Za prvi put je super. Mozda malo pretanak spic za moj ukus, ali svakom svoje. a te gravure, si to ti radio ili je vec bilo na celiku?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo na slici je NL5cx a ne NL5 (razlika je i vise nego velika).
Koliko si platio "favorita"?
Cenovna razlika izmedju njega i klasicnog NL5 je pogolema pa me zanima i koja je tvoja motivacija za nabavku istog (radni noz, kolekcionarski primerak, poklon...).
Nisam siguran da se za cca. 4 puta vecu cenu dobija isto toliko bolji noz ali to je samo moje misljenje.
................
Dodatak.
dzoni1982, ne moras nista vise reci, odgovor se sam nametnuo.
Video sam malopre da razmenjujes slicice "Zivotinjskog carstva" sto mi nekako govori da ne posedujes noz od preko 1000 USD.
Bice da ti se ovaj noz dopao izgledom (i zbog toga ti je favorit) a kako obavlja posao za koji je namenjen nemas ni najmanju ideju.
Dobro je, sad sam naucio jos jedno znacenje reci "favorit".
Ljudi, aj me naucite o kvalitetu celika koji se koristi za nozeve. Mislim ipak za ove komercijalne upotrebe.
Npr ovi sto se nalaze po pijacama, radnjama, prodavnicama i koji kostaju do 2000din od kog su oni materijala?
Jel moze da se napise sa nekom pre selekcijom koji je najlosiji materijal ka boljem.
Ja sam npr ranije kupio Linder-ov noz. Deluje kvalitetno i nisam ga malo platio ali nemam pojma kolko je kvalitetan taj celik.
I za kraj da ti navedem da sam na forumu video da su neki pravili noz od turpije i vrlo lepo izgleda, ali ima relativno malu upotrebnu vrednost u svakodnevnoj upotrebi recimo u lovu ili ribolovu.
Razlog za to je da je previse tvrd i krt i hoce da pukne bilo noz bilo da iskoci deo ostrice kada recimo sa njime seces tvrdo drvo ili meso divljaci pa naletis na kost. Tesko se ostri, ali zato dobro drzi rez. Razlog za to je da materijal koji je predvidjen za izradu turpija ima visok % ugljenika i prokaljuje citavim presekom i daje visoku tvrdocu preko 65Hrc.
to je zato sto je predvidjen za drugu namenu - izradu turpije, ne noza.
pozdrav,Jevdokan u pravu si. Feder-platno ili gibanj se kali na 850 C a hladi se u ulju ili termalnoj kupki. ukoliko imaš dve teže ploče može uz stalno hlađenje u između njih. Posle svega dolazi popuštanje napona na 250C . I Imaš nož koji te služi 150 godina ako ga ne uništi "stručnjak" oštrenjem na brusilici.
da li neko prodaje lovacki noz?