i video snimci definitivno ne mogu da docaraju osecaj), samo da napomenem da postoji semafor koji je radio samo za jednu stranu kada smo mi isli pa bih preporucio svima da i kad imaju 'prolaz kroz zeleno' da voze sporije i da pre krivine iza koje se nista ne vidi 'svirnu'. Mi smo to cesto radili a i imali smo slucaj da mi cujemo sirenu iza ugla. Verovatno iritira stanovnike koji tu zive ali postoje mesta gde postoji prolaz samo za jedan auto i krivina od 90 stepeni bez 'pomocnog ogledala na putu'.
Pomocna ogledala na putu - postoje prilazi za vile, tj. putici koji na krivinama vode do njih. Zbog toga su postavljena ogledala na putu koja umeju da prevare - u smislu da vozite, vidite krivinu i ogledalo a nemate pojma da tu postoji jos neki putic i da je ogledalo za taj putic a ne da li se priblizava vozilo iza ugla.
Sve u svemu, preporuka je da se prilagodi brzina pre svake nepregledne krivine.
Najlepse plaze: Vec pomenute: Glifada, Kerasija, Paleokastritsa, Agios Gordis.... (medjutim) Mi smo 3 dana proveli na Avlaki plazi - jako malo ljudi je bilo (jedva 20ak na ne tako maloj plazi), postoji 1 taverna sa predivnim pogledom i super klopom i to je to. Malo divlje ali se nama dopalo jako. Sljunak je u pitanju, plaza se nalazi izmedju mesta Sinies i Kasiopi. Cista voda, bude neko vreme i prirodna hladovina.
Avlaki plaza - prilaz kolima: Vec je neko napomenuo da se na samu plazu moze doci kolima. Mi smo imali peh, zaglavili smo se u sljunku. Sreca pa smo nasli neke daske koje smo poturili pa smo se snasli ali preporuka za sve koji budu isli na tu plazu
parkirajte se blize, cim skrenete sa asfalta na sljunak
Logas - sunset beach: |Sigurno pomenuto na forumu ali je nesto sto stvarno ne ostavlja coveka ravnodusnim pa ajd i ja da naglasim. Oko 3km od mesta Sidari. Dakle, sacekati tamo zalazak sunca. Mi se nismo kupali pa ne mogu oceniti plazu (pescana je) ali deluje ok.
Aqua land: Nikada do sada nismo bili i mogu reci da je bas super iskustvo. Ima dosta ljudi, malo se ceka na red ali nije strasno. Ono sto bih preporucio je da se dodje ranije zbog zauzimanja zeljenih lezaljki + manja je guzva.
25e je ulaz za odrasle + 5e za 'family ormaric' u koji moze da stane poveci ranac.
Vila Mirabelo - Dasia: Ima dosta apartmana => dosta ljudi => malo vise buke. Namestaj je star kao i sanitarije. Meni licno je smestaj skroz ok (lep pogled, ima bazen, tuseve..., na uzvisenju je koje pozitivno utice na kardiovaskularni sistem

)
Posteljina i peskiri su promenjeni jednom (sredinom trajanja boravka) a cisceno je mislim svaki dan (veliki +). Gazdarica je tu sve vreme i prica Engleski.