Nozevi uopste

Ma znam da je sala, zato sam i stavio onaj smile ;).

Svaka ti cast na kukriju. Trebalo je tu uloziti vremena i vremena da bi se toliki "komadic" celika obradio ovako kako si ti to uradio.
Ja sam radio nesto slicno na samom pocetku mog zanimanja za nozeve ali u obliku macete.
E sad, da je taj moj nozic upotrebljiv za velik broj poslova i nije al' sto cepa bundeve .... :worth: Ne ozbiljno, dve sezone smo ga otac i ja koristili za sitnjenje bundeva i radio je savrseno - poluautomatski, samo dignes i pustis, dalje sve radi sam.

ok, evo mog ozbiljnog pitanja:

ima li neko iskustva sa folderima Camilus pre 2007. ????

Jok, ja.

Mene je malo pogodilo ono ko ima on hoće. A šta je sa onima koji hoće a nemaju, jel treba da Borisu otmem nož i zaplenim pa da njegova rečenica ko može taj i hoće dobije na smislu.
Borise ovako se gube kupci, ja od tebe nikad neću kupiti nož. naći ću drugi način da dođem do njega kao što sam došo i do Enzo-a. Pošto nas je sve poštenski iznervirao očekujem svesrdno drugarsko izvinjenje.

Mene pogadjaju proizvoljne tvrdnje i hvalospevi tvgovaca posle kojih kupac ocekuje nemoguce od noza a onda se vrlo brzo razocara.
Kodzo je dao dobar primer sa garancijom i seckanjem kamenja. U "testu" A1 je ostao neostecen (samo istupljen) a kad ga kupis i probas to isto, ceka te neprijatno iznenadjenje. Obrati se prodavcu posle toga a on ce ti reci da si lud kad nozem tuces po kamenu.

Da se razumemo, ja ne ocekujem da noz takvu torturu prodje neosteceno ali sigurno ima potencijalnih kupaca koji, posle ovakvih neozbiljnih tvrdnji, mogu i da pomisle da ovi novi wunder celici, u ni malo jeftinim nozevima, izdrze i tako nesto.

Ljudi de ste bre!!! Batalite Borisa nego ja napravio Enzo!! Slike slede.
Daj slike. :P

Evo,samo sam morao dobro da ga osmirglam jer mi se 2 puta odlepljivale korice.

15032009188-1.jpg

Ma daj bre, necu ovo vise da gledam :(.... Mislim, nema smisla :(.... E, od sada ima da dignem ruke odmah posle izrade seciva.:sad2:

'Ajde sad ozbiljno - svaka cast, svaka cast :worth::worth::worth: ....jako lepo.... izuzetno.
Imam samo jednu sugestiju (pazi, ne zamerku vec sugestiju). Prednji kraj drske (onaj deo prema secivu) bi mozda mogao blago da stanjis. Mislim da ce ti tako biti prijatnije za rad kad koristis neki drugi hvat sem onog osnovnog, hammer grip-a.

Cekaj,jel to fabricko secivo(posto vidim enzo zig na drugoj slici) ili tvoj rad sa prve slike.Mislio sam koji celik je u pitanju i kako si ga obradjivao i kalio,ako si ga sam pravio.Cime si lepio korice?Mozda bi jace stajale sa mesinganim klinovima,mislim ako noz ispadne

Secivo je na prvoj slici oblepljeno lepljivom trakom zbog sigurnosti pri radu od ostecenja i povreda,celik je D2,odi na sajt brise i vidi.Korice su lepljene dvokomponentnom lepkom i mislim da bi teskom mukom mogle biti odvojene ako se pravilno zalepi.Ovde ce ti vecina reci ,a iskusniji su od mene,da se obavezno lepi i pored metalnih nitni
Pozz

Poslednja izmena:
Teodorise Svaka ti čast na izradi tog " mača ":), za tako nešto stvarno treba puno volje. Ja imam gibanj i hteo sam da od njega napravim takvu alatljiku ali sam odustao jer to zaista iziskuje mnogo rada, truda i znanja.

Šumar lepo si odradio Enzo, svako dizajnira kako mu se sviđa i kako mu leži u ruci. Ja sam nitne stavio ali stvarno ne bi bilo to to bez dvokomponentnog lepka. Prvi put da nađem lepak kome se može verovati. Sve čestitke od mene :super:

Dali neko ima iskustva sa javorom mnogo mi se sviđa njegov presek a video sam ga na brisi?

Teodorica svaka čast. Nisam ljubitelj te vrste noževa ali za izradu i trud :worth:

Šumar veoma lepo urađen nož. Drška odlično izgleda. Na nožu tih dimenzija i namene lepak će biti sasvim dovoljan, naravno ako je lepo zalepljen.

Teodorice,
svaka cast za struganje !!!
Meni je ovaj beli najinspirativniji :)
aj priznaj nam javno, glasno i jasno, da li je sekao nesto drugo osim slanince :rotf:
Kad vidim ovaj tvoj Beli.... mmmmmmmm.......samo zamisljam kako klizi kroz dimljenu slaninu....... mmmmmmmmmmm

Iskreno nemam pojma.Na njemu pise Agroexport.Kostala je 400din kod cige na vasaru ;).Mislim da je nemacka,dosta kvalitetno uradjena,jedino sto ju je ostrac unakazio pa mi doslo da ga zakojlem istom.Hvala za komentare.Ako je neko radio sa prekivanjem turpija bilo bi lepo da da neki savet
Ne pominjite slaninu,stuk'o sam dve kile za nedelju dana

Poslednja izmena:
Resih i ja da kpuim neki noz(ic) a da probam da ne potrosim mnogo (cak, malo). Trazeci nesto meni pristupacno a (iole) dobro naleteh na ovaj noz: SCHRADE XT2B
Cena je negde oko 2600 rsd. Sta vi kao mnogo bolji poznavaoci ove tematike od mene mislite o otm nozu i da li mozda ima nesto slicno a bolje sa neke slicne novce?

Hvala unapred!

Back