O KRFU KONKRETNO

Aqua park mi je bio užas mali,ali ipak sam se zabavila.
Bila sam u Kassiopiju,i moram reci da sam se kupala na najlepsim plažama na Krfu,a da nisam to ni znala.Tek kad smo iznajmili kola na 2 dana(mada i jedan nam je bilo vise nego dovoljno)videla sam da ustvari vecina mesta samo lici na Kassiopi,samo ima vise ljudi,lošije more i veće cene)(mada i u Kassiopiju su strašne,majke mi)
Na Paleokastrici je duvao jebeni vetar,da niko nije hteo da se kupa,samo ja,tek da vidim kakvo je more na toj Paleo.I evo:slanije je dosta u odnosu na druga mesta,tj. u odnosu na istocno i sevevno more.
Voda nije bila ni izbliza hladna kako sam ocekivala,ali to je verovatno zato sto je,kako su nam rekli vodici,ove godine more znatno toplije nego ranijih godina.To da znate svi vi koji idete ove godine:imamo srece da su struje malo toplije na krfu.
Sidari:samo smo slikali jedno milion foki,i stvarno je prelepo,ali nikad ne bi usla u ono more i na blatnjave plaze.Ko to trazi,nema potrebe da ide cak na krf,Lido ce mu zavrsiti posao bez problema.

U gradu krfu cene su najvece od svih na ostrvu.NEMOJTE NI SLUCAJNO DA TAMO IDETE NI NA KAFU NI U RESTORAN.Cene su im astronomske,a sam proizvod osrednji,cak jako los.
vodite racuna o poklonima i zezalicama koje prodaju na svakom koraku u krfu,za tren oka ode vam 100evra.
zlatari su bukvalno svuda,i samo li se zaustavite pred izlogom,odma izlaze,ko u Turskoj.A cene...Strasno."To kosta 85,ali takvoj lepotici dacu ga za 45evra"A to je najobicniji srebrni privezak!

Eto,lepo se provedite.

Poslednja izmena:
Aqua park mi je bio užas mali,ali ipak sam se zabavila.
Bila sam u Kassiopiju,i moram reci da sam se kupala na najlepsim plažama na Krfu,a da nisam to ni znala.Tek kad smo iznajmili kola na 2 dana(mada i jedan nam je bilo vise nego dovoljno)videla sam da ustvari vecina mesta samo lici na Kassiopi,samo ima vise ljudi,lošije more i veće cene)(mada i u Kassiopiju su strašne,majke mi)
Na Paleokastrici je duvao jebeni vetar,da niko nije hteo da se kupa,samo ja,tek da vidim kakvo je more na toj Paleo.I evo:slanije je dosta u odnosu na druga mesta,tj. u odnosu na istocno i sevevno more.
Voda nije bila ni izbliza hladna kako sam ocekivala,ali to je verovatno zato sto je,kako su nam rekli vodici,ove godine more znatno toplije nego ranijih godina.To da znate svi vi koji idete ove godine:imamo srece da su struje malo toplije na krfu.
Sidari:samo smo slikali jedno milion foki,i stvarno je prelepo,ali nikad ne bi usla u ono more i na blatnjave plaze.Ko to trazi,nema potrebe da ide cak na krf,Lido ce mu zavrsiti posao bez problema.

U gradu krfu cene su najvece od svih na ostrvu.NEMOJTE NI SLUCAJNO DA TAMO IDETE NI NA KAFU NI U RESTORAN.Cene su im astronomske,a sam proizvod osrednji,cak jako los.
vodite racuna o poklonima i zezalicama koje prodaju na svakom koraku u krfu,za tren oka ode vam 100evra.
zlatari su bukvalno svuda,i samo li se zaustavite pred izlogom,odma izlaze,ko u Turskoj.A cene...Strasno."To kosta 85,ali takvoj lepotici dacu ga za 45evra"A to je najobicniji srebrni privezak!

Eto,lepo se provedite.

E, stvarno si ocrnio/la ovo rajsko ostrvo i mislim da to bas i nije najbolji potez, jer ljudi koji su u nedoumici sa odabirom destinacije za letovanje najcesce ovde traze poudzane imformacije...Ovo za Kassiopi je ok, mada na Krfu zaista ima mnogo lepih plaza...zavisi koliko si sposoban i raspolozen da ih otkrijes! :D
Sidari i Canal d'amore jeste jedno od najlepsih mesta na ostrvu, pogotovu za mlade i zaljubljene ljude, parove...a i sam prizor prirodnog kontrasta zute gline i safirnog mora je neodoljiv...
Ne slazem se ni ovo za cene pica...logicno je da su cene na ostrvima vece od cena u primorskim mestima. Ne znam kakva su vasa ocekivanja, ali npr. kafa je od 2,5evra, pa na gore, sto moras priznati, bas i nije neka astronomska cena...A sa ovim srebrnjacima si zaista preterao/la! :roll: Mislim stvarno kakve su ove bljuvotine i price! Pa, dobro je sto UVEK mozes da izvuces nizu cenu proizvoda, ali naravno zavisi i gde kupujes...

E, hajde da budemo malo realniji... ipak su Grcka ostrva mali raj na zemlji! A i Krf, jedno od njih... :super:

Zavisi sta zelis od letovanja... uvek sam pre za neko ostrvo nego Halkidiki...ako odes na Krf sigurno se neces pokajati ;);)[/QUOT

joj da li je moguce pokajati se zbog bilo koje destinacije u grckoj :klap:
a jel neko od vas bio i na Krfu i Halkidiju ili ste prosto ljubitelji Krfa? ;)
ja bih da mi ih neko malo uporedi ako to nije tako tesko jer ja sam prvo htela na Tasos
ali su mi rasprodali sve aranzmane pa sam se smorila :dash:
zato sada i ne znam sta hocu...

planiram na Krf početkom 8. mjeseca, al' je aranžman bez hrane, pa me zanima kakve su cijene tamo? Bio sam na Tasosu prošle godine, a u Paraliama pretprošle, pa me iskustvo naučilo da cijene variraju odnosu na destinaciju i godinu prije... zanima me konkretno kolike su cijene nekih prehrambenih namirnica - mlijeko, paštete, namazi, salame, kruh i sl. u trgovinama, kolike su cijene hrane i pića u restoranima, piva u trgovinama, sokova i sl. :)
Pozdrav i hvala unaprijed :)

ljudi kakvo je to mesto na krfu BENITSES,PERAMA???da li valjaju nesto?
vidim niko ih ne spominje,znaci sto posto neki krs :/
ako neko nesto zna o ovim mestima neka me obavesti a ako ne znate bas nista ...tipa kakve su plaze?pescane ili ne? da li ima gde da se izadje malo?? i tako to, onda mi molim vas pomozite da se odlucim izmedju Dasije ili Moraitike ...jer citajuci sve ove komentare ja sam jos vise otupela a moram u skorije vreme da se odlucim inace ce moj dragi otici bez mene :)
i da,da li valjaju nesto ovi smestajni objekti preko argusa????

ljudi kakvo je to mesto na krfu BENITSES,PERAMA???da li valjaju nesto?
vidim niko ih ne spominje,znaci sto posto neki krs :/
ako neko nesto zna o ovim mestima neka me obavesti a ako ne znate bas nista ...tipa kakve su plaze?pescane ili ne? da li ima gde da se izadje malo?? i tako to, onda mi molim vas pomozite da se odlucim izmedju Dasije ili Moraitike ...jer citajuci sve ove komentare ja sam jos vise otupela a moram u skorije vreme da se odlucim inace ce moj dragi otici bez mene :)
i da,da li valjaju nesto ovi smestajni objekti preko argusa????

Dileme nema - Moraitika i to preko agencije Atlantic, jer imaju ekstra popuste, a sve agencije rade isti smestaj (sa nama su u istoj vili bili putnici iz Filip travel, GPS i Atlantica..) pa ces za identicnu ponudu dati 100 evra vise bez potrebe. Idi na sajt ove agencije, i shvatices o cemu pricam. Smestaj je lep, mesto o.k. za odmor, i blizu je glavnog grada .:heart: :heart: :heart:
Benitses nije los izbor, jer ima dosta kafica koji rade nocu kasno. Decko i ja smo prolazili pored oko 2 kada smo se kolima vracali sa Krfa (Moraitika je na oko 15 minuta voznje od Benitsesa...) i bas je bilo zivo i bucno. Tu je blizu i palata Ahileon i fini restorani, tako da je sve u svemu sasvim o.k. otici i tamo. :heart: :heart:
Kod Argusa je problem u broju noci, njihovi aranzmani su na samo 9 nocenja sto mnoooogo znaci kada toliko putujes. Mi smo isli preko njih prosle godine, i moja jedina zamerka je ta jedna noc manje. :heart:

Koja je ovo plaza, i dali ima slicnih stenovitih na Krfu? Neplanirano se pojavila neodoljivo jeftina ponuda za mesto Sidari pa moram brzo da razmisljam. Jel` ovo nesto blizu? Hvala unapred.

Poslednja izmena od moderatora:
Zavisi sta zelis od letovanja... uvek sam pre za neko ostrvo nego Halkidiki...ako odes na Krf sigurno se neces pokajati ;);)[/QUOT

joj da li je moguce pokajati se zbog bilo koje destinacije u grckoj :klap:
a jel neko od vas bio i na Krfu i Halkidiju ili ste prosto ljubitelji Krfa? ;)
ja bih da mi ih neko malo uporedi ako to nije tako tesko jer ja sam prvo htela na Tasos
ali su mi rasprodali sve aranzmane pa sam se smorila :dash:
zato sada i ne znam sta hocu...

Mislim da nije moguce pokajati se zbog bilo koje destinacije u Grckoj (osim mozda Paralie, koju ja nikako ne volim).
Ja sam bila puno puta na Halkidikiju, i samo jednom na Krfu, i postala ljubitelj Krfa.
Ne kazem da mi se Halkidiki ne dopada. Naprotiv! Posebno Sitonia. Ali Krf ima ono nesto sto je mene ocaralo. Nije to ni neka posebna plaza, ni neko posebno mesto, vec sve ukupno.
Ako nisi bila na Halkidikiju, mozda je bolje da se prvo odlucis za to. Jer, sto rece neko u prethodnim postovima, posle Krfa sve je manje lepo. Bar je meni tako bilo. Moja preporuka je Sitonija ili Atos. Kasandra je previse "turisticka" za moj ukus (mislim na Polihrono, Hanioti, Pefkohori koji se uglavnom nude kod nas). Ima puno lepih plaza, mesta imaju onaj grcki smek jos uvek a i lako se stize do tamo.
Ne znam da li sam bila od koristi, ali stojim na raspolaganju ako imas jos neko pitanje.

Mislim da nije moguce pokajati se zbog bilo koje destinacije u Grckoj (osim mozda Paralie, koju ja nikako ne volim).
Ja sam bila puno puta na Halkidikiju, i samo jednom na Krfu, i postala ljubitelj Krfa.
Ne kazem da mi se Halkidiki ne dopada. Naprotiv! Posebno Sitonia. Ali Krf ima ono nesto sto je mene ocaralo. Nije to ni neka posebna plaza, ni neko posebno mesto, vec sve ukupno.
Ako nisi bila na Halkidikiju, mozda je bolje da se prvo odlucis za to. Jer, sto rece neko u prethodnim postovima, posle Krfa sve je manje lepo. Bar je meni tako bilo. Moja preporuka je Sitonija ili Atos. Kasandra je previse "turisticka" za moj ukus (mislim na Polihrono, Hanioti, Pefkohori koji se uglavnom nude kod nas). Ima puno lepih plaza, mesta imaju onaj grcki smek jos uvek a i lako se stize do tamo.
Ne znam da li sam bila od koristi, ali stojim na raspolaganju ako imas jos neko pitanje.

jao hvala puno....izgleda da cu ipak na halkidiki :) interesuju me jos i cene rentiranja automobila ako znas .... mozda se setim jos necega :heart:

Krf je najveci ikad promasaj. Prljavstina, smrad, kanalizacija svuda. Vrlo malo lepih plaza. Samo u Kasiopiju. Nigde nema mirisa mora i prirode. Uzasno je ruzno more. Pustite slike koje ljudi postavljaju. Niko nece da kaze kako fekalije plivaju, kako celo ostrvo smrdi na septicku jamu.
Ako ste ikad bili na Adi Ciganliji, eto, Krf je crno ispod nokta za Adu. Ulazis u vodu, a mulj se dize. Vestacke,nasute plaze. Veoma malo plaza u pravom smislu lepo, cisto, obojeno.
Gadi mi se celo ostrvo.
Previse Siptara koji su "Siptari". Ima problema sa njima.

Krf je najveci ikad promasaj. Prljavstina, smrad, kanalizacija svuda. Vrlo malo lepih plaza. Samo u Kasiopiju. Nigde nema mirisa mora i prirode. Uzasno je ruzno more. Pustite slike koje ljudi postavljaju. Niko nece da kaze kako fekalije plivaju, kako celo ostrvo smrdi na septicku jamu.
Ako ste ikad bili na Adi Ciganliji, eto, Krf je crno ispod nokta za Adu. Ulazis u vodu, a mulj se dize. Vestacke,nasute plaze. Veoma malo plaza u pravom smislu lepo, cisto, obojeno.
Gadi mi se celo ostrvo.
Previse Siptara koji su "Siptari". Ima problema sa njima.
auuu:eek::eek::(

Back